Dvostrukikaos sretno i da bebaci jos malo izdrze, iako stvarno vec imaju jako lijepu kilazu za blizance 🤗
Cvita 123 ti si skroz u terminu, opusteno i sretno kad krene ☺️ moj prvi porod je bio induciran na 40+ tako da ja nazalost nisam docekala ni svoje trudove ni otvaranje... meni su sve na silu radili. Ovakva situacija ti moze ostati danima, stici ces do bolnice ne brini, kod prvorotkinja to zna potrajati 😄

Bravo za cure u terminu!
Ja sam bila prst otvorena na tokolizi i nak skidanja, al kad je puko vodenjak je to brzo islo. Dosla natrag u zg do bolnice oko 18h, oko 20 jos setala u rađaoni, u 21.22 rodila. Al svakako stignes do bolnice.
Dvostrukikaos ti si u Petrovoj na odjelu? Jel sad u novom dijelu sve? Kakvi su uvjeti u sobama, sestre, doktori?
Evo, ja molim da sve koje smo tu izguramo do sigurnih tjedana
Ne, ja sam ti u Rijeci.😊 Na stranu što sam u bolnici i fale mi moji doma, atmosfera ovdje je super. Sestre i doktori odlični.

Još pokoje pitanje od mene 😃
Jel ima koja iskustva s roidakal tabletama?
Ja uzimam mg 2x 200 g od solgara, čula od kolegice za roidakal, dr kaže da nemože naškoditi. Al i on ima mg u sebi pa sam mislila zamjeniti, umjesto jedne mg jednu roidikala
Mislim da sve pijemo.
Meni je propisan 2x1 i ne uzimam dodatno mg (osim ono u novalac sto dodje).

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Prvo sam pila samo magnezij, poslije mi je uveo Roidakal i rekao da onda ne trebam magnezij jer ga ima dovoljno u Roidakalu.
Ponekad sam 1 Solgar Magnezij + 1 Roidakal , kombinacija je isto moguća
Uz to, duphaston

Ja prvi puta čula, meni dr rekla magnezij. Pijem almageu prenatal, one su bez magnezija u sebi. Hvala na informaciji :)
Kod koga vodite trudnoće? I gdje planirate roditi?

Meni je ginekologica rekla da mogu i roidakal i magnezij slobodno, mene vodi Velena Radosevic
Nama je razlika 8 godina, ona sad napunila, 2.r. Isto stiže dečko da razbije dosadu 😅
Tajci1811 i ja sam kod dr.Radošević, privatno kod nje idem. Ti uzimas 2x200 mg i 2xroidakal? To mi se čini puno magnezija dnevno

I ja privatno idem, serklazu mi je odradila u Petrovoj, roidakal 1 tabletu uzimam + Magnezij 300, i da 2×200 utrogestan, bas sutra inam kontrolu i nenogu docekati
Ajmee, sretno, javi što kaže 🙏
Ja sa bila prosli cetvrtak, 27.11 je iduca, nadam se da između nece biti potrebno.
Utfogestan vaginalete? Ja 1×300 navečer. I to me uvijek muci jesam li dovoljno "duboko" stavila 😅
Čiji magnezij uzimas?
Tak cu i ja, ujutro magnezij, navvecer roidakal...

Joj ja sam veceras u 9 narucena, e od biolectre uzimam u prahu onaj, a nisam upratila tvoju situaciju isto imas serklazu ili? Koji si tjedan..
Ostale cure kako se drzite
Tajci1811
Uf, tek u 9 🫥
Ne, prosli cet na pregledu je cerviks bio 3,1 cm, T oblik i zatvoren, hvala Bogu. Ali imam dosta kratkotrajnih stvrdnjavanja trbuha dolje nisko i valjda BH kontrakcija, razlicito ih osjetim.
U tim tjednima mi je krenulo i u prvoj trudnoci, iznenada i pretvorilo se u trudove koji su me otvorili. Pa sam sad oprezna. Kaze dr da takva maternica, osjetljiva jer sam mršavica, sad 61 kg imam, a pazim s jelom jer mi ogtt na granici 😄
Nisam sigurna u zadnji datum menstruacije, imali smo hrpu događanja u travnju i nest sam okvirno upisala datum menstruacije, i onda u 5.mj nije dosla 😀.
Mislim da je bila oko 20.4, njoj sam rekla 24.4. pa je puni 28.ili cak 29.tt 😄😄🫢
Na prvom uzv je beba bila po mjerama tjedan veca nego po datumu zadnje menstruacije.
Ustvari je za sad dolje sve dobro, pa se nadam da te kontrakcije nece radit štetu. Brisevi i sve dobro.
Ustvari moram svoju glavu primirit kolko god ide, mislim da nam je to svima najveci izvor stresa.
Ja logoped, radim u skoli za djecu s teskocama, prva trudnoca takva i dovoljno da strepim.
Al vjerujem da ce biti bar do sigurnih tjedana.
Eto, poduži post od mene

Od terapije imam cirdipirin 4x10 mg
Normabel uzmem navecer
Utrogestan 300 navecer vaginalno
Magnezij 200 ujutro i od jucer raidokal 1×navecer
Mali je bio na pred tjedan dana 1 kg, uzv on i posteljica i plodna voda sve dobro
Jel ti rekla da strogo mirujes? I ja imam dosta tih laznih kontracija otkako mi je stavila serklazu preventivnu, ja sam bila zatvorena 4cm al smeksan jako cerviks, s tim da sam,se u prvoj trudnoci otvorila u 16 tt 3cm s vodenjakom vani i rodila u 29 tt pa nije htjela.riskirati. i ja uzimam corpidin al iskreni i dalje osjetim te kontrakcije
Nije, kak osjecam. Al ja uglavnom mirujem, malo nest lagano po kuci napravim.
I ja ih unatoc tome osjetim dosta, kak koji dan. Rekla mi je da se opustim u glavi.
Mali jako lupa pa ih to ocito izaziva, pa cim moram piskiti, probava je isto tak usporena pa valjda i ta crijeva kad stiscu.
I on me bas nisko lupa.
Imam traumu od pucanja vodenjaka, u prvoj je puknul filmski kad sam dosla doma iz bolnice, al dobro bio je 35 tt

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji