Pozdrav svima.
Zbog ove teme sam se prijavila na forum. Čitala sam sve od početka ali vrag ne da mira, psihički sam bas loše zbog ove svije dijagnoze.
Ja sam danas 31tt, prije desetak dana sam bila u bolnici zbog skraćenog cerviksa i otvaranja (jedini simptom koji sam imala je trag krvi na papiru). Dobila sam deksametazon dvije doze za bebina pluća, pratili me tri dana i puštena sam kući na strogo mirovanje. Danas na kontroli kod svoje dr cerviks izmjeren 30mm i otvorena 2.1
Druga mi je beba, pa dr kaže da je to kao i poprilično normalno za drugorotku ali moram na strogo mirovanje bar da dođemo do 35tt… Koristim utrogestan, mg, progesteron injekcije svaka 4 dana..
Imam perioda kad sam optimistična i kažem sebi mogu ja to, nije to toliko dugo ali po prirodi sam anksiozna i bas kad ostanem sama sa svojim mislima, nije mi dobro..
Nadam se da ću uz vas lakše prebroditi ovaj period ❤️
Pozdrav cure,Evo jos jedne supatnic s cervikalnim problemima i kontrakcijama.
Ovo mi je treća trudnoca,s tim da sam u prvoj imala prijevremeni porod u 22+3, drugu hvala bogu na jedvite jade rodila u 35.tj (sve super s bebom)-ta me trudnoca podsjeca strasno na sve ovo sta kod lillyy citam ..
I sad sam 3.put trudna, 18 sam tjedana, grlic za sada ok,ali me soraju BH svaki dan po cijeli dan.. isto mi je bilo i u prosloj trudnoci koju sam provela 5 mj skoro u bolnici na tokolizi..sada se nekako kontroliram s magnezijem, utricima,normabelom i roidakal tabletama..
Ali me zbilja najvise od avega brinu tr konstantne kontrakcije, ne mogu nikako otupiti na njih.. dr planira cak i serklazu raditi ovaj put sto bi ja iskreno i voljela, mozda bi se sigurnije s njom osjecala..
Dok cas citam imam filing da nisam sama i da ima zena koje ce razumit kroz sta prolazim kao i ja njih…nadam se da cemo se nastaviti bodrit na ovom forumu 💚🍀
@Blueberry.blues odakle ste pa vam daju te progesteron injekcije?
Citala sam da one dosta dobro smiruju maternicu,ali ja ih kod na (Hrv) nigdje ne nalazim da vise postoje..?!
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20230620/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/fdf5/preg.png
Vidim da si napisala "kauč". Izbjegavaj sjedenje jer stvara veći pritisak nego da stojiš. Ležanje, eventualno povišeno ležanje dok jedeš (ne sjedenje) i bokovi. Nabavi si trudnički jastuk ako ga već nemaš da si olakšaš. Meni su ga jučer donijeli u bolnicu (usred noći, po kiši, tolika je žurba bila) jer mi odoše bokovi od stalnog ležanja na njima na ovim super kvalitetnim bolničkim krevetima iz NDH i pripadajućim delux madracima (spužva u plastici).
Ko je vidio sjedit na kaucu 😁 to mi je taman za gledanje tva s boka. Al da ovi kreveti su mi vec nakon tri dana izmasakrirali i leda i bokove, ne mogu ni zamislit lezat tu tjednima.. sta rec nego drzi se jos malo ♥️blueberry.blues 31 je super, ja cu bit u sedmom nebu kad i ako dodem do toga, beba je jos dobila za svaki slucaj deksic, sve to zvuci pod kontrolom. Imas duzi cerviks od mene ako te sto tjesi, a ja sam dosta optimisticna 😁
02/2023 💔👼 22tt
Vidim da si napisala "kauč". Izbjegavaj sjedenje jer stvara veći pritisak nego da stojiš. Ležanje, eventualno povišeno ležanje dok jedeš (ne sjedenje) i bokovi. Nabavi si trudnički jastuk ako ga već nemaš da si olakšaš. Meni su ga jučer donijeli u bolnicu (usred noći, po kiši, tolika je žurba bila) jer mi odoše bokovi od stalnog ležanja na njima na ovim super kvalitetnim bolničkim krevetima iz NDH i pripadajućim delux madracima (spužva u plastici).Ko je vidio sjedit na kaucu 😁 to mi je taman za gledanje tva s boka. Al da ovi kreveti su mi vec nakon tri dana izmasakrirali i leda i bokove, ne mogu ni zamislit lezat tu tjednima.. sta rec nego drzi se jos malo ♥️blueberry.blues 31 je super, ja cu bit u sedmom nebu kad i ako dodem do toga, beba je jos dobila za svaki slucaj deksic, sve to zvuci pod kontrolom. Imas duzi cerviks od mene ako te sto tjesi, a ja sam dosta optimisticna 😁Jen_dva di su vam radili serklazu??? Hvala
https://www.tickerfactory.com/ezt/d/1;20719;104/st/20230620/e/Pregnancy+Ticker/dt/6/k/fdf5/preg.png
Jen_dva samo hrabro! Budući da si u Petrovoj vjerujem da ce te pustiti doma ako je sve ok. Mene su pustili dva dana nakon serklaže i stvarno je spas mirovati doma ❤️
Lillyy hrabrice nasa 💛
Blueberry.blues dobre su to mjere za drugorotku, samo se drzi uputa i dogurati ces do termina 💪
Carnival bas mi je zao sto te toliko muce BH kontrakcije, mene su ubijale između 15.-23.tjedna, poslije nista. Pomogao mi je, ja vjerujem i Roidakal pa ako nisi, probaj ❤️
👼 spontani pobačaj 18.tt
🌈👧2020.
👶 2022.
Mozak mi ne radi, vidi se da imam malu bebu!
Vec si na Roidakalu 🙈
👼 spontani pobačaj 18.tt
🌈👧2020.
👶 2022.
Pozdrav cure,Evo jos jedne supatnic s cervikalnim problemima i kontrakcijama.
Ovo mi je treća trudnoca,s tim da sam u prvoj imala prijevremeni porod u 22+3, drugu hvala bogu na jedvite jade rodila u 35.tj (sve super s bebom)-ta me trudnoca podsjeca strasno na sve ovo sta kod lillyy citam ..
I sad sam 3.put trudna, 18 sam tjedana, grlic za sada ok,ali me soraju BH svaki dan po cijeli dan.. isto mi je bilo i u prosloj trudnoci koju sam provela 5 mj skoro u bolnici na tokolizi..sada se nekako kontroliram s magnezijem, utricima,normabelom i roidakal tabletama..
Ali me zbilja najvise od avega brinu tr konstantne kontrakcije, ne mogu nikako otupiti na njih.. dr planira cak i serklazu raditi ovaj put sto bi ja iskreno i voljela, mozda bi se sigurnije s njom osjecala..
Dok cas citam imam filing da nisam sama i da ima zena koje ce razumit kroz sta prolazim kao i ja njih…nadam se da cemo se nastaviti bodrit na ovom forumu 💚🍀
@Blueberry.blues odakle ste pa vam daju te progesteron injekcije?
Citala sam da one dosta dobro smiruju maternicu,ali ja ih kod na (Hrv) nigdje ne nalazim da vise postoje..?!
Ja sam iz Sarajeva, i ovaj progesteron sam privatno uspjela dobiti. Dok sam bila u bolnici nisam ništa osim deksametazona dobila.
Ako te mogu utješiti, prošlu cijelu trudnoću sam imala BH kontrakcije bas često, kraći cerviks ali se nisam otvarala.. Terapija je tada bila duphaston i mg i naravno mirovanje. Na termin sam se porodila.
Vidim da si napisala "kauč". Izbjegavaj sjedenje jer stvara veći pritisak nego da stojiš. Ležanje, eventualno povišeno ležanje dok jedeš (ne sjedenje) i bokovi. Nabavi si trudnički jastuk ako ga već nemaš da si olakšaš. Meni su ga jučer donijeli u bolnicu (usred noći, po kiši, tolika je žurba bila) jer mi odoše bokovi od stalnog ležanja na njima na ovim super kvalitetnim bolničkim krevetima iz NDH i pripadajućim delux madracima (spužva u plastici).Ko je vidio sjedit na kaucu 😁 to mi je taman za gledanje tva s boka. Al da ovi kreveti su mi vec nakon tri dana izmasakrirali i leda i bokove, ne mogu ni zamislit lezat tu tjednima.. sta rec nego drzi se jos malo ♥️blueberry.blues 31 je super, ja cu bit u sedmom nebu kad i ako dodem do toga, beba je jos dobila za svaki slucaj deksic, sve to zvuci pod kontrolom. Imas duzi cerviks od mene ako te sto tjesi, a ja sam dosta optimisticna 😁
Znam, i ja sam prije 10 dana govorila ma samo da mi je do 31 pa sad samo da mi je do 32, 33… Svaki dan je bitan i borba je.. Želim nam da nam vrijeme brzo i bezbolno prođe 🥰
Jen_dva samo hrabro! Budući da si u Petrovoj vjerujem da ce te pustiti doma ako je sve ok. Mene su pustili dva dana nakon serklaže i stvarno je spas mirovati doma ❤️
Lillyy hrabrice nasa 💛
Blueberry.blues dobre su to mjere za drugorotku, samo se drzi uputa i dogurati ces do termina 💪
Carnivalbas mi je zao sto te toliko muce BH kontrakcije, mene su ubijale između 15.-23.tjedna, poslije nista. Pomogao mi je, ja vjerujem i Roidakal pa ako nisi, probaj ❤️
Hvala, nadam se da ćemo uspjeti barem do 9.mjeseca 🥹 samo me brine ovo otvaranje, ali ako se za 10 dana nije nešto promijenilo nadam se da će i dalje ostati tako sada kada ležim cijeli dan 🥲
Nevjerojatno koliko žene imaju snage u sebi,bravo! 💪 mentalno i fizički! ✨
Meni danas na kontroli rekla dr da mi je cerviks 20 mm, (dakle 5 mm manje u ova 2 tjedna)i dalje je zatvoren i T usca,ali je bila ne na granici da me ostavi u bolnici,pa je rekla i dalje mirovanje, utrogestan i magnezij. Nekako nisam za serklažu s obzirom da mi je dolje sve jako,jako ožiljkasto od LETZa i na svakon pregledu me baš boli i raskrvare me pa onda iscjedak poslije samo paniku napravi.
Btw ovi trudnički pojasevi,koliko to ima smisla za ovakve slučajeve što se tiče potpore težine trbuha? Jel netko probao?
Sortiraj odgovore
Najstariji