Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • avica
    16. Ožujak 2021. 13:46

NanaJ

AvicaNe znam kako si ti podnjela zadnji spontani, ali ja se osjecam kao nesposobna zena, zatrudnim od prve mislim si prvi put nije se poslozilo drugi put ce sigurno sve biti ok mlada si zdrava si ostajes odmah trudna. Opet odmah ostanem trudna srce prokucalo dodem drugi put srce prestalo kucat. Zasto ja? Zasto 😭 ovo je pakao.

Jesu tebi nalazi sto pokazali? Sto su ti savjetovali dalje? Oprosti na pitanjima, ali ti imas isti slucaj kao ja pa me mozda bolje i razumijes

Isto je I kod mene, oba puta sam odmah ostala trudna medutim eto kako je zavrsilo. Obavila sam apsolutno sve pretrage, nije to takav problem kako se cini niti ne traje predugo. Htjela sam sve provjeriti da ne riskiram treci put ako je nesto sto se moze lijeciti. 

Sve pretrage su bile uredne, misljenje ginekologa je da se jednostavno tako poklopilo I da nema zapreke za dalje. Preporuka je cijelo vrijeme piti folnu i aspirin 100 nakon pozitivnog testa. Mi smo evo prosli mjesec probali nakon pauze od 3 ciklusa s obzirom da sam obavljala sve te pretrage (I muz nekoliko). Sad cekamo hoce li doci menga ili nece :)

Psihicki sam nakon drugog bila skroz potonula, bas pretuzna ali mogu ti reci da mi je pomoglo obaviti sve te pretrage, osjecala sam da imam neki plan i cilj. 

Bit ce sve ok, proci ce I to, zaista je istina da je lakse kad prode neko vrijeme. Svakako trazi uputnice za sve pretrage, ne daj se smesti.

33👨32👩
    03/2020 blighted ovum
    11/2020 missed 9 tt
    https://lbdf.lilypie.com/cQZnp2.png
    ➕04/2021
    Novalac, Duphaston, Aspirin100

jelenas
    16. Ožujak 2021. 14:26

Drage cure,
    Ne dijelim nikakve novosti jer ih trenutno nemam i u fazi smo čekanja. 
    Ali vas čitam, svakim čitanjem se nadam da neće biti niti jedno meni novo ime i svaki puta nažalost bude. Ja vam svima želim snagu, vjeru i pozitivu, plusiće na testovima i pozitivne otkucaje. ❤️

👩🏻 33 👨🏻33
    👧🏻 11/2018.
    👼🏼 curica missed ab. 20tt 01/2021
    PAI 1 4G/5G
    ➕ 06/2021
    termin 18.2.2022. 🌈
    stiže nam curica 💕

NanaJ
    16. Ožujak 2021. 16:20

Evo vratila sam se od ginekologa, reko je da se ne brinem da sam mlada da cu ja narodit djece 😂 reko mi je za kariogram da se on osobno ne slaze s rim tj da mu je blesava da pretraga jer sta i da pokaze neku mutaciju jer za to nema lijeka ali je reko razumijem te i napiso mi ne upitnice za to. Reko je da mu ne najbitnije da napravimo briseve, hormone, trombofiliju tj ono na sto mozemo utjecati. Reko je da sumnja da je nesto geneteski sa nasih strana jer ni kod jedne ni druge strane nema nikakvih poteskoca ni sto se tice trudnoca ni spontanih a ni nekakvih genetskih anomalija djece ali cu svejedno napravit sve pretrage. Pitala sam ga za psorijaticni artritis reko je da to nema veze sa svime ovime. Nekako si mislim da su muzevi spermici u pitanju pa nebi odmah ostajala trudna. Jedino sto mi pada sad na pamet a zaboravila sam ga pitat je moje ceste urinoinfekcije koje nisu eserihije vec neke druge bakterije jer sam se sjetila da prije prve trudnice sam imala bas jaku urinoinfekciju, mozda je stvarno nekakva bestija od bakterije ali vidjeg cemo reko je za 2-3 mj idemo sa brisevima i svime dok se tijelo malo oporabi i dok se ja psihicki slozim. 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

• maruska77
    16. Ožujak 2021. 18:52

Samoja6

maruska77

Samoja6

maruska77

Samoja6

maruska77

Samoja6

Maruska ne brini, stići će… Meni je isto dosta kasno, ali je stigla! Nisam duphastone pila, ali mi je gin rekla ako prođe baš baš dugo da popijem… Bila sam strpljiva i stigla je!
    NanaJ 😢😥😞 napravija mi se grč u želucu kad sam vidila tebe opet ovdje! Znam da što god da ti kažem neće pomoći… Ni meni nije! Eto, samo je vrijeme učinilo svoje… Šaljem ti veeeeliki zagrljaj! Ako ti mogu bilo kako pomoći samo reci! Ja sam u to vrijeme bila jako asocijalna i nisam se tila s nikim ni družiti ni pričati…

Poslije koliko je tebi stigla?

Točno 50 dana od prestanka krvarenja nakon spontanog.

Aha..I kako poslije toga, jesu ciklusi bili kao prije trudnoce/spontanog ili? To jest kada su se vratili na "normalno" stanje? Izvinite sto postavljam ovoliko pitanja 😌

Nisu, evo tek sad mi je prošla druga… Vjv se nešto poremetilo… Drugu sam dobila isto nakon 50-aj dana… Užas, ali što je tu je… Nekima krene sve normalno kao i prije, kod mene to nije slučaj… Izludilo me, ali eto ipak je stigla!

Pa da, vjerovatno…Jesi bila kod doktora, sta oni kazu sta moze biti uzrok tolikog kasnjenja? Jesi prije imala redovne ili?

Nisam išla. I prije su mi znale varirati, otkad znam za sebe nikad nije bila točna kao sat, kao nekima… Dobila bi uvijek, ali kad bi mi se dogodio neki stresan period ili nešto slično onda bi mi znale dosta kasniti… Sad ću viditi kako će dalje… Nadam se da će biti sve u redu i jedva čekam viditi opet taj ➕… 🤗

Hvala na odgovorima. Hoce, polako, ne treba gubiti vjeru..Drzim fige da se ubrzo javis sa sretnim vijestima ☺️👍

Lori🍀
    17. Ožujak 2021. 08:16

NanaJ

Evo vratila sam se od ginekologa, reko je da se ne brinem da sam mlada da cu ja narodit djece 😂 reko mi je za kariogram da se on osobno ne slaze s rim tj da mu je blesava da pretraga jer sta i da pokaze neku mutaciju jer za to nema lijeka ali je reko razumijem te i napiso mi ne upitnice za to. Reko je da mu ne najbitnije da napravimo briseve, hormone, trombofiliju tj ono na sto mozemo utjecati. Reko je da sumnja da je nesto geneteski sa nasih strana jer ni kod jedne ni druge strane nema nikakvih poteskoca ni sto se tice trudnoca ni spontanih a ni nekakvih genetskih anomalija djece ali cu svejedno napravit sve pretrage. Pitala sam ga za psorijaticni artritis reko je da to nema veze sa svime ovime. Nekako si mislim da su muzevi spermici u pitanju pa nebi odmah ostajala trudna. Jedino sto mi pada sad na pamet a zaboravila sam ga pitat je moje ceste urinoinfekcije koje nisu eserihije vec neke druge bakterije jer sam se sjetila da prije prve trudnice sam imala bas jaku urinoinfekciju, mozda je stvarno nekakva bestija od bakterije ali vidjeg cemo reko je za 2-3 mj idemo sa brisevima i svime dok se tijelo malo oporabi i dok se ja psihicki slozim.

Dobro ti je rekao, i hoćeš
    Što se tiče bakterija, brisevi bi trebali pokazati a uvijek možeš i urinokulturu napraviti. To sve pitaj kad ćeš ići na dogovor oko pretraga.
    Malo mi bolje zvučiš, nadam se da sam u pravu. Sretno draga, ne znam kad ti je vakuumska, kad god bila držim fige da sve prođe dobro

Nizak AMH, ostalo ok
    2021. spontana trudnoća <3
    1. IVF: 21.2. ET

Lori🍀
    17. Ožujak 2021. 08:20

Pingo ako čitaš - ja sam išla na medikamentozni prekid trudnoće.
    Prvo sam morala vaditi krv (dobila sam 2 uputnice od ginekologa, 1 za klasično 2 za krvnu grupu i rh faktor).
    Onda drugi dan sam morala covid test napraviti.
    Treći dan su me primili u bolnicu. Dali mi 3 tablete koje mi nisu niš napravile, imala lagane menst. bolove.
    Drugi dan u bolnici još 3 tablete, bolilo je ali ništa strašno. Prokrvarila i navečer na uzv vidjeli da je skoro sve otišlo i pustili me doma.
    Ja sam bila na Sv.Duhu, ne znam jesi li iz Zagreba, osoblje tamo je odlično.

Izdrži, žena si i možeš sve izdržati. Budi jaka a kad treba isplači se. Nažalost događa se jako često Samo nemoj potonuti duhom jer bit će bolje kad sve prođe vjeruj mi

Nizak AMH, ostalo ok

Lori🍀
    17. Ožujak 2021. 08:22

Pingo - ako ideš na medikamentozni, pripremi se na jače krvarenje pa uzmi dosta uložaka i rezervnu pidžamicu. Uzmi si bočicu za vodu i nešto za grickati. Za sve ostalo će se oni pobrinuti

Nizak AMH, ostalo ok

NanaJ
    17. Ožujak 2021. 09:41

Lori1988

NanaJ

Dobro ti je rekao, i hoćeš
    Što se tiče bakterija, brisevi bi trebali pokazati a uvijek možeš i urinokulturu napraviti. To sve pitaj kad ćeš ići na dogovor oko pretraga.
    Malo mi bolje zvučiš, nadam se da sam u pravu. Sretno draga, ne znam kad ti je vakuumska, kad god bila držim fige da sve prođe dobro

Jesam bolje sam, dosta me je smirio, bio ne jako pozitivan i nekako mi je ulio nadu da ce sve biti dobro. Reko mi je da se prvo moram psihicki poslozit da bi trudnoca mogla biti dobra, i ima pravo od plakanja i krivnje same sebe nemam nista samo si mogu nastetiti, tuzna sam jer nije uspjelo, ali nije kraj svijeta uspjet cemo samo tijelu treba vremena da se oporavi. U pon imam termin, jedva cekam da tak najtezi dio prode i da ostavim iza sebe 🤞🏻 Bit cemo mi sve mame, neke prije neke poslje ali bit cemo 💪🏻

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

pingo
    17. Ožujak 2021. 11:15

Pozdrav svima,

Draga Lori upravo da ću se javiti, kad vidim da si mi ti već napisala. Hvala na informacijama, ja sam prije 10 dana vadila krv u laboratoriju, u utorak prošli krvnu grupu, tako da sve nalaze imam, COVID sam prebolila, tako da sam i što se toga tiće slobodna, zanimalo me samo to za osobne stvari mama mi je jučer nakupovala uložaka... sestra mi je danas rekla samo gačice i ulošci, eventualno vlažne maramice... znaći da uzmem i pidžamicu... ok 
    Jučer mi moj gin nije znao reći na koji način će ići indukcija - jer to kod nas odlučuju u bolnici, danas u sam bila u bolnici, dobila sam jednu tabletu, moram u petak u dnevnu za ostalo. Potvrđeno je da su oba srca stala prije cca. 3 tjedna.

Za cure koje me ne znaju, bila sam na jesenskim bebama, jučer mi je na redovitoj kontroli s 10+4 utvrđeno da su bili blizanci (to nisam znala iako je prošli pregled bio 7+4) i da su oba srca stala s razvojem. Jutros sam bila na bolničkoj obradi gemini,  missed abortion, abortus retentus. 
    Ako netko ima još neki tehnički savjet, molim napišite, teško mi je sad google-at. Tuga me ubija.

3/2021 gemini, missed ab. 10+5 💔💔

NanaJ
    17. Ožujak 2021. 12:33

pingo

Pozdrav svima,

Draga Lori upravo da ću se javiti, kad vidim da si mi ti već napisala. Hvala na informacijama, ja sam prije 10 dana vadila krv u laboratoriju, u utorak prošli krvnu grupu, tako da sve nalaze imam, COVID sam prebolila, tako da sam i što se toga tiće slobodna, zanimalo me samo to za osobne stvari mama mi je jučer nakupovala uložaka… sestra mi je danas rekla samo gačice i ulošci, eventualno vlažne maramice… znaći da uzmem i pidžamicu… ok
    Jučer mi moj gin nije znao reći na koji način će ići indukcija - jer to kod nas odlučuju u bolnici, danas u sam bila u bolnici, dobila sam jednu tabletu, moram u petak u dnevnu za ostalo. Potvrđeno je da su oba srca stala prije cca. 3 tjedna.

Za cure koje me ne znaju, bila sam na jesenskim bebama, jučer mi je na redovitoj kontroli s 10+4 utvrđeno da su bili blizanci (to nisam znala iako je prošli pregled bio 7+4) i da su oba srca stala s razvojem. Jutros sam bila na bolničkoj obradi gemini, missed abortion, abortus retentus.
    Ako netko ima još neki tehnički savjet, molim napišite, teško mi je sad google-at. Tuga me ubija.

Draga Pingo, uzasno mi je zao 💔 isto trenutno prolazim i ja. Meni je ovo 2 spontani u 3 mj isto tako i 2 kiretaza u 3 mj. Isplaci se koliko treba, nazalost ni jedna od nas nije mogla ovo sprijeciti. Znam da ces postat najduvnija mama najdivnijem bicu, ali nazalost bog je za nas imao drugaciji plan. Saljem ti najjaci i najveci zagrljaj ❤️ Sve u ovoj grupi smo to prosle i sve te razumijemo i uz tebe smo ❤️

8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.