Ja sam se malo povukla s foruma,ja mens.nisam dobila od 8 mj znači imala dva ciklusa nakon spontanog ok tj onaj prvi 40 i nešto dana čekala al druga dva bila poprilično normalna i odjednom stanka napravila sam mislim 7 testova jedan ima liniju druga 3 nemaju pa ostali opet nemaju i sad cekam da prođu ti blagdani pa zovem gin nek me naruči na pregled jer nesto očito nije uredu,a sise me bole za ubit i svaki tren mislim aha evo je dobit cu zbunjena sam skroz ...
👩❤️👨08.09.2011
👰🤵 03.06.2017
🤱👶25.09.2018
👼 15.06.2022 miss.ab 7tt
👼6.01.2023 miss.ab 9tt
Hey, Pia Buu, za doktora moram pogledati nalaz. Bio je mladi neki, jako ljubazan i drag, cim vidim javim ti.
Sto se ivf-a tice, mogu ti reci ono sto znam. Naime, ja sam ti sve rijesavala privatno, znaci neke privatne klinike ti rade s hzzom, pa sam stavljena na listu hzzo i onda bi mi postupak bio besplatan, mislim da imas pravo na tri stimulirana i dva prirodna, to je po zakonu, no nisam to dugo proucavala pa sam zaboravila i ako nesto krivo govorim, sorry. Uglavnom, ja sam ti bila na pripremi za ivf, na nacin da sam pila kontracepciju radi regulacije cikulsa, koji su mi neredoviti, ali sam ostala trudna unatoc svemu tome. Taman sam trebala na kontrolni ultrazvuk kada sam saznala za trudnocu, nakon tog ultrazvuka krenula bih si davati injekcije da bih imala sto vise folikula i jajnih stanica s kojima bih se moglo raditi, nakon toga ides na vadjenje stanica, sto je zapravo najgori dio, potom ti suprug daje uzorak, oni oplode stanice i onda ovisno o kvaliteti zametaka ti se vracaju, uglavnom od 3-5 dana. Tu sada ima jos puno toga, hiperstimulacija, koju nitko ne zeli, cinjenica da se mozda nece nista opoditi ili da nece stanice biti kvalitetne, lakse bi mi ti bilo objasniti to sto mi je receno usmeno, ovako mi je jako tesko, jer tu ima toliko detalja, mislim da bih ti pisala jos sto godina. Nakon ovog sponanog sam otisla u drugu polikliniku po drugo misljenje, moram ti reci da mi se tamo puno vise svidjelo i mislim da cu od nove godine tamo na ivf, jer nemam sto cekati vise, a to mi je i rekla doktorica u toj dugoj klinici. Nadam se da ce mi sada taj heparin pomoci, ali ne znam kada cu opet uspjeti uopce ostati trudna. Uglavnom to je sve tako komplicirano i nekada me jako, jako iscrpljuje, to ocekivanje, procijenjivanje, pa cekanje da dodje dan kada u nesto krecemo, a opet je i to sve neizvjesno. Ako te jos sto zanima, konkretno, samo me pitaj,jer sam ja sigurno nesto zaboravila. Mogu ti reci da mrzim sve ove simptome, jer mi nije jasno kada je pms, kada je trudnoca i to mi se igra s glavom, prije nista nisam osjecala, a sada osjetim sve i luda sam, jer nekada je trudnoca, a nekada je samo pms. Tu sam za sva pitanja, sve sto znam, rado podijelim.🙂😉
👱♀️34
🧑33, 4 biokemijske, missed ab 6+5(tablete i kiretaza), homozigot pai 1 4g/4g (dobila heparin), hipertenzija (preklopljena renalna arterija), hashimoto
anrim88, svakako nam se javljaj,bas me zanima za tj postupak... nadam se da cu imat trecu srecu i da necu morat na njega al svakako se zelim informirati sta vise o tome :)
Dal mozes birat npr da imas dva? o kojoj se klinici radi? :) i koliko to sve traje? :D joj koliko pitanja,a lbas me zanima :)
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Ja sam ti isla u beta plus i podobnik. Podobnik mi se vise svidio, ali oni nemaju listu hzzo, tako da se kod njih sve mora placati. Kada spominjes dva, mislis na dvije stanice olodjene da ti prebace, za to smo ti mi premlade, nece nama prebacivati, to ti sve pise u zakonu, samo nisam dugo citala pa sam zaboravila detalje. Ali bas cu jedan dan opet to prouciti pa mogu napisati stvari koje se odnose na zakonsku regulativu. Za trajanje ti sada ne mogu tocno reci, jer nisam prosla postupak, ali racunaj da sve moze ici u jednom ciklusu ako je ok, a ako se nesto zakomplicira, moras zamrznuti zametke i cekati da ti se tijelo dovede u red pa da budes spremna za transfer. Ja sam se bila psihicki skroz pripremila za to i onda nam je totalni sok bila trudnoca, pa onda pobacaj. Bas smo prosli cijeli niz sokova od 8 mjeseca do sada.
👱♀️34
🧑33, 4 biokemijske, missed ab 6+5(tablete i kiretaza), homozigot pai 1 4g/4g (dobila heparin), hipertenzija (preklopljena renalna arterija), hashimoto
Evo, za sve one koje zanima zakonska regulativa, na teret hzzo pravo na medicinskinpotpomognutu oplodnju ima zena u pravilu do 42.godine, iz osobito opravdanih razloga ima pravo i nakon 42., dopusteno je 6 ivf pokusaja, uz obvezu da dva budu u prirodnom ciklusu(bez stimulacije), zene se stimuliraju da dobiju najvise 12 stanica, svih 12 se moze oploditi, dopusten je unos najvise dva zametka, kod zena starijih od 38. zbog opravdanih razloga mogu se unijeti 3 stanice. Ovo je u grubo ono sto je najbitnije. Meni je receno da ne vole viseplodnu trudnocu pa se izbijegava unosenje vise stanica. Postupak nije nimalo lak ni jednostavan, no kada zelis dijete, spreman si na apsolutno sve, da mi kazu da trebam dubiti na trepavicama i da ce biti sve u redu, to bih i napravila. Ja sam jako blizu postupku, obzirom na sve sto mi se do sada izdogadjalo, godine nisu na nasoj strani, a i dvije godine se vec borimo i nikako nismo dosli ni do kakvog pozitivnog rezultata, ja uvijek kazem da bih htjela imati barem jednu bebu, pa poslije kako bude, ali zivot ne ide po planu i zeljama, pa cemo vidjeti sto nas ceka. U zadnje vrijeme nisam bas optimisticna i nekako sam dosta potonula pa ne vidim svijetlo na kraju tunela, no opet duboko u sebi se nadam da ce meni, kao i svima vama jednom zasjati sunce i da cemo drzati svoje bebe u rukama, zive i zdrave.🙂❤️
👱♀️34
anrim, bas sam razmišljala o Podobniku zadnjih dana. Imala sam kod njih kiretazu i porod i stvarno nemam zamjerke, jako sam bila zadovoljna. Sada mislim možda otići sa ovim svojim problemima sto mi se izdogađalo također u Nazad 5mj da vidim sto kaže, ali kod koga najbolje? Kod njega ili kod nekog drugog? Tipa na konzultacije, da vidim mogu li sto i trebam li sto učiniti od pretraga. Idem inače kod ginekologa privatno koji slove za odlične u mom gradu, i oni smatraju da ne moram ništa učiniti prije iduće trudnoce osim uvesti aspirin i ponoviti briseve. Doduše čekam još phd pa možda se priča i promijeni ali čisto sumnjam da će nešto pokazati.
👼🏼 11tj, ❤️, ❤️, 👼🏼 7tj, 👼🏼 18tj, 👼🏼 18tj
Bože svrati pogled na mene…
Marko1811, ja sam ti bila na konzultacijama kod doktorice Lane Zlodi Hrsak i zena je bila predivna, toliko topla, srdacna, strpljiva, strucna. Mislim da sam bila 2 sata kod nje, uputila me hematologu, svaki nalaz izanalizirala, stvarno sam odusevljena njome, tako da bih ja opet njoj, no pretpistavljam da su svi tamo u redu i da imaju slican pristup. Kada trebas dobiti nalaz phda? Znaci ja sam ti se u podobnik javila u nedjelju, ukratko mailom opisla svoju situaciju, odmah su mi odgovorili i trazili da posaljem nalaze i nakon toga smo dogovorili termin za konzultacije. Na tom pregledu mi je pronadjena i rezidua, doktorica je sa mnom komunicirala i kasnije kada sam odlucivala ici na kiretazu ili histeroskopiju, javila se na telefon, pricala sa mnom, rekla da joj se mogu sa svime javiti mailom, tako da o njoj mogu reci sve najbolje, no ne znam kakvi su drugi doktori, ali pretpostavljam da bi trebalo biti slicno.
PiaBuu hematolog kod kojeg sam bila je Tomislav Brblic, Vinogradska bolnica.
👱♀️34
Anrim, o hvala ti na ovoj info, znaci slala si na mail onaj njihov generalni i molila za mišljenje jel?
Ja sam imala doticaj sa bas prof. Podobnikom i dr Palom, nemam zamjerke, i bas mi je eto krivo sto mi je teško bilo ići u zg na kontrole, i ovaj put sam mislila roditi tamo ali kao i prije javila bih se tek pred kraj , bas radi udaljenosti.
I još jedno pitanje, to kad ti je rezidua pronađena, to si znaci išla kod njih neposredno nakon spontanog ili je već prošlo vremena? Oprosti ako zamaram, interesira me čisto radi tajminga kad ih kontaktirat, em nemam još phd, em čitam da se sve neke kontrole obavljaju nakon 1. Ciklusa.
Otisla sam ti dva tjedna nakon medikamentoznog i tada su mi nasli reziduu. Htjela sam cuti necije misljenje o tome sto dalje, a da nisu ljudi kod kojih sam vec bila i tada mi je doktorica nasla reziduu. Uopce ne zamaras, sve sto znam rado cu podijeliti, zbog toga smo i tu. Zajedno smo jace.❤️ slala sam na generalni mail i odmah su se javili.
👱♀️34
Otisla sam ti dva tjedna nakon medikamentoznog i tada su mi nasli reziduu. Htjela sam cuti necije misljenje o tome sto dalje, a da nisu ljudi kod kojih sam vec bila i tada mi je doktorica nasla reziduu. Uopce ne zamaras, sve sto znam rado cu podijeliti, zbog toga smo i tu. Zajedno smo jace.❤️ slala sam na generalni mail i odmah su se javili.
Hvala ti! Znaci ta doktorica ti je “slučajno” dodijeljenja? Ona je inače za potpomognutu?
Koliko si čekala na termin? I molim te jesi li imala kakve simptome rezidue?
Mislim da ćeš biti zadovoljna s njima, ako se odlučiš na postupak kod njih. Ja sam imala ta dva iskustva kod njih i par pregleda koji idu uz to i stvarno jedina zamjerka mi je sto moram putovati do njih, ostalo 10/10, a moram priznati da sam se naslušala svakakvih stvari i definitvno su razbili sve moje predrasude koje sam na temelju takvih priča možda i stvorila.
Sortiraj odgovore
Najstariji