Spontani pobačaj

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Jado
    04. Ožujak 2020. 12:22

Jesu, i nije otišlo sve
    I kao čekamo mng ili krvarenje pa sam opet došla
    I onda me stjerala ova. I ja sam joj to sve rekla - da je poanta da vide jel sve otišlo ili nije
    Ali đaba to meni kad oni nisu ništa napisali. Samo kontrola kod nadležnog ginekologa 
    A rekli su mi dođi tu nakon mng ili krvarenja, to je to.....i slažem se za mog doktora - i mislim da će baš tako i biti - vidjet će ostatke i vraćaj se miki
    Jedino što je trenutno da tak i tak na kiretažu ne mogu prije ponedj jer sam sama sa malom do nedjelje pa ću se lijepo spremiti odmah za zahvat i doć natašte i reći da me prime odmah. Možda mi i prođe.
    Samo ono moraš očito ići private da te prime na 15m i ponašaju se prema tebi kao da si čovjek

Amelie
    04. Ožujak 2020. 12:38

Pa da.. ne daj se doma dok to ne rijese! Ionako su oni zajebali sto nisu sve od prve izvadili. Iskreno ja stvarno ne kuzim te ponovljene kiretaže.. cini mi se ko da to rade na slijepo kog vraga?! A ovo za privatnike bez komentara.. kak MM kaze..dao bog da cijelo zdravstvo sto prije propadne pa da bude sve privatno i amen..i nema vise ovih zajebavanja na dvije strane..platis jednom i znas na cemu si!

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

🌼TiKi🌼
    04. Ožujak 2020. 14:27

Evo s kontrole... Sve ok, nema ostataka, endometriom i dalje prisutan na desnom jajniku, ali je mali 12mm... menga bi trebala doci unutar dva tjedna. Nakon nje opet kontrola na kojoj ce mi uzeti briseve i papu i dati uputnice za trombofiliju za Petrovu i torch test. Kasnije jos samo moram hormone izvaditi u jednom od ciklusa. Vec par dana imam neke menstrualne bolove pa vjerujem da ce skoro krenuti menga...

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Amelie
    04. Ožujak 2020. 16:29

Curke, a kakva su iskustva vasih mama i baka.. jel se ikome ovi problemi ponavljaju u obitelji? Tesko je nekad doci do tih informacija, ali mislim da je isto bitno prenesti doktorima ako se ponavljalo.. mozda onda ranije uzmu u obzir kompletnu obradu.. Malo sam pocela mozgati o tome i zapravo nemam pojma kakva je situacija bila kod bake.. a mama nije imala problema..

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

Ginny
    04. Ožujak 2020. 16:38

Ja sam se nakon pretrage na trombofiliju sitila da je baka imala tromb pri kraju, mozda se gin sitio toga pa me poslao na pretrage jer dobro poznaje obiteljsku anamnezu. Također, oboje sam rodila sa manjom kilazom u 40tt,citala sam da moze bit i od trombofilije. Nedavno sam saznala da mi je i prva rodica (bakina strana) isto izgubila bebu ka ja, ista dijagnoza. Sestra je rodila davno al oboje dosta prije termina, rekli su joj da ce morat kontrolirat to ako bude trudna još jednom al ona ne planira pa eto

🧘‍♀️37g, blaga trombofilija
    🧘‍♂️37g, oligoasthenozoospermia
    🧒2012g
    👱‍♀️2014g
    trudimo se od 05/2019
    miss.ab 12/2019 u 12tt

🌼TiKi🌼
    04. Ožujak 2020. 16:39

Moja mama je zatrudnila sa mnom uz klomifen, jer su joj izostale ovulacije zbog cestih upala jajnika koje je imala zbog radnog mjesta u hladnjaci, sa sestrom iz prve uspjelo. Baka po tati je imala rak jajnika, ali prije toga petero djece rodila... Osim toga nista... Ja sam eto prvi slucaj pcos-a, endometrioze i IR-a. 

👨‍🔧 '91., bez dijagnoze
    👩‍⚕️' 92., PCOS, endometrioza, IR, blagi oblik trombofilije
    Poliklinika BetaPlus
    1.AIH 7/2019. Beta 0
    2.AIH 9/2019. Beta 201, abrup. placente u 24.tt 👼
    3.ICSI 9/2020. 1js,1 zametak, transfer 2.dan, Beta 0
    4.ICSI 11/2020. 3js, 2 zametka, transfer 3.dan =👶💗
    1🐧

Amelie
    04. Ožujak 2020. 20:05

Da, trombofilija se nasljeđuje.. a od ovih ostalih stvari mogu se naslijediti kromosomski poremećaji i zato neke parove upućuju na kariotip. Upravo sam saznala da je i moja baka imala spontani u drugoj trudnoći.. navodno jer je ona Rh -, a plod je bio +. Ali kasnije je valjda primila lijekove pa je treći put bilo sve ok.. eto kako svašta saznaš..

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

Jado
    04. Ožujak 2020. 20:20

Amelie

Pa da.. ne daj se doma dok to ne rijese! Ionako su oni zajebali sto nisu sve od prve izvadili. Iskreno ja stvarno ne kuzim te ponovljene kiretaže.. cini mi se ko da to rade na slijepo kog vraga?! A ovo za privatnike bez komentara.. kak MM kaze..dao bog da cijelo zdravstvo sto prije propadne pa da bude sve privatno i amen..i nema vise ovih zajebavanja na dvije strane..platis jednom i znas na cemu si!

Ja sam isla medikamentima. Ali imam maternicu zabacenu za iza i u tome su plutali ostatci. Koliko sam shvatila eto. I sad cekaju mng da sama to izbaci van. I btw dns sam imala friske krvi na papiru! Mozda krece mng?! Znate da sam pisala da mislim da je ovo bilo ciscenje. Vidjet cemo sutra sve.

Moja mama je imala 1 spontani, 4 ok trudnoce. Sestra 2 spontana. Vidis....

Jado
    04. Ožujak 2020. 20:23

TiKi92

Evo s kontrole… Sve ok, nema ostataka, endometriom i dalje prisutan na desnom jajniku, ali je mali 12mm… menga bi trebala doci unutar dva tjedna. Nakon nje opet kontrola na kojoj ce mi uzeti briseve i papu i dati uputnice za trombofiliju za Petrovu i torch test. Kasnije jos samo moram hormone izvaditi u jednom od ciklusa. Vec par dana imam neke menstrualne bolove pa vjerujem da ce skoro krenuti menga…

Super! I doci ce i mng kad treba taman. ❤

Amelie
    04. Ožujak 2020. 20:27

Jado

Amelie

Ja sam isla medikamentima. Ali imam maternicu zabacenu za iza i u tome su plutali ostatci. Koliko sam shvatila eto. I sad cekaju mng da sama to izbaci van. I btw dns sam imala friske krvi na papiru! Mozda krece mng?! Znate da sam pisala da mislim da je ovo bilo ciscenje. Vidjet cemo sutra sve.

Moja mama je imala 1 spontani, 4 ok trudnoce. Sestra 2 spontana. Vidis….

Aha, onda držim fige da izađe s mengom.. ja baš sutra idem provjeriti da li je kod mene sve izašlo nakon tableta.. nekako imam ok filing.. ubila bi me pomisao da sad opet moram na kiretažu :( Čak mislim da sam jučer imala i ovulaciju.. baš me zanima što će dr. reći. A ovo za obiteljsku anamnezu svakako reci giniću ako već nisi.. kvragu to bi im trebao biti alarm da te pošalju na više pretraga! 

Pokušavamo od 09/2019.
    09/21- beta 245❤️
    05/2022 👶🌸💓

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.