Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    jelenas
    03. Svibanj 2021. 20:58

Draga Hera, ja sam takoder u Vinogradskoj imala inducirani pobačaj u 20tt. Mislim da znam koja doktorica ti je savjetovala 6 mjeseci, meni je rekla isto, tada mi se to činilo suludo dugo i nemoguće no evo, sada su prošla već 4 mjeseca i tek sada mislim da sam zaista spremna. 
    Moj porod je trajao cca 24h- 3 gela (ponoć, 6 ujutro, podne) Nakon toga sam dobila injekciju od koje su mi počeli trudovi  nakon jedno 10-20min. Ako se dobro sjećam jedna injekcija je išla oko 18h, druga oko 21h. Rodila sam oko 22h i odmah su me uspavali za kiretažu. Moram ti reći da su svi, ali SVI prema meni bili savršeni, sve su me pitali kako i što želim. Dakle mogla sam uzeti epiduralnu, držati bebu, pogledati bebu, sve je bilo opcija i sve su pustili MENI da odlučim. Mislim da si u dobrim rukama i želim ti svu sreću svijeta. Budeš li u sobi 16 sjeti se da nisi sama, tamo je prije 4 mjeseca ležala jedna slomljena mama koja isto kao i ti nije iz rodilišta izašla sa svojom bebom. Ali danas sam jača, vidim smisao, pozitivna sam i zahvalna na tom malom biću koje me naučilo toliko toga u tako malo vremena što je bilo samnom. Puno puno pusa šaljem! 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Tinker 🌸
    03. Svibanj 2021. 22:40

Draga Hera, jako mi je zao da to prolazis 😔. Ja sam prosla inducirani porod u 19TT u Vinogradskoj. Trajalo je nekih 14h. Moja curica je imala holoprozencefaliju, vrko rijetka anomalija kad se veliki mozak ne podijeli. Takodjer NIPT uredan, potvrdjeno i s amnio. Lijecnici i sestre u Vinogradskoj su bili zaista bili za svaku pohvalu, sto je jako bitno u takvim trenucima... 
    Prvo sam dobila gel, svakih 4h kad pocinju bolovi kao jaci menstrualni, mislim da 2 ili 3x. Tada idu injekcije kojima je nuspojava povracanje i proljev. Dobila sam epiduralnu i rodila par sati nakon toga. Bila sam smjestena na ginekologiju, na prizemlju. To je bilo na ljeto 2019, ne znam kako je sada. Pitaju te da li zelis ili ne vidjeti i drzati bebu, sama mozes odluciti. U tim trenucima izvlacis snagu koje nisi bila ni svjesna da ju imas. Ali ju imas. Tada sam osvijestila 2 stvari koje su me zaista promijenile - ne mogu sve kontrolirati u zivotu iako mi je to bilo jako tesko za priznati i treba biti zahvalan na onome sta imas, a da nisi ni svjestan tog bogatstva. 
    Drzi se ❤️

👩 41 g AMH 7,8 pmol/l; IR; hipo/hashi
    👨‍🦲41 g normospermia
    👧🏻❤️
    👼🏻 07/2019 19 TT
    👼🏻 02/2020 12 TT missed ab
    👼🏻 10/2020 9 TT missed ab
    08/2022 biokemijska 😔

jelenas
    04. Svibanj 2021. 07:29

Draga Tam, žao mi je radi tvog iskustva. Ovo dvoje što si napisala je upravo ono što ja govorim ljudima kad me pitaju kako sam tako pozitivna?! 
    Meni je zapravo iz tog svega jedino žao što nisam primila svoju bebu, to me jako boli, ali u tom trenutku sam samo htjela da sve bude gotovo i činilo se kao dobra odluka. Možda je i bila, ne znam kako bih je uopće ikad i pustila. 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Hera✨
    04. Svibanj 2021. 09:00

Tam i Jelenas cure zao mi je jako sto ste to prosle, ali hvala vam na iskustvu. Jako mi pomaze citati to. Ja sam se jucer iznenadila kolko su svi tamo bili suosjecajni i divni. Jako me bilo strah da ce mi netko hladnokrvno te vijesti prenjeti. Utjesno je i da su tijekom cijelog procesa takvi. Sto se tice drzanja bebe, tu sam u mukama. I bi i ne bi. Bojim se da ce me ta slika proganjat cijeli zivot, pogotovo jer je moja jos manja nego bi trebala bit i ne znam kako sve to izgleda. S druge strane se bojim da cu zalit sto joj nisam dala to malo ljubavi sta sam mogla😥

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

Hera✨
    04. Svibanj 2021. 09:02

I da rekli su mi da cu na ginekologiji lezati zbog covida. To mi je i draze jer sam ovaj tjedan bila 3 puta u ambulanti kod rodilista i slusat te bebe nove kako placu mi je svaki put slomilo srce...

10/20 - pokusavamo
    12/20 - biokemijska
    5/21 - curka 💜 inducirani porod + kiretaza/16 tj (greška u razvoju, kromosomatski sve uredno)
    9/21 - novi pokusaji 🤞🏽
    11/21 - biokemijska

MTBica 💃 🍟💉🤰👶
    04. Svibanj 2021. 09:27

Uff, ovo sa držanjem bebe... jako teška odluka.
    Pričala sam ženu kojoj je beba umrla par dana prije poroda, u 40tt. Imam osjećaj da je njoj to što je držala svoju bebu i što joj je napravila grobić dalo mir. Rekla mi je da ona voli pričati o svojoj bebi i da je jako ponosna na nju. Predivno i prestrašno mi je bilo za slušati ju, srce mi se kidalo dok je ona sa širokim osmijehom (i ipak tugom u očima) pričala o svom bebolincu.
    Inače, poslije je imala dvoje zdrave djece bez problema. Samo je imala i kvalitetnog ginekologa, kod nje je bila apsolutno greška ginekologa koji ju je vodio i nije primijetio da treba inducirati porod ranije.

💔💔💔

Orhideja1
    04. Svibanj 2021. 09:31

Draga Hera,  žao mi je zbog tvoje situacije, i sama sam prošla slično.
    Pišem ti samo radi podrške koju sam i ja našla na forumu (forumima), pogotovo kada sam vidjela da je velika većina ipak ostvarila urednu trudnoću.
    O samom induciranom ti neću pisat, cure su već spomenule skoro sve, ali i svaka od nas različito reagira. Boli, ali čim sve završi, ukoliko nije bilo većih intervencija kiretaže bol prestaje. Psihički oporavak tek slijedi i uzmite si vremena koliko vam treba, ja sam imala oscilacije, odmah bi novu trudnoću, pa nebi, sve su to hormoni. 
    Ono bitno što želim reći svima vama ovdje, nikad ali nikad nemojte odustat. Pozdravite se sa svojim izgubljenim bebicama (ja sam sa dvije), ali svoje misli usmjerite na sljedeću... ja svoju bebicu očekujem sad u lipnju, mog malog frajera i jedva ga čekam,  tako da odbrojavam dan po dan. 

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    10/20 +🤰 nadamo se najboljem 🤱
    It's a boy 💙👣👶
    28.06.2021. Treća sreća i ljubav najveća 👶
    08/23 biokemijska

Orhideja1
    04. Svibanj 2021. 09:37

Još nešto bitno što se meni dogodilo (ne mora i vama). Meni je krenulo mlijeko i prepala sam se što će sad biti, upala itd. Ali kako sam zbog povišene temperature dobila antibiotik pomogao mi je da sve prođe ok.
    Naravno da sam pronašla sa postoji tableta za zaustavljanje mlijeka i pitala doktora, ali mi je rekao da ju oni više ne daju jer su kontraindikacije loše.
    Samo nemojte dirat grudi i proći će, eventualno nešto protiv upale u dogovoru s dr. 

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    It's a boy 💙👣👶
    08/23 biokemijska

jelenas
    04. Svibanj 2021. 09:55

Hvala ti Orhideja na iskustvu. Meni su odmah u bolnici dali Bromergon, jako sam se dvoumila hoću li ga uzimati, na kraju ipak jesam jer me bilo strah mastitisa. Zasad je ok i nadam se da neće smetati idućoj bebi jer želim svakako opet dojiti. 
    Ja vam pišem iz trudničke ambulante, čekam konzultacije s doktorom i pregled svih nalaza. 
    Raspadam se jer sam trebala ovdje sjediti danas, u 36tt i razmišljati kad će krenuti porod. 

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

Orhideja1
    04. Svibanj 2021. 10:08

jelenas

Hvala ti Orhideja na iskustvu. Meni su odmah u bolnici dali Bromergon, jako sam se dvoumila hoću li ga uzimati, na kraju ipak jesam jer me bilo strah mastitisa. Zasad je ok i nadam se da neće smetati idućoj bebi jer želim svakako opet dojiti.
    Ja vam pišem iz trudničke ambulante, čekam konzultacije s doktorom i pregled svih nalaza.
    Raspadam se jer sam trebala ovdje sjediti danas, u 36tt i razmišljati kad će krenuti porod.

Jelenas, drži se.
    Vidim u potpisu da već imaš curicu što je svakako divno jer je tim lakše, ako me razumiješ što želim reći.
    Bromergon ako sam dobro shvatila ne smeta budućim trudnoćama ili dojenjima. Već postoje česte situacije problema sa srcem kod žena koje ga koriste. 

02/13 missed ab. 7tt
    12/19 missed ab. 13tt
    It's a boy 💙👣👶
    08/23 biokemijska

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.