Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mgo

Broj poruka: 24

Prijavi adminu

Pozdrav! Trudna sam 31+4, bila sam na pregledu kada sam bila tocno 31tt jer sam osjetila neobicnu bol po cijelom stomaku. Na pregledu je doktorica ustanovila da je cerviks smeksan, uloziv za jagodicu prsta, 1/2 clanka te duljine 2.9 cm. Rekla mi je da mirujem i pijem magnezij od 300-400 g jedan dnevno. Zanima me je li ovo za zabrinuti se? 😏

LucK

Broj poruka: 323

Prijavi adminu

Mgo

Pozdrav! Trudna sam 31+4, bila sam na pregledu kada sam bila tocno 31tt jer sam osjetila neobicnu bol po cijelom stomaku. Na pregledu je doktorica ustanovila da je cerviks smeksan, uloziv za jagodicu prsta, 1/2 clanka te duljine 2.9 cm. Rekla mi je da mirujem i pijem magnezij od 300-400 g jedan dnevno. Zanima me je li ovo za zabrinuti se? 😏

Po meni nije za zabrinuti se, možda čak niti mirovati (ali naravno po svom osjećaju radi) 
    U tim tjednima sam se ja počela otvarati, cerviks se skratio na 21 mm te mi propisano strogo mirovanje.
    Evo me danas 40+6, otvorena 2 prsta i nikako roditi 🤣
    Sretno 😉

31👩‍❤️‍💋‍👨38

• Mgo

Prijavi adminu

LucK

Mgo

Po meni nije za zabrinuti se, možda čak niti mirovati (ali naravno po svom osjećaju radi)
    U tim tjednima sam se ja počela otvarati, cerviks se skratio na 21 mm te mi propisano strogo mirovanje.
    Sretno 😉

Hvala ti 🥰
    Mene je zabrinuo bio izraz lica doktorice, vjerojatno je i nju to malo sokiralo jer sam do tad bila super nikad nikakvih poteskoca ni bolova. Rekla mi je da su bile blage kontrakcije i da mirujem, a ja sam sama po sebi malo panicar i jos mi je prva trudnoca tako da nista ne radim vec samo lezim i setam po stanu😄🙈
    Sretno i tebi, jos malo i eto bebice☺️

Amelie

Broj poruka: 1271

Prijavi adminu

Mgo

LucK

Mgo

Sretno 😉
    Hvala ti 🥰
    Mene je zabrinuo bio izraz lica doktorice, vjerojatno je i nju to malo sokiralo jer sam do tad bila super nikad nikakvih poteskoca ni bolova. Rekla mi je da su bile blage kontrakcije i da mirujem, a ja sam sama po sebi malo panicar i jos mi je prva trudnoca tako da nista ne radim vec samo lezim i setam po stanu😄🙈

Bolje ti to odmiruj i slušaj uputu dr. da ipak ne dođe do prijevremenog poroda ako ga možeš spriječiti. Izbjegavaj i previše šetanja po stanu.. krevet, kauč, WC... Nastoj ne stajati dugo i nikako ne dizati ništa teško, a kad sjediš više budi u zavaljenom položaju unazad da nije toliko pritisak na cerviks. Ja sam se počela otvarati "iznutra" nekad u 29.-om tjednu i uz mirovanje evo dogurala do ovih visokih tjedana.. od 37.og tjedna se normalno krećem i nisam se otvorila nimalo.. ali opet mi je draže da je tako nego da je sve krenulo prerano jer je to uvijek opasnije za bebu. Sretno i da uspješno doguraš do sigurnijih tjedana!;)

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

• Mgo

Prijavi adminu

Amelie

Mgo

LucK

Mgo

Sretno 😉
    Hvala ti 🥰
    Bolje ti to odmiruj i slušaj uputu dr. da ipak ne dođe do prijevremenog poroda ako ga možeš spriječiti. Izbjegavaj i previše šetanja po stanu.. krevet, kauč, WC… Nastoj ne stajati dugo i nikako ne dizati ništa teško, a kad sjediš više budi u zavaljenom položaju unazad da nije toliko pritisak na cerviks. Ja sam se počela otvarati "iznutra" nekad u 29.-om tjednu i uz mirovanje evo dogurala do ovih visokih tjedana.. od 37.og tjedna se normalno krećem i nisam se otvorila nimalo.. ali opet mi je draže da je tako nego da je sve krenulo prerano jer je to uvijek opasnije za bebu. Sretno i da uspješno doguraš do sigurnijih tjedana!;)

Hvala na savjetima i na podršci. Puno mi je lakše kad vidim da ima sličnih iskustava, a da ste izdržali do kraja. Nadam se da ćemo i ja i moja mrvica isto 🙏🥰
    Citavo vrijeme lezim, ali isto ustanem napravit koji korak posebno jer me kukovi zabole, a sjedenje izbjegavam jedino dok pojedem i to je to.
    Uzivaj sad u trudnoci jos malo koliko ti je ostalo i sve najbolje 🤗

Amelie

Broj poruka: 1271

Prijavi adminu

Mgo

Amelie

Mgo

LucK

Mgo

Sretno 😉
    Hvala ti 🥰
    Bolje ti to odmiruj i slušaj uputu dr. da ipak ne dođe do prijevremenog poroda ako ga možeš spriječiti. Izbjegavaj i previše šetanja po stanu.. krevet, kauč, WC… Nastoj ne stajati dugo i nikako ne dizati ništa teško, a kad sjediš više budi u zavaljenom položaju unazad da nije toliko pritisak na cerviks. Ja sam se počela otvarati "iznutra" nekad u 29.-om tjednu i uz mirovanje evo dogurala do ovih visokih tjedana.. od 37.og tjedna se normalno krećem i nisam se otvorila nimalo.. ali opet mi je draže da je tako nego da je sve krenulo prerano jer je to uvijek opasnije za bebu. Sretno i da uspješno doguraš do sigurnijih tjedana!;)
    Hvala na savjetima i na podršci. Puno mi je lakše kad vidim da ima sličnih iskustava, a da ste izdržali do kraja. Nadam se da ćemo i ja i moja mrvica isto 🙏🥰
    Citavo vrijeme lezim, ali isto ustanem napravit koji korak posebno jer me kukovi zabole, a sjedenje izbjegavam jedino dok pojedem i to je to.
    Uzivaj sad u trudnoci jos malo koliko ti je ostalo i sve najbolje 🤗

Hvala i samo budi pozitivna i bit ce sve ok! Stvarno je puno više primjera gdje su žene uz mirovanje na kraju i prenijele..nego da su rodile ranije!;)

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

svea

Broj poruka: 277

Prijavi adminu

Draga Marta, evo prolazim slicnu pricu pa te mozda malo utjesi moje iskustvo do sad. Zao mi je sto to sve prolazis...
    S 15tt mi je unutarnje usce bilo oblika Y, 25mm, otad mirujem, s 18tt je bilo V oblika, 22mm. Svi brisevi uredni, treca trudnica (u prvoj je bio spontani u 18.tt, iz druge imam curicu od dvije godine i tad je sve bilo ok, osim sto sam od 29tt bila prohodna za prst pa sam mirovala do 36tt i na kraju rodila na dan termina). 
    Odmah sam isla u Petrovu i kroz par dana su me hospitalizirati i napravili serklažu. Doma sam, strogo mirujem, ali stvarno se jako drzim uputa, pijem Roidakal za sprijecavanje kontrakcija, Utrogestan vaginalno i Omnibiotic flora plus da ne navucem neku bakteriju! 
    Sutra mi je punih 27 tjedana i doktori su jako pozitivni, bas sam neki dan bila na kontroli i sve je super, i dalje strogo mirovanje i vjerujem da cemo izdrazati 💪 
    Ako te jos sto zanima, pitaj 🙃

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

svea

Prijavi adminu

Ma nema na čemu, hvala tebi na podršci 💛 
    Popratit ću pa javi kako je prošlo sljedeći tjedan. 🤞 Javi se... 

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

• Mgo

Prijavi adminu

Drage Svea i Marta, zelim vam da sve prođe uredu i da izdrzimo skupa do kraja i puno strpljenja i pozitivnog duha. Meni je prva trudnoca i mirujem 2 tjedna, kao sto sam iznad napisala osjetila sam jaku bol u stomaku koja je ocito bila kontrakcija i ustanovljeno je da je dovela do omeksanja i skracivanja cerviksa sto je i moju doktoricu malo iznenadilo. Pregled mi je u ponedjeljak, pa cemo vdijeti kakvo je stanje. Ja vjerujem da ce na kraju kod svih biti sve uredu i da cemo izdrzati do sigurnijih tjedana. Pozdrav 🙋‍♀️🥰

svea

Prijavi adminu

Mgo

Drage Svea i Marta, zelim vam da sve prođe uredu i da izdrzimo skupa do kraja i puno strpljenja i pozitivnog duha. Meni je prva trudnoca i mirujem 2 tjedna, kao sto sam iznad napisala osjetila sam jaku bol u stomaku koja je ocito bila kontrakcija i ustanovljeno je da je dovela do omeksanja i skracivanja cerviksa sto je i moju doktoricu malo iznenadilo. Pregled mi je u ponedjeljak, pa cemo vdijeti kakvo je stanje. Ja vjerujem da ce na kraju kod svih biti sve uredu i da cemo izdrzati do sigurnijih tjedana. Pozdrav 🙋‍♀️🥰

Draga MGO, vjerujem da ce kod tebe sve biti dobro. Meni je u prošloj trudnoci cerviks bio skracen i omeksan od 29.tt i na kraju sam uz strogo mirovanje dosla do 37.tt, tad sam pocela biti skroz aktivna i na kraju sam isla na inducirani u terminu i carski je bio jer se nije spustila u zdjelicu, tako da od silne zurbe, na kraju nije htjela van. 😅 
    Tako da samo hrabro, drzi se uputa liječnika i miruj, najvaznije je da nema nikakve infekcije i da nemas trudove, i brzo ce 34.tt kad su pluca vec puno razvijenija, pa 36. kad je beba vec spremna za vanjski svijet, a onda i 37. kad si u terminu i nek dode svaki dan 💪 sve ce to biti dobro! 
    Mozemo se tu hrabriti pa ce nam biti lakse 💛 

👼 spontani pobačaj 18.tt
    🌈👧2020.
    👶 2022.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.