![](/media/img/39/3f/4cbcc8b4c222587a629e.jpeg)
Napokon smo stigli doma, strana sam 🥴
Znači dragi je nositelj naoko balansirane recipročne translokacije 8;16. Imamo opciju pokušavati prirodno i kad dođe do trudnoće obavezno u 10tt raditi kariotipizaciju da se vidi jel se sve posložilo kako treba i ako je sve super ako ne opcija pobačaj. Ili ići na PGD+IVF+ET ali se to ne radi kod nas nego vani (Češka i Belgija što sam uspjela izgooglati) I HZZ pokriva veci dio troškova.
Uglavnom sam sve uspjela izgooglati i prije pa više manji ništa novo nisam čula 🤷♀️ Jedino me uputila na pretrage za trombofiliju što mi je drago i nije mi jasno zašto me moja soc.gin nije odavno to uputila 🙄
Ajde pitaj za mišljenje i nekog kvalitetnog MPOvca kod nas. Čula sam već da se genetičari i oni često ne slažu, u praksi ne bude uvijek baš tako kako genetičari kažu...
💔💔💔
Napokon smo stigli doma, strana sam 🥴
Znači dragi je nositelj naoko balansirane recipročne translokacije 8;16. Imamo opciju pokušavati prirodno i kad dođe do trudnoće obavezno u 10tt raditi kariotipizaciju da se vidi jel se sve posložilo kako treba i ako je sve super ako ne opcija pobačaj. Ili ići na PGD+IVF+ET ali se to ne radi kod nas nego vani (Češka i Belgija što sam uspjela izgooglati) I HZZ pokriva veci dio troškova.
Uglavnom sam sve uspjela izgooglati i prije pa više manji ništa novo nisam čula 🤷♀️ Jedino me uputila na pretrage za trombofiliju što mi je drago i nije mi jasno zašto me moja soc.gin nije odavno to uputila 🙄
Nisam od pomoci bas Nemam nikakvog iskustva s ivf-om al imam stvarno dosta parova oko sebe koji su u postupcima u hr ( neki od njih godinama) i apsolutno nema nikakvog napretka. A jedan par od tih blizih frendova su nakon pokusaja i pokusaja ( pricamo vise od 10) odustali od hr i otisli u prag i iz prve je uspjelo i sve je bilo skroz uredno od trudnoce, poroda...
Svakako sta Mtbica kaze prvo savjetovanje kod nekog dobrog mpo.
Mene valjda jos hormoni peru jer mi se javljaju takve ideje da sam sama svjesna da su sulude al ne mogu si pomoc pa kad ih ispricam muzu ne bude mu jasno odakle mi to uopce padne napamet. Zadnja je da svejedno sto mozemo prirodno ostat trudni, ali od straha da se ne ponovi kromosomeopatija bila bi u stanju ic u prag na pgd ivf da sam od starta sigurna da je sve poslozeno ok. Valjda imam previse vremena za razmisljanje dok ne starta sezona i pocnem radit vise od par sati dnevno.
👶 - 2011.
Papa, brisevi, kks - 01/2021 ✅
👼 - 16tt inducirani+ kiretaza - 04/2021
➕ 06/21
08/21 Nipt uredan 💗
Mene valjda jos hormoni peru jer mi se javljaju takve ideje da sam sama svjesna da su sulude al ne mogu si pomoc pa kad ih ispricam muzu ne bude mu jasno odakle mi to uopce padne napamet. Zadnja je da svejedno sto mozemo prirodno ostat trudni, ali od straha da se ne ponovi kromosomeopatija bila bi u stanju ic u prag na pgd ivf da sam od starta sigurna da je sve poslozeno ok. Valjda imam previse vremena za razmisljanje dok ne starta sezona i pocnem radit vise od par sati dnevno.
Ne znam zašto je ovo ludo. Znam nekoliko cura koje su nakon par spontanih otišle na IVF i dobile dijete pod medicinskom kontrolom. Ne kažem da to treba biti i tvoj put, samo kažem da je sasvim normalno razmišljati i o toj opciji.
Inače, oko 80% parova kroz nekoliko MPO postupaka uspije dobiti dijete. Na žalost, postoji i nesretna manjina koja ne uspije uopće ili im treba baš puno postupaka za to. Nema to veze sa Češkom/Hrvatskom/nekom trećom državom.
Istina jest da kod nas nema nekih tehnologija koje postoje vani, ali nema je jer većini ona ipak ne treba.
Doduše, važno je i dobro izabrati gdje se ide na postupak. Kao i u svakom zanimanju, postoje svakakvi stručnjaci i ne odgovaraju svi svima.
💔💔💔
Dobro jutro svima,
Meni je četvrti dan druženja s prijateljicom iz unutrašnjosti, tj. treći od kad je postala obilna... ovo jutros je pravo čudo... očekivala sam obilno, ali... izgleda da će mojih 8 duplih paketa uložaka otić... (da pretjerala sam, znam, ali 15 god sam na čašici, pa nemam više pojma niti koje uloške kupiti ni koliko...🤭) sreća da sam uzela g.o. radi M jer na poslu nebi ovo izdržala...
BubaT - kako si?
MTBica- jeli stigla prijateljica?
Maj, Xoxo - ja se stvarno ne razumijem u MPO pa mi je teško išta o tome reći, jedino što mogu reći je da je uvjek dobro čuti i drugo mišljenje, a čini mi se da MTBica općenito o reprodukciju zna više od puno doktora, pa bi ju poslušala...
3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔
BubaT - sretno sutra!
XOXO - dobro je imati opcije, možda ti je malo rano razmišljati o tome nakon 1 spontanog, posebno zato jer imaš i 1 urednu trudnoću iza sebe, ali imati plan B uopće nije ni ludo ni loše.
Ne znam puno o MPO ali mogu reći sa svog stajališta da me tješi što MPO postoji jer ako nam se neće u dogledno vrijeme dogoditi spontana trudnoća ili će se ponavljati ovakvi scenariji, imamo i tu opciju.
Nizak AMH, ostalo ok
2021. spontana trudnoća <3
1. IVF 2/2025.
Jutro cure, nocas su me oko 1 uhvatili grčevi i bas me zabolilo, ja mislila eto ga, gotovo, odem na wc ono KAP krvi 🙄 popila sam brufen da odspavam u miru, sad curim jao menga. To nije to još, jel da? 😒
Kako me sinoć zabolilo, sve me strah kako će sutra onda 🥺
29 🙋♀️
5/2021 blighted ovum 10tt
💊 Eliquis
Jutro cure, nocas su me oko 1 uhvatili grčevi i bas me zabolilo, ja mislila eto ga, gotovo, odem na wc ono KAP krvi 🙄 popila sam brufen da odspavam u miru, sad curim jao menga. To nije to još, jel da? 😒
Kako me sinoć zabolilo, sve me strah kako će sutra onda 🥺
kad ti budu davali tablete, odma počni plakati da te jako boli i inzistiraj da dobiješ nešto protiv bolova istovremeno s misperegnol
Dobro jutro cure!
Maj super da imas opcije i da znate na cemu ste. Isto nez puno o MPO, ali znam dvije bliske price o bezispjesnim pokusajima koji su u Pragu od prve ostale trudne. Stvarno mislim da je Prag vrhunska opcija, ako sve drugo propadne.
Xoxo normalno je smisljati planove i da ti mozak pokusava naci najbolje rjesenje. Nemoj se jos time zamarat jesi li luda. Nisi, mislim da bi bilo cudnije da ne razmisljas tako o sto stvari kako i sta dalje. Sve ce bit ok na kraju kako god dobila svoju bebu 😘
Pingo kuzim te totalno. Ja isto koristim inace casicu i mrzim uloske iz dna duse. Jos sam cijelu ovu trudnocu utrogestan koristila i vec 3 mj imam uloske male, a sad i velike. Planiram pitat na kontroli iduci tjedan kd mogu ponovno korostit casicu, nekako se nadam od prve normalne menge... jesu tebi sta za to rekli?
BubaT na zalost nemam iskustva pa nez, ali drzim fige💪🏼
Ja krvarim jos skroz malo, pocelo je malo smede sa svjezom krvlju. Al jos uvijek stavljam veliki ulozak za svaki slucaj. Jucer smo se muz i ja upustili u planiranje medenog mjeseca na koji planiramo vec 2 god, ali nikako od korone i trudnoce i svega. Sad smo odlucili otic u 9. Mj za godisnjicu braka pa kud puklo. Barem imam necem se veselit u buducnosti i pomaze mi fokusirat se na to.
10/20 - pokusavamo
12/20 - biokemijska
5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
11/21 - biokemijska
Je je rekla je geneticarka da svakako ide prvo savjetovanje i da bi me poslala na Sv.Duh jer tamo se radio kariogram i već nas imaju u sustavu. MTBica kakvi su oni ili da tražim dalje, imaš nekoga za preporučiti?
Bezobzira što sve to što su rekli sam već pročitala prije baš nekako pogodi te to sve. Tako da ćemo za sad stat malo. Prvo moram dopunsko riješiti 🙄 to idem danas, pa ću za 2 tjedna dok se proknjiži to ići vaditi krv za trombofiliju.
Hvala Vam svima 💜 ja sam osoba koja o svemu voli pričati pogotovo kad je neki problem u pitanju lakše mi je tako probaviti cijelu situaciju.
Xoxo vjerujemo da to što su nam informacije lako dostupne daje razno razne ideje, pa tako i tebi tvoju što uopće nije loše znati. Meni je najvažnije da imamo opciju da nismo došli pred zid, odmah je sve lakše 😊
🦸🏼♀️'94 🦸🏼♂️'86
🌈 18.5. imamo 💙
Hera - ja to nisam niti pitala, meni je puno materijala ostalo od trudnoće to sve mora van, pa nakon što izađe naravno da može čašica, to je neka logika🤔 imam i kolekciju platnenih, ali ih ne koristim jer ova krv može biti infektivna za razliku od obične menstrualne. Od spontanog sam na ulošcima, prije pamučnima, dok nije jako teklo (dm je sad izbacio neke dobre, dio linije protiv klimatskih promjena i vir 90) sada sam u dva uloška jer jedan ne može pohvatat (nočni + vateni - Vir80) i ne mogu onu sintetiku više podnjet...
Sortiraj odgovore
Najstariji