Eh cure baš je teško, sad kad sve treba prolaziti iz početka.tj prvo treba proći neko vrijeme da se sve vrati u normalu i onda tek mozemo ponovno pokušati. Baš je tesko
Evo me cure, sretna dam.sto sam išla na kraju doma sinoć. Danas je dobro, krvarim skroz malo, ali povremeno. Kad se sve sleglo, sinoć kad sam legla, onda sam zapravo bila svjesna svega, nekako se tamo držiš i ne daš se pa ni ne možeš razmisljat, nego samo misliš d adobro prodje.
Meni su rekli drugi tjedan uzv. Jedan dr kaže čekati na drugu trudnoću, drugi pak kaže može odmah.
Uglavnom rekli su mi da se normalno ponasam, ne ležati, nego sve normalno. Sad sam opet na početku svega.
Moja gin mi ke dala da izvadim vitamin d, da to ponekad može biti razlog. Inače imam trombofiliju, ali pikala sam se od početka. Bas je teško!
Pozz, opet ja, vidim da smo mi u sličnoj situaciji pa se stalno na tebe referiram, ja sam išla jučer vadit neke nalaze privatno ugl. Vitamin D mi je kronično nizak, sad čekam pon da vidim šta će mi reći doktori na to.
Meni su u istoj ordinaciji jedan rekao ni slučajno (jer mi je ovo treći spontani) dok ne dobim sve nalaze, a dok. Je rekla zašto ne, naći ćemo riješenje Al bez obzira dobili nalaze ili ne dat će mi bar andol jer neznam još ništa što se tiče trombofilije I to pa čisto preventivno.
Bubi, treći spontani ? Dal se zna razlog ili ? Jesi vadila kariogram, hormone, trombofiliju?
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Bubi, treći spontani ? Dal se zna razlog ili ? Jesi vadila kariogram, hormone, trombofiliju?
Do sada samo osnovne pretrage, sada nakon trećeg radimo, ali prema prethodnim nalazima smo se fokusirali na štitnjaču koja je sad bolja nego ikad i dali su mi za trombofiliju što sad čekam jer za to treba malo duže, radila sam neke stvari na svoju ruku koliko sam plovila po forumima da su žene dobile za obaviti, sve iz krvi. (čekam pon. Da vidim šta će mi reći za nalaze jer iskreno ne razumijem se u to).
Ali što sam vidjela da mi je vitamin D baš kronično nizak, a kako je Avama napisala to bi možda moglo biti to.
Svi kažu ako možeš ostat trudna to je super, sve to izgleda super samo eto dogadja se, voljela bi da nadju nešto, pa šta god da znamo što liječiti i koju terapiju uzeti...
Bubo šta je sa štitnjačom ?
Ne mora značiti da je od vit D… i meni fali al nije uzrok
Nakon dva spontana obavila sam kariogram oba supružnika, trombofiliju, hormone, štitnjača, 3D ultrazvuk maternice da se vidi da nema nekakve pregrade, briseve, Papa, urinokultura, i obični nalazi, sad ću ic i za inzulin provjerit, naravno za dečka su rekli da ne treba ništa i uradio je i on spermiogram i briseve
To su ti svi nalazi koje trebaš obaviti
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
Bubo šta je sa štitnjačom ?
Ne mora značiti da je od vit D… i meni fali al nije uzrok
Nakon dva spontana obavila sam kariogram oba supružnika, trombofiliju, hormone, štitnjača, 3D ultrazvuk maternice da se vidi da nema nekakve pregrade, briseve, Papa, urinokultura, i obični nalazi, sad ću ic i za inzulin provjerit, naravno za dečka su rekli da ne treba ništa i uradio je i on spermiogram i briseve
To su ti svi nalazi koje trebaš obaviti
Štitnjača je zadnja dva puta bila povišena, ali ništa pretjerano, Ali sam bila na eurotirox-u I zato smo se sad vezali na to, ali sad je u granicama kako treba biti. Ovo ostalo smo radili neposredno prije trudnoće i sve je bilo uredu zato sad ne moramo. Jedino smo sad radili hormone i trombofiliju ( to još čekamo). I napravit ću progesteron i ovo što je u ovisnosti o fazi ciklusa kad dobim mengu i budem znala kod mogu. Za inzulin nisam čula da su nekoga slali, niti mi je tko spomenuto, to ste dobili od doktora preporuku ili samoinicijativno idete?
Ako smijem pitati da li su vam rekli što za taj vitamin D, niste uzimali dodatne vitamine?
Jesi vadila anti tpo i anti Tg?
Mogu biti i spontani radi šećera, sve šta sam ti napisala, isla sam na svoju ruku i bola dosadna doktorima.
Obavi kariogram, pročitaj malo o tome…
Za vitamin D tablete, ima i ampula koje piješ jednom tjedno… ovisi šta ti da, al sad je ljeto, možeš ga nadoknaditi sa suncem, vjerovatno nejdes na sunce…
Koliko ti je ?
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
Jesi vadila anti tpo i anti Tg?
Mogu biti i spontani radi šećera, sve šta sam ti napisala, isla sam na svoju ruku i bola dosadna doktorima.
Obavi kariogram, pročitaj malo o tome…
Za vitamin D tablete, ima i ampula koje piješ jednom tjedno… ovisi šta ti da, al sad je ljeto, možeš ga nadoknaditi sa suncem, vjerovatno nejdes na sunce…
Koliko ti je ?
Anti-Tpo I Anti-Tg jesam, to je OK.
Vidjet ću sutra šta će mi reći na te zadnje nalaze i za vitamin D.
Problem je što imam alergiju na sunce pa ga izbjegavam, a u trudnoći je alergija bila još jača. vitamin D 19 nmol/L
Ma ja sam se uhvatila vitamina jer želim naci problem tj uzrok, možda i nije to, ali za sad nemam drugo 🤷♀️
Zanima me da li je neka druga cura imala niski vitamin D i da li su vam dali šta za to ili rekli da bi moglo biti do toga?
Vitamin D je bitan u trudnoći, al sad da ti izaziva 3 spontana za redom, ne bi rekla…
19 je nizak, jako nizak al možeš to riješiti s tabletama…
Vidi šta će ti reci, bas me zanima… i svakako bih ti preporučila da izvadite i ti i dragi kariogram..
Provjeri si i lupus
I veliki savjet nadi si privatnika, još jedno mišljenje uz državnog.
Ta tri uzastopna u kojem su roku? Te koliko god imate ?
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
Vitamin D je bitan u trudnoći, al sad da ti izaziva 3 spontana za redom, ne bi rekla…
19 je nizak, jako nizak al možeš to riješiti s tabletama…
Vidi šta će ti reci, bas me zanima… i svakako bih ti preporučila da izvadite i ti i dragi kariogram..
Provjeri si i lupus
I veliki savjet nadi si privatnika, još jedno mišljenje uz državnog.
Ta tri uzastopna u kojem su roku? Te koliko god imate ?
Problem je što svatko kaže drugačije, netko da je štitnjača, netko da je tlak netko ovo netko ono I onda dodjes kod trećeg i on kaže nemoze to biti.
Inače idem kod privatnika, trenutno dvoje uz državnog.
A spontani su svake dvije godine otprilike.
Ja imam 33, dragi 41.
Ne mislim da je vitamin d bio uzrok u sve 3 trudnoće, bilo je tu svega, no dobro, žena ko žena uvijek misli da je kriva pa si nadje milijun stvari koje su mogle utjecati, ali dobro. Javim što su rekli.
U kojoj ste vi fazi, čekate, pokušavate, rijesavat pretrage?
Sortiraj odgovore
Najstariji