Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    PiaBuu
    28. Ožujak 2022. 13:28

Dal ti je u obitelji netko sklon trombofiliji ? 
    Ja čekam da skupim sve i odem kod privatnog ginekologa, al usput sam tražila odgovor za svoju trombofiliju i vidjela isti nalaz na cyber da piše toj curi uredan nalaz, tako da pretpostavljam da je i moj. 
    Ja ću čekam s novom trudnoćom kada mi i privatni i moj ginekolog daju zeleno svijetlo. Vise me straši tj kariogram, to je nešto sto se ne može promjeniti i nema lijeka za to, jedino umjetna oplodnja da bi došla do zdravog djeteta.. al ne želim o tome razmišljati, vidjet ću za 2/3 tjedna kada dođu nalazi, nadat ću se dobrom i ipak razmišljati kako je samo stvar i hormonima ili nekoj bakteriji.
    Svakako si provjeri hormone prije sljedeće trudnoće, u njima se zna dosta skriti. 
    Kariogram se radi iza 3 spontana, al molila sam svog ginekologa da mi izda uputnicu jer doživjet još jedan spontani je stvarno trauma..
    Tako da, prije sljedeće trudnoće, svakako ću biti spremna.
    Iza prvog spontanog mi je zao šta nisam obavila barem osnovne nalaze, čak ni ultrazvuk, odmah sam ubrzo toga ostala u drugom stanju, tako da se i krivim zbog toga. 
    Moj savjet ti je, kada budeš spremna onda kreni al prije toga svakako obavi sve nalaze :)

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
    Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
    -Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    God will carry you trough the storm 🍀💪
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
    10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨‍👩‍👧

Lota 🌼
    28. Ožujak 2022. 13:45

Loza 💙😇

PiaBuu to za trombofiliju - dovoljan je samo jedan nalaz da bude loš… Ne znam kako ti gledaš na to, al ja sam skroz spremna na to da će se ispostaviti da i meni neki nalaz za trombofiliju neće biti dobar. Čak bi na taj način puno mirnije doživjela sljedeću trudnoću jer znam da ima lijeka i da će ovaj put sve biti ok. Al to mislim sada, pitaj me kad dođu nalazi haha. Meni su rekli da se posteljica nije dobro razvijala, bila je jako nisko, plus polip, plus korona koju sam preboljela taman 15 dana prije gubitka bebe. Sve to zajedno je napravilo eto to što je napravilo. A hormone za štitnjaču sam radila na početku trudnoće i bilo je sve u redu. Makar mislim da može biti da će se nakon svog ovog stresa nalaz pogoršati… To ću prokomentirati s gin na sljedećem pregledu. Kariogram nisam radila…

Meni nalaz za trombofiliju nije dobar i evo nakon dva spontana, iako nije dobar gin me nije ni slao hematologu, jer eto kao cekamo jos nalaze kariograma, kojeg me bajdvej uzasno strah kao i PiaBuu, bas jer je tezak i dugotrajan proces da se dobije zdrava bebica. 
    Ne znam  evo, ja sam radila 4 pretrage, briseve koji su bili dobri, hormone koji nisu bili najbolji al sam dobila terapiju, trombofiliju koja isto nije dobra i evo kariogram cekam nalaze. 
    Isto kao i PiaBuu imala dva sokntana, gdje me ovaj drugi totalno skrsio i izazvao paniki da nesto ne stima sa mnom i sad silom zelim znati sta. 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    06/2021 - spontani u 6tt 👼
    11/2021 - missed ab u 11tt 👼
    • Trombofilija (PAI 4G/4G + MTHFR) - Asp. + Noval.
    🌸 2/2023 - baby S 🌸
    🩵 11/2024 - [Qualified test - low risk] It's a boy 🩵

• Ivana0607
    28. Ožujak 2022. 13:49

PiaBuu

Loza, ne ponovilo se! Grozno iskustvo. Ja sam se iza prvog još dobro i držala, al ovaj drugi me straši.. govore kao prvo se svakom ženi desi i da ne zna, al kao drugi put je vrijeme za obradu. Trombofiliju sam dobila i po me i izgleda uredan nalaz, čekam da dobijem sve nalaze i onda idem kod svog privatnika, danas sam obavila i kariogram šta me iskreno najviše plaši za sve nalaze. Imaju teoriju da sam 1 od 4 žena kojima se to desi, i moramo pronaći uzrok tome, bili su rekli da može biti i kromosomska greška. Jesi vadila hormone ?
    MBMikica, šta su tebi rekli razlog ? Jesi izvadila sve nalaze? I da, 32 dana je, krivo izračunala 😅
    Pipin- brz oporavak želim
    Ivana, znaci 8.2 sam imala spontani i nakon 32 sam dobila prvi ciklus. Nemoj se sekirati, zna se to desiti, poremeti se sistem u tijelu i treba neko vrijeme da se hormoni stabiliziraju. Eventualno ako nisi imala odnos u kojem sumnjaš da si ponovno trudna, mogućnosti su isto

Imala sam nezasićene odnose prije 8 dana....2 puta.....

Lota 🌼
    28. Ožujak 2022. 13:49

Lea06

Loza 💙😇

PiaBuu to za trombofiliju - dovoljan je samo jedan nalaz da bude loš… Ne znam kako ti gledaš na to, al ja sam skroz spremna na to da će se ispostaviti da i meni neki nalaz za trombofiliju neće biti dobar. Čak bi na taj način puno mirnije doživjela sljedeću trudnoću jer znam da ima lijeka i da će ovaj put sve biti ok. Al to mislim sada, pitaj me kad dođu nalazi haha. Meni su rekli da se posteljica nije dobro razvijala, bila je jako nisko, plus polip, plus korona koju sam preboljela taman 15 dana prije gubitka bebe. Sve to zajedno je napravilo eto to što je napravilo. A hormone za štitnjaču sam radila na početku trudnoće i bilo je sve u redu. Makar mislim da može biti da će se nakon svog ovog stresa nalaz pogoršati… To ću prokomentirati s gin na sljedećem pregledu. Kariogram nisam radila…

Meni nalaz za trombofiliju nije dobar i evo nakon dva spontana, iako nije dobar gin me nije ni slao hematologu, jer eto kao cekamo jos nalaze kariograma, kojeg me bajdvej uzasno strah kao i PiaBuu, bas jer je tezak i dugotrajan proces da se dobije zdrava bebica.
    Ne znam evo, ja sam radila 4 pretrage, briseve koji su bili dobri, hormone koji nisu bili najbolji al sam dobila terapiju, trombofiliju koja isto nije dobra i evo kariogram cekam nalaze.
    Isto kao i PiaBuu imala dva sokntana, gdje me ovaj drugi totalno skrsio i izazvao paniki da nesto ne stima sa mnom i sad silom zelim znati sta.

Ali da, hocu reci da tu tombofiliju i ako imas te dvije mutacije kao i ja ne shvacaju ozbiljno i ful je tesko dobiti terapiju. 
    Neke zene (vecina) imaju spontane s tim mutacijama i kad im se uvede terapija rode zdravu bebi, a to opet ovisi kakvog gin imas. Moj je razmisljanja eto talvog da smatra da to nije nista i dao mi da pijem aspirin da mi se krv razrijedi, al to uglavnom nije dovoljno tokom trudnoce. 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

Loza 💙😇
    28. Ožujak 2022. 14:10

što se tiče moje obiteljske anamneze, mama mi ima trombozu dubokih vena koju je otkrila u trudnoći sa mnom. Dobila je terapiju i nakon toga iznjela još dvije zdrave i uredne trudnoće u kojima se isto bockala. Al sa mnom joj je bilo baš kritično jer joj je cijela noga bila doslovno otekla i plava, to joj se pojavilo tek u 6mj trudnoće. U druge dvije trudnoće je terapiju dobila na vrijeme pa nije bilo nikakvih komplikacija. Nadam se da mi moj ginekolog neće raditi probleme oko davanja terapije jer mi je do sada odobrio sve što sam zaželjela. 
    Što se tiče hormona, ranije sam radila spolne hormone koji su bili u redu, uključujući i štitnjaču. U brisevima sam imala bakteriju prošle godine, ali su mi zadnja dva brisa koje sam radila ove godine sterilni. Na početku trudnoće sam imala e.coli u urinokulturi, al nalaz nakon atb je sterilan. Krvna slika uredna. 
    A za kariotip sam iskreno morala prvo googlat da vidim šta je to, nisam razmišljala do sada bi li to trebala odraditi... 
    Lea a sve te pretrage si išla raditi tek nakon drugog spontanog ili si nešto već uradila i nakon prvog?

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

PiaBuu
    28. Ožujak 2022. 14:46

Lea, sta ti je pisalo na nalazu trombofilije? meni je ovako;
    FAKTOR V LEIDEN (R506Q) NORMALAN TIP
    FAKTOR ll POTROMBIN (G2021QA) NORMALAN TIP
    MTHFR ( C677T) NORMALAN TIP
    PAI-1(4G-5G) HETEROZIGOT 4G/5G
    Sta su ti dali za hormone i sta nije s njima bilo uredu? 
    Na prvom su mi i doktori i sestre govorili da se to desava i da je to normalno da ce sa drugom trudnocom sve biti uredu, tako da se tu nisam nesto previse sekirala, al sada drugi put, e tad me bacio na pod. Nesigurnost hocu li imat jednog dana djecu,hoce li bit zdrava,zasto ja ne mogu sad.. itd...

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈

PiaBuu
    28. Ožujak 2022. 14:52

Ivana, ja bih na tvom mjestu za svaki slucaj napravila test ako nisi sigurna. Al opet ne mora znaciti, poremetili su ti se hormoni i treba neko vrijeme da se sve vrati na svoje :) 

realno da mi ginekolog da samo aspirin i rece mi da nema potrebe za hematologa, svejedno bih prosla. Privatno bih uzela nekoga pa da mi ocita sve moje nalaze. Po mom misljenju,trazi drugo misljenje i ako nejde ovako, znas da mozes privatno :)

27👩🏻
    33👦🏻
    Mom of 2 angel in heaven
    PAI-1 heterozigot 4g/5g
    Pregled 30.5 imamo ♥️
    27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
    14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈

Lota 🌼
    29. Ožujak 2022. 07:26

Loza 💙😇

što se tiče moje obiteljske anamneze, mama mi ima trombozu dubokih vena koju je otkrila u trudnoći sa mnom. Dobila je terapiju i nakon toga iznjela još dvije zdrave i uredne trudnoće u kojima se isto bockala. Al sa mnom joj je bilo baš kritično jer joj je cijela noga bila doslovno otekla i plava, to joj se pojavilo tek u 6mj trudnoće. U druge dvije trudnoće je terapiju dobila na vrijeme pa nije bilo nikakvih komplikacija. Nadam se da mi moj ginekolog neće raditi probleme oko davanja terapije jer mi je do sada odobrio sve što sam zaželjela.
    Što se tiče hormona, ranije sam radila spolne hormone koji su bili u redu, uključujući i štitnjaču. U brisevima sam imala bakteriju prošle godine, ali su mi zadnja dva brisa koje sam radila ove godine sterilni. Na početku trudnoće sam imala e.coli u urinokulturi, al nalaz nakon atb je sterilan. Krvna slika uredna.
    A za kariotip sam iskreno morala prvo googlat da vidim šta je to, nisam razmišljala do sada bi li to trebala odraditi…
    Lea a sve te pretrage si išla raditi tek nakon drugog spontanog ili si nešto već uradila i nakon prvog?

Sve te pretrage sam radila nakon drugog, nakon prvog mi je rekao sa je normalno to sve i da ce mi druga biti uspj3sna 99 posto, ali nije bila, pa me poslao kao na osnovno, ako bude u treci onda idu jos dublje, onda valjda i dragi ide na obrade i provjere. Nadam se da to toga nece ni doci. 😁

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

Lota 🌼
    29. Ožujak 2022. 07:32

PiaBuu

Lea, sta ti je pisalo na nalazu trombofilije? meni je ovako;
    FAKTOR V LEIDEN (R506Q) NORMALAN TIP
    FAKTOR ll POTROMBIN (G2021QA) NORMALAN TIP
    MTHFR ( C677T) NORMALAN TIP
    PAI-1(4G-5G) HETEROZIGOT 4G/5G
    Sta su ti dali za hormone i sta nije s njima bilo uredu?
    Na prvom su mi i doktori i sestre govorili da se to desava i da je to normalno da ce sa drugom trudnocom sve biti uredu, tako da se tu nisam nesto previse sekirala, al sada drugi put, e tad me bacio na pod. Nesigurnost hocu li imat jednog dana djecu,hoce li bit zdrava,zasto ja ne mogu sad.. itd…

https://ibb.co/5BnK5RL ovi je moj nalaz (ako se dobro ucitala slika) 😅 e sad, pitala sam razliku izmedju 4g/5g i 4g/4g i kqzu da je taj 4g/4g rizicniji jer su oba gena mutirana a u 4g/5g samo jedan. 

🧔 -32
    👩 -32
    ( prve trudnoce )
    🌸 2/2023 - baby S 🌸

Loza 💙😇
    29. Ožujak 2022. 08:02

dobro jutro! :)
    PiaBuu jesi li se smirila sada, tj jesu li te popustile te crne misli? Razumijem da ti je stvarno svašta prolazilo kroz glavu, ali naravno da ćeš imati djece i da će biti zdrava :) To su sve normalna razmišljanja žene koja je prošla traumu, ili dvije ne daj Bože... 
    Lea nadam se da do toga neće doći da i treća bude neuspješna! Pogotovo zato što za drugu trudnoću nisi dobila terapiju koja ti je potrebna. Ovo za aspirin - nisam dovoljno upućena da mogu reći je li to dovoljna terapija ili nije, ali u svakom slučaju neće odmoći. Tako da vjerujem u pozitivan ishod sljedeće trudnoće :) Nisam upratila, radite li na sljedećoj trudnoći?

Ja 27 / M 32
    aktivan rad na bebi od 10/2020
    11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
    02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
    02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
    "I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
    🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
    Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
    Bože, hvala Ti!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.