O ovoj tema i nema puno rasprave. Od smaog pocetka treba postaviti granice i pokazati roditeljima da mladi imaju svoju zajednicu i da ne dopustaju nikome da se u nju mijesa. Te granice bi se cak trebale postaviti i od samog pocetka veze, jer nije moguce ocekivati da ce se samim stupanjem u brak nesto sto ne valja nekim cudom promijeniti. Kada se postave granice, roditelji ce nauciti postovati mladu zajednicu i s vremenom ce to biti ok. One zajednice koje dopustaju da im se roditelji mijesaju u zivot, su osudene na propast, tako da sve vi koje imate probleme sa svekrvama, zapravo imate problem sa svojim muzevima, koji nisu sposobni stati na stranu i zastititi vasu zajednicu.
Alex
Sara, nemoj se ljutit, ali nakon sto si se ozenila, mozes jedino ocekivati nesto od svog supruga, jer ste samo ti i tvoj suprug odgovorni za financijsko stanje svoje obitelji u kojoj na svijet donosite nove zivote, zapitaj se dali je tvoja svekrva toliko darezljiva i na neki nacin prikriva financijsku situaciju tvog muza, koji je mozda financijski zakazao prema vasoj obitelji u kojoj stvarate djecu?
Alex
Sara, nemoj se ljutit, ali nakon sto si se ozenila, mozes jedino ocekivati nesto od svog supruga, jer ste samo ti i tvoj suprug odgovorni za financijsko stanje svoje obitelji u kojoj na svijet donosite nove zivote, zapitaj se dali je tvoja svekrva toliko darezljiva i na neki nacin prikriva financijsku situaciju tvog muza, koji je mozda financijski zakazao prema vasoj obitelji u kojoj stvarate djecu?
Alex
Znaci, draga mmama, tema ti je pun pogodak! Nedavno smo mm i ja odlucili da cu pregrist jezik svaki put kad mi njegova mater zasmeta jer se svaki put posvađamo do krvi zbog nje. Znaci, zena je vragu iz torbe ispala! Ako krenemo od financijskih problema s kojima nas je "blagoslovila" na pocetku braka koje cemo otplacivati izvjesno vrijeme, preko njenog zajedljivog komentiranja svega sto sam kuhala dok smo bili kod nje, pa cinjenice da si je dopustila da mene,svoju snahu, zenu od svojih skoro 30 godina udari po guzici, pa do ponasanja otkad sam rodila- odgovaranja od dojenja, nagovaranja mm iza mojih leđa da ode kupiti ad, pa do komentara da sam nesposobna bit majka. Na neko vrijeme sam prekinula svaki kontakt s njom i nisam dopustala da vidi malenu, ali mi je bilo jaaaaako zao muza, ipak, ona mu je mama i voli ju kakva god da je. Sad svaku drugu nedjelju moram sjedit za stolom s tom zenom i pravit se da je sve ok, a vrlo rado bih je… uhhhhh. Mislim da je kod moje osebujnost na vrhuncu!
Draga, ne znam tvoju situaciju u detalje, ali ti nemas problem sa svekrvom, nego sa svojim muzem, koji ne stiti vasu zajednicu od svoje naprasne mame.
Alex
Ja sam jučer od svoje na ručku saznala da imam budžet od 4tisuće za kolica! Žena me iznenadila ajme, još mi je rekla da će na nama dat keš na ruke da možemo šta oćemo s tim novcem, pa da mi radimo kako oćemo.. Stvarno me to iznenadilo, ne zato što nisam očekivala, jesam, ali zbog financijskog stanja u obitelji koje nije takvo da neko može toliko iskeširat.. eto stvarno me žena spasila muke po kolicima. I još mi je spakirala jedno 3 kila divljih kupina i nekakve sokove prirodne od aronije i cikle za željezo, i još mi je dala 100 kuna jer mi nije stigla kupit voća!! A nosim već njeno šesto unuče, znači da žena voli svoje neviste i da ih cijeni i prezahvalna sam na njoj..
Alex
moja svekrva je dobra,hoce pomoci kome god treba i ucinit ce sve sto pozelis,al sto voli bit najpametnija to je prica za sebe.nekako sam se i navikla na komentare u vezi rucka ''sto si toliko napravila,steta je bacat'', ''mogla si vise napravit pa da imamo i za sutra'', ''jesi zvala ovog ili onog na rucak''… mislim se kad ti pravis zovi koga hoces i pravi koliko hoces a ja cu po svom. ALI kad je dosla beba,treci dan po dolasku iz bolnice,dojim bebu svaka 2sata,a sveki ce meni(cini joj se da je to precesto dojenje) ''dijete ti je gladno…ja mislim da ti nemas mlijeka…ja mislim da ti nemozes dojit''…a meni sise ko lubenice,malom izvucem bradavicu iz usta mlijeko sprica preko stola.
znala je tako ponavljat svaka 2-3dana a ja samo sutim ili govorim da imam dovoljno mlijeka.usutila je tek nakon mjesec dana kad ga je pedica izvagala i rekla da je pravi,dobio 1400gr.
svaka nova situacija donosi novo pametovanje,treba samo imati jake zivce i to trpit,jer promijenit se nemoze.ali na srecu to nikome nesteti.Najbolji smo kad smo malo dalje jedni od drugih.
mali ima godinu i 8 mjeseci,nikad nisu napravili nesto bez da su nas pitali.
ne, nije dobro trpit, jer ako presutis,to te svejedno kopka iznutra, ili ti ili tvoj muz morate se postaviti i ograditi od takvih komentara, cim prije, tim bolje.
Alex
pa da… trebalo mi je vremena, ali sad kak beba treba doći skužila sam da sam sve jača i jača što se tih nekih stvari tiče… možda se netko uvrijedi, al jbg, ja se kao ne bi trebala ljuti… pogotovo sad razmišljam kad mi savjete krenu davat nakon poroda, te ovo te ono,,,, ma ljuti se do kad hoćeš, bit će onak kak smo dragi i ja rekli i gotovo… isto što se tiče gostiju i babinja… rekla sam već da nikoga ne želim prva 2, 3 tjedna… osim mojih i njegovih staraca i mog buraza/njegove sestre… svi ostali… stignu vidit bebu… a ak mi se netko i pojavi ranije, ja ću samo u spavaću, dojenje je na redu i spavanje…. isto i za ljubakanje bebe i nanašanje… nema… zabranjeno… možeš ju pogledat al da će mi ju svi navlačit po rukama, e nema… pa ljutili se godinama, ne zanima me
Cloudy, skidam kapu za komentar i za stav!
Alex
Hmmm sto reci za svoju svekrvu?Ona je divna ali ima jednu veliku manu.Ogromnu.Razmazila je svog sina,mog muza na veliko i dakao sad kad nam dodje ona se cudi kako on meni pere sudje.Ili kad dodjemo kod nje kako on meni pripremi stol da jedemo.dakko nestavlja stalno ali to ni ja ni on vise negledamo kad ce tko vec kako se kome hoce.I ok :) ali ona je malo alergicna na to.
Nece nikad nista reci da li je to krivo ili ne vec samo zasuti i nafrlji se.I to je to .I onda se svi mi oko nje brinemo sta je bilo?Dakako ja ne.Ako ima kakav problem neka kaze.I ja ga kazem. :)
Binci, to je zapravo njen problem, ne vas, vi kao par imate svoje navike i to je to, nje se to ne tice.
Alex
Sortiraj odgovore
Najstariji