Hvala vam❤️
Natasha da, mjerila mi je cerviks, znaci bila sam 29+5 na tom pregledu, nisam je pitala za dalje, mozda je to bilo zadnje mjerenje sondom, ali kako god Dr odluci, na sljedećem pregledu bih već trebala biti punih 34 tt. Inače mene moja Dr nije niti u prošloj rizičnoj trudnoci prstima pregledavala do punih 37 tt, a evo niti u ovoj dosad, svaki put radimo samo cervikometriju, i sama kaže da je bolje da me puno ne dira da ne bismo nešto potakli. Inače je Dr oprezna, i to mi se bas sviđa. A ne znam kako kod vas kad koristite vaginalete, ali ja kod sebe sama primjetim da je to svo tkivo pre pre meko, i nije mi ugodno, pa mi je onda i draže da me ni Dr ne dira puno.
Sassy da, tako sam i ja čitala, da ne mora imati veze s početkom poroda, iako voljela bih da nije ispao radi eventualnih infekcija, ali sto je tu je. Jutros sam radila urin i urinokulturu pa vidjet ćemo za dalje. A sigurna sam da je bio sluzni čep, bas jedan reprezentativan, školski primjerak😅
A za pregled, možeš li tražiti da te pregleda sondom? Razumijem kao sto Natasha kaže da svaki Dr ima svoje metode, ali nekako mi nema smisla da trpiš bolove ako ima alternativa?
Btw ti si vec u 29.tjednu, pa to je super, odlično ti ide, bravo🥰još samo nekoliko tjedana i već si u mirnoj luci🥰
Natasha ti isto, vidim 33 puna tjedna, bravo!🥰
Ide to nama, izdržati ćemo mi ovo🥰❤️
Evo ja zavrsila isto sve.
Ogtt je uredan, urin je ok.
KKS losa, anemija i dalje pa mi je jos ukljucila lijekova.
Na kraju me nije pregledala vaginalno nikako, da ne potakne sta kaze naredni put cemo kad cu i primit injekcije za sazrijevanje pluca (za 3 sedmice).
Grlic preko stomaka djeluje kratak sto znamo i od prije al nije nestao skroz. Sav od serklaza drzi.
Beba okej, 1200gr vec ima :) presli smo kilu.
Naredna kontrola pred ng 29tog.
Mene sad bole podnu ledja :/ bas mi ne da nigdje da maknem iz kreveta.
Narucila sam sebi chicken burger i pomfrit, jos jedan pregled gotov , dobar ogtt i ulazak i treci trimestar mora se proslavit 🤣
Super to su sve dobre vijesti, i super da te poštedila tih bolova od pregleda, proslavi nego šta😄i ne boljela te leđa od ovog silnog ležanja. 😔 meni za leđa i za kukove sve ovisi kako lezim i gdje, najbolje mi odgovara na boku i na madracu u sobi, izbjegavam kauč u dnevnoj, pa pokušaj možda nešto tako izmijeniti, vidi odgovara li ti..

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Drage zene, i ja vam se pridruzujem. Ja sam 14tt i u prosloj t sam imala serklazu ali se ne sjecam da li sam imala bolove prije nego sto su uocili skracen cerviks, kao da je to bilo prije sto godina. A sad vec nekoliko dana imam bolove u donjem dijelu ledja, preponama, butinama, bol je konstantan nikako ne prolazi, pa valjda nisu kontrakcije, a mozda i jesu. Pregled sam imala prije 6 dana i sve bilo ok pa mi glupo otic danas opet, strpicu se do iduceg pregleda koji je aBd za 10 dana. Do tad cu samo lezat.
Nista, da se ja vama pridruzim, mozda ima i jos cura u priblizno mojim tjednima pa da se pratimo.
🤗 za sve vas
Zasad je cerviks 38mm i zatvoreno, a zbog serklaze iz prosle trudnoce, uzimam 2x2 utrogestan i 2x1 roidakal. Kazu da nece da mi stave preventivnu serklazu dok ne vide ima li skracivanja, a za koju sam ja molila (i to u privatnoj bolnici) a takodjer ni na telefon se ne moze s njima pricat vec samo uzivo, pa strpicu se jos 1p dana
Hvala puno Natasa
Dobro nam dosla Cherry! Nadam se da bude bilo potrebe da ostajes na ovoj temi, ali eto ako budes tu smo da podijelimo iskustva.
Ti bolovi mogu biti normalni, a moze bit i nesto sto nije ok, tako da ne mozes znati dok te dr ne pogleda.
Dobra stvar je da je bilo sve okej na proslom pregledu.

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Hvala puno sasy
A trudnocu vodim i kod socijalnog(zbog recepata) a i u toj istoj bolnici gdje sam molila za serklazu. Nesto mi se cine opusteni po tom pitanju i jedni i drugi a uopste nije bezazlena situacija, gledajuci na prethodnu trudnocu, pa vidjet cemo. Ja za svaki slucaj od prvog dana trudnoce mirujem 80% vremena
A cuj imas dosta vremena za serklaz. Pratit cete situaciju.
Ja sam ga odradila s 22tt.
Isto sam imala bolove i tako s 16-17tt otkrijem skracen grlic i urino infekciju, pa dok sam sve upale sanirala tek s 22tt odradila, ne brini.
A super je ako mirujes, nece skodit 💕

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
A jeste, lakse je kad se vec jednom proslo pa usporis od pocetka i znas sve sta i kako. I ja sam u prosloj imala uvijek uredne briseve i urinokulturu, meni se vjerovatno skracivalo od kontrakcija koje su mi uocene vec na prvom pregledu.
A i ko sto ti sasy kazes, imam jos fore ako nesto krene lose, samo uocit na vrijeme
Tajci jesil nam ziva?
Tajci dobila zeleno svjetlo da se moze kretat, ne mozemo je vise uhvatiti na forumu 🙈
Nadam se da si dobro

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
A evo da dam i ja svoj doprinos na temi☺️
Ja sam sa serklazom u prosloj t izdrzala cak do 38+4, jedino mi je iza carskog bilo uzasno bolno hodat, kazu da takvog pacijenta nisu imali, valjda od tolikog mirovanja veci bolovi, pa preporucujem da kad/ako dogurate do sigurnijih tjedana da se krecete malo zbog kondicije❤️
Hej curke jesam jeaam krecem se vec 2 tjedna naveliko, danas smo punih 36 tt tako dan nakon poroda u 29 tt ovo mi je kao da sam prenjela, sav drzi, zatvorena sam, kontrakcije su sve cesce i duze ali bez boli, 15 og imam kontrolu pa cemo vidjet hoce tad sav skinuti ili 21.12 kad je dezurna u bolnici jer je rekla da bi mogla kad skine sav biti otvorena 4 cm, inace lagani si ukidam svu terapiju da se ocistim od tih umjetnih hormona..
Extra, tebi sutra da krene porod mislim da se racuna kao terminska beba :)
Bas mi je drago da si tako sve super izdrzala i podnijela. Nadam se slicnoj sudbini :)
Javi nam se tu i tamo, mene posebno zanima skidanje serklaza 🙈

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Tajci kod mene skoro identična situacija kao kod tebe, sutra smo okruglih 36tj i idem bas na pregled.. Ja nemam nikakvih stezanja niti bolova, na kraju cu jos do termina kako je krenulo. Nadam se da ću sutra saznati kad bi micali šav..isto ne znam što me ocekuje kad ga maknu.. Uglavnom ove tjedne bih odma potpisala sa 17tj kad je rađena serklaza. Sretno nam!
Prijevremeni porod 24tt 👼
Kruna i ti si super dogurala ❤️
Jako sam sretna radi vas

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Budem budem, al sam cula da to manje osjetis od uzimanja papa testa e sad jel tako kazem informacije iz prve ruke..
Kruna kakva je situacija kod tebe?
Hey sassy, sve u redu kod mene.. za tj dana skidamo šav sa 38tj i čekamo.. Evo od toliko strahovanja od prijevremenog poroda na kraju smo u terminu. Bebac je procijenjen na oko 3kg.. Želim vam svim da ove tjedne dočekate!
Prijevremeni porod 24tt 👼
Da pratila sam tvoju pricu i bas je ohrabrujuce sto ste tako fino dogurali :)
Sretno da bude i uzivate skupa do Nove 🥰

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Pozdrav cure i od mene.
Sassy, meni su skidali neke 2 minute. Ja imam problem da se ne mogu opustit pa tesko ubace onu spravu, a inace bi bilo gotovo za par sekundi. Samo skidanje ne boli, mene eto boli taj spekulum il kako se vec zove.
Ja cekam pregled koji bi trebao bit u cetvrtak pa da vidim kakvo je stanje u ovoj T
U kojem tjednu su ti skinuli?
Imam isti problem ne mogu se opustit i uzasno me boli isto taj spekulum pa se pokocim a znam da se treba opustit da se skine serklaz - citam sad neku novu spravicu naucnici su izumili pa testiraju kako bi se rijesili tog zeljeza xD

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
A meni su skinuli sa 38, i to sam napomenula da mi skinu, imala sam nemarnu dr, pa mislim da to ide i malo ranije inace.
Ja razmisljam ako bi ikad ponovo isla na to skidanje, da namazem lubrikantom i unutra i okolo, da to sto lakse uleti🫣
Cure, meni sve zastekalo pa sam se ponovno registrirala.
Jucer bila na pregledu, cerviks skracen, prst prohodan, rekla jos tjedan mirovati... sad je 34, po uzv 35 😇
On je 2400g i sve mjere su ok po uzv
Super Natasa, cestitam.
Brzo ce i taj 1 tj proci.
Kako se ti osjecas?

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Hvalaaa!
Pa ja sam super, zadnjih 10 dana bas nekak dobro, osjetim manje i slabije tih kontrakcija nego do sad. Cak i jucer nakon voznje nije bilo ko inace. Valjda nije zatisje samo pa nest naglo da se ne pokrene.
Al vjerujem da neće!
Kako si ti?
Kod mene mala ipak gripu pokupila pa sam sva iscrpljena jos uvijek ima jaku temperaturu,bas dugo traje.
Jedva cekam da ozdravi da se svi naspavamo. Mene od nespavanja stigle mucnine pa ne pijem redovno ni terapiju pa vidjet cemo. Ja za sad nisam nista pokupila, nosim masku gledam da nisam u istoj sobi s njom.
Iskreno preumorna sam od svega

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji