Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    anrim88
    31. Listopad 2022. 10:28

Hey Marko1811, doktorica mi je slucajno dodijeljenja i da ona je za mpo. Termin sam dobila kroz tjedan dana, mozda deset najvise, stvarno brzo. Simptome rezidue nisam imala, bas nista, osim sto je test i dalje bio pozitivan, a kako sam ja bila utucena nisam htjela raditi testove nakon sto sam uzela tablete, nekako sam se nadala da je to to, test sam napravila taj dan kada sam dosla s pregleda i jos je bio dobrano pozitivan, poslije toga sam izvadila betu koja je bila dosta visoka i nije mi preostalo nista drugo osim kiretaze. Sto se postupka tice i ja mislim da ce mi biti super kod njih, jer stvarno su mi se jako svidjeli, a kad vec prolazim ovu borbu, neka imam dobre ljude oko sebe, koji ce biti strucni, empaticni i imati ratumijevanja. Javi ako ces ici k njima. U kojoj si ti fazi sada onda?

👱‍♀️34
    🧑33, 4 biokemijske, missed ab 6+5(tablete i kiretaza), homozigot pai 1 4g/4g (dobila heparin), hipertenzija (preklopljena renalna arterija), hashimoto

• Marko1811
    31. Listopad 2022. 11:59

anrim88

Hey Marko1811, doktorica mi je slucajno dodijeljenja i da ona je za mpo. Termin sam dobila kroz tjedan dana, mozda deset najvise, stvarno brzo. Simptome rezidue nisam imala, bas nista, osim sto je test i dalje bio pozitivan, a kako sam ja bila utucena nisam htjela raditi testove nakon sto sam uzela tablete, nekako sam se nadala da je to to, test sam napravila taj dan kada sam dosla s pregleda i jos je bio dobrano pozitivan, poslije toga sam izvadila betu koja je bila dosta visoka i nije mi preostalo nista drugo osim kiretaze. Sto se postupka tice i ja mislim da ce mi biti super kod njih, jer stvarno su mi se jako svidjeli, a kad vec prolazim ovu borbu, neka imam dobre ljude oko sebe, koji ce biti strucni, empaticni i imati ratumijevanja. Javi ako ces ici k njima. U kojoj si ti fazi sada onda?

Slažem se, već je pola puta da si okružen ljudima u koje imaš povjerenje. Ja sam sad u fazi da još uvijek imam tu i tamo krvavi iscjedak od spontanog, prošla sam kontrolni uzv i kaže da je sve ok, menstruaciju je teško predvidjeti u ovoj fazi ali misle da će krajem 11. Phd još čekam. 
    Definitivno idem kod podobnika, mislim da ću sačekati M i taj phd da imam pa otići na kontrolu i konzultacije. Računam tamo 12 mjesec..
    Mene isto kopka rezidua, nemam snage test Radit, raspadnem se na najmanje podsjetnike, imala sam ju jednom također promakla na kontroli ..pa pušem i na hladno.. kad jednom tako nesto prođeš uvijek postoji crv sumnje ili bolje rečeno straha.. no pokušavam se ne zamarati, samo da mi i taj iscjedak stane a mislim da hoće i da stanem na svoje noge, i iako mi se cinilo da nema smisla da se mučim dalje jer ipak imam dvoje djece, moja zelja i potreba je svakim danom sve veća , nevjerojatno, osjećam se kao i prvog puta kad sam izgubila prvu bebu a doma nikoga. Ludo nešto. 

👼🏼 11tj, ❤️, ❤️, 👼🏼 7tj, 👼🏼 18tj, 👼🏼 18tj
    Bože svrati pogled na mene…

anrim88
    31. Listopad 2022. 13:33

Znas sto da ih ima osamnaest, ako zelis jos, trebas ih imati onoliko koliko si zelis, bez ovakvih teskih stvari. Nije bitno imas li djecu ili ne, ovo nitko ne treba prolaziti. Da sam znala da cu ici ovim putem, puno bih toga promijenila, ne bih se pazila i strahovala od trudnoce u nekim trenucima. A kada se sjetim razmisljanja kada sam bila mlada i mislila da ostanes trudna kada te netko pogleda, kako sam samo naivna bila. Uglavnom, malo se zezam, jer i to nekada treba. Daj si vremena da se tijelo oporavi, stat ce taj iscjedak, pricekaj nalaze, jer ce i njima i tebi biti lakse kada budes znala nesto vise i onda trazi odgovore, ako ih ti ne trazis nitko ih nece ponuditi, to sam definitivno naucila na ovom svom putu. Javljaj se s novostima i drzi se.❤️

👱‍♀️34
    🧑33, 4 biokemijske, missed ab 6+5(tablete i kiretaza), homozigot pai 1 4g/4g (dobila heparin), hipertenzija (preklopljena renalna arterija), hashimoto

• Marko1811
    31. Listopad 2022. 17:47

Bas to, ovo nitko ne zaslužuje prolaziti. Mene nervira sto je to kao neki tabu, a bas se i prečesto događa. Evo kako se meni dogodilo sad u malo većoj trudnoći, koju vise nije bilo moguće skrivati (jer jesmo od straha..), nekoliko poznatih mi je reklo kako su isto prošli. A znamo se… bas sam bila iznenađena i pogođena da toliko žena to prolazi. Da sam bar znala, bila bih uz njih.. pripazio bi da ih ne povrijedis ili ražalostis, ovako ispada da se svi pravimo jaki. A tako je lakše kad popričaš, razmijenis iskustva, pa vidiš da je na kraju sve dobro i završilo i sl.. ali eto, to je tabu.. da se tema normalizira mislim da bi svima bilo lakše. 
    Sto se tiče naših godinica, ja sam svom ginu rekla kako sam imam osjećaj da mi je ovo bio zadnji vlak, na sto je on dodao, do 40.te smo djevojke..da ne brinem. Nadam se da tako i je.. 

anrim88
    31. Listopad 2022. 18:09

Ovo za djevojke mi se jako svidja.🙂💪
    Mene su ti toliki ljudi povrijedili u zadnje vrijeme da vise i ne brojim, mislim da su svi oko mene lako ostvarili trudnocu i kada mi kazu ma ne brini, vidis da mozes ostati trudna, a kao da je to dovoljno i bit ce sve ok ili jos bolje oni koji nam govore sto cekamo, gdje su nam djeca i sl. ili kada se najedem pa kazu da mi raste trbuscic ili kada mi i oni najblizi kazu neke glupe floskule, kao recimo za prosli bozic da cemo mi tada imati bebu ili da ce cuvati nasu bebu, a to se mozda nikada nece dogoditi....sto sam sve vec cula u ove dvije godine to je strasno,  nekada nije bilo zlonamjerno,  samo su gluposti izlazile iz nj8hovih usta, a nekada sam imala osjecaj da su ljudi naamjerno htjeli kopati po tome....☹️zato mi je ovo o djevojkama jako lijepo cuti. Strasno mi je zao sto ti se to sve dogodilo, kada vise nisi ni imala mogucnosti osim da svi znaju, ali da, znam da je tabu i svi se ponasaju kao da je to nesto sto se ne dogadja, a kada se i dogodi onda to trebamo prihvatiti kao nesto sto nije strasno i trebamo nastaviti sa zivotom kao da se nista nije dogodilo, trebam se smijati, zabavljati, paziti tudju djecu, a ja bih samo plakala od sve ove boli koju osjecam. Meni ti je sada tako tesko ici kod frendovas bebama, a to se ocekuje i trebala bih biti sva ushicena, a ne mogu, tako da sam bas nekako jadna u zadnje vrijeme, jer su svi oko mene ili rodili ili imaju bebu. Ja ti stvarno od srca zelim da ti se sve poslozi i da si rodis toliko zeljenu bebicu.❤️

👱‍♀️34

• Marko1811
    31. Listopad 2022. 19:53

Draga moja anrim, tako mi je teško pročitati kako se osjećaš, točno znam osjećaj, odavno poznat, nažalost opet aktualan kod mene. Jad i jad i samo jad. To ga najbolje opisuje. Mogu ti samo reci da će proći čim primiš svoje srce u ruke, a hoćeš , ma budi sigurna, vjeruj, moraš. Nema druge opcije. Zaokupit će te svakodnevne brige i samo ćeš se ponekad sjetit ove bjede i jada i zahvalit ćeš Bogu sto si tu di jesi. Vjeruj mi da će tako biti!! 
    Meni je iako imam djecu i prijatelje s djecom s kojima se druzimo, teško ići na druženja, još mi je svježe, još sam u rađaoni.. nekako se loše osjećam da nastavim samo tako dalje.. teško mi je jer kao sto kažeš neki iščekuju bebe, tj jako puno njih.. neki dan sam srela poznanicu trudnicu. Jedva sam progovorila dve rijeci i jedva čekala otići u auto i isplakati se kao nikada. Strasne su to stvari. Želim im sve najbolje i zdrave bebice i sve sto može biti najbolje, ali zašto ja? Kud ja? Zašto opet ja? Pa onda krene film u glavi, krivnja, jad Itd Itd. Želim biti sretna kao one.. želim imati normalno trudnoću i roditi. Zar puno želim?
    Tako da ako te tješi .. we Are on the same boat..
    Teško mi je sto je tebi teško..
    Mislim da si u dobrim rukama i ovo će proći… i meni je trebalo nakon 1. Spontanog 2 godine da ostanem trudna i onda klimava trudnoća, skoro izgubljena no uspjeli smo.. biti će, vidjet ćeš. Tješi me par stvari ; mi ne znamo kad je pravo vrijeme, mislimo da znamo ali samo On zna kad je vrijeme i sto je najbolje za nas iako se nama čini da nema izlaza.. uvijek poslije patnje dolazi milost kao sto poslije kiše dolazi sunce. I nikad nije bilo drugačije i mora opet tako biti..
    Sto se tiče glupih komentara, uh… zato i nemam previše posla s ljudima, samo nužno.. pa eto kad je moja mama podijelila tužnu vijest s jednom poznatom, ona je rekla mah sta bi moja kćer trebala, ona je izgubila dijete u 33. Tjednu.. sta rec na to? Kao moja bol je manja od njene..pa dalje, sta vam nije dosta djece, jeste vi ludi, pa sta vam to treba, pa nemojte se vise zezati ovako i tako  … ljudi su nepromišljeni, nije ih briga za nikoga, samo za sebe.. većina je takva nažalost..

anrim88
    31. Listopad 2022. 20:39

Draga Marko, mi se moramo cuti izvan foruma, cure ce poludjeti od nas.☹️🤣 Hvala ti na svim lijepim, toplim i utjesnim rijecima.❤️ Kao sto sam vec rekla, imam osjecaj da me jedino vi mozete razumjeti i biti prava podrska, sve ovo drugo mi izgleda kao neka farsa i pretvaranje. Cinis mi se kao prekrasna osoba i zasluzujes sve najbolje, ja ti saljem pozitivnu energiju i znam da ces docekati dan kada ce sve biti u redu i kada ces imati osmijeh na licu. Samo da znas da si mi sa svojim komentarima puno pomogla i olaksala ovo tesko razdoblje. Zelim ti puno srece i znas da sam tu kada zatreba.🙂💪❤️

👱‍♀️34

Lana99
    01. Studeni 2022. 05:41

Nećemo poludjeti, samo vi pišite i olakšavajte dušu zato tu i jesmo❤
    Ja samo čitam i znam da barem ovako imamo jedna drugu i lakše je, nismo same u ovome.
    Znate koji je meni komentar bio najgori? Jedna poznanica mi je rekla kako nije meni toliko teško jer  nemam još djece pa kao ne znam kako je to,  ona je izgubila u 7tt ali ima jedno dijete od 3 godine pa eto njena bol je veća..pa onda komentari tipa mladi ste, di žuriš, ne treba ti to još...Ljudi ne biraju riječi i jako povrijede. 

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

anrim88
    01. Studeni 2022. 10:49

Hvala Lana. Gubitak je gubitak, neovisno kada se dogodio i u kojim okolnostima, uvijek boli. A svi ovi komentari s kojima se susrecemo, samo dokazuju da je ljudska glupost beskonacna, a ljudi sebicni i bezobzirni, cast izuzecima.

👱‍♀️34

Beban
    01. Studeni 2022. 16:26

Meni je devojcica u vrticu ubrala maslacak, dala mi ga i rekla: evo pozeli da ti vise ne umiru bebe! Treci dan nakon porodjaja, skamenila sam se, decja surova iskrenost...

👩‍💼38 🤵‍♂️38
    28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.