moja svekrva je dobra,hoce pomoci kome god treba i ucinit ce sve sto pozelis,al sto voli bit najpametnija to je prica za sebe.nekako sam se i navikla na komentare u vezi rucka ''sto si toliko napravila,steta je bacat'', ''mogla si vise napravit pa da imamo i za sutra'', ''jesi zvala ovog ili onog na rucak''... mislim se kad ti pravis zovi koga hoces i pravi koliko hoces a ja cu po svom. ALI kad je dosla beba,treci dan po dolasku iz bolnice,dojim bebu svaka 2sata,a sveki ce meni(cini joj se da je to precesto dojenje) ''dijete ti je gladno...ja mislim da ti nemas mlijeka...ja mislim da ti nemozes dojit''...a meni sise ko lubenice,malom izvucem bradavicu iz usta mlijeko sprica preko stola.
znala je tako ponavljat svaka 2-3dana a ja samo sutim ili govorim da imam dovoljno mlijeka.usutila je tek nakon mjesec dana kad ga je pedica izvagala i rekla da je pravi,dobio 1400gr.
svaka nova situacija donosi novo pametovanje,treba samo imati jake zivce i to trpit,jer promijenit se nemoze.ali na srecu to nikome nesteti.Najbolji smo kad smo malo dalje jedni od drugih.
mali ima godinu i 8 mjeseci,nikad nisu napravili nesto bez da su nas pitali.
Kad se udas iz ljubavi onda nedjeljom peres,peglas,kuhas.
A kad se udas iz interesa onda ides na manikuru,pedikuru....
nikog neslusaj,ti si mama tom dijetu,ti najbolje znas i osjecas svoje tijelo.i ja sam dojila na zahtjev dijeta,znaci otprilike svaka 2 sata,kasnije svaka 3. i uspjesno sam ga hranila 9mjeseci,da sam htjela jos mogla sam do 5godina,sto se tice mlijeka.
pokusaj bez dohrane,da se neulijeni,iz bocice ide samo,a iz mame treba vuci.
u roku 2-3dana mora nadoci pravo mlijeko,tako da mislim da nemas brige.ako place u roku pola sata-sat,znaci da se nije najela,drugi put joj samo nedaj da zaspi prije nego sto dobro jede.
i nedaj da svekrva misli o tvom mlijeku
Sortiraj odgovore
Najstariji