![](/media/img/4a/ab/c6eac7aad6fbd901ddf7.jpeg)
Loza. Nisam jos bila da pregledam rezultate kod gin, jer radi posle podne. Pa cu oko 15h ic da mi prepise nesto
ma riješit ćeš to :)
Ja 27 / M 32
aktivan rad na bebi od 10/2020
11/2021 ➕🤰 dečkić :) 💙
02/2022 - 16tt, inducirani pobačaj, curenje plodne vode 💔
02/2022 papa, brisevi, tsh, trombofilija ✔️
"I will not cause pain without allowing something new to be born." Isaiah 66:9
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Marko, moja najveća pobjeda 💙 13.01.2023.
Bože, hvala Ti!
Bok cure!
Vidi se po vašim komentarima i razumijevanju što ste pokazale prema mom slučaju da ste kroz stvarno puno toga prošle i živaca potrošile kroz svoje brige na ovu temu.
Loza, kažeš da si se nakon kiretaže vratila na posao za tjedan dana, ja sam se na posao vratila tri tjedna nakon poroda. Naravno da je to prerano, pogotovo nakon pune trudnoće (38t), ali ja sam iz kuće morala izaći, jer sam mislila da ću prolupati sama sjedeći doma. Još sam nosila pelene za odrasle, kasnije neke mega uloške...katastrofa. Dobro pa je bilo ljeto, pa sam hodala u širokim haljinama. Kažeš da ti ponekad treba samo razumijevanje i da netko kimne glavom, ma to nam treba svima. A to je tako teško dobiti, jer tko nije prošao ne može ni vas ni mene razumjeti.
Lea tvoj komentar kako ti je teško vidjeti druge žene da guraju kolica shvaćam u potpunosti. Evo samo jedan moj primjer. Kako sam ja rodila početkom ljeta, moj muž je ipak htio da odemo na tjedan dana na more da promijenimo okolinu. To je bilo u kolovozu, ja sam rodila krajem svibnja. I nećkala sam se jako jer nisam imala volje ni za životom, ali znala sam da je i njemu to potrebno i onda smo se dogovorili da idemo. I tako smo mi otišli na more i hvala Bogu bilo je tužno i divno. Ja sam plakala svakih pol sata, on me obasipao razumijevanjem i ljubavlju, stalno smo negdje išli, samo da ne sjedimo u kući i ne mislimo previše o tome svemu. I otišli smo na plažu prvi dan, smjestili se na ručnike u zadnji red plaže i tada je za mene uslijedila samo neopisiva tuga. Ja nikoga na cijeloj plaži nisam vidjela osim žena sa malim bebama čije su nogice brižno umakale u more, pa ih poljupcima tješile kada bi zaplakale, pa ih premotavale, umotavale u šarene pamučne ručnike... Sve ono što sam ja trebala raditi sa svojom bebom pored njih. Svu takvu robicu, kapice, ručnike smo mi imali doma oprane, opeglane i spremne da ih naša beba obuće. Meni su se suze slijevale niz lice u tišini. I tada mi je muž rekao "nemoj im zavidjeti, ne znaš kroz šta su one prošle da bi djecu imale". Znala sam da je u pravu, on me takvim razumnim komentarima tješio svo vrijeme, pa još i danas
Pipin ti komentari "bolje da se sad dogodilo nego kad ste došli doma" su me ubijali u pojam. A pogotovo komentar kojeg sam se naslušala "moglo je biti i gore". Koji K to treba značiti?! Pardon na rječniku, ali ajmo biti realne, da, moglo je biti još gore, ali moglo je biti i mnogo, mnogo bolje pa mi to nitko ne govori! Radije onda ne bih ništa čula, nego takvo tješenje
I samo jedan mali savjet koji su meni u bolnici dali što se tiče planiranja trudnoće i ovulacije. Najbolje su vam šanse ako odnose imate svaki drugi dan, a svakako ćete time pokriti tvoje plodne dane. Tako je kod nas upalilo. Prvi mjesec smo odnose imali svaki dan tih koliko već dana, a onda drugi mjesec svaki drugi dan i tada sam ostala trudna
Katastrofa, ma nemam riječi. Ja bi voljela da bi netko objasni kako je moglo biti gore, pogotovo u tvojoj situaciji. Nekad ipak zbilja je bolje ništa ne reći - mislim sa si baš i ti to komentirala da si kasnije shvatila da je teško pronaći utješne riječi.
I hvala puno na savjetu, ukoliko nije upalilo ovaj mjesec probati ćemo tako idući 😜💪🏻🥰
dobro jutro :)
a meni su npr smetale rečenice tipa "bolje sad nego kasnije". Ne znam, to mi je toliko ružna rečenica i mislim da bol nije povezana s trajanjem trudnoće jer se sjećam kad sam prvi put prokrvarila u 6tt, mislila sam da je gotovo već tada i nisam se osjećala ništa opuštenije nego sad kad se stvarno dogodilo. Također mrzim kad mi netko kaže "ajde, bit će još beba", kao da sam mačka koja odjednom nosi 5 mačića. Da, bit će još beba, ali nije poanta u bilo kojoj bebi, već u ovoj izgubljenoj. Hoću svoju bebu i kraj, ništa mi ga nikad neće zamijeniti.
Nekad mi jednostavno treba da me neko sasluša i kimne glavom u znak razumijevanja i podrške.
A što se tiče posla i bolovanja, mene je moj šef zvao sat vremena nakon kiretaže jer me nešto hitno trebao iako sam bila na bolovanju. Odmah sam mu ispričala što je bilo, ispričao mi se što me zvao uopće i rekao da si uzmem vremena koliko mi treba da se vratim na posao, čak sam dobila i govor ohrabrenja što mi je baš puno tad značilo. Ostala sam tjedan dana na bolovanju i nakon toga sam se vratila na posao. A na poslu su mi znali samo šefovi, kolegama nisam ništa govorila da sam uopće bila trudna.
Slazem se s tobom, na instagramu ima jedna grupa zove se " spontano ja " malo skicni i to je upravo ovo o cemu smo pisale :)
Sta se tice posla, nisam razmisljala da recem, jer sef nema neke empatije pa ono.. ne znam, tako sam tad bila odlucila
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
Spontani 31.07.2021 - 10 tj - emb 6+5👼🏻
Spontani 08.02.2022 - 9 tj - emb 7+5👼🏻
-Hashimoto, terapija 75/50 eurotirox
PAI-1 heterozigot 4g/5g
God will carry you trough the storm 🍀💪
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
10.08.23- stiže mamina djevojčica 💜🌈👨👩👧
Loza,Leao6,Pipin,Slavujka. Evo ja sam OK. Bila sam da uzmem rezultate briseva i znace:
Mycoplasma Hominis: Neg
Ureaplasma Urealyticum: Neg
Chlamydiae trachomatis: Neg
Escherichia coli: Neg
Proteus spp/ Providencia spp: Neg
Pseudomonas spp: Neg
Gardnerella vaginalis: Neg
Staplococcus aureus: Neg
Enterococcus faecalis: Neg
Neisseria gonorrhoeae: Neg
Steptococcus agalactiae ( Gr. B ) Neg
Candida spp: Poz ( + )
Ovo su rezultati Brisa vag i cer. I sta mislite drage moje.
Gljivicna infekcija, pretpostavljam da ces to rijesiti s antibiotikom, pij puno tekucine isto! :)
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
Slavujka, sada dok sam citala sta si napisala meni su suze na oci.. Prosle godine na moru decku sam rekla da sam trudna, imali smo dva dana srece da zapravo uzivamo u tome ( nismo znali ) ,gledali smo djecu kako se igraju i kako roditelji idu za njima i prate ih i mastajuci da cemo bas ove godine na more sa nasom prvom bebicom. Iza toga je uslijedio sok, isla sam kod ginekologa koji je prijatelj s mojim roditeljima i rekao je da se plod prestao razvijati, ne mogu opisati koja je to tuga i jecanje bilo, ja izlazim iz bolnice a ono hrpa mama se slika ispred bolnice i odlaze kuci sa svojom bebom, tad sam se osjecala manje vrijednom. Dan danas pokusavam se dobiti i vratiti na staro, al nisam vise ista, od vedre osobe postala sam zabrinuta i plasljiva. Danas mi je takav dan bio, vidjela sam zene s kojim sam imala isti datum, razlika je sta su one s bebom a ja ne..Uglavnom,ucim ponovno zivjeti i nekako sam si zacrtala da moram prezivljavati iz dana u dan. Molim se za svoju rainbow bebu i vjerujem da kada ju budem drzala u rukama smanjiti sve ovo kako se upravo osjecam danas. i tako da se nadam za sve nas u ovoj grupi!
27👩🏻
33👦🏻
Mom of 2 angel in heaven
PAI-1 heterozigot 4g/5g
Pregled 30.5 imamo ♥️
27.6.23-11+2 4.7 cm 🍀
14.7.23-13+5 7.55 cm 🌈
Dobro jutro cure :) kako ste danas? Lijep vikend vam želim ❤️
PiaBuu mislim da je ta cura koja vodi tu stranicu na ig, da se ona ovdje javila nedavno :) zapratila sam sad kao i nekoliko sličnih. A ovo što si opisala sad kako si se osjećala kad vidiš mame s bebama... Sve razumijem i prema tome bi rekla da se sve i jedna žena koja je to prošla osjeća tako. Neki dan sam se tako raspala kad sam išla u bolnicu vadit krv, a iz bolnice izlaze mama i tata s bebom. Nisam se pola sata poslije toga mogla smiriti na pomisao da smo tako moj dragi i ja izlazili ali bez bebe..
Ja 27 / M 32
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Bože, hvala Ti!
Pratice nas ta slika dok smo zive. Pamticemo to mi i kada budemo sa nasim malim bebama ako Bog da. Sve ce to bidi deo naseg zivota i nase tuzne proslosti koja se zavrsila gubitkom najdrazeg malog bica.
Zene evo ja dobila mengu danas tacno na 28 dan ciklusa. Nikad mi nije bila redovnija M nego sad posto ja imam PCSO. Tako da cim progje idem u nove pobede.
MBMikica sretno u sljedećem ciklusu :)
Ja 27 / M 32
🌈28.04.2022. ➕🙏❤️
Bože, hvala Ti!
Sortiraj odgovore
Najstariji