Je je, sada sam na letroxu 150, u ponedjeljak opet vadim tsh i hormone da vidimo je li sve ok. Da, upravo sam zbog toga igubila prvu trudoću, međutim sad smo 8+4 i evo sve je okej!
16.5.2022. <3
Pozdrav žene, malo upadam kao padobranac. Zanima me ako koja tu ima slično iskustvo.
Naime, nikada nisam imala problema sa štitnjačom. Ostala sam trudna u 3. ili 4. ciklusu. Na prvom vađenju krvi nakon pozitivnog testa pokazao se usporene rad štitnjače. Gin me poslala odmah na Vuk Vrhovec gdje sam ponovila vađenje krvi i sve je bilo ok. Od tada su me naručivali svaki mjesec i sve je bilo ok do početka 3. tromjesečje. Tada sam dobila dijagnozu hipotireoze i eutyrox 50. Od tada su me već 2 puta kontrolirali i svaki nalaz je ok.
Pitanje - je li meni trudnoća poremetila štitnjaču pa bi nakon trudnoće moglo opet biti ok ili ne može više štitnjača biti ok?
Molim za savjet.
10. sedmica trudnoće sam.
Krvna slika uredu, međutim
TSH 3,2 ; FT4 15,9 ; FT3 5,04
Trombofilija s mutacijom na MTHFR genu - visok rizik (homozigot).
Ginekolog savjetovao mišljenje endokrinologa za stitnu zbog povišenog TSH iznad 2.5. Endokrinolog kaže u okvirima je ovo i vratio me bez terapije, pratiti dalje parametre kroz mjesec dana.
Kad sam javila ginekologu on iznenađen i smatra da mi je trebalo uključiti terapiju.
Je li imate neko iskustvo, savjet ili bilo šta da se malo smirim jer se plasim da idem s terapijom ako ne treba, ili da ne idem ako treba... Za trombofiliju Hematolog rekao da pratim D Dimer i za početak Aspirin 100, a pp Kleksan.
Hvala 💖
Pozdrav zene! Nadam se da ce mi netko moci pomoci. 😊
Imala sam missed ab, ovo su moji hormoni radeni mjesec dana prije. https://ibb.co/J5vRmTW
Zbog povisenog secera bila sam kod endokrinologa koji se bazirao samo na to, za TSH nije spominjao nikakvu terapiju. Posto TSH u prvom tromjesečju mora biti ispod 2.5, zanima me je li on mogao biti uzrok pobacaju? Da napomenem kad sljedeći put ostanem trudna da zelim th i za to?
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Pozdrav zene! Nadam se da ce mi netko moci pomoci. 😊
Imala sam missed ab, ovo su moji hormoni radeni mjesec dana prije. https://ibb.co/J5vRmTW
Zbog povisenog secera bila sam kod endokrinologa koji se bazirao samo na to, za TSH nije spominjao nikakvu terapiju. Posto TSH u prvom tromjesečju mora biti ispod 2.5, zanima me je li on mogao biti uzrok pobacaju? Da napomenem kad sljedeći put ostanem trudna da zelim th i za to?
Teoretski je mogao, ali to nisu strasno poviseni nalazi. Na pocetku trudnoce TSH luduje i ne mozes znati, mozda je prije pobacaja bio i ispod 2,5. Trudnice i s puno vecim TSH-om su uspjele dovesti trudnocu do kraja.
Bilo bi dobro za zacece odrzavati ispod 2,5 i u slijedecoj trudnoci svaka 4 tjedna kontrolirati.
Euthyrox ti moze i ginekologica prepisati i povecavati dozu, u slucaju da endokrinolog ne vidi potrebu za tim.
Ne znam odakle si, ako si iz ZG-a, odi na Vuk Vrhovac to radit. Misljenja endokrinologa se razlikuju i ovi koji ne rade puno s trudnicama su skloni dopustati nesto povisene nalaze TSH, dokle god su ft3 i ft4 uredni.
S obzirom da si manje od 14 bila trudna, najvjerojatnije je da je genetika u pitanju.
Ja bih prije sl.trudnoce obavila: KKS (+TSH, CRP), urinokulturu i ginekoloske briseve. I papu ako nisi radila u zadnjih 6 mjeseci. Nazicaj ginicku 😊
Drzim fige za skoru i zdravu trudnocu! 🤗🤗
Hvala ti puno na odgovoru ☺️
Idem za 3 tjedna na kontrolu, jucer je gin rekao da cemo obaviti neke pretrage. Svakako cu i privatnog traziti da dopise jos sto god moze kao preporuku, znam da skrtare na uputnicama pogotovo ako je samo 1 spontani.
Zelim ti ugodnu trudnocu, pratila sam i proljetnice! ☺️♥️
🧔37👩🦰27
- 7/21 - biokemijska?
- 15.11.'21. - missed ab, kiretaža 💔
- 15.3.'22. ➕ 🌈 1.4. ❤️
💙 It's a BOY! 🥰💙
- 17.11.2022. N ❤️
Drage dame, da li netko zna dal nizak tsh moze raditi probleme
Oko zaceca?
Moze li mala pomoc? Do sada nisam imala probleme s stitnjacom, prva trudnoca bez problema. Sada u 13 tj vadila nalaze i tsh ispod granice 0,271, a donja granica od 0.35-4.9
Strah me da dijetetu nesto ne bude jer sam svasta procitala na forumu! Ima li netko slicno iskustvo
Moze li mala pomoc? Do sada nisam imala probleme s stitnjacom, prva trudnoca bez problema. Sada u 13 tj vadila nalaze i tsh ispod granice 0,271, a donja granica od 0.35-4.9Strah me da dijetetu nesto ne bude jer sam svasta procitala na forumu! Ima li netko slicno iskustvo
Meni je trenutno jos nize, na 0.195, odmah sam smanjila eutirox... Mozda ima netko ovdje da nam pomogne:)
Moze li mala pomoc? Do sada nisam imala probleme s stitnjacom, prva trudnoca bez problema. Sada u 13 tj vadila nalaze i tsh ispod granice 0,271, a donja granica od 0.35-4.9Strah me da dijetetu nesto ne bude jer sam svasta procitala na forumu! Ima li netko slicno iskustvo
Meni je trenutno jos nize, na 0.195, odmah sam smanjila eutirox… Mozda ima netko ovdje da nam pomogne:)
Problem sto ja ne pijem nikakve ljekove jer nisam do sada imala problema, sad cekam termin kod endokrinologa da pogledaju
Sortiraj odgovore
Najstariji