Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Natasha18
    [UREĐENO] 12. Siječanj 2026. 14:05

Jelena hej! 
    Da, sassy nam je ovdje najhrabrija i ja vjerujem da ce izgurati bar do 36 😇
    Ja evo po jednom danas 38, po drugom u četvrtak, ali evo, meni neočekivano i zahvalna Bogu! Sad nek se rodi živ i zdrav! Nesto mi je sve zaštekalo pa sam se nanovo reg i nece mi zaljepiti traku dolje...
    Sutra mi je pregled i ctg u bolnici pa cemo vidjeti.
    I kod nas je sve spremno 🙂 moram priznati da me malo strah lovi sad oko poroda i svega ☺️
    I ja se vise krecem al mene leđa jaaako onda bole pa legnem i tak u krug. I da, kukovi isto od ležanja na boku..
    Jedva čekam barem u šetnje krenuti...
    Ja isto mg i vitamine i cordipin do sutra, njega neznsm kak micati a rekla je nek nastavim pa mi je bilo glupo pitati, a necu na naglo, ipak je to lijek za tlak/srce inače..

jelena3
    12. Siječanj 2026. 14:05

Bogu hvala, ti si u terminu sada, sad samo opusteno, razumijem te za strah od poroda, kod mene je ista stvar, nekako mi se čini da me je i vise strah nego na prethodna dva jer sam svjesnija svih rizika i svega, ali isto tako znam da ne mogu previše utjecati, sve je u Božjim rukama, trudim se pozitivno razmišljati i vjerovati da ćemo se živi i zdravi zajedno vratiti doma.🙏🏼
    Također jedva cekam lagane šetnje za početak i planiram čim se budem dobro osjećala početi pomalo vježbe disanja, te neke lagane za popularni “core”, a kasnije računam uzeti neki dobar program za žene sa ovim problemima, imate li kakvu preporuku? Kod mene je već i prije bio problem spušten mjehur i nekakav početni stupanj prolapsa (tako mi je Dr rekla nakon 2.trudnoce) tako da se ozbiljno moram time pozabaviti dok se još može bez nekih operativnih zahvata. I znam da je totalno sporedno pitanje na ovoj temi, ali evo kad ovo prođe i to nas čeka, kakve ste vi sa kilažom u trudnoći? Ja bas dosta jedem, bas imam potrebu posebno zadnjih tjedana, dosad sam +13kg 🫣

sassy
    [UREĐENO] 12. Siječanj 2026. 14:21

Hvala vam zene na podrsci tolikoj 💕
    Pozdrav Jelena eto i tebe u terminu ❤️ mislim da mozete odahnut sada obje.
    A sta ne setate jos? Kad dopuste normalno kretanje ja se nadala s 36tt?
    Ja sam danas koma, prvo bolovi u stomaku i donjem dijelu ledja (standardni moji koji mi unistavaju grlic) pa onda neka glavobolja cio dan evo... i kasljucam po malo.
    Jos sam umislila da mi curka plodova voda iako uvijek mi budu tu i tamo mokre gace od silnih utrogestana i jedva cekam pregled za 7 dana. Valjda dr to moze vidjeti ako nesto nije okej. Do sad je sve bilo ok. Sta sve necu umisliti od ovog lezanja i anksioznosti.

Sto se tice vjezbi poslije poroda, ne razmisljam o tome sada, ni poslije prvog nisam kod mene se sve poslozilo samo od sebe fino.

Sto se tice kila dobila sam 4kg od startne kilaze s tim da sam imala prekomjerno ppvracanje u prvom trimestru pa sam izgubila 6kg koje sam vratila plus ove 4 pa et.. 
    u prosloj trudnoci najvise sam dobila u 9tom mj

sassy
    12. Siječanj 2026. 14:21

I da - ne znam jel vi al ja bas cesto piskim i puno pijem vode.
    Imam osjecaj da mala bas stisce taj mjehur pa sam stalno na wc 🤦‍♀️ Pogotovo navece tad svako malo moram ici a tokom noci min 2x

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Natasha18
    12. Siječanj 2026. 17:39

Zato smo tu! 
    Ja po kuci trenutno jer je vani sklisko i ledeno, a i leđa me bas bole.
    Nisam se htjela odmsh naglo pokrenuti da doceksm sutra pregled kad je ona dezurna u rađaoni 🤣 
    Ja sam dobila 6-7 kg, tak i u prvoj, mrsava po genetici, s 54 ostala trudna, sad 60-61 imam. Al sam isto zadnjih dana bas gladna, a morala sam malo i na secer paziti...
    Meni je cilj udebljati se nakon poroda, ali ojačati .
    Kod mene je klasicna cervikalna insuficijencija i osjetljiva maternica, ostalo sve stima. 
    Isla sam na jogu, to mi je opet plan kad budem mogla.

• Natasha18
    12. Siječanj 2026. 17:56

Zato smo tu! 
    Ja po kuci trenutno jer je vani sklisko i ledeno, a i leđa me bas bole.
    Nisam se htjela odmsh naglo pokrenuti da doceksm sutra pregled kad je ona dezurna u rađaoni 🤣 
    Ja sam dobila 6-7 kg, tak i u prvoj, mrsava po genetici, s 54 ostala trudna, sad 60-61 imam. Al sam isto zadnjih dana bas gladna, a morala sam malo i na secer paziti...
    Meni je cilj udebljati se nakon poroda, ali ojačati .
    Kod mene je klasicna cervikalna insuficijencija i osjetljiva maternica, ostalo sve stima. 
    Isla sam na jogu, to mi je opet plan kad budem mogla.
    Meni je pritisak na mhehur manji zadnjih mjesec dana kak se valjda max maternica podigla i jos je ok, isto idem 2 puta tokom noci, a preko dana cesce ali isto dosta vode pijem pa je to normalno.

sassy
    13. Siječanj 2026. 18:38

Natasa kako prodje pregled? Ima li novosti 🙈

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Natasha18
    [UREĐENO] 14. Siječanj 2026. 04:04

Evo me doma, ctg biljezi nepravilne trudove, cerviks skroz skracen, 2prsta otvorena. Sestre i babice su pricale u koji bi me box stavile, al kaze dr da je dolje mirno. Sad nakon voznje isto imam nepravilnih dosta, evo pratim i odmaram.
    Vec sam bila spremna, jos su i posjete i pratnju opet pustili. Pratim, pa javim ako se nesto promjeni. Samo me sad strah da na vrijeme prepoznam jer mene  prvi porod bolio ko ovo sad, nista jace. Al tad mi je puknul vodenjak pa sam znala da moram natrag u bolnicu.

sassy
    13. Siječanj 2026. 22:15

Eto nama uskoro bebice ❤️
    Uzmi aplikaciju skini za trudove pa mjeri s njom tako ces imati bolji pregled...

Zelim ti svu srecu i snagu 💪 i odmaraj koliko mozes 

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

Natasha18
    14. Siječanj 2026. 04:04

Dada, imam u nekoj aplikaciji di mi je ono pracenje trudnoce... evo primirilo se za sad..

• Natasha18
    [UREĐENO] 15. Siječanj 2026. 17:55

Sassy što ti uzimas od terapije i dodataka?
    natasa.orejas@gmail.com je moj mail, htjela bi ti nesto oko toga reci iz svog iskustva pa ako hoces, javi se.

sassy
    15. Siječanj 2026. 17:54

Trenutno uzimam utrogestan(progesteron) 3x2, roidakal 2x1, sideral forte za zeljezo, novalac prenatal. I to zadnje dvoje nekad propustim ako mi je mnogo muka.
    Propisala mi je dr jos nesto dodatno za zeljezo al ne uzimam to jer me skroz zatvori.
    Kako si ti? Ima li kakvih pomaka?
    Ja sam pomjerila pregled s pon na subotu, imam vise bolova u zadnje vrijeme i da bar tih par dana skratim cekanje.
    Odradila sam urinokulture i dobre su hvala Bogu 🙏 ona ce mi radit na sljedecem briseve pa vidjet cemo ima li tu cega novog.
    Zapostavila sam stomak skroz i najednom se pojavilo hrpa strija. Nisam bila raspolozena da ga mazem mnogo i eto, mada u prosloj sam non stop mazala i opet ih imala hrpu ali su izblijedile skroz. Sad ponovo ispocetka

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

sassy
    15. Siječanj 2026. 17:55

I da uriroyal povremeno preventivno

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Natasha18
    [UREĐENO] 15. Siječanj 2026. 22:05

Ja sam pila jedan lijek koji se daje na recept i pod nadzorom lijecnika, zbilja mogu reci da djeluje na te kontrakcije, pa ti mogu napisati detalje ako se hoces konzultirati sa svojom dr.  Nije mi bas za pisati po forumu da netko krivo ne shvati i ne radi nesto na svoju ruku, mislim da su to ozbiljne stvari s kojima treba biti oprezan i uz nadzor i konzultacije liječnika.

sassy
    15. Siječanj 2026. 20:11

Pisala sam ti vec mail

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

Natasha18
    15. Siječanj 2026. 21:50

Nije mi nista doslo, hoces mi napisati svoj?

Natasha18
    15. Siječanj 2026. 22:05

Otislo u spam, odgovorih ti upravo! 😀

• Natasha18
    15. Siječanj 2026. 22:06

Evo nasla mail i odgovorila 😀

sassy
    17. Siječanj 2026. 12:46

Zavrsila i ja pregled.
    Sve je okej. Ne curi plodna voda ipak mjehur malo propusti xD to mi je pao kamen s srca.
    Beba 2300gr, fino napreduje. Odradila mi je briseve i pregledala me dole kaze stanje nepromijenjeno od prosi put i dalje 1cm grlic i jako mekano.
    Eto sad jos da izdrzim jos 2 sedmice do kontrole i ugovora nadam se 🙏
    Dobila sam jos jednu dozu injekcija za bebina pluca.
    Razgovarala sam malo o porodu s dr, obzirom na komplikacije i oporavak od proslog prirodnog, ona mi je predlozila da razmislim o carskom ovaj put.
    Skidanje serklaza mislim da nece rano radit jer boji se da se ne otvorim odmah tako da ce to sigurno sacekat 37/38 ako doguramo.
    Ohrabrilo me da se grlic nije smanjio vise obzirom na sve one moje bolove... i nadam se da previse ovo danasnje cackanje nece uticat na njeg.
    Rekla mi je da ako ovakav nalaz ostane s 36 da cu se moci malo pokrenuti eto...
    Moja osjecanja su trenutno pomijesana, sretna sam jer je sve ok a opet zabrinuta standardno hocemo li dogurati do tih cuvenih 36 punih i kako zavrsiti porod... i to skidanje serklaza, kaze moras se opustit a ja se ukocim ko da me struja drma...
    Sad mi je sto misli u glavi

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI