Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Sara 🌸
    12. Ožujak 2020. 21:15

BruNa

Da, tako je i moje misljenje,slijedeci puta nikamo prerano. Ja sam si isto stvorila strah, bila prvo kad se nista nije vidjelo jer imam neredovite cikluse,pa za pae dana kad se vidjela gv i nakon tjedan dana da kada se sve trebalo vidjet,opet na istom. Tako da nema smisla se zurit. Pomalo i bez stresa i sttah.
    Tjesi me cinjenica da je prvi spontani statistika i da se zbilja dogada vise nego se o tome prica. Ima mnogo zena koje nakon toga ostanu trudne bez problema. Nadam se da smo i mi te zene. Jednostavno, mora i nama zasjat sunce.
    Uvijek sam tvrdila,ako sto u zivotu zelim postic to je bit majka i sad kad mi se to dogodilo samo se nadam da se nece ponovit. Jer ja to ne mogu podnijet, al ne smijemo tako razmisljat. Naci cemo i mi svoj mir pod nebom. Nadam se uskoro.

I moj je slucaj bio sličan. Ja sam dosla na pregled kad sam trebala biti vec 7 tjedana trudna, ali zbog ovulacije nije bilo tako već manje, pa se prvo nije nista vidjelo osim GV, sljedeci tjedan žumanjčana i mali plod, a tjedan dana nakon toga 3 mm velik embrij i srčana akcija.  A samo 10 dana nakon toga smo saznali da se plod više ne razvija (stao je na 4.8mm). I ja sam si stavila u glavu to da smo sad samo dio loše statistike i to je to. Uvik se to događa "nekom drugom", sad smo mi taj "netko drugi" i to je život. Najradije bi da se ne događa nikom, al tako mora bit. Naše tijelo zna najbolje.
     Ja svakako nastavljam pit folnu kiselinu, tako mi je i doktorica preporucila, ne moze naskodit.

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

• BruNa
    12. Ožujak 2020. 21:24

Da,i meni je ginekolog preporucio nastavit pit folnu. Tako cu i napravit. Sad smo mi na strani statistike, slijedeci put necemo. I to je tako. Mnogo zena odbija pricat o tome. Ja ne zelim to sakrivat, to ej dio mene i dogodio se s razlogom. Sad imam nazalost los odgovor na pitanje kad ces imat djecu. Nitko ne zna s cime se ljudi nose. Ono sto se dogadalo oko nas dogada se nama. Sve to da nas ojaca i da vise cijenimo cilj kad dodemo do njega. Iako je bio zatrpan trnjem. 

• BruNa
    12. Ožujak 2020. 21:25

Najzalosnije je da je kratak period od srece kad se ugleda plus na testu do svega kaj se izdogadalo. Organizam ni ne stigne sve polovit vec je u fazi odbacivanja i tuge.

Sara 🌸
    12. Ožujak 2020. 21:40

Da, slažem se. Ja sam rekla svima, nemam šta tajit. 
    Nego, jel normalno da me grudi još bole?

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

• BruNa
    12. Ožujak 2020. 21:41

Normalno je,jos uvijek je prisutna razina odredenih hormona u tijelu. 

Sara 🌸
    12. Ožujak 2020. 22:08

BruNa

Normalno je,jos uvijek je prisutna razina odredenih hormona u tijelu.

Hvala❣️

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

• BruNa
    12. Ožujak 2020. 22:29

Nema na cemu😘 tu smo da si oomazemo i podrzavamo se!;)

Amelie
    12. Ožujak 2020. 22:37

Da, normalno je osjećati i druge simptome još par dana.. meni je bio osjećaj da su svi prošli tek za nekih tjedan dana.. a tek za nekih 2 tj sam se opet počela osjećati kao prije trudnoće.. no vjerojatno je kod svakoga drugačije..
    Ja sam pak za razliku od vas rekla idući put idem ranije na pregled.. jer sam strpljivo čekala punih 8tj i par dana.. i onda takvo razočaranje..paf.. iz vedra neba na prvom pregledu.. bez ikakvih simptoma.. Ali sad opet ne znam što ću drugi put.. vjerujem da je i otići 2-3 puta na pregled kad je prerano pa kad se ništa ne vidi jako frustrirajuće! 

Mrljica pa brzo ti je kontrola tak da super! Vjerujem da je sve izašlo.. bude to sve ok. Meni je od tri ginekologa i jednog endokrinologa samo 1 dr. rekao da mogu probati već sljedeći ciklus.. tak da ne znam. Čitala sam i ja puno o tome da smo kao plodnije odmah poslije trudnoće i da bolju statistiku začeća i zdravih poroda imaju žene koje su zatrudnile unutar 6 mjeseci od spontanog. Moja prva fiksacija nakon spontanog je bila kad ćemo početi ponovno, sad me to malo pustilo i nekako mi paše u miru pričekati sljedeći ciklus i ne stvarati si stres oko ničega pa tako ni sljedeće trudnoće. Pokušati ću idući put sve još opuštenije, neću ništa posebno planirati, opet neću nikome govoriti u početku i vjerojatno će mi sto ružnih misli i strahova prolaziti kroz glavu, ali kao što ste i same rekle.. događa se jako često.. i sad smo dio statistike i ovo iskustvo nas je učinilo sigurno jačim osobama i vjerujem još boljim budućim mamama!:)) Strah će na kraju pobijediti sreća što smo opet trudne i uvjerene da će ovaj put stvarno sve biti dobro.. Svima koje su to prošle više puta je naravno još teže vjerovati u dobar kraj, ali stvarno sam čula svakakve priče i u bolnici i iz života i treba biti pozitivan i uporan!  

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

Sara 🌸
    12. Ožujak 2020. 22:44

Amelie

Da, normalno je osjećati i druge simptome još par dana.. meni je bio osjećaj da su svi prošli tek za nekih tjedan dana.. a tek za nekih 2 tj sam se opet počela osjećati kao prije trudnoće..no vjerojatno je kod svakoga drugačije..
    Ja sam pak za razliku od vas rekla idući put idem ranije na pregled.. jer sam strpljivo čekala punih 8tj i par dana.. i onda takvo razočaranje..paf.. iz vedra neba na prvom pregledu.. bez ikakvih simptoma.. Ali sad opet ne znam što ću drugi put.. vjerujem da je i otići 2-3 puta na pregled kad je prerano pa kad se ništa ne vidi jako frustrirajuće!

Mrljica pa brzo ti je kontrola tak da super! Vjerujem da je sve izašlo.. bude to sve ok. Meni je od tri ginekologa i jednog endokrinologa samo 1 dr. rekao da mogu probati već sljedeći ciklus.. tak da ne znam. Čitala sam i ja puno o tome da smo kao plodnije odmah poslije trudnoće i da bolju statistiku začeća i zdravih poroda imaju žene koje su zatrudnile unutar 6 mjeseci od spontanog. Moja prva fiksacija nakon spontanog je bila kad ćemo početi ponovno, sad me to malo pustilo i nekako mi paše u miru pričekati sljedeći ciklus i ne stvarati si stres oko ničega pa tako ni sljedeće trudnoće. Pokušati ću idući put sve još opuštenije, neću ništa posebno planirati, opet neću nikome govoriti u početku i vjerojatno će mi sto ružnih misli i strahova prolaziti kroz glavu, ali kao što ste i same rekle.. događa se jako često.. i sad smo dio statistike i ovo iskustvo nas je učinilo sigurno jačim osobama i vjerujem još boljim budućim mamama!:)) Strah će na kraju pobijediti sreća što smo opet trudne i uvjerene da će ovaj put stvarno sve biti dobro.. Svima koje su to prošle više puta je naravno još teže vjerovati u dobar kraj, ali stvarno sam čula svakakve priče i u bolnici i iz života i treba biti pozitivan i uporan!

Slažem se sa svim, ja ću pričekat svakako prvu menstruaciju pa se nakon toga dat na posao. Isto tako, neću ludit, i imat odnose samo u te ciljane dane il sta ja znam, nego s mužem ko i dosad. Ne želim si još takav stres. Al ostajem pri tom da ću cekat na pregled, jer koliko sam ja istresirana bila tih dana kad su ti pregledi bili, ne mogu ti opisati. I svima smo rekli kad smo vidili srce, i nasi roditeljj  svimaostalima. Jednostavno, bili smo previse sretni. A sad, za dobro naših obitelji, a onda i nas samih, šutit ćemo dok mi stomak sami ne budu mogli vidjeti (pretjerujem, al znas sta zelim rec). 

04/2021➡️ 💙 🎊🎉🎊

Amelie
    12. Ožujak 2020. 22:58

Razumijem da.. meni je pak bilo sasvim drugačije jer mi apsolutno nikome nismo rekli tako da smo ljude na neki način dvostruko šokirali. Bili su svi zbunjeni i tužni istovremeno.. ali su mi prijateljice kasnije rekle da možda bolje da nisu znale, posebno mi je to jedna naglasila jedna koja je sada trudna.. i skroz ju razumijem. Idući put mislim da ćemo opet ovako, možda ću se pohvaliti samo kolegicama s posla.. i doduše ne znam hoću li se odlučiti za čuvanje od početka. Ako dođe do toga, bit će teško sakriti. Ali vidjet ćemo.. Vjerujem da si bila pod stresom i ja sam jako loše spavala noć prije pregleda, to je sve normalno vjerojatno. Podsvijest ti radi sto na sat čak i kad ne razmišljaš o tome.. 
    Ovo je emocionalno baš zahtjevno razdoblje, tijelo nam se puno prije oporavi nego glava.. meni su svi doktori govorili samo da se sad smirim.. da je to sad najvažnije i jedino što zapravo mogu napraviti za sebe i buduću bebu. I tako ja "smireno" svaki dan, ali ujutro se budim s nekim baš teškim osjećajem, a i liježem nekako melankolična.. sve sam si objasnila na racionalnoj razini, ali valjda emotivno to još traje.. moguće da je to taj teret na duši koji odsad nosimo i zbog kojeg je neke dane malo teže preživjeti.. ali bit će bolje.. mora biti!:)

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.