PBTAB- strasno mi je zao cuti za tvoje gubitke u tako kratkom vremenu😢 nemam rijeci utjehe osim samo hrabro dalje. Da li su ikad radili phd ploda? Da si se sa prvim osjecala kao da ces umrijeti te potpuno razumijem jer smo mi jedva dosli do hitne od bolova, ja sam molila Boga da mi to prestane. Strasno je sto zene prozive😔
Mi smo u MPO od 12.mjeseca kod Podobnika. Idiopati smo bez dijagnoze. Napravili smo sad jos i kariogram iako sumnjaju da bi to bilo lose. Takoder imam blagu mutaciju PAI 4g/5g heterozigot i MTFHR homozigot. Imali smo 4 smrzlica, ovo nam je bio zadnji i takoder smo dobili heparin - Clexane.
Nemamo jos djece😒 Vidim da smo i isto godiste (31). Pratimo se dalje. Mada cemo mi uzet sad pauzu da malo uzivamo i dodemo k sebi.
Jel vi krecete u novi postupak ili cete pricekat?
MARTINA1931- ova ovulacija i endometrij su stvarno kod tebe odlični i možda ti progesteron zaista tu pomogne😊Mada je i kod nas takva situacija. Super ovulacije i spermiogram ali nikako da se prirodno prime. Treba biti samo uporan i nemoj odustajat.
🧏♀️31, 🧏♂️33
PCOS, endometrioza
Brisevi ✅️ papa✅️histeroskopija✅️ nk
stanice✅️ kariogram✅️
2024; AMH 13,5
Fet 6/23 👼 missed 11 tjedan💔
Fet 2/24👼missed 6 tjedan💔
Fet 6/2024 ⭐️ biokemijska💔
Fet 11/2024 ⭐️biokemijska 💔
Fet 12/2024 👼missed 7 tjedana💔
Sunce12, tak mi je i dr rekla..bas je lijepa ovulacija. Samo mi onda nije jasno zasto smedjarim nakon ovulacije, kako je super ako progesteron ocito padne kasnije?😐 sta to ne bi trebalo biti povezano, uzrocno posljedicno?
Nisam procitala prije ali da li si vadila progesteron? Obicno ide po pravilu 21 dan ako je ciklus 28 dana. Cisto da se vidi kakva je vrijednost. Mislim da se nebi trebala zamarat sa tim smedim poslije ovulacije. Nekim zenama kad pukne folikul dolazi do blagog krvarenja odnosno smedeg iscjetka ali nije to nista zabrinjavajuce. Ne znam da li si isla na folikulometriju poslije ovulacije da se vidi zuto tijelo?
🧏♀️31, 🧏♂️33
PCOS, endometrioza
stanice✅️ kariogram✅️
2024; AMH 13,5
Sunce12, tak mi je i dr rekla..bas je lijepa ovulacija. Samo mi onda nije jasno zasto smedjarim nakon ovulacije, kako je super ako progesteron ocito padne kasnije?😐 sta to ne bi trebalo biti povezano, uzrocno posljedicno?Nisam procitala prije ali da li si vadila progesteron? Obicno ide po pravilu 21 dan ako je ciklus 28 dana. Cisto da se vidi kakva je vrijednost. Mislim da se nebi trebala zamarat sa tim smedim poslije ovulacije. Nekim zenama kad pukne folikul dolazi do blagog krvarenja odnosno smedeg iscjetka ali nije to nista zabrinjavajuce. Ne znam da li si isla na folikulometriju poslije ovulacije da se vidi zuto tijelo?
Plan je bio da izvadim progesteron 7dana nakon ovulacije, al kako sam krenula smedjarit dr nije znala jel mozda implatacija u pitanju ili pad progesterona pa mi je dala utrogestane odmah..pa bi nalaz tad bio nevazeci jer sam bila na terapiji..
Kad je vidjela da je folikul pukao, i da je endometrij na 14mm rekla je da nema potrebe jer joj je sve izgledalo skolski. Mozda bi bilo dobro iduci put doc i poslije ovulacije da se vidi?
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
IKk1109, znaš fa sam pitala dosta puta gdje si, bas mi je drago da si se javila☺️
Jedva čekam svoju curicu, malo ne drži napetost samo da prođem tj kritični period 😅
Kako si ti? Kako Niko? Kako se snalazite sa svime? ☺️☺️
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Sunce phd ploda nikada nije rađen jer smo uvijek isli na medikamentozno čišćenje i sve bi zavrsilo ili u kadi ili u wc-u.
Mi smo u Repromedu od 2 mj. imamo dijagnozu, mehanički problem, moji jajovodi. Odlicno sam reagirala na terapiju i imali smo 5 blastica, sada su ostale jos 3, tako da sam zato zeljela odmah reagirati a ne trositi embrije bezveze.
Kariogram je dobro napraviti prije postupka i to je super da ste napravili jer meni sada nema smisla, ja imam embrije pohranjene i kao takve ih moram vratiti, moji su kakvi god da su. Ukoliko ne uspiju ni ova 3 onda cu svakako i to napraviti.
Mi također nemamo djece i sada sam u fazi odmora. Tijelo se malo umorilo, osjecam da bih mogla sad odmah poslije prve M ici ali ne da mi se, stvarno se zelim malo odmoriti i misli fokusirati na dobar shopping, dobru hranu i cugu, a ne na to jel bum pišala test ili ne i hoce li crta tamniti, zadnjih par mjeseci sam bila ko neka luđakinja. Jedan dan sam stala i rekla, koji kurac, ko sam ja, nisam se mogla prepoznati, stalno neka istrazivanja, pa priprema tijela bla bla. Moram sebe vratiti nazad pa cemo dalje lagano.
Kad ce mi se dat javit cu se dr i idemo u FET.
Vi u principu nemate dijagnozu sto znaci da bi se moglo i prirodno primiti. Dali planirate pokusati u kucnoj radinosti dok odmarate od postupka?
Martina da, tvoj endometrij i folikul, školska ovulacija. Idi izvadi progesteron, mislim da se on vadi na 21 dc, ma najbolje pitaj gin, da vidis kolike su ti uopce vrijednosti. Jer uvjerena sam da postoju terapija kako bi ga odrzavala i prije same trudnoce i tokom trudnoce kako ne bi doslo do pada i smeđarenja.
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Pbtab, kad citam tvoje komentare bas mi dodje da si samar opalim ono..ko sto kazes koji mi je k, tek sam i krenula u ovo ne znam zasto sam se ovoliko opteretila
Toliko lijepih stvari ima u zivotu, muza i brak za pozeljet..
Trudit cu se gledat drugacije od sada :) hvala tiA za moju ovulaciju, budem sa dr pricala.mozda za pocetak hormone da si izvadim, mozda je smedjarenje radi ovulacije bilo na kraju krajeva. Tko ce znat 😐
+ ❤️12.10.
It'a girl🩷
Pbtab, kad citam tvoje komentare bas mi dodje da si samar opalim ono..ko sto kazes koji mi je k, tek sam i krenula u ovo ne znam zasto sam se ovoliko opteretila
Toliko lijepih stvari ima u zivotu, muza i brak za pozeljet..
Trudit cu se gledat drugacije od sada :) hvala tiA za moju ovulaciju, budem sa dr pricala.mozda za pocetak hormone da si izvadim, mozda je smedjarenje radi ovulacije bilo na kraju krajeva. Tko ce znat 😐
Drago mi je ako moje riječi mogu potaknuti osobu da pocne drugacije gledati na stvari. Meni muz svaki dan govori, život je jedan i nema reprizu, danas jesi sutra nisi i to me nekako vrati u kolosijek kad zalutam. Svaka od nas zeli dijete ali glavom kroz zid ne ide i jebiga.
Sve sto zelim sebi zelim i svakoj od vas ovdje i uvjerena sam da je 2024 naša godina ❤️
👩🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
🧔🏻♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙
Loza, bas mi je drago šta sj se javila ♥️
Možeš mi reci kad si imala spontani kako di skužila da di curi plodna vođa ?
Kako nam je Marko? Jel nestašan ? ☺️☺️
Kako se ti osjećaš ? ☺️
Bas mi je drago da si se javila, često dođem na ovoj temi da ohrabrim cure i da vidim jel se javio tko od starih cura ☺️
E pa tad kad sam imala spontani sam bila baš jako prokrvarila i užasno veliki ugrušci su izlazili, završila na hitnoj i urađen mi je amnisure test koji je bio pozitivan 💔 a i na uzv su prije toga vidjeli da plodna voda otiče, testom su samo potvrdili. Ja kao laik to nisam prepoznala.Dobro je Marko, puže, sjedi, papa, zeza, samo bi svuda išao i jako je druželjubiv. Iskreno, puno mi je lakše s njim sada kad je "stariji" pa kuži neke stvari. Nije da mi prvih 6mj nije bilo lijepo, ali ovo stanje sada mi je sto puta lakše 🙈 nije vezan samo sisom i možeš više toga raditi s njim, a najbolje od svega je što može puno duže biti budan pa je lakše organizirat si dan. Eto, s tim sam i ja super 😁Kako si ti? Što pitaš za plodnu vodu? Nadam se da nema problema...
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
Sunce phd ploda nikada nije rađen jer smo uvijek isli na medikamentozno čišćenje i sve bi zavrsilo ili u kadi ili u wc-u.
Mi smo u Repromedu od 2 mj. imamo dijagnozu, mehanički problem, moji jajovodi. Odlicno sam reagirala na terapiju i imali smo 5 blastica, sada su ostale jos 3, tako da sam zato zeljela odmah reagirati a ne trositi embrije bezveze.
Kariogram je dobro napraviti prije postupka i to je super da ste napravili jer meni sada nema smisla, ja imam embrije pohranjene i kao takve ih moram vratiti, moji su kakvi god da su. Ukoliko ne uspiju ni ova 3 onda cu svakako i to napraviti.
Mi također nemamo djece i sada sam u fazi odmora. Tijelo se malo umorilo, osjecam da bih mogla sad odmah poslije prve M ici ali ne da mi se, stvarno se zelim malo odmoriti i misli fokusirati na dobar shopping, dobru hranu i cugu, a ne na to jel bum pišala test ili ne i hoce li crta tamniti, zadnjih par mjeseci sam bila ko neka luđakinja. Jedan dan sam stala i rekla, koji kurac, ko sam ja, nisam se mogla prepoznati, stalno neka istrazivanja, pa priprema tijela bla bla. Moram sebe vratiti nazad pa cemo dalje lagano.
Kad ce mi se dat javit cu se dr i idemo u FET.
Vi u principu nemate dijagnozu sto znaci da bi se moglo i prirodno primiti. Dali planirate pokusati u kucnoj radinosti dok odmarate od postupka?
Ne znam da li je bolje kad imas dijagnizu pa se imas za sto "loviti" ili kad nemas dijagnozu pa se boris sa svim i svacim. Mi smo takoder dobili 5 blastica, ali samo se sad ta zadnja primila uz heparin ali je prije toga raden i scratching endometrija. Potpuno te razumijem u vezi tijela i odmora. Mislim da svi mi koji smo u MPO to sve skupa prozivljavamo malo ipak drugacije. Rekli su mi u bolnici da zbog tableta treba pricekat barem 3 mjeseca ali da nema pravila. Kad se covjek osjeca spremno moze krenuti. S jedne strane bi cim prije pokusao ponovno, a s druge bi pustila malo sve svojim tokom i jednostavno uzivala u zivotu. Da, mi nemamo dijagnozu pa postoji mogucnost da se prime nekim cudom prirodno. Pokusat cemo sad 2,3 mjeseca tako pa cemo vidjet dalje. Negdje sam procitala da su zene znale ostat prirodno trudne nakon spontanog pa mi to daje malu nadu.🙏
Pratimo se dalje. Cuvajte se❤️
🧏♀️31, 🧏♂️33
PCOS, endometrioza
stanice✅️ kariogram✅️
2024; AMH 13,5
Sortiraj odgovore