Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lori🍀
    21. Svibanj 2021. 08:53

Hej cure. Evo dobila sam svoje nalaze, PAI 4g/5g. Koliko čitam moglo je i gore
    Uglavnom planiram privatno otići ginekologu za kojeg znam da je ok i da bi i za ovu mutaciju propisao fragmin. Ne nadam se odobrenju komisije i spremna sam ga sama kupovati. A možda da odem i kod hematologa po još jedno mišljenje i vidit s njim trebam li još neke pretrage? Vidim da se pisale o D-dimerima i sl., to nisam radila. Pliz savjeti

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF 2/2025.

NanaJ
    21. Svibanj 2021. 09:43

Cure meni je srce stalo, sta je ovo, da li se netko kuzi 🥺
    https://ibb.co/JRRpYxQ

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

BlairWaldorf
    21. Svibanj 2021. 09:47

Lori🍀

Hej cure. Evo dobila sam svoje nalaze, PAI 4g/5g. Koliko čitam moglo je i gore
    Uglavnom planiram privatno otići ginekologu za kojeg znam da je ok i da bi i za ovu mutaciju propisao fragmin. Ne nadam se odobrenju komisije i spremna sam ga sama kupovati. A možda da odem i kod hematologa po još jedno mišljenje i vidit s njim trebam li još neke pretrage? Vidim da se pisale o D-dimerima i sl., to nisam radila. Pliz savjeti

Idi. Napravi sve sto mozes da maknes svoje zdravstvene razloge kako bi bila mirna za dalje. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Pokušavamo ponovno 10/21.🌈
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    Pijem novalac prenatalne t.
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

Lori🍀
    21. Svibanj 2021. 09:59

NanaJ

Nana polako, smiri se Meni se čini da se radi samo o MHFTR mutaciji. Kod nje je jako bitno da 3mj prije začeća i naravno u trudnoći uzimaš aktivni oblik folne kiseline. I to bi trebalo biti rješenje tvog eventualnog problema. Jesi uzimala prije ovih trudnoća aktivnu folnu? Ako jesi onda ti ova mutacija vjerojatno nije uzrokovala spontane. Ako i nisi opet možda nije zbog toga ali ubuduće uzmi i to je to.
    Možda sam u krivu nemam puno znanja o ovome, nadam se da će ti još netko nešto reći

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF 2/2025.

NanaJ
    21. Svibanj 2021. 10:12

Lori🍀

NanaJ

Nana polako, smiri seMeni se čini da se radi samo o MHFTR mutaciji. Kod nje je jako bitno da 3mj prije začeća i naravno u trudnoći uzimaš aktivni oblik folne kiseline. I to bi trebalo biti rješenje tvog eventualnog problema. Jesi uzimala prije ovih trudnoća aktivnu folnu? Ako jesi onda ti ova mutacija vjerojatno nije uzrokovala spontane. Ako i nisi opet možda nije zbog toga ali ubuduće uzmi i to je to.
    Možda sam u krivu nemam puno znanja o ovome, nadam se da će ti još netko nešto reći

Isuse kad sam otvorila nalaz srce mi je stalo ali ozbiljno citam ali mozak ne procesira nis 🤦🏻‍♀️  
    Pila sam folnu kiselinu, a teta mi inace ima problem s tim i sama je prosla 3 spontana... 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

Hera✨
    21. Svibanj 2021. 11:35

Lori i Nanaj j se apsolutno ne kuzim u nista vezano uz ove nalaze ali drzim fige da nije nistavstrasno i presudno. Sigurno za sve ima rjesenje 😘🍀
    Maj bez brige, deago mi je cuti svako misljenje i iskustvo, naravno sve smo razlicite 😊 
    Ali da zbamo tocno sto je bilo. Radi se o dandy walker sindromu, tri ginekologa su se slozila odmah s dijagnozom na konziliju. Naime bebi se nije razvio mali mozak tj nedostaje njegov glavni dio. Uz to je i srce ostalo nepodjeljeno dobro i jednostavno se sve krivo onda pocelo razvijati. Vise mi je doktora reklo da to nema veze s kromosomima i da ce ne nalaz patologije pokazat zdravi plod. Nije niti nasljeno i jednostavno slucajna greska kako kazu. Obicni s ovakvom dijagnozom bude rani spontani, ali evo nekad kao kod mene se ipak uspije odrzati na zivotu. S tim da je moje tijelo vec lagano krenulo pred kraj s odbacivanjem, krvarila sam i imala grceve stalno pa bi doslo vjv do spontanog malo kasnije. Zbog sveg tog vjerujem da je zaista rijec o slucajnosti koja se nece ponoviti, al opet imam ogroman strah. Pitat cu jos svakako iduci put za neke dodatne pretrage.

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Svibanj 2021. 11:39

Lori, navodno je Clexane bolji od Fragmina. Ja sam ga kupovala u zadnjoj trudnoći. Hematolozi su podijeljeni. U drugim gradovima sam čula da su cure dobile bez problema, u Zagrebu najčešće odbiju na komisiji ali valja probati. Super je dok imaš ginekologa koji će ti davati bijelu uputnicu.

Nanaj, to samo znači da trebaš piti aktivnu folnu (npr iz Novalac Prenatala) a ne smiješ običnu. Ovo pripazi jer dosta preparata ima folnu gratis uz sebe, a ti je ne smiješ konzumirati, barem ne u većim količinama. Kad već moraš imati mutaciju, ova je najbolja.

💔💔💔

BlairWaldorf
    21. Svibanj 2021. 11:58

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Lori, navodno je Clexane bolji od Fragmina. Ja sam ga kupovala u zadnjoj trudnoći. Hematolozi su podijeljeni. U drugim gradovima sam čula da su cure dobile bez problema, u Zagrebu najčešće odbiju na komisiji ali valja probati. Super je dok imaš ginekologa koji će ti davati bijelu uputnicu.

Nanaj, to samo znači da trebaš piti aktivnu folnu (npr iz Novalac Prenatala) a ne smiješ običnu. Ovo pripazi jer dosta preparata ima folnu gratis uz sebe, a ti je ne smiješ konzumirati, barem ne u većim količinama. Kad već moraš imati mutaciju, ova je najbolja.

Ja sam nastavila piti novolac. 

Mojoj prijateljici doktor pustio folnu tako da se izgleda i to moze preko socijalnog, evo ja nisam imala to pojma. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    21. Svibanj 2021. 12:02

Nema aktivne folne preko uputnice. Daje se samo folacin preko uputnice, a to nije aktivna folna.
    Super je za one koji nemaju MTHFR mutaciju, oni koji imaju to ne smiju piti.

💔💔💔

BlairWaldorf
    21. Svibanj 2021. 12:29

MTBica 💃 🍟💉🤰👶

Nema aktivne folne preko uputnice. Daje se samo folacin preko uputnice, a to nije aktivna folna.
    Super je za one koji nemaju MTHFR mutaciju, oni koji imaju to ne smiju piti.

Hvala na ovoj obavijesti. Naučila sam nesto novo. Meni se novolac čini super i lagan je za želudac, barem meni. 

👸35
    🤴36
    Pokušavamo 2/21
    Osnovni testovi-uredni
    Missed A. 10t.t. 4/21
    Biokem. t. 11/21
    Korona 1/22
    ➕25.4 ❣️
    OTP 25.12.2022.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.