Hej cure. 😁
Nakon iskustva sa spontanima, a mogucim i biokemijskim trudnocama prije, krenula na pretrage. Odma prvo i lose je TSH koji je veci od 6, a radjen je mjesec dana nakon spontanog, a i progesreron je malo povisen. Zanima je jel to moglo utjecati na lose ishode trudnoca ?
Sad cekamo druge nalaze, briseve i trombofiliju pa idemo dalje. Tek smo krenuli.
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Hej cure. 😁
Nakon iskustva sa spontanima, a mogucim i biokemijskim trudnocama prije, krenula na pretrage. Odma prvo i lose je TSH koji je veci od 6, a radjen je mjesec dana nakon spontanog, a i progesreron je malo povisen. Zanima je jel to moglo utjecati na lose ishode trudnoca ?
Sad cekamo druge nalaze, briseve i trombofiliju pa idemo dalje. Tek smo krenuli.
Ne, sta ja pise. 🤦♀️
Testosteron. Sad sam citala nesto o progesteronu i ostalo mi u glavi. 😅 dakle, testosteron je povisen.
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
🌸 2/2023 - baby S 🌸
Pozdrav cure..
Da li se koja susrela sa ovakvim nalazima hormona štitnjače? https://ibb.co/zJ2dP4r Jutros sam vadila krv, a u ponedjeljak imam pregled/konzultacije. Na početku trudnoće TSH je bio 2.66, prije 2 tjedna u 22.tjednu (nakon preboljene korone) 4.68. Od tad je popriličbo pao, ali sa njim i FT4 koji je malo ispod donje granice. Ne znam da li je to ok nalaz ili indikacija za terapiju?
Be the change you wish to see in the world.. 💚
Ma evo došli su mi nalazi štitnjače i antitijela štitnjače jer inače pijem eutirox terapiju najmanju jer smo morali tsh spustit do ispod 2 kako bi zanijela. Sad kako sam ostala u drugom stanju trebala sam sve ponovit. I sve je u redu i tsh, i t3, i t4 i još neki anti-tg ali anti-TPO je 26,2 a intervale je do 16 šta znači da je povećan. Sad me zanima da li itko zna šta to znači? Inače pijem terapiju svaki dan 1 tabl eutiroxa od 25mg a vikende po 2 tabl od 25mg. Već sam se javila specijalistu ali evo ako ko ima sličan slučaj il nešto da vidim u čemu je kvaka dok mi se doktor ne javi jer sam uznemirena baš :(.
Krv mi je uredna, mokraću sam jutros nosila i nadam se da će bit u redu.
👩❤️👨33g.,mm 35g.😍
1 Spontani 5. /2020. 😔
Eutirox - 1tabl od 50mg dnevno
Andol 100-1tabl dnevno( 3 mutirajuća gena) folacin 400- 1 tabl dnevno
Beta ➕ 20.12.2021.g.🤩🙏😇
Trudnoća termin- 08.08.2022.g.😇🙏👶
Pozdrav! Vidim da vas ima ovdje puno koje se razumijete u stitnjacu, pa da probam pitati ☺️
Malo sam kopala po starim nalazima, ovo sam radila kad sam bila 8tt https://ibb.co/PgCxJ5w
Znam samo za TSH da u prvom tromjesečju ne bi trebao prelaziti 2.5
Kod endokrinologa sam svakako isla zbog secera, i on nije nista rekao za stitnjacu i nisam pila nikakvu terapiju. Bazirao se na moj secer i na tome je ostalo.
Jesu li ovi nalazi ok ili im trebam napomenuti da nisam dosla samo zbog secera, nego da bih trebala i sniziti taj TSH? Svakako cu prije sljedece trudnoce ponoviti pretrage. Strah me ponovnog spontanog i sad pusem i na hladno.
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Meni ta stitnjaca iskreno nije jasna, npr tsh moze biti od 4,2 ali ak hoces zatrudniti mora bit ispod 2,5.
Pa sto sad ak je zena zdrava a tsh malo veci od 2,5. mora odmah na terapiju ili kaj?
S druge strane vidim tu curke normalno zatrudnile i s tsh visim od 2,5
Pozdrav cure,
Pitanje vezano za provjeru TSH.
Danas sam bila kod endokrinologa i poslala me ponoviti nalaz TSH sada u srijedu, mene buni, jer znam da se to radi od 2 do 5og dana ciklusa, a tada mi nece biti taj period ciklusa.
Dakle, nisam trudna, vec pretrage nakon spontanog, povisen TSH bio u 12om mj - 6.100 (koji sam vadila 3i dan ciklusa), pa da ponovimo radi terapije.
Ne znam, mozda nije isla za tim, zaboravila, guzva i sl., pa me zanima jel se iskljucivo tada vade ti hormoni ili nije bitno ? Hvala!
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
🌸 2/2023 - baby S 🌸
Lea moguce da sam u krivu, no koliko god puta vadila tsh do sad, nikad mi nitko nije rekao da ima veze u kojim se danima ciklusa radi... 🤷♀️
Tako da mislim da ti je to ok kad te poslala
Pozdrav cure,
Pitanje vezano za provjeru TSH.
Danas sam bila kod endokrinologa i poslala me ponoviti nalaz TSH sada u srijedu, mene buni, jer znam da se to radi od 2 do 5og dana ciklusa, a tada mi nece biti taj period ciklusa.
Dakle, nisam trudna, vec pretrage nakon spontanog, povisen TSH bio u 12om mj - 6.100 (koji sam vadila 3i dan ciklusa), pa da ponovimo radi terapije.
Ne znam, mozda nije isla za tim, zaboravila, guzva i sl., pa me zanima jel se iskljucivo tada vade ti hormoni ili nije bitno ? Hvala!
Slazem se s Timmy, neki određeni hormoni se vade tad, ali za TSH nije bitan dan ciklusa, koliko znam ..
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
A nista, onda cu otici tako kako je rekla, u srijedu. Jer citam po netu i nista ne pise iskljucivo za TSH i termin analize.
No mene je zbunilo sto me danas pitala jesi vadila to 3i dan ciklusa, sto sam potvrdila jer mi je ginekolog naglasio, obavezno 3i dan ciklusa i jos te tete tamo sto vade krv pitale koji mi je dan ciklusa. No dobro. Mozda zbog nekih drugih pretraga koje su jos bile navedene uz TSH je bio vazan dan ciklusa. 🤔
Hvala cure. 🤍
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
🌸 2/2023 - baby S 🌸
Sortiraj odgovore
Najstariji