Cicatridina su vaginalete za obnavljanje tkiva, znaci ranica.. Rado bih ti vise pomogla od toga.. mozda netko od cura zna pa napise
29👩🏻
35👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj
Spontani 08.02.2022 - 9 tj
04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
-Hashimoto, terapija 100 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
God will carry you trought the storm 🌈
Lea, sta ti je pisalo na nalazu trombofilije? meni je ovako;
FAKTOR V LEIDEN (R506Q) NORMALAN TIP
FAKTOR ll POTROMBIN (G2021QA) NORMALAN TIP
MTHFR ( C677T) NORMALAN TIP
PAI-1(4G-5G) HETEROZIGOT 4G/5G
Sta su ti dali za hormone i sta nije s njima bilo uredu?
Na prvom su mi i doktori i sestre govorili da se to desava i da je to normalno da ce sa drugom trudnocom sve biti uredu, tako da se tu nisam nesto previse sekirala, al sada drugi put, e tad me bacio na pod. Nesigurnost hocu li imat jednog dana djecu,hoce li bit zdrava,zasto ja ne mogu sad.. itd…
https://ibb.co/5BnK5RL ovi je moj nalaz (ako se dobro ucitala slika) 😅 e sad, pitala sam razliku izmedju 4g/5g i 4g/4g i kqzu da je taj 4g/4g rizicniji jer su oba gena mutirana a u 4g/5g samo jedan.
Sorry što se ovako ubacujem
Za trombofiliju homozigota se propisuje heparin a za heterozigote obično bude dovoljan andol, svakako potraži drugo mišljenje ginekologa
Norules, ne ubacujes se, taman si dosla u dobro vrijeme!
Budem,hvala ti <3
Jesi ti imala nekih problema slicnih? :)
29👩🏻
35👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj
Spontani 08.02.2022 - 9 tj
04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
-Hashimoto, terapija 100 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
God will carry you trought the storm 🌈
Meni je heterozigot na pai i mthr i evo u drugoj trudnoci mi je dovoljan andol, inace obrada radena radi 3 neuspjela embriotransfera sto se ne moze usporedivati sa vasim spontanima
Svakako napraviti sve potrebne nalaze pa ces znati kako dalje
Heparin je skup i vjerovatno iz tog razloga, njega uzimas kada ostanes trudna, tj kada su otkucaji srca u nekim bolnicama ga daju odmah kada vide se beta povisuje.
Ja da sam na tvom mjestu isla bih privatno hematologu. Bas sam danas isla vaditi papu i briseve i gin mi je rekla i ako je nalaz trombofilije uredan da svejedno trebam na misljenje za svaki slucaj ako mi je potreban clexan.
Ja sam svome rekla da bi to bilo odlicno iz tog razloga da ako fali koji vitamin da to krene pit,na tu foru :D al se slozio i on sam, vidio je sta sam sve prosla, tako da mora :D
A ovo za uputnice da ti ne da, ne razumijem, jel to privatnik ili ?
Za sada sam napravila briseve,kariogram,trombofiliju,papa i kada dobijem sve nalaze, idem privatniku. Planirala sa ( moram ) privatno endokrinolog i za svaki slucaj hematolog da budem sigurna. Najvise se nadam da necu morat razmisljat o kariogramu ( njega me bas strag… al u obitelskoj anamnezi ni ja ni dragi nemamo nikakve bolesti kod nekoga tako da u jednu ruku vjerujem da je to uredu… ) i kod dr opce prakse krv i komplet urinokulturu i urin i vidjela sam da ima neki testovi da vidim dal mi fali koji vitamin u tijelu, to sam isto mislila trazit :D ugl,sve sta bude, trazit cu. S ponovnom trudnocom bi mozda na ljeto, al sve ovisi sta bude i kako bude, ovaj put idem spremna u ovaj " rat " :D
A mozda da pricekas malo dok ne obavis sve nalaze i vidis?
A ne da, jer je on zakljucio da nema potrebe, da je to vjerojatno kromosomska greska bila i da ce iduca ili ona iza biti dobra, pa mi daje primjere drugih zena, sto nije iskljuceno, al ono, strah me obzirom da zene sa tim mutacijama imaju heparin i uspiju. Ne znam evo, kariogram ce sve izjasniti.
Kako su tebi rekli u klaicevoj ? Da ce mailom slati ako nije dobro a postom ako je dobro ?
Krenuli smo bas iz tog razloga sto je prloslo evo za tjedan dana 5 mj od zadnjeg ciscenja/spontanog, nismo iskreno ni ocekivali da ce se odma uhvatiti, u sto smo se i uvjerili, tako da idemo bez opterecrnja, pa kad bude.
Obavili smo sve sto nam je dr prepisao, te dobili zeleno svjetlo za pokusavanje, a bas smo se pazili u tom periodu dok smo radili sve silne pretrage.
Nekako mi u glavi i to njegovo, vjerojatno se nesto nije dobro spojilo i to je to, tijelo odbacilo, dva puta, meni odma strah sta ce sad kariogram reci. Koliko jedva cekam toliko i ne cekam 😒
🧔 -32
👩 -32
( prve trudnoce )
06/2021 - spontani u 6tt 👼
11/2021 - missed ab u 11tt 👼
• Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
🌸 2/2023 - baby S 🌸
🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵
Cicatridina su vaginalete za obnavljanje tkiva, znaci ranica.. Rado bih ti vise pomogla od toga.. mozda netko od cura zna pa napise
Pomažu i kod vaginalne suhoće.
29👩 28🧑
11/21 ttc
11/21 oboje plusić, ali korona
endometrioza i Hashimoto
PiaBuu nadam se da ti je i danas dobar dan :)
Lea baš mi je žao da je menga došla, nadam se da je zadnja i da će kariogram biti uredan! :) mi ćemo od ovog ciklusa početi opet, trenutno sam 4dc.
MbMikica ne znam ti reći, ali nadam se da će vaginalete pomoći :)
.
Ja sam danas dobila prvi dio nalaza, tj samo za faktor VIII koji je u intervalu. Nemojte me krivo shvatiti, ali nisam se baš razveselila... Bojim se svakog dobrog nalaza kojeg sad vidim jer znam da situaciju opet nemam pod kontrolom i da se jednostavno opet može dogoditi. Al ok, vidit ćemo, čekam još brdo toga... Baš sam ko neki Jeremija 😅
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
Loza nek je sa srecom ovaj put i da imas skolsku trudnocu. Drzim ti 🤞🏻Da zakaci i izgurate do kraja 😘
PiaBuunadam se da ti je i danas dobar dan :)
Leabaš mi je žao da je menga došla, nadam se da je zadnja i da će kariogram biti uredan! :) mi ćemo od ovog ciklusa početi opet, trenutno sam 4dc.
MbMikicane znam ti reći, ali nadam se da će vaginalete pomoći :)
.
Ja sam danas dobila prvi dio nalaza, tj samo za faktor VIII koji je u intervalu. Nemojte me krivo shvatiti, ali nisam se baš razveselila… Bojim se svakog dobrog nalaza kojeg sad vidim jer znam da situaciju opet nemam pod kontrolom i da se jednostavno opet može dogoditi. Al ok, vidit ćemo, čekam još brdo toga… Baš sam ko neki Jeremija 😅
Loza, ne pratim baš temu od početka, ali mi je tvoj post o trombofiliji zapeo za oko, pa me zanima kako si uopće došla do toga da te testiraju na to? Imaš nešto genetski ili? Ovo pitam jer vidim da ste se ustvari mnoge testirale na trombofiliju. Ja nažalost nisam na vrijeme 😞
MBMikica hvala, također! Koliko još brojiš do neočekivane m? 🤭
Slavujka žao mi je što si imala loše iskustvo... Što se dogodilo? Ovdje smo ako se želiš izjadat ili što god ti je na srcu 🤗
A ovo za trombofiliju - nisam ni ja to isisala iz malog prsta, već sam vidjela po iskustvima drugih cura s foruma da se pretrage na trombofiliju rade jer ista može biti uzrok pobačaja. Ma da sam zaključila po iskustvu drugih cura da je teško dobit uputnicu za te pretrage ako imaš "samo" jedan spontani. Eto, valjda sam ja bila te sreće pa sam dobila uputnicu nakon prvog (i zadnjeg 🙏), sad čekam nalaze. Možeš na netu stvarno dosta toga naći na temu trombofilije, ali ako ju se otkrije na vrijeme nema panike jer se dobije terapija protiv zgrušavanja krvi :) vjerujem da ima cura koje bi to bolje objasnile.
E a da, valjda nisam imala problema oko uputnice jer sam napomenula da mi mama ima trombozu dubokih vena i da se bockala u svim trudnoćama.
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
Sortiraj odgovore
Najstariji