Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Loza 💙😇
    28. Ožujak 2022. 14:10

što se tiče moje obiteljske anamneze, mama mi ima trombozu dubokih vena koju je otkrila u trudnoći sa mnom. Dobila je terapiju i nakon toga iznjela još dvije zdrave i uredne trudnoće u kojima se isto bockala. Al sa mnom joj je bilo baš kritično jer joj je cijela noga bila doslovno otekla i plava, to joj se pojavilo tek u 6mj trudnoće. U druge dvije trudnoće je terapiju dobila na vrijeme pa nije bilo nikakvih komplikacija. Nadam se da mi moj ginekolog neće raditi probleme oko davanja terapije jer mi je do sada odobrio sve što sam zaželjela. 
    Što se tiče hormona, ranije sam radila spolne hormone koji su bili u redu, uključujući i štitnjaču. U brisevima sam imala bakteriju prošle godine, ali su mi zadnja dva brisa koje sam radila ove godine sterilni. Na početku trudnoće sam imala e.coli u urinokulturi, al nalaz nakon atb je sterilan. Krvna slika uredna. 
    A za kariotip sam iskreno morala prvo googlat da vidim šta je to, nisam razmišljala do sada bi li to trebala odraditi... 
    Lea a sve te pretrage si išla raditi tek nakon drugog spontanog ili si nešto već uradila i nakon prvog?

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

PiaBuu
    28. Ožujak 2022. 14:46

Lea, sta ti je pisalo na nalazu trombofilije? meni je ovako;
    FAKTOR V LEIDEN (R506Q) NORMALAN TIP
    FAKTOR ll POTROMBIN (G2021QA) NORMALAN TIP
    MTHFR ( C677T) NORMALAN TIP
    PAI-1(4G-5G) HETEROZIGOT 4G/5G
    Sta su ti dali za hormone i sta nije s njima bilo uredu? 
    Na prvom su mi i doktori i sestre govorili da se to desava i da je to normalno da ce sa drugom trudnocom sve biti uredu, tako da se tu nisam nesto previse sekirala, al sada drugi put, e tad me bacio na pod. Nesigurnost hocu li imat jednog dana djecu,hoce li bit zdrava,zasto ja ne mogu sad.. itd...

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 3 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj
    04.01.2024, stigla mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧
    23.5.2025- molarna trudnoca 7+3
    -Hashimoto, terapija 100 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g Aspirin 100
    God will carry you trought the storm 🌈

PiaBuu
    28. Ožujak 2022. 14:52

Ivana, ja bih na tvom mjestu za svaki slucaj napravila test ako nisi sigurna. Al opet ne mora znaciti, poremetili su ti se hormoni i treba neko vrijeme da se sve vrati na svoje :) 

realno da mi ginekolog da samo aspirin i rece mi da nema potrebe za hematologa, svejedno bih prosla. Privatno bih uzela nekoga pa da mi ocita sve moje nalaze. Po mom misljenju,trazi drugo misljenje i ako nejde ovako, znas da mozes privatno :)

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 3 angel in heaven

Lota 🌼
    29. Ožujak 2022. 07:26

Loza 💙😇

što se tiče moje obiteljske anamneze, mama mi ima trombozu dubokih vena koju je otkrila u trudnoći sa mnom. Dobila je terapiju i nakon toga iznjela još dvije zdrave i uredne trudnoće u kojima se isto bockala. Al sa mnom joj je bilo baš kritično jer joj je cijela noga bila doslovno otekla i plava, to joj se pojavilo tek u 6mj trudnoće. U druge dvije trudnoće je terapiju dobila na vrijeme pa nije bilo nikakvih komplikacija. Nadam se da mi moj ginekolog neće raditi probleme oko davanja terapije jer mi je do sada odobrio sve što sam zaželjela.
    Što se tiče hormona, ranije sam radila spolne hormone koji su bili u redu, uključujući i štitnjaču. U brisevima sam imala bakteriju prošle godine, ali su mi zadnja dva brisa koje sam radila ove godine sterilni. Na početku trudnoće sam imala e.coli u urinokulturi, al nalaz nakon atb je sterilan. Krvna slika uredna.
    A za kariotip sam iskreno morala prvo googlat da vidim šta je to, nisam razmišljala do sada bi li to trebala odraditi…
    Lea a sve te pretrage si išla raditi tek nakon drugog spontanog ili si nešto već uradila i nakon prvog?

Sve te pretrage sam radila nakon drugog, nakon prvog mi je rekao sa je normalno to sve i da ce mi druga biti uspj3sna 99 posto, ali nije bila, pa me poslao kao na osnovno, ako bude u treci onda idu jos dublje, onda valjda i dragi ide na obrade i provjere. Nadam se da to toga nece ni doci. 😁

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

Lota 🌼
    29. Ožujak 2022. 07:32

PiaBuu

Lea, sta ti je pisalo na nalazu trombofilije? meni je ovako;
    FAKTOR V LEIDEN (R506Q) NORMALAN TIP
    FAKTOR ll POTROMBIN (G2021QA) NORMALAN TIP
    MTHFR ( C677T) NORMALAN TIP
    PAI-1(4G-5G) HETEROZIGOT 4G/5G
    Sta su ti dali za hormone i sta nije s njima bilo uredu?
    Na prvom su mi i doktori i sestre govorili da se to desava i da je to normalno da ce sa drugom trudnocom sve biti uredu, tako da se tu nisam nesto previse sekirala, al sada drugi put, e tad me bacio na pod. Nesigurnost hocu li imat jednog dana djecu,hoce li bit zdrava,zasto ja ne mogu sad.. itd…

https://ibb.co/5BnK5RL ovi je moj nalaz (ako se dobro ucitala slika) 😅 e sad, pitala sam razliku izmedju 4g/5g i 4g/4g i kqzu da je taj 4g/4g rizicniji jer su oba gena mutirana a u 4g/5g samo jedan. 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

Loza 💙😇
    29. Ožujak 2022. 08:02

dobro jutro! :)
    PiaBuu jesi li se smirila sada, tj jesu li te popustile te crne misli? Razumijem da ti je stvarno svašta prolazilo kroz glavu, ali naravno da ćeš imati djece i da će biti zdrava :) To su sve normalna razmišljanja žene koja je prošla traumu, ili dvije ne daj Bože... 
    Lea nadam se da do toga neće doći da i treća bude neuspješna! Pogotovo zato što za drugu trudnoću nisi dobila terapiju koja ti je potrebna. Ovo za aspirin - nisam dovoljno upućena da mogu reći je li to dovoljna terapija ili nije, ali u svakom slučaju neće odmoći. Tako da vjerujem u pozitivan ishod sljedeće trudnoće :) Nisam upratila, radite li na sljedećoj trudnoći?

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

PiaBuu
    29. Ožujak 2022. 15:52

Lea, jel ti dragi radio spermiogram? ja svojega saljem iako ne treba. Cisto reda radi za svaki slucaj :) 
    na tvom nalazu bas pise,da.. al gledaj to ovako, i ako je trombofilija uzrok super je jer za to ima rjesenje.
    Jesi isla da ti ucitaju nalaze? i hematologu?
    Otkud si inace?

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 3 angel in heaven

PiaBuu
    29. Ožujak 2022. 15:54

Loza, ima dana kada je super i ima onih dana kada i nisu bas super, danas je dobar dan! :) 

29👩🏻
    35👦🏻
    Mom of 3 angel in heaven

Lota 🌼
    29. Ožujak 2022. 16:54

PiaBuu

Lea, jel ti dragi radio spermiogram? ja svojega saljem iako ne treba. Cisto reda radi za svaki slucaj :)
    na tvom nalazu bas pise,da.. al gledaj to ovako, i ako je trombofilija uzrok super je jer za to ima rjesenje.
    Otkud si inace?

U pravu si, tjesim se da je to moguci uzrok, samo mi ne daju terapiju to je problem, jer smatraju da to nije kao indikacija za heparin i sad muke mucim kako cu kad ostanem trudna izboriti se za to. Nije me htio slati hematologu jer po njegovom to nije za hematologa, pa tu odma prica i staje, a hematolog prepisuje terapiju. 
    Ja sam iz Zadra bas, ti ? 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

Lota 🌼
    29. Ožujak 2022. 16:57

Lea06

PiaBuu

Otkud si inace?

U pravu si, tjesim se da je to moguci uzrok, samo mi ne daju terapiju to je problem, jer smatraju da to nije kao indikacija za heparin i sad muke mucim kako cu kad ostanem trudna izboriti se za to. Nije me htio slati hematologu jer po njegovom to nije za hematologa, pa tu odma prica i staje, a hematolog prepisuje terapiju.
    Ja sam iz Zadra bas, ti ?

I da  nije radio, on se tog ustrucava, jer je uvjereb da je zdrav ko dren, zivi za treninge, hrani se zdravo, ne stresira i sl., no ja sam mu rekla  da ukoliko se opet ponovi neuspjesna trudnoca da ide i eto, slozio se. No i gin je rekao da nema potrebe, tek nakon 3et spontanog se upucuje miskog u obradu. 
    Svaka cast, pametno ste to postupili. 
    Ima dosta tih pretraga koje bi jos htjela uraditi prije trudnoce buduce, a nista me nije slao, tako da cu nekenici i sama jos dodatno, probat preko uputnice kod dr opce prakse ako ne upali privatno... a to je tipa, mokraca, malo dublja analiza trombofilije i sl ... hoces ti nesto dodatno raditi ? Kad planiras iducu trudnocu ? 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani