Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Flowerson 🌸
    30. Siječanj 2023. 14:25

freyaa

Flowerson 🌸

freyaa

Btw Flowerson, da li su ti rekli koliko da cekas do sl trudnoce. Meni su rekli kao za dva ciklusa.
    Jesu, dva mjeseca. Al ostala sam trudna odmah sa sljedećom menstruacijom i rekli su da je to ok.
    Da li si radila briseve i uzv poslije tableta.. Ja nekako to zelim. A i ja sam mislila mozda poslije menstruacije da lagano pocnem jer znam da se odmah nece primiti, strah me da mi ne bude sad problem i sa endometrij, jer je i inače tanji.. Joj ja tebe bas peglam, oprosti. Nekako imam milion pitanja a kod nas u Mostaru nista ne govore, jucer kad sam pitala da li treba neki antibiotik tek mi je tad rekla ma uzmi neki vaginalni probiotik.. nista ne govore, a ja se u tim momentima nisam mogla sjetiti svega. Pitala sam za betu da li trebam pratiti kako pada kaze ma vec je 0.

Ej, ma sve pet, ne tlačiš me. Rado ću ti pomoć ako ikako mogu. Ponavljala sam briseve i sve je bilo ok. Odmah nakon prekida zadnje trudnoće sam krenula pit svaki dan po dvije šalice čaja od vrkute. Vjerujem da mi je to dosta pomoglo. I naravno, nastavila sam pit aktivnu folnu kiselinu. Na pregledu je sve izgledalo odlično, endo odličan...ako imas problema s enodmetrijem, preporučuje se od npr. 5 dana ciklusa do ovulacije piti konentrirani sok od cikle i jesti ananas pa mozes probat :) Nemoj mislit da neće uspjet odmah, vidiš da se meni primilo odmah sljedeći ciklus. Ja isto nisam vadila betu poslije, al sam osjetila da je pala...nestali su mi skroz svi simptomi i nisam više smeđarila. To ako i dalje smeđariš, onda bi trebalo izvaditi betu.

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• freyaa
    30. Siječanj 2023. 14:43

Meni je tek prvi dan poslije tablete, krvarenje nije uopce nesto veliko, jucer su izasli ugrusci i to je bilo to, ovako sam sad kao da sam 4 dan ciklusa, po malo nista strasno.. Ne znam da li je to ok. Razmisljam mozda da onda odmah kad prestane krvarenje obavim bris i moram test na trombofiliju iako u bolnici kažu da nema potrebe za tim, jednostavno zelim da znam za svaki slucaj, tako da bih to sve jedan dan privatno obavila i briseve i papu i test. Samo nisam sigurna da li prije menstruacije ili poslije nje..  a sto se tice simptoma, ja ih nisam imala mnogo, samo su mi grudi bile ogromne od prvog dana bukvalno, morala sam da kupim nove grudnjake, jos uvijek su ali ne kao prvih dana,. Stomacic mi je još uvijek tu, rano se poceo vidjeti, obzirom da sam ja sitna i inače nemam stomak. Inace pijem sok od cikle (cak sam sama pravila), ananas jedem, i pila sam bezalkoholno pivo od ananasa bas za endometrij. Jedino taj ciklus kad sam ostala trudna nisam bas nista pila ni suplemente ni folnu, vrkutu, ananas, cikla nista, stresa na poslu previse bilo, ludnica i trudna, a gori mjesec nije mogao da bude. Jedino eto sto sam prije mjesec radila hsg I poslije toga sam koristila neke vaginalete (za koje moja drugarica tvrdi da je ostala trudna od njih 😅🤣, i sad pokušava mene ubjediti ali nema sanse samo se tako poslozilo)  

Flowerson 🌸
    30. Siječanj 2023. 14:51

Svaki ciklus je drugačiji i nema pravila :) Sad odmori i pričekaj da tijelo dođe k sebi, preporučujem ti čaj od vrkute. Smeđarenje je moguće nakon krvarenja da se ne iznenadiš i potpuno je normalno. Napravi si sve nalaze čim se skroz očistiš, nemoj još žuriti. Držim fige da se brzo desi nova trudnoća!

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

• freyaa
    30. Siječanj 2023. 15:14

Flowerson 🌸

Svaki ciklus je drugačiji i nema pravila :) Sad odmori i pričekaj da tijelo dođe k sebi, preporučujem ti čaj od vrkute. Smeđarenje je moguće nakon krvarenja da se ne iznenadiš i potpuno je normalno. Napravi si sve nalaze čim se skroz očistiš, nemoj još žuriti. Držim fige da se brzo desi nova trudnoća!

Hvala ti punoo.. i sretno ❤

Donna2022
    01. Veljača 2023. 09:53

freyaa

Meni je tek prvi dan poslije tablete, krvarenje nije uopce nesto veliko, jucer su izasli ugrusci i to je bilo to, ovako sam sad kao da sam 4 dan ciklusa, po malo nista strasno.. Ne znam da li je to ok. Razmisljam mozda da onda odmah kad prestane krvarenje obavim bris i moram test na trombofiliju iako u bolnici kažu da nema potrebe za tim, jednostavno zelim da znam za svaki slucaj, tako da bih to sve jedan dan privatno obavila i briseve i papu i test. Samo nisam sigurna da li prije menstruacije ili poslije nje.. a sto se tice simptoma, ja ih nisam imala mnogo, samo su mi grudi bile ogromne od prvog dana bukvalno, morala sam da kupim nove grudnjake, jos uvijek su ali ne kao prvih dana,. Stomacic mi je još uvijek tu, rano se poceo vidjeti, obzirom da sam ja sitna i inače nemam stomak. Inace pijem sok od cikle (cak sam sama pravila), ananas jedem, i pila sam bezalkoholno pivo od ananasa bas za endometrij. Jedino taj ciklus kad sam ostala trudna nisam bas nista pila ni suplemente ni folnu, vrkutu, ananas, cikla nista, stresa na poslu previse bilo, ludnica i trudna, a gori mjesec nije mogao da bude. Jedino eto sto sam prije mjesec radila hsg I poslije toga sam koristila neke vaginalete (za koje moja drugarica tvrdi da je ostala trudna od njih 😅🤣, i sad pokušava mene ubjediti ali nema sanse samo se tako poslozilo)

Draga Freyaa,  evo da i ja podjelim svoje iskustvo. Imala sam missed ab u 9/22, 10.tt, kao i vecini, dogodilo se naglo, neocekivano, srce prestalo kucati😔 ciscenje je krenulo samo, dovrseno s jednom tabletom, nakon toga sam cca 10-ak dana lagano krvarila/smedjarila i na 36. dc dobila iducu M. Od gin smo dobili zeleno svjetlo da mozemo odmah iza tog ciklusa krenjti u nove pokusaje. Nije nas poslao na nikakve pretrage, osim
    Pape i briseva, bila je prva T, ali sam ja svejedno isla napraviti kompletnu krvnu sliku i ustanovljen mi je povecan TSH za trudnocu, tako da sam sad na terapiji Euthyrox, trenutno je 2,5 ali po uputi endokrin jos mora malo pasti. Iza nas su 4 ciklusa bez uspjeha, nadamo se da cemo uskoro ugledati plusic. Nije dugo vremena proslo, znam, ali svaki ciklus nakon missed ab-a odnosno svaki puta kada dobijem M Me tako grozno rastuzi, puno jace nego prije T😔 
    Drugi tjedan idem preventivno, opet na svoju ruku, napraviti pretrage na trombofiliju cisto da budem mirna.
    Drzimo se, mozemo mi to❤️

👩 33
    👨35
    09/22 Missed Ab, 10. tt, prva T 👼🙏😢 TSH 1,5 (Euthyrox terapija, prvi nalaz 3,6)
    6/2023➕🌈❤️🙏
    Panorama Low risk, it’s a girl🩷💞

• freyaa
    01. Veljača 2023. 10:15

Donna2022

Draga Freyaa, evo da i ja podjelim svoje iskustvo. Imala sam missed ab u 9/22, 10.tt, kao i vecini, dogodilo se naglo, neocekivano, srce prestalo kucati😔 ciscenje je krenulo samo, dovrseno s jednom tabletom, nakon toga sam cca 10-ak dana lagano krvarila/smedjarila i na 36. dc dobila iducu M. Od gin smo dobili zeleno svjetlo da mozemo odmah iza tog ciklusa krenjti u nove pokusaje. Nije nas poslao na nikakve pretrage, osim
    Pape i briseva, bila je prva T, ali sam ja svejedno isla napraviti kompletnu krvnu sliku i ustanovljen mi je povecan TSH za trudnocu, tako da sam sad na terapiji Euthyrox, trenutno je 2,5 ali po uputi endokrin jos mora malo pasti. Iza nas su 4 ciklusa bez uspjeha, nadamo se da cemo uskoro ugledati plusic. Nije dugo vremena proslo, znam, ali svaki ciklus nakon missed ab-a odnosno svaki puta kada dobijem M Me tako grozno rastuzi, puno jace nego prije T😔
    Drugi tjedan idem preventivno, opet na svoju ruku, napraviti pretrage na trombofiliju cisto da budem mirna.
    Drzimo se, mozemo mi to❤️

Bas sam i ja to komentarisala, cini mi se da mi je puno lakse bilo dok nisam ostala trudna, ne ide i ne ide, ovako sam se iznenadila bas, radovala se, sve bilo ok i sok.. Ja za 10 dana imam kontrolu da vidim da li je sve dobro proslo, pocela sam malo jace da krvarim i ugrusci su ponovo tu. Vjerovatno ce me poslati na papu I briseve poslije menstruacije, ali ja zelim i hsg, obzirom da su mi bili neprohodni jajovodi, i sl ciklus se desila trudnoca, jako me strah i vanmatericne posebno poslije ovih tableta,  mislim da ce se samo jos vise zatvoriti.. Definitivno nije lako ali moramo ici naprijed.. Da barem imam jedno dijete lakse bih sve ovo podnijela cini mi se.. Moj m kad sam mu spomenula drugu trudnoću,  mislim da je napad panike dobio, odmah ne stvaraj pritisak, bla bla bla..

• antonia123
    03. Veljača 2023. 16:57

Pozdrav svima, 
    Trenutno sam trudna 7+1, bila sam na pregledu 6+0, vidjela se samo gestacijska vrecica, bila sam i jucer opet na oregledu 7+0 vidjela se i Žumanjčana vrecica, bez odjeka ploda. Narucena sam tek za 2tjedna, rekla je dr. Ako se sljedeci put ne vidi plod (to ce biti 9+0)i do tad ne prokrvarim sama Od sebe da ce mi dati tabletu... 
    molim vas, da li je itko imao ovakav slucaj a da se na kraju pojavio plod i da je sve bilo u redu? 

2020 👶💙
    03/2023 💔10tt

Loza 💙😇
    03. Veljača 2023. 18:00

antonia123

Pozdrav svima,
    Trenutno sam trudna 7+1, bila sam na pregledu 6+0, vidjela se samo gestacijska vrecica, bila sam i jucer opet na oregledu 7+0 vidjela se i Žumanjčana vrecica, bez odjeka ploda. Narucena sam tek za 2tjedna, rekla je dr. Ako se sljedeci put ne vidi plod (to ce biti 9+0)i do tad ne prokrvarim sama Od sebe da ce mi dati tabletu…
    molim vas, da li je itko imao ovakav slucaj a da se na kraju pojavio plod i da je sve bilo u redu?

Glupost! Očito se trudnoća razvija čim je na drugom pregledu vidjela žv, ne vidim čemu ti je spomenula takav scenarij? Trudnoća je vjerojatno manja neg je, nije računanje po zadnjoj menstruaciji sveto pismo i nešto što vrijedi za svaku ženu. Sretno draga Antonia, svakako ima nade za tvoju bebicu, po meni neupitno 🤗🤗❤️

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

• antonia123
    03. Veljača 2023. 18:06

Loza, hvala puno na odgovoru, nadam se pozitivnom ❤️❤️

2020 👶💙
    03/2023 💔10tt

Loza 💙😇
    03. Veljača 2023. 18:07

Cure moje drage ❤️❤️❤️ ne javljam se, ali mislim na vas. Hvala vam na lijepim riječima i čestitkama 🤗
    Malo sam vas preletila. Vidim da je Flowerson trudna, od srca ti želim mirnu i urednu trudnoću 😘😘
    Cure koje pokušavate i dalje, nadam se da je baš ovaj ciklus vaš i da će sve biti u redu. Moram se referirati na našu Marko1811 kad kaže da joj ne pašu teme trudilica i da rađe kroz nove pokušaje prolazi na ovoj tužnoj temi. Ajme, ajme, potpisujem do neba! Hvala Bogu, nisam dugo bila trudilica nakon gubitka, ali isti osjećaj sam dijelila. 
    Kk drago mi je da je sve u redu i da ste ti i tvoja bebica pokazali doktorima da ćete vi izgurat do termina! 😁 Nadam se da tvoja bebica ipak neće predugo čekat kao moja, mi smo se razdvojili tek na 41+5 😂
    PiaBuu prije prve trudnoće sam imala streptokok B, pila sam antibiotike ali ga se dugo nisam mogla riješiti, tipa par mjeseci... Nadam se da će tebi puno prije otići. Moraš čekati da to ode da možeš raditi na novoj trudnoći?
    Lana vidim da ni ovaj ciklus ništa, žao mi je 😥😥

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.