Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Natasha555
    07. Studeni 2025. 11:52

Sassy 
    Super, treba si poporavit dan nekad. Ja moram malo pazit na šećer, al ponekad pojedem malo čokolade.
    Da, vise neznam jel beba i stezanje. Pogotovo kad mi se napuni mjehur ili crijeva... pratim i nadam se najboljem 😇
    Tajci da, tak i ja, ugl, ima ih dosta al su bezbolne i kratkotrajne 😮‍💨 al psihicki iscrpljujuce...
    Uf, vjerujem da ti to nije ni malo ugodno za čuti, al vjerujem da je tak kak kaze i da bude sve dobro.
    Ja prvo strepim kad mi gleda cerviks pa onda kad gleda bebu 😔

• Natasha555
    07. Studeni 2025. 11:56

U jednom trenu pomislim da mozda bolje da sam u bolnici pod nadzorom, al opet doma je curka i bolje da sam doma. 
    Danas mi je neki depresivan dan, u skladu s vremenom 

• tajci1811
    [UREĐENO] 07. Studeni 2025. 12:30

Mene su isto izludivale te kontrakcije al sam joj bas sinoc rekla da sam oglusila na njih, rekla mi je slobodno normabel uzet za smirivanje maternice. A prosli put kad sam joj spomenula da me strah da ce sav popustit rekla je da ako sav krene popustat da krece i sukrvica tako sam se onda poslozila nema krvi sve oke..meni je cak sinoc jedva dosla do sava koliko je visoko kako se maternica digla, pa da vjerujem da ce se curki povuci ta cista iako sam jutros oplakala al onda citam da to nije tako strano kod curica zbog tih majcinih hormona.

Natasha555
    07. Studeni 2025. 12:30

Nemogu ni zamislit osjecaj kad ti tak nest kaže.
    Ja radim u skoli za djecu s teškocama i to mi je jako veliki teret u glavi jer vidim i doživim svašta.

• Natasha555
    [UREĐENO] 07. Studeni 2025. 13:02

Da, ja se pokusavam oglusit, al PTSP proradi iz prosle trudnoce...
    Ja sam pila jedan normabel popodne, jedan pred spavanje, uzet cu i ujutro ak se ponovi.
    Ja nemam iskustva sa serklažom.
    Drago mi je da sam naisla na vas i ovu temu, tesko je pricat nekom ko ne razumije. Muz po cijele dane radi, korporacija pa ga nema, mala ode u skolu i onda sama sa svojom glavom ludom 😆😆
    Malo nest nspravim, izvadim ves, skuham kavu, dorucak brzinski, operem umivaonik. Moji mi uskacu, inace bi bila nemocna.... al mi je to muka, iako znam da njima nije problem.

sassy
    07. Studeni 2025. 13:02

I ja sam tako po cio dan sama, muz i kad dodje kuci dok zavrsi neke stvari oko male u tom vrijeme spavanja.
    Nekad ga molim da dodje malo kod mene da pricamo al i on bude preumoran. Nakupi se te samoce i onda glava samo nesto izmislja.
    Al zaista, ti si u super tjednima i opusti se malo. Ja o njima mastan 🙈

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Natasha555
    [UREĐENO] 07. Studeni 2025. 15:13

Da, samoca bas pomuti glavu.
    Kolko vi "strogo mirujete"? Meni ustvari nije receno da moram, al hocu. Trenutno mi pase. Al malo nest napravim, izadem na terasu par minuta. Gledam da se ne saginjem i ne dizem nista, ono sto mi je u razini ruku. Jer i kad duze lezim mi trbuh stegne...
    Kuca nam je u jednoj etazi pa dok se dignem s kutne ili kreveta do kuhinje ili kupaone, imam za hodati 😆

sassy
    07. Studeni 2025. 15:13

Ja nazalost moram prilicno obzirom na tt i situaciju, strogo je vec od 16te sedmice.
    Od pocetka trudnoce mirovala sam tj bila stalno u kuci radi prekomjernog povracanja s tim da sam jedno sedmicu bila normalno vani dok nismo otkrili probleme s cervixom.

Vecinu vremena sam u krevetu a po kuci prosetam cisto da se ne pokocim. Jedini izlazak je do doktora.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Natasha555
    10. Studeni 2025. 08:57

Žene drage, nadam se da ste imale miran vikend. Ja sam imala dvije faze čescih stezanja, ali se primirilo, nadam se da nije radilo nista na cerviksu. Uglavnom sam bila ležeći. Danas je muž odnio urinokulturu pa to čekam, svaki mj nosim. 
    Primjetila sam drugaciji miris urina nakon što popijem roidakal navečer, jel ste mozda primjetile? 

sassy
    [UREĐENO] 10. Studeni 2025. 15:24

Ja stavljam dnevno 6 utrogestana plus dva put dnevno roidakal i jos neki vitamini/probiotici i da- smrdi mi na lijekove urin 😆

Natasha555
    10. Studeni 2025. 15:09

Uh, 6? Od kolko mg? Ja jednom i imam osjecaj da toga vise ispade nego upadne, ne usudim se duboko gurati nekak mi nije ugodno....
    Ja sam skuzila sad nakon roidakala taj miris. Njih uzimas 2 i jos dodatno magnezij?
    Ja sam sad uzela omnibiotik pandu, to ujutro na taste. 
    Tolko lijekova nikad nisam pila, lupocet i neofen mi je najjace 🤣

sassy
    10. Studeni 2025. 15:24

3x2 po 100 mg su utrogestani. Navodno ako sad u petak na pregledu bude okej smanjit ce mi.
    Ne pijem ja dodatno mg samo ta dva roidakala.
    Ne bojim se stavit dole utrogestan samo da ne moram u usta jer me mucnine u trudnoci nikad nisu prestale i zeludac mi je preosjetljiv.

Za sta je ta omnibiotic panda, vidim dosta vas pije?

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Natasha555
    [UREĐENO] 10. Studeni 2025. 21:28

Držim fige za pregled! 
    Kak dva odjednom stsviš? 🙈
    To je probiotik za trudnice i smiju ga bebe. Meni par frendica preporucilo, pigotovo sad kad krenu viroze a mala je u školi. 
    Tko ti vodi trudnoću?

sassy
    10. Studeni 2025. 20:30

Hvala, vec sad imam tremu pred pregled jer je prvi poslije serklaza. Huh, da mi bi zaspat i probudit se bar u vasim sedmicama 🙈

Idu jedan za drugim oba, mali su, gurnem prstom :) sad doduse manje ne zelim da cackam dole puno.

Ja ti nisam iz zg, iz Bosne sam vodim trudnocu na jednoj poliklinici gdje sam se porodila prosli put tj kod iste sam dr.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

Natasha555
    10. Studeni 2025. 21:28

Vjerujem, žene s urednim trudnocama neznaju kolku su blagoslovljene.
    Vjeruj i bit će dobro! Ja sam rekla da prdajem sve u Božje ruke i vjerujem 😇

Ovaj od 300mg je tanak i dugacak...

• Natasha555
    10. Studeni 2025. 21:30

Ostale cure, kak ste vi?

• Natasha555
    [UREĐENO] 12. Studeni 2025. 21:34

Jel do mene il forum nije radio? 
    Nadam se da ste sve dobro

sassy
    12. Studeni 2025. 21:34

Nije radio nesto, sad je okej

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI