Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anny35
    23. Siječanj 2023. 17:45

Pozdrav svima hrabre žene, vidim ima lijepih novosti, ali nažalost i ružnih. Tu i tamo bi vas pročitala alj nisam imala snage za sudjelovanje u razgovorima. Meni je evo skoro 9 mjeseci od spontanog. Nisam imala volje ni hrabrosti za novi pokušaj jer me ovaj gubitak baš teško i neočekivano potresao i još ga nisam prebolila. Nisam se još psihički skroz oporavila, ali sam odlučila da ću nakon pretraga na koje me poslala ginekologinja ponovno pokušati. Testirali smo inzulin, glukozu, genetsku i molekularnu trombofiliju.
    Meni je moja ginekologica rekla da se to mora prije trudnoće napraviti pa pripazi na to Donna2022 ako misliš raditi. 
    Imam blagu inzulinsku rezistenciju za koju ona kaže da nije ništa strašno ako nije u kombinaciji s policističnim, ali imam i MTHFR (C677) T/T homozigot mutaciju. Ginekologinja mi je rekla da je to vjerojatno uzrok spontanog i naručila me i za štitnjaču i D3 vitamin (koliko vidim po internetu ta mutacija i štitnjača i jesu povezane). Svakako mi je rekla da pijem aspirin kad vidim pozitivan test, a u međuvremenu i folnu kiselinu.
    Međutim malo sam sama istraživala i vidim da se preporučuje aktivni oblik folne kiseline umjesto folne kiseline (za koju piše da čak može i štetiti) pa me zanima imate li kakvu preporuku?
    AngelMama  vidim da i ti piješ aktivnu pa ako mi možeš dati neku preporuku...

AngelMama
    23. Siječanj 2023. 20:52

Lana, bas je lijepo to cuti, mislim na to kako si se motivirala na zdraviji zivot, moram priznat da se i ja osjecam motivirano i polako krecem u nadi da vise docekam svoju dugicu, to nam svima zelim ! A sto se spermiograma tice, meni gin. kaze ko kako ja ostajem trudna da ne bih trebao bit problem u njemu, al ja od ocaja zelim sve napravit da znam da smo sve pokusali. Imam jos na umu histeroskopiju i NK celije, jel neka od vas to radila ?
    Donna, hvala na podrsci zaista puno znaci ! Zao mi je zbog gubitka bebice. Slusaj sebe, ako imas priliku napravit neke pretrage, napravi, jer kako si rekla doc. salje na pretrage tek nakon par gubitaka iako je to sve individualno. Da, trombofilija zna bit uzrok, pa si izmedu ostalog i to prekontroliraj prije iduce T. Inace u potpunosti se slazem, pretrage su jako psihicki zamorne, ja sam bila na dosta njih i tesko mi je to padalo iako sam bila zahvalna na prilici. Sve u svemu, puno srece zelim i da uskoro docekas svoju bebicu
    Anny, sve razumijem i dijelimo iste osjecaje kao i sve zenice u grupi, nazalost. Jako mi je zao zbog gubitka .. da, pijem folnu tj. metafolin od Solgara, izmedu ostalog i vit. D i vit. B12 (firma Better You). Vidjela sam dosta preporuka za Solgarov metafolin, pa njega pijem.

👩🏻‍🦱 29
    🧔🏻‍♂️ 30
    👼🏻 2017. 8 tt
    👼🏻 2018. 22tt
    👼🏻 2021. 11tt
    💊 Euthyrox, Vitamin D3, Metafolin, Myo-Inositol
    📋 Hipo, PCOS, IR, MTHFR, PAI-1 4G/4G

• Marko1811
    23. Siječanj 2023. 21:19

Anny, zao mi je sto si s nama… ali na pravom si mjestu, meni cure uvijek znaju reci pravu riječ kad je teško.. probala sam se uključiti na temu gdje su trudilice ali ne mogu.. nemam snage.. ružno za reci ali prepozitivna je tema za mene. Radije bih bila trudilica na spontanim pobačajima, jer eto ganjas taj plus, a onda, preživljavanje… sasvim druga dimenzija tijeka trudnoce..Anny, prvi glas mi je sad da uopće postoji aktivna folna, molim preporuku i ja!! Kako se to uopće skuzi? Ja uzimam od solgara folnu, sto je to?
    Sto se tiče aspirina, ja nemam nikakve mutacije rečeno mi je prekocepcijski uzimati 150mg na dan i svakako u trudnoći, vidim da kod tebe s pozitivnim testom. Tko zna zašto..
    Meni je dan aspirin preventivno jer je u posteljici nađen veliki ugrušak 
    Meni je danas užasan dan, hvala Bogu da mogu Ostat doma pa sam i ostala, plakala cijelo jutro.. menga je krenula (hvala Bogu i na tome) pa mi je to bio okidač. Ali uspjela sam se sabrati nekako.. teško je bas..

👼🏼 11tj, ❤️, ❤️, 👼🏼 7tj, 👼🏼 18tj, 👼🏼 18tj
    Bože svrati pogled na mene…

Lana99
    23. Siječanj 2023. 21:52

Marko1811 i ja uzimam tu folnu od solgara pa ako ima netko više znanja i iskustva da nam napiše razlike i koje su bolje.Znam kako ti je što se tiče plača. Ja sam još taj dan išla i na pregled i tokom dana procurila. Da vi znate koliko sam se ja nadala da će mi doktorica reci da je trudnoća iako nisam ni samoj sebi htjela priznati da se nadam😏
    Isto to večer sam isplakala more suza ali sutradan je već bilo bolje. Moram se fokusirati na budućnost i učiniti sve za buduću bebu❤

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

Lana99
    23. Siječanj 2023. 21:54

Anny jako mi je žao što si ovdje ali znaj da ćemo u svakom trenutku biti tu za tebe da te podržimo i da se sve skupa nadamo budućim plusićima 🥰

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

• anny35
    24. Siječanj 2023. 14:06

Marko1811

Anny, zao mi je sto si s nama… ali na pravom si mjestu, meni cure uvijek znaju reci pravu riječ kad je teško.. probala sam se uključiti na temu gdje su trudilice ali ne mogu.. nemam snage.. ružno za reci ali prepozitivna je tema za mene. Radije bih bila trudilica na spontanim pobačajima, jer eto ganjas taj plus, a onda, preživljavanje… sasvim druga dimenzija tijeka trudnoce..Anny, prvi glas mi je sad da uopće postoji aktivna folna, molim preporuku i ja!! Kako se to uopće skuzi? Ja uzimam od solgara folnu, sto je to?
    Sto se tiče aspirina, ja nemam nikakve mutacije rečeno mi je prekocepcijski uzimati 150mg na dan i svakako u trudnoći, vidim da kod tebe s pozitivnim testom. Tko zna zašto..
    Meni je dan aspirin preventivno jer je u posteljici nađen veliki ugrušak
    Meni je danas užasan dan, hvala Bogu da mogu Ostat doma pa sam i ostala, plakala cijelo jutro.. menga je krenula (hvala Bogu i na tome) pa mi je to bio okidač. Ali uspjela sam se sabrati nekako.. teško je bas..

Ma katastrofa, počevši od samog spontanog pa preboljevanja pa glumljenja da je sve ok pa konstantnog plakanja pa nadanja pa straha za buduće trudnoće pa ovo samostalno snalaženje i traženje odgovora u nadi da se neće ponoviti isto...
    Ima od solgara folacin (folna kiselina) i folate (aktivni folat). Ja trebam piti folate jer zbog mutacije moje tijelo ne može razraditi i apsorbirati folnu kiselinu, treba mi aktivni folat koji će ući u organizam...
    Ima na instagramu profil #spontanoja gdje se žena  bavi spontanim pobačajima i koji ima dosta korisnih informacija. Našla sam i snimku webinara gdje priča o toj mutaciji gena pa ću kasnije poslušati kad uhvatim vremena, traje 1h sve skupa. 
    Ako nemate mutaciju možete piti i samo folacin... ta mutacija se vidi iz trombofilijskih nalaza krvi.
    Meni je gin spominjala i ilmožebitne injekcije heparina u trudnoći uz aspirin..  

• anny35
    24. Siječanj 2023. 14:07

AngelMama

Lana, bas je lijepo to cuti, mislim na to kako si se motivirala na zdraviji zivot, moram priznat da se i ja osjecam motivirano i polako krecem u nadi da vise docekam svoju dugicu, to nam svima zelim ! A sto se spermiograma tice, meni gin. kaze ko kako ja ostajem trudna da ne bih trebao bit problem u njemu, al ja od ocaja zelim sve napravit da znam da smo sve pokusali. Imam jos na umu histeroskopiju i NK celije, jel neka od vas to radila ?
    Donna, hvala na podrsci zaista puno znaci ! Zao mi je zbog gubitka bebice. Slusaj sebe, ako imas priliku napravit neke pretrage, napravi, jer kako si rekla doc. salje na pretrage tek nakon par gubitaka iako je to sve individualno. Da, trombofilija zna bit uzrok, pa si izmedu ostalog i to prekontroliraj prije iduce T. Inace u potpunosti se slazem, pretrage su jako psihicki zamorne, ja sam bila na dosta njih i tesko mi je to padalo iako sam bila zahvalna na prilici. Sve u svemu, puno srece zelim i da uskoro docekas svoju bebicu
    Anny, sve razumijem i dijelimo iste osjecaje kao i sve zenice u grupi, nazalost. Jako mi je zao zbog gubitka .. da, pijem folnu tj. metafolin od Solgara, izmedu ostalog i vit. D i vit. B12 (firma Better You). Vidjela sam dosta preporuka za Solgarov metafolin, pa njega pijem.

Hvala puno! Jel tebi tko od doktora nešto spominjao inzulinsku rezistenciju kao mogući problem i možda dao neki savjet?

Lana99
    25. Siječanj 2023. 16:15

Cure, što se tiče bijelog isjetka prije ovulacije, koliko vama dana prije o krene?
    Meni je danas 8dc i ovulacija je po kalendaru u ponedjeljak, a danas kao prvi dan plodnih dana😋

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

Flowerson 🌸
    25. Siječanj 2023. 16:56

Lana, meni to bude čak 4 dana prije ovulacije..Da podijelim s vama svoju sreću, danas sam napravila test i pozitivan je na trudnoću ❤️ nisam dugo morala čekati na novu sreću i na novu nadu, nadam se da će ovaj put biti sve u redu. 

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Lana99
    25. Siječanj 2023. 18:19

Flowerson  čestitam od sveg srca!!!
    U molitvama si mi da sve prođe u najboljem redu❤❤❤

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.