Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tihatch
    19. Ožujak 2021. 10:23

Drage zene, nazalost i ja sam imala prekid trudnoce u 9. tjednu. Citam vasa iskustva i toliko ste sve hrabre, zene heroji.
    Zanima me, je li imala koja iskustvo, nakon prekida trudnoce tabletama, krvarenje je trajalo malo manje od 2 tjedna, pred kraj je bio samo smeckasti iscijedak, ali sad je 3. tjedan i opet na ulosku krv, ali meni to izgleda kao pocetak menstruacije. Da li je to moguce? Na kontrolu sam narucena u utorak, pa cu svakako onda pitati, ali koliko sam citala krvarenja traju do 2 tjedna.
    Hvala puno i ostanite hrabre, mozemo mi to ❤

NanaJ
    19. Ožujak 2021. 10:42

Moj zahvat je gotov, probudila sam se malo prije iz anestezije. Placem od tad, takvu prazninu i razocarenje u sebe, uzas 💔 tako malo godina imam i 2 spontana, sto ako nikad ne budem mama 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

• Ana36
    19. Ožujak 2021. 10:47

lu i ja, a sada sam se našla u neobranom grožđu. Također radim s ljudima, u restoranu, tako da je meni puno toga krenulo nizbrdo krajem 11og mjeseca kada su nas zatvorili, i to gadno nizbrdo, a samo se niže. Jasno mi je da sam malo slabija sa samopouzdanjem i radi takvih stvari, i sad mi je dosta teže posložiti se u glavi, jer se svakih par dana moram prilagođavati na neke druge okolnosti. Beba nije bila planirala, ali sam osjećala da je došla kada je trebala. Sada si moram utuviti u glavu da je samo trudnoća bila kada je trebala biti,iz razloga koje ce vrijeme pokazati. 
    Ne želim i ne trebam depresiju, pokusati cu opet naravno, utoliko mi je lakše jer je jedan od mojih roditelja ginekolog, specijaliziran za patologiju trudnoće,  ali onaj dio straha i nesigurnosti moram riješiti sama. Šta ako se opet desi...
    Dio toga je iracionalan, znam, ali meni stvaran.

• Ana36
    19. Ožujak 2021. 10:51

NanaJ

Moj zahvat je gotov, probudila sam se malo prije iz anestezije. Placem od tad, takvu prazninu i razocarenje u sebe, uzas 💔 tako malo godina imam i 2 spontana, sto ako nikad ne budem mama

Plačem i ja s tobom, ne mogu to ni zamisliti. Vjerujem ipak je lakše kada priroda napravi svoje, nego ovo sto si morala prolaziti. Mi imamo tolika očekivanja od sebe...kao da smo neki savršeni strojevi, a to nismo ni blizu. 
    Bit ćeš mama sigurno!!!! I to vraška , ovakva lavica hrabrica!!!!

NanaJ
    19. Ožujak 2021. 11:05

Ana36

NanaJ

Plačem i ja s tobom, ne mogu to ni zamisliti. Vjerujem ipak je lakše kada priroda napravi svoje, nego ovo sto si morala prolaziti. Mi imamo tolika očekivanja od sebe…kao da smo neki savršeni strojevi, a to nismo ni blizu.
    Bit ćeš mama sigurno!!!! I to vraška , ovakva lavica hrabrica!!!!

Zasto ja? Nikad bolesna, s ginekoloske strane nikad nisam ni ciste imala kamo li sto drugo. Moja baka rodila devetero djece, sve tete ujakovi imaju zdravu djecu isto tako s muzeve strane. Jos bi shvatila da se netko sa familijarne strane borio sa zacecem spontanim ili da imamo genetske bolesti, maldormacije, ali nista i to me slama. Gdi je problem u meni, ne pijem ne pusim relativno se zdravo hranim. Ne znam zasto sam tako kaznjenja 💔💔

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

• Ana36
    19. Ožujak 2021. 11:06

Tihatch

Drage zene, nazalost i ja sam imala prekid trudnoce u 9. tjednu. Citam vasa iskustva i toliko ste sve hrabre, zene heroji.
    Zanima me, je li imala koja iskustvo, nakon prekida trudnoce tabletama, krvarenje je trajalo malo manje od 2 tjedna, pred kraj je bio samo smeckasti iscijedak, ali sad je 3. tjedan i opet na ulosku krv, ali meni to izgleda kao pocetak menstruacije. Da li je to moguce? Na kontrolu sam narucena u utorak, pa cu svakako onda pitati, ali koliko sam citala krvarenja traju do 2 tjedna.

Ja se isto čudim tu i divim tim predivnim bićima 🥰
    Žao mi je sto si i ti to prošla, ne znam te kako utješiti jer ne znam ni sebe ali znam za ovaj dio sa krvarenjem sto su meni rekli.Moguće je da je mjesecnica, meni je dr rekao da cu prepoznati mjesecnicu, jer ona poprilično brzo uslijedi u većini slučajeva.

• Ana36
    19. Ožujak 2021. 11:16

NanaJ možemo se nabacivati floskulama do sutra,  bit ce kada treba biti,sve u svoje vrijeme.... činjenica je da to NIJE pošteno! A opet možeš raditi sve kako treba,  i opet nije u redu. Zivot je takav, nema garancije za ništa. Zašto ti se to desilo? A tako si savršena!?!  Nećeš vjerojatno nikada znati 100% ali možeš vec sada znati kada dođe beba , a doci ce ,da ce to biti najvoljenije,najzeljenije,najrazmazenije biće ikad! 🥰
    Nije ti to utjeha, ali zaista nije pošteno 😞

• Tihatch
    19. Ožujak 2021. 12:07

Ana36

Tihatch

Ja se isto čudim tu i divim tim predivnim bićima 🥰
    Žao mi je sto si i ti to prošla, ne znam te kako utješiti jer ne znam ni sebe ali znam za ovaj dio sa krvarenjem sto su meni rekli.Moguće je da je mjesecnica, meni je dr rekao da cu prepoznati mjesecnicu, jer ona poprilično brzo uslijedi u većini slučajeva.

A utjehe bas i nema, boli stalno, ali moramo se drzat i biti pozitivne da cemo sve imati skoro plusice i uredne trudnoce. Mene srecom drzi moj dvogodisnjak da ne potonem.
    Hvala na odgovoru, meni je sestra kod dr rekla da bi mi se moglo spojiti krvarenje i mjesecnica, ali bas me iznenadilo ako je, jer vidim da vecinom zene dobe nakon vise od mjesec dana.

• Ana36
    19. Ožujak 2021. 12:33

Tihatch da, ali u pravilu se tijelo oporavi odmah. Glavice i srca su nama malo u zaostatku. Menstruacije ne znači i ovulaciju nužno,  tako da do bas pravoga ciklusa moze proci to tvoje krvarenje, i onda ustaljeni ciklus! Ja sam super nova na forumu, i radije bi bila nova ma uređenju doma nego tu. Nek se mi sve zajedno preselimo sto prije na neki gdje ima manje suzica

Lori🍀
    19. Ožujak 2021. 16:55

NanaJ drago mi je da je sve ok proslo bar s te fizicke strane..
    Tihach, Ana - zao mi je sto ste to morale proci, nazalost ima nas jako puno, vidite i same😢

Htjela bi se samo reci nesto na temu krivnje i osjecaja manje vrijednosti - probajte se maknuti od tog razmisljanja, NISTE krive sto vam se to dogodilo, niste mogle sprijeciti i tocka.
    Zasto se dogodilo? Iz istog razloga iz koleg sve dogadjaju sve ruzne stvari, razloga kojeg nitko od nas ne zna. 
    Najcesci uzrok pobacaja je kromosomska greska, moze se dogoditi svakome i nitko nije manje vrijedan zbog toga. Isto tako, ako i je u pitanju neka genetska predispozicija, neka bolest s nase strane opet nismo mi krive niti je to neka sramota. Naci cemo uzrok i rijesit cemo problem za drugi put.
    Glavu gore zene, najgore je prezivjeti te prve dane, kasnije ce biti bolje. Pogotovo kad ponovno ugledamo svoj + na testu. Drzite se❤

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF: 21.2. ET

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.