Hej ...
Eto nas s uzv , lijepi smo, veliki i debeli.
Ali da krenemo ispocetka. Dodemo mi u pola 10 u trudnicku, jer u 10 smo naruceni, pa da ipak dodemo malo prije. Cekamo i cekamo i cekamo, i kad eto tek u pola 12 gosp doktora, naravno zivcanog, iako ulazi u cekaonu sa glupim osmjehom i pozdravlja nas "Dobar dan trudnice moje". Mislim si, kad te trudnica dohvati i skine taj osmijeh s lica nebus vise kasnio. I dobro pocne sestra prozivat,i mi 3 na redu. Udemo unutra, legnem ja, on nekaj zum zum zum po trbuhu, pa bleji ko tele u onaj papir kaj sam mu dala, pa opet malo zum zum zum i odjednom se oglasi, vasa beba ima 2700g. Ajme meni mislim si ja u 34 tjednu, pa ta bu u 40 imala 5 kg. Al dobro. Zakljuci on KONAČNO da bi ja ipak mogla biti trudna 35+2, a ne 34 jer je beba ogromna
. Pitam ja njega vazno sta je s glavicom, a njegov odg je stoji prema dolje. A ne glupa sam pa neznam da mi dijete vec 2 mjeseca dubi na glavi. Pitam ja sad sta je sa tim komoricama, a on mi odgnda on to nije ni gledao jer da ja to nisam napomenula kada sam dosla, jer da on ne cita sta tu pise ( cure moje ja sam se sad vec ozbiljno zapitala dali taj covjek zna citati, jer on uvijek gleda u te papire, ali uvijek kaze niste mi rekli od kud da ja to znam. ), a i da vjerojatno nije nista jer ta mjera 10 mm nije nista strasno, ali da i postoji nesto sad se nista nemoze nego tek da se napravi uzv kad se beba rodi. Ajde tu me smirio malo. Ali najbolji dio je da je on mene narucio na uzv za 4 tjedna, na sto sam mu se ja nasmijala i rekla,da po starom racunanju bum tad 38.a po novom 39+2 tjedna i da sam 100% sigurna da to ja nebum izdrzala. Na sto mi je on rekao, uzv za 4 tjedna ipak, ma izdrzati cete vi to.
Mislim si da, sad tak govoris, a prije 3 dana si me isprepadao da bum odmah rodila. I eto tako ja sam narucena 3.6 na uzv, ali cini mi se da cu termin nekom prepustiti
.
I da stvar bude jos bolja idem si staviti vaginaletu i dotaknem konac, ajme koji fuj fuj fuj fuj odvratan osjecaj. Nadam se samo da je to bilo slucajno, da nije puknuo od ajedenja danasnjeg .
Juhuuuuuu!! Eto vidiš da je sveeee ok! I ja kažem da ćeš izdržat! Mene nije uopće naručio na uzv zadnji put tak da vjerojatno isto necu do 6. mj vidjeti uzv.
Bitno da se komorice nisu proširile.
Ako si 35+2 onda si TOČNO trudna koliko i ja! hahaha

Još čemo mi i prenjeti kako je rekla meni moja doktorica . Super, beba ti je već stvarno velika! Moja sestra je rodila bebača od 2700 tjedan prije termina, tak da si sad dosta sigurna da bude sve ok!

Da bas sam se iznenadila kak je velika.
Alii.... Moram vam rec da me sad hvatat panika pocela.... Jer ako je da sam 35+2, onda postoji mogucnost da bi ona mogla jako brzo....
Ajme meni ja nikad zadovoljna.
I da sad u zadnjih par dana kad idem na wc uvijek na papiru primjetim ko malo sluzi, ali bas ono sluzavo. Da nije onaj cep? Kaj vi kazete?
A ne znam što da ti kažem kad još nikad čep nisam vidjela . Ja sam isto primjetila da mi se iscjedak pojačao i kao da je malo žućkastiji nego prije, ali nije sluzavo. Ako si ti otvorena valjda bi mogao biti, zašto ne.
Ma mi mame smo stvarno koma...nikad zadovoljne i uvijek zabrinute. Kad sam ostala trudna mislila sam evo sad ću se nervirati dok srce ne počne kucati...kad je počelo srce kucati ja se nervirala jer su prva tri mjeseca češći spontani, pa sam si rekla evo od četvrtog mjeseca trudnoće ću baš uživati. Kad ono možeš misliti, dobila bolove od odumiranja mioma i na mirovanje, pa sam se još više brinula. Sad vidim da ta zabrinutost ide u nedogled...joj grozno, vjerojatno čemo sad biti takve s našom djecom do kraja života
.

Ja sam tek sa 7 tjedana saznala da sam trudna i to slucajno , pa sam se brinula jer se srceko nije jos vidjelo, pa omda sam svaki uzv strepila jer nisam znala jel kuca ili ne kuca, pa onda sam cekala prve pokrete i brinula sam se zasto se ne mice, pa onda jel raste, pa onda da se ne otvorim, pa kad sam se otvorila onda samo da ne rodim do 32, pa sam da ne rodim do 34, e sad bi samo da ne rodim do 36/37. Ali se sad pak bojim trudova, boli i svega ostalog
Curke moje mene sad neka panika uhvatila....
Ta lagana mala sluz me muci, kaj ak je sluzni cep, a nije da sam imala taj iacjedak kad sam bila otvorena i bila ga je puna saka i dr mi je rekla da se cijedi to jer sam otvorena, a sad ga ima puno puno manje, ali panikaaaaaaa
Nemam pojma, ali ako nemaš kontrakcije i napravljen ti je serklaž meni se čini da ti to trebalo bit ok...možda ti je zbog pregleda? To bi moglo biti. Ako se tako brineš nazovi svog ginekologa pa pitaj što da radiš. Bolje to nego da si nervozna.

Ma kad moja dr nece imat veze s tim vise jer sam sad kao pod bolnicom, a na hitnu mi se ne ide da opet cackaju. Tak da cu cekati. Ak krene krene kaj sad da radim. Mozda se samo otvaram lagano ako se konac pomaknuo pa zato to tu i tamo iscuri, a mozda je to i normalno ... Kaj da velim, kontrakcije nikakve nemam
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji