![](/media/img/ec/15/8efe99af4b045ad00272.jpeg)
Nanaj, stvarno ne znam, vidjet cu sta ce mi reć.
Jel pijes vrkutu? Kako, kad? Jel pravis pauzu?
Ne pijem vise, ne znam zasto (citaj neda mi se) 😂 ja sam ju bila kroz citav mjesec (ciklus). Mozes ju piti 3 mj bez pauze pa onda pauza od mjesec dana pa opet 3 mj s tim da ne smijes vise od 3 salice i naravno ako sumnjas na trudnocu prestani piti ☺️
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Cure jel mislite da i ja trebam neke pretrage radit? Kod mene nije doslo do spontanog nego prekid trudnoce zbog anomalije ploda. Kromosomatski je zdrava curka bila (radili prosireni nifty koji je bio super). Rekli su nam da je ta anomalija slucajna pogrska u razvoju koja se eto nekada desi i nema veze s kromosomima i nije nista nasljedno te da se sigurno nece ponovit. Iz svega toga sam zakljucila da nema potrebe za dodatnim pretragama posto drugih problema nemamo, niti je itko spominjao ista od pretraga od doktora. Al vidim da svi rade nesto pa da ne propustim nes haha.
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Cure jel mislite da i ja trebam neke pretrage radit? Kod mene nije doslo do spontanog nego prekid trudnoce zbog anomalije ploda. Kromosomatski je zdrava curka bila (radili prosireni nifty koji je bio super). Rekli su nam da je ta anomalija slucajna pogrska u razvoju koja se eto nekada desi i nema veze s kromosomima i nije nista nasljedno te da se sigurno nece ponovit. Iz svega toga sam zakljucila da nema potrebe za dodatnim pretragama posto drugih problema nemamo, niti je itko spominjao ista od pretraga od doktora. Al vidim da svi rade nesto pa da ne propustim nes haha.
Hm ne znam sto da ti kazem, najbolje da o tome porazgivaras sa svojim genekologom naravno ako je normalan 😂 ja bi sigurno obavila briseve i papu, a ostalo po dogovoru sa ginekologom.
👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻
Moj prvi spontani je vrlo vjerojatno bio radi kromosomske greške. Ja sam svejedno napravila sve pretrage jer sam htjela smanjiti šanse da mi se to iskustvo ponovi, iz nekog drugog razloga.
Kao što vidiš, nisam uspjela, ponovilo mi se, iz drugog razloga, za koji sam znala ali su do tad doktori govorili da nije problematično.
Ovdje nas je hrpa dobila na negativnom životnom lotu. Valjda to znači da ćemo nekad dobiti i na onom pozitivnom
💔💔💔
Moj prvi spontani je vrlo vjerojatno bio radi kromosomske greške. Ja sam svejedno napravila sve pretrage jer sam htjela smanjiti šanse da mi se to iskustvo ponovi, iz nekog drugog razloga.
Kao što vidiš, nisam uspjela, ponovilo mi se, iz drugog razloga, za koji sam znala ali su do tad doktori govorili da nije problematično.
Ovdje nas je hrpa dobila na negativnom životnom lotu. Valjda to znači da ćemo nekad dobiti i na onom pozitivnom
Koji je bio drugi razlog ako smijem pitati ?
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Hera super za pregled, bas mi je drago🤗 Sad se mozes malo opustiti😊 Sto se tice pretraga, papu i briseve napravi da si mirnija i stitnjacu si provjeri jer zna u trudnoci podivljati. Za ostalo ti nemam pametan savjet, ja sam radila pretrage za trombofiliju jer mi ju sestra ima, cini mi se da to tebi ne treba. Ako imas dobrog ginekologa pitaj ga za savjet, reci da si uplasena i da bi voljela mozda jos neke pretrage za svaki slucaj obaviti
Nizak AMH, ostalo ok
2021. spontana trudnoća <3
1. IVF 2/2025.
Koji je bio drugi razlog ako smijem pitati ?
Smiješ. Moj zametak je ili veoma neinteligentan (na mamu i tatu) ili adrenalinski junkie (na poštara) i implantirao se tik uz rub mioma. Ostatak maternice mu nije izgledao dovoljno zanimljivo, dripac jedan. Od početka je bilo - ako preživi do 12tt, vjerojatno će biti OK (iako bi nastavila biti rizična trudnoća). Nije preživio, došlo je do abrupcije, prvo djelomične a onda potpune.
💔💔💔
Onda je rješavanje mioma definitivno prioritet. Želim ti puno sreće. Koji su ti planovi ?
👸35
🤴36
Pokušavamo 2/21
Osnovni testovi-uredni
Missed A. 10t.t. 4/21
Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
Biokem. t. 11/21
Korona 1/22
Pijem novalac prenatalne t.
➕25.4 ❣️
OTP 25.12.2022.
Znaš li kakva je graška u razvoju bila, jesu doktori šta komentirali nakon poroda? Nifty ne radi sve kromosome, samo one najučestalije greške, ako je greška u razvoju znači neki kromosomi se nisu dobro posložili 🤷♀️ ja bi na tvom mjeste probala ginekolog tražiti da vas uputu kariogram raditi. Nemoj me krivo shvatiti samo, nije mi namjera da te uplašim, nego mi je ovo sve friško kod mene pa mi je i to na pameti. Naravno da u velikoj većini slučajeva bude da se eto samo u toj trudnoći nešta krivo posložilo. Ali bolje odmah to maknuti s liste pa da si mirna.
Meni da nije ovog foruma i predivnim žena koje dijele svoja iskustva ne bi mi palo na pamet pitati za citogenetiku ploda i tko zna kad bi se moja gin sjetila poslat me na neke kontrole 🙄
Kod nas dragi ima balansiranu translokaciju i može ju imat još tko zna tko u familiji a može biti da ju samo on ima.
Riješenje i za to postoji, važno je (barem meni) da znam na čemu smo jer nije lako se izboriti sa gubitkom, pogotovo kad se ponavlja bez konkretnog razloga.
Ovo je naše iskustvo i nema nikakve veze s vama naravno, samo kažem što mi je na pameti 💜
🦸🏼♀️'94 🦸🏼♂️'86
🌈 18.5. imamo 💙
Jutro curke, trudila sam se kome sta odgovaram al sam zaboravila pa necu svakoj posebno.
Veselim se svima koje su dobile dobre nalaze pregleda i pretraga.
Sto se tice novih pregleda ja sam isto svoju dr pitala dal bi sta extra trebala raditi. Bila sam u stanju neki totalni sken mene i muza odradit. Dogovorile smo ponovit papu i briseve i uzv nakon prve M. Ostalo za sad necu jer stitnjacu ionako radi cvorica sto sam imala cesto kontroliram al hormoni su uvijek bili ok. Cak sam u 1. Mj nakon sistematskog jos extra detaljno odradila neke sire kontrole i posto je sve bilo ok samo pratim za svaki slucaj. Trombofiliju, policisticne, miome, ciste, cak nisam ni upale imala mozda 1-2 neke blaze u zivotu... Nista nemam pa kaze da nije potrebno daljnje extra preglede ni raditi.
Sto se tice bebice u startu se desila kromosomeopatija na 21 kromosomu te je doslo do zastoja u razvijanju. Radi toga sam pricala sa dvije gin i jednom geneticarkom i tu mi je receno da nije svaka kromosomeopatija ista u ovom slucaju da je totalna slucajnost. Mislila sam ic na genetsko mene i muza al su me sve 3 odgovorile jer kazu konkretno kod 21 kromosoma nema veze ni genetika ni nikakav vanjski utjecaj. 1 od toliko i toliko slucajno dobije al najcesce se ne ponavlja i da mi sigurno nemamo jer bi bilo vidljivo. Taj najcesce se ne ponavlja mi ne ulijeva bas neku mirnocu al odlucila sam se pokusat ne stresirat i vjerovat da sam ja svoju statistiku odradila i da ce sve bit ok.
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji