Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    anrim88
    27. Listopad 2022. 13:49

Mikica212

anrim88, stvarno, s tom mutacijom je išla terapija bez problema? Jel trudnoća bila uredna s heparinom? Ahhh,kod nas ti u Osijeku taj dio guraju transfuziolozima.Ginekologica mi je rekla nek idem za Zagreb,da će mi dati sve uputnice ali probat ću još jednom za Osijek kod drugog doktora,ak to ne upali onda idem za Zagreb nema mi druge.Pogotovo zato što mi trudnoće odu kasnije su uvjereni da je trombofilija jer je sve ostalo uredno.

Nisam imala nijednu uspjesnu trudnocu na zalost. Zadnja je zavrsila kiretazom, nakon toga sam dobila heparin. Bez problema, ali kazem ti imam hipertenziju i hashimota i homozigot pai 1.

👱‍♀️34
    🧑33, 4 biokemijske, missed ab 6+5(tablete i kiretaza), homozigot pai 1 4g/4g (dobila heparin), hipertenzija (preklopljena renalna arterija), hashimoto

anrim88
    27. Listopad 2022. 19:56

Aeono2, ne znam postoji li neki specifican razlog, mozda su samo htjeli da krenes u normalan ciklus, ali ja nisam lijecnik pa mozda pricam gluposti. Mozda ima onih koji znaju vise od mene.

👱‍♀️34
    🧑33, 4 biokemijske, missed ab 6+5(tablete i kiretaza), homozigot pai 1 4g/4g (dobila heparin), hipertenzija (preklopljena renalna arterija), hashimoto

Mikica212
    27. Listopad 2022. 20:16

Loza, eto vidiš,taman prođe onaj najgori dio i kad bih trebala početi uživati u trudnoći ja završim na stolu. Može ime dr u Vukovaru, svaka pomoć je dobrodošla. Možda mi zatreba. Hvala ti :)
    Aeono2, da zato što ti u principu treba od 4 do 6 tjedana da se tijelo vrati u normalu kako poslije poroda tako isto i poslije spontanog pobačaja pa da ti nalazi budu valjani. Zna se to u trudnoći sve izbrkati a treba vremena da se tijelo sredi ;) Drži se

01/21 - missed hb 10+1 (tablete + kiretaža)
    09/21 - missed hb 10+6 (kiretaža)10/22 - missed hb 15 tj (kiretaža)

• Marko1811
    27. Listopad 2022. 22:03

Cure kaže meni doktor pauza 6mj nakon poroda u 18tj koji je sve prirodno bez kiretaze završio. Imam 36, meni se to čini tako dugo na tako puno godina  kaže tijelo će se i prije oporaviti ali vi dođite K sebi malo..  i sad ja razmišljam, ok 6mj, pa dok ostanem T pa sto ako se ponovi pa opet pauza… pa odu godine u trenu.. bas sam u bedu.. 
    Posto imam uredne trudnoce iza sebe ne šalju me na ništa specijalno. Prije pokušaja ponovit briseve, štitnjaču i preventivno aspirin. Ma joj, dođem mi da odustanem od svega ovoga .. 

👼🏼 11tj, ❤️, ❤️, 👼🏼 7tj, 👼🏼 18tj, 👼🏼 18tj
    Bože svrati pogled na mene…

Mikica212
    27. Listopad 2022. 22:24

Marko1811 to se meni događa jer ostala sam trudna prvi put i to od prve s 33 godine i tak smo bili sretni i evo 3 spontala imam iza sebe u 2 godine braka a godine mi  lete.Ja ne znam,nisam liječnik, ali meni moji doktori uvijek kažu poslije 2.mjesečnice dok se maternica oporavi.To sam zapamtila.Vi svakako slušajte svoje tijelo i svoje liječnike.Možda da odete još negdje na konzultaciju.Ja ne mogu odustati jer nemam djece a želim roditi barem jedno, a svakako savjetujem i Vama da si date vremena za bol i ako to iskreno želite pokušajte opet.Frustrira,znam. 💓

Loza 💙😇
    27. Listopad 2022. 22:41

Mikice stavila sam si u podsjetnik ime doktora, javim sutra :)
    Marko nitko od nas ovdje nije doktor da ti može reći da pauziraš ili ne onako kako ti je tvoj gin rekao. Osobno ne vidim razloga za tim jer kad je o takvoj pauzi riječ, vrlo rijetko se može naći konkretan i logičan razlog zbog čega valja pauzirati. Najčešće sam čula/čitala da je praksa pauzirati barem 3 mjeseca. Meni to ne drži vodu kao argument jer nije svako tijelo isto da svakome možeš primjeniti tu šablonu. Kao što sam već pisala, ja sam imala inducirani pobačaj u 16tt i kiretažu nakon poroda, dobila sam zeleno svjetlo od svog gina odmah nakon prve menstruacije. Prva kontrola mi je bila u bolnici 15 dana nakon gubitka i dežurna gin mi je rekla da pauziram 3mj jer je takva praksa, ali na uzvu joj sve izgleda uredno i vidjela je ovulaciju. Također znam još jedan meni jako blizak slučaj u obitelji, žena je izgubila bebu u 17tt (ne znam za kiretažu), nakon prve menstruacije je ostala trudna i iznjela dvije zdrave trudnoće. 
    Ne kažem da nipošto ne poslušaš gina koji ti je rekao za tih 6 mjeseci, već možda da budeš otvorena za drugo/treće mišljenje :)

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

Beban
    27. Listopad 2022. 23:00

Marko pitala si zasto treci ciklus nije dosao, u 22 tt trudnoce sam, isto zbog godina nisam htela cekati... misljenja dr su razna, isto pijem samo aspirin sad... 

👩‍💼38 🤵‍♂️38
    28.05. poslednji ciklus i + treca sreca!

Mikica212
    27. Listopad 2022. 23:00

Da,a u biti što se tiče tih pauziranja oni to savjetuju zbog mogućih vanmateričnih trudnoća.Ako nije maternica zacijelila dovoljno i ako se nije sve oporavilo kako treba onda se to zna dogoditi pa tu bude frka,tako su meni rekli.Ja sam nakon 3 mj uvijek krenula jer sam se tad i psihički oporavila i eto trebalo nam je po 2-3 mj da dođe do trudnoće.Samo kako se osoba osjeća plus savjeti doktora naravno.

Lana99
    28. Listopad 2022. 08:21

Mojoj mami su nakon gubitka u 6.mj trudnoće (bila je kiretaža) rekli isto da pričeka 6mjeseci minimalno, ali je jako brzo ostala trudna sa mnom i sve je bilo uredu..
    Meni je nakon spontanog bez kiretaže u 7tt doktor rekao da nema potrebe da pravimo pauzu jer je sve uredu i da gledam na to kao zakašnjelu m. Bila sam kod još jedne gin koja mi je rekla da isto možemo odmah, a moja soc gin mi je savjetovala da pričekam prvu m  barem i odma krenem s folnom što sam i napravila. Svaka preporuka je ovisna od doktora do doktora i o njihovom nekom stajalištu🙂
    Ja nisam htjela čekati ni prvu m, ali jednostavno tijelo još nije bilo spremno i nisam uspjela što je sad možda nekako i bolje jer eto minimalno 1 ciklus je barem prošao

23y👫
    5.8.2022. 7tt 👼🤍
    23.2.2023.➕️❤️🌈
    Baby girl 💗

• Marko1811
    28. Listopad 2022. 10:22

Da skužila sam i ja da oni to po nekom svom stajalištu. Ja sam nakon spontanog u 7tj odmah nakon ostala trudna i loše je eto završilo. Sada ću si Dat vremena ali 6mj mi se stvarno čini vječnost, pogotovo sto je sve išlo prirodno. Pričekati ću 3 ciklusa sigurno pa ću onda vidjeti kako budem osjećala. 
    Cure koje ste imale kasniji pobačaj, kad vam se M vratila?

👼🏼 11tj, ❤️, ❤️, 👼🏼 7tj, 👼🏼 18tj, 👼🏼 18tj
    Bože svrati pogled na mene…

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.