Kakvo je stanje u Petrovoj? Jel i dalje gužva?
Ja isto planiram tu jer sam kod Dr Radošević privatno.
Kod mene isto moze krenuti svaki cas, al ja se nadam da nece jos koji dan, sad smo 36tt dan plus minus, rado bi da bude u 2026.
Pa evo iskreno meni je ok, u sobi nas je 3, sestre nas redovito obilaze,a bebice dovode ujutro oko 6,a uzimaju oko 18h..(mislim da su kod vaginalnih poroda bebe cijelo vrijeme prisutne). Za gužvu ne znam kako je jer sam ja ipak rodila na carski ali koliko sam čula guzva je na oba dijela ( carski i vaginalni). Kod posjeta su dosta strogi i dozvoljene posjete su od 16:30 do 17h..nekada možda malo duže i to najviše vole kad je samo jedna osoba.
Na kraj sve kod mene je stručnost doktora nemjerljiva..kod mog poroda je doktor odmah reagirao i odradio carski.
Prijevremeni porod 24tt 👼
Ma da, to je najvaznije, da doktori budu strucni i ne sile nista..
Kak to da si morala na carski ipak?
Kod koga si vodila trudnocu? On ti je bio i na porodu?
Mene nocas prvo kiselina peckala u grlu, onda ko da mi neko zabada noz u želudac. Iz očaja uzela zipantolu jer sam to jedino imala doma, valjda jedna nemoze naskodit 😮💨 sad me to brine
Ujutro je muz uzro reflustat, to smiju trudnice, jednu sam pojela, nadam se da vise nebude potrebe.
Danas lagano jedem samo 🥰
Meni je dr rekla da smijem rennie, reduflux i gastal (mada sam citala da gastal nije bas najbolja opcija ali eto dobila sam zeleno svjetlo) mada mene je to mucilo u prvom/drugom radi povracanja sad je podnosiljivo.
Nadam se da se i tvoje smiri.
Svega se jede ovih dana nije ni cudo da stomak poludi 🙈

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Da, vjerojatno malo vise hrane i kak je on veci mi je zeludac stisnutij. Msla je bila vec u 30tt u porođajnom kanalu oa mi nije pritiskala gore. Al to mi je nada da se jos ne gura van. Pred par dana mi to krenulo al podnisljivo, nocas bas zestoko bilo.
Smirilo se, pazila sam kaj jedem pa valjda bude ok dalje. I obavila wc uz portalak sirup 🙂↔️
A i lezeci polozaj...
Danas sam malo po kuci nesto vise nego inace i odma me stezuckalo. Jis cu se malo primirit, mozda da u novu uđemo u komadu 😄😇
Ja se jos uvijek patim s probavom, bas se ne da, vjerovatno od mirovanja.
Inace sam psihicki opet pala zadnjih dana, bas sam stalno neraspolozena i totalni burn out. Imam osjecaj da vise ni za sta nemam snage.
U pon imam taj pregled i znam da ce biti i vaginalni i bas mi trema hocel mi opet pokrenut one silne bolove. Uz to me stalno boli steze stomak/ledja pa onda ona nesvjestica i lose mi bude radi anemije.
I usamljena sam dosta... imam osjecaj da me vise niko ne razumije nit imam ideju kako bi mi neko mogao pomoci. Ipak sam u jednoj sobi izgleda skoro cijelu trudnocu i ostavilo je traga

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Da, vjerojatno malo vise hrane i kak je on veci mi je zeludac stisnutij. Msla je bila vec u 30tt u porođajnom kanalu oa mi nije pritiskala gore. Al to mi je nada da se jos ne gura van. Pred par dana mi to krenulo al podnisljivo, nocas bas zestoko bilo.
Smirilo se, pazila sam kaj jedem pa valjda bude ok dalje. I obavila wc uz portalak sirup 🙂↔️
A i lezeci polozaj...
Danas sam malo po kuci nesto vise nego inace i odma me stezuckalo. Jis cu se malo primirit, mozda da u novu uđemo u komadu 😄😇
Sve poznato, meni sad kao sve visi u zraku, moze krenuti bilo kad.
A dr he rekla da cemo 7.1.dog oko poroda. A meni to tak daleko i nedostizno...
Ja sam bila za carski zbog prvog poroda jer su malu jedva izvukli, ja nisam mogla dobro tiskati jer je sve islo prebrzo i nisam osjecala trudove...
A znam da je u mom slucaju tesko dogovirit neki datum kad moze biti bilo kad...
Probaj ovaj portalak surup, 15 ml i casu vode na to, ja pijem mlaku stalno.
Ja sam kroz dsn u dnevnoj, noc spavaca. Sad kad su muz i msla doma mi vec fsli bit sama, hsha.
Imsli smo ovih dsna par posjeta i bila na rucku za božuć kod mojih, oni su minutu voznje od nas. Nakon 3 mj
Kruna kak ste? Jos niste doma? Gore sam te pitala detalje oko indukcije i zast je ipak morao carski biti i oko doktora, pa ako i kad stignes malo napisati.
Nadsm se da se uhodavate i uživate 😇
Stigli smo doma prije 2 dana, uhodavamo se svi skupa al nam je bebica dobra, samo spava i jede ( nije ni čudo nakon toliko mirovanja ).
Porod je krenuo indukcijom al su u jednom momentu bebi počeli padati otkucaji i morali smo na hitan carski.
Porodio me dr. Planinic kojem stvarno vjerujem ( mada mi nije on vodio trudnocu) I osjećala sam se puno mirnije znajući da je on tu,hvala.mu do neba.
Prijevremeni porod 24tt 👼
Odlično! Uživajte, zaslužili ste svi skupa!
Ja mirujem al moj je živahan, vidjet ćemo kad stigne, samo nek bude zdrav 😇
Ja isto nekako vjerujem da su tamo svi ok i da će sve biti dobro 🥰
Jutro cure!
Sassy sretno na pregledu i opusti se, sad si vec u super tjednima 😇
Javi kako je prošlo!
Evo mene s pregleda.
UZ beba je ok, malo manja po mjerama al svako malo tako bude kod mene jer mislim da mi je ovulacija bila 3-4 dana poslije (nazalost jer bih da je veca).
Pregledala me i akuserski i drzi konac al grlic je prilicno skracen, po njoj neki 1cm - nije mjerila ultrazvukom, smeksano sve i dalje.
Zalila sam se na hemoroide i stolicu, ona ipak ne bi da pijem nikakav laksativ, da ne bi dobila proliv pa eto nastavljam s prirodnim preparatima.
Sto se tice moje anemije ona i dalje tu, slabo sta se popravlja a ja sam jutros bila katastrofa prije pregleda, jedva sam dosla do auta.
Dobila sam injekcije za sazrijevanje pluca a sljedecu dozu za tri sedmice vjerovatno to cemo vidjeti. Ja i dalje strogo mirovanje pa dokle doguramo.
Sto se tice sedmica super jesu kad je sve krenulo (s 16tt) medjutim moja dr i privatna klinika poradja samo u 9tom mj pa bih da doguram do 36 da ne moram ici u javnu bolnicu koja nije na dobrom glasu po mnogo cemu.
Dobro, zvuči mi sve mirno 🙏
Evo, molim devetnicu sv.Riti, vjeruj i imaj nadu!
Žao mi je zbog lošeg glasa bolnice, nemas mogucnost u neku drugu?
Ja zadnjih par dana kuham kompot, ogulim jabuku, krusku, borovnice i suhe sljive. Tu imas puno željeza i za probavu je super. Chie u jogurt preko noci i djecje kasice od šljive i kod nas dm ima neki sok od šljive, to jos nisam probala.
Ja uzmem taj portalak kad par dana ne obavim, ne uzimam svaki dan isto
Nemam u manjem sam gradu pa je samo jedna javna :/ zato ganjam ovo privatno gdje su uslovi dosta bolji ali oni ne mogu poradjati prije 9tog pa mk je i to malo pritisak al bude to dobro abd 🙏
I ja pravim skoro svaki dan kompot jabuka i suha sljiva, ali eto, ne pomaze uvijek. Uzimam i sok od sljive, od grozdja pa nekad nista ne djeluje nekad proradi stomak.
Ostatak dana strogo mirujem kako ne bi pokrenula neke jace bolove, jer me uvijek boli poslije pregleda par dana.
Sljedeci pregled su i brisevi s 34tt i ni malo se ne radujem tome 🤣

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
I ja pripadam drugoj bolnici, ali kod nas možes u bilo koju u državi. Ovaj put sam trazila dr koja ima privatno da mi vodi trudnocu i da radi u bolnici. Kod nas u domu zdravlja nema ginekologa nego par puta tjedno dolaze odasvud i to nikako nije bila opcija zbog prve trudnoće.
Ta doktorica je u Zagrebu i tamo radi u bolnici, tak da mi do tamo i natrag treba 3-4 sata s voznjom i pregledom. Znam da nista nije garancija, ali mi je dalo sigurnost.
Sretna, mirna i zdrava 2026. vama i obiteljima!
Bebice nek stignu žive i zdrave! 🙏
Sretna Nova godine cure, da donese puno lijepih stvari ova 2026 i sto vise terminskih zdravih beba svima koji bitku bore ovdje 🥳

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Mi danas napunili 36tt, po uzv 37, dočekali 2026.u komadu, nemogu biti više zahvalna dragom Bogu i mojim ljudima!
Sad dan po dan, nek se rodi živ i zdrav!
A svima ovdje želim to isto! Mir i zdravlje u 2026.!
I zdrave, terminske bebe 😇
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji