Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • MeriM88
    18. Siječanj 2023. 11:16

Pozdrav svima.. imam pitanje ako netko ima iskustva, zna odgovor.. Imam curicu od 4 godine. Imala sam spontani jedan prošle godine, missed ab (11 tj plod se prestao razvijati s 9) ciscenje tabletama, ali ostao komad i zavrsila na kiretazi. Drugi spontani prije tjedan dana (8+4) s tim da je krenulo smedkasto krvarenje, (beba ok, srce kuca) pila duphaston, ali nakon 3 dana dobila jake grčeve i sve se završilo doma.. na pregledu ostalo sitno 10mm, sto se smanjilo za 2 dana na 6 mm. Krvarenje par dana, vise ga nema, samo smedkasti iscjedak. Beta je dan iza spontanog bila 6000, pa 3000 pa prije dva dana 600. Ima li tko iskustva s padanjem bete nakon spontanog i je li ovo uredan pad? I jos jedno pitanje vezano za nadutost. Nekako jos osjecam taj trbuh/maternicu, ne mogu opisati... Ako ima tko kakva iskustva je li to ok.. hvala puno.

PiaBuu
    18. Siječanj 2023. 11:35

MeriM, meni je nakon mjesec dana beta bila 10, tako da bez brige, treba vremena da se sve vrati u normalu, bila si u drugom stanju i sve je to normalno. Sta se tice nadutosti, iza dva spontana ostala mi je ta nadutost, cak i nakon godinu dana... 

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

• MeriM88
    18. Siječanj 2023. 11:57

PiaBuu

MeriM, meni je nakon mjesec dana beta bila 10, tako da bez brige, treba vremena da se sve vrati u normalu, bila si u drugom stanju i sve je to normalno. Sta se tice nadutosti, iza dva spontana ostala mi je ta nadutost, cak i nakon godinu dana…

Da, treba vremena, kad bi barem svi simptomi nestali odmah, ali ne ide, da bar fizički to prođe brzo i lako, kad je vec psiha u rasulu.. hvala na brzom odgovoru! 

• Marko1811
    18. Siječanj 2023. 16:51

Meri, zao mi je sto si tu. Da, nadutost! I meni je prisutna, evo već 3 mjeseca , ajme PiaBuu pa to je grozno da ti tako dugo traje. Evo i meni nikako da se vrati osjećaj “stare ja”. Inače sam mršavica i 5 dobivenih kila ne mogu skinuti za sada, iako se ne kuže jer sam bila premršava, ali tako mi smetaju.. pazim sto jedem, treniram evo već mjesec i pol , ni gram dole!! Inače brzo gubim kile i ovo me bas muci i osjećam se bas bljak , uz to jedva stanem u svoju robu i to me frustrira. Nemam pojma u čemu je kvaka, ne idu i ne idu. Ni malo..

👼🏼 11tj, ❤️, ❤️, 👼🏼 7tj, 👼🏼 18tj, 👼🏼 18tj
    Bože svrati pogled na mene…

Lana99
    18. Siječanj 2023. 19:20

Cure, evo mene s pregleda. Trudnoće nažalost nema iako sam se nekim djelićem sebe ipak tome nadala.. Taman mi je danas krenula i menstruacija.. Ginekologinja je danas bila toliko odvratna prema meni da su mi oči bile pune suza i kad sam izašla od nje suza suzu lila.. Rekla mi je pazite sad ovo "NORMALNI SU IZOSTANCI I DO 6 MJESECI S VREMENA NA VRIJEME" i da ne može dati uputnicu za spolne hormone skroz dok ne bude neki duži period neuspijevanja začeća jer kao mlada sam, već sam bila trudna i nema problem.. Dala mi je uputnicu za vaditi hormone štitnjače, sutra idem.
    Danas sam krenula s maca prahom, folnom i 24vitamina kapsulama. Baš sam potonula, psihički sam užasno.
    Kako ste vi?

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

• Marko1811
    18. Siječanj 2023. 20:22

Lana, užas, nitko ne zavrijeđuje takav pristup, a najmanje jedna mlada osoba, puna nade i strahova. Nemam rijeci, osim glavu gore, sve je na tvojoj strani i uspjet ćeš. Imaš li prilike privatno odradit hormone? Ili zamoliti dr opće prakse da ti da uputnicu, meni je jednom ona dala spolne hormone. Ja vjerujem da nije ništa strašno u pitanju ali bas zato ti treba taj mali trigger koji će ti sve olakšati. Barem se ti hormoni mogu brzo srediti.. 
    jel bar M normalno krenula?

Lana99
    18. Siječanj 2023. 20:37

Imam priliku privatno izvaditi, ali probati ću vidjeti s doktoricom opće prakse ako može. Sutra idem prekontrolirati prvo štitnjaču pa ću razmišljati što i kako dalje..  je, napokon ciklus u kojem je odmah krenulo, a ne samo nekakav iscjedak. Baš imam osjećaj da sam dobila  i bolove...Ova menga mi je vjetar u leđa, sljedeći ciklus možda bude dobitan, treba vjerovati
    Nema predaje, jake smo mi!
    Kako si ti Marko1811, ima li šta novo kod tebe??

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

• Marko1811
    19. Siječanj 2023. 08:11

Lana99

Imam priliku privatno izvaditi, ali probati ću vidjeti s doktoricom opće prakse ako može. Sutra idem prekontrolirati prvo štitnjaču pa ću razmišljati što i kako dalje.. je, napokon ciklus u kojem je odmah krenulo, a ne samo nekakav iscjedak. Baš imam osjećaj da sam dobila i bolove…Ova menga mi je vjetar u leđa, sljedeći ciklus možda bude dobitan, treba vjerovati
    Nema predaje, jake smo mi!
    Kako si ti Marko1811, ima li šta novo kod tebe??

Ma da, čim je M normalna, sve je lakše, znaš da si u nekoj normali. 
    Kod mene ništa novo. Čekam ili ne čekam još bolje M, nadam se i ja da će biti normalna jer zadnja je bila bas čudna. Nismo pratili O tako da ne mogu ništa reci ali naravno da se nadam potajno da smo ju nekim slučajem pogodili. No s obzirom da sam imala neko produženo krvaruckanje i poslije neke bolove čisto sumnjam da je uopće moguće bilo sta. 

Flowerson 🌸
    19. Siječanj 2023. 08:46

Lana, evo naživcirala sam se samo što sam pročitala tvoj post vezano za ginekologicu. Mene je moja isto zafrkavala, morala sam čekat prvo 3 mjeseca da me ona pregleda (iako sam išla cijelo vrijeme privatno na kontrole i znalo se da je sa mnom sve ok) i tek onda mi je dala uputnicu za mpo jer sam joj rekla da pokušavamo dvije godine. Nije imala izbora nego mi dati uputnicu..e sad, ne znam od kuda si, ali ako odeš na konzultacije negdje za mpo ti mogu napraviti sve pretrage. Štitnjača je najmanje problem, da je nešto jako loše bi osjetila, spolni hormoni su najvažniji...znam da je to privatno dosta skupo, svakako bi bilo poželjno da izvadiš spolne hormone...ili privatno ili da nekako dođeš do uputnice...baš me naživciralo kako su neki doktori tako hladni. 
    Od mene kratki update, sutra imam FET,  nisam očekivala tako brzo, ali evo...od spontanog se sve počistilo, ciklus mi je školski pa idemo u novi pokušaj ❤️

KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
    11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
    04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
    10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
    01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕

Lana99
    19. Siječanj 2023. 08:58

Flowerson da, užasna je..ovaj ciklus ću to, no vidim danas u bolnici da mi je i LH u uputnici. 21.dc idem vaditi privatno progesteron pa ću onda vidjeti što dalje. U takvoj državi i s takvim doktorica prepušteni smo samo sebi...
    Pijem folnu, macu, vitamin24 i vrkutu čaj🙈
    A teni držim ogromne fige i da što prije ugledaš plusić❤️❤️❤️

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.