I evo me nazad kuci, umorna jer skoro nista nisam spavala al bolovi skoro pa nestali (za sad).
Nadam se da izdrzi ovaj serklaz sto duze i do sigurnijih sedmica 🙏
Sljedeca kontrola za 15 dana
Odlicno, jesi dobila jos neku terapiju uz to. Bit ce to sve dobro i ja sam stavila serklazu u 22 tt evo nas dana 30+3, za tjedan dana kontrola nemogu docekati
Jesam dobila svasta, prva tri-cetiri dana apaurin, buscopan i neke tablete za srce radi tokolize koju sam primila u bolnici.
Heparin injekcije 7 dana.
Antibiotik 5 dana i nastavljam standardno ko i do sad 3x2 utrogestan, roidakal 2x1, ferimore za zeljezo i prenatale.
Jesul se tebi smirile kontrakcije?

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
A kako koji dan ih osjetim nisu nestale, al je bolje dosta vidjet cemo na kontroli kakvo je stanje.
Drage cure da vam se i ja javim. Nakon dugaaa 2 tjedna doma eto mene opet u bolnici, 4 cm otvorena, ali bez trudova. Nadam se da ću izdržat još barem tjedan, dva.🙏🏻🤞🏻
Sta kazu doktori? Kolika je beba, jel te zabolilo ili si isla na kontrolu pa vidjeli? Nadam se da budes izdrzala i vise
Hej....
Nadam se da ćeš izdrzati još koji dan. Jer toliko ćeš realno poslije manje morati ostati s njima u bolnici (ako ta bolnica to dozvoljava)...
Super je da se kod tebe to ipak uspjelo smiriti.
Ja nisam te sreće kad je krenulo - krenulo je bespovratno.
Ali ako veliš da su klinci preko 2 kg...to je to...da i sutra krene bilo bi to uz manju brigu sve u redu.
No, naravno zašto ne izdrzati još malo ako ide ... Svaki dan više je kao dobitak na lutriji.
Želim ti puno sreće. 🙏
31+5 tt rođena beba 💙 J 💙
Obzirom da nemam trudove, doktor misli da mi je maksimum 3 tj. Ja bi rekla realnije dva jer su blizanci. On čak misli da je trudnoća viša jer su obojica preko 2 kile, ali dokle god nemam trudove, ne planiraju ništa dirat. Mirovanje do daljnjeg. Ono zbog čega sam ja išla na hitnu su baš jako česte bh kontrakcije, bol u leđima i pritisak ispod trbuha.
Koliko ceste kontrakcije? Ja ih isto imam i ledja.me.bole svaki dan,
@dea3 Nadam se i ja. Slično iskustvo sam imala i na prvom porodu, samo sam bila otvorena 7 cm, od trudova ni t. Tek kad su mi pukli vodenjak, krenulo je.
@tajci1811 Ma prestala sam brojat, ali u par sati više od 20. Ali ništa bolno, čak niti neugodno.
DvostrukiKaos drzimo fige da sto duze bebice ostanu u stomaku ali opet fino ste dogurali i s tjednima i kilazom :)
Sto se tice bolova u ledjima j ja ih stalno imam i tu i tamo u stomaku. Ova trudnoca ce izgleda biti full bolna, ali eto od kontrole do kontrole se nije nista promijenilo sto se tice grlica j nadam se da nece

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Cure ja sam otvorena oko 3 cm, nemam trudova, samo one lazne kontrakcije
Danas sam 37+5 i kazu da bi moglo uskoro
Superiska Cvita, bas sam se pitala kako ide kod tebe :) eto officijalno u terminskim bebama.
Zelim ti svu srecu, ne mora znacit da ce odmah krenut al priprema se bebica 💕
Javi nam obavezno

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Sretnoooooo! 🤞🏻 Iako ti je samnom u sobi cura otvorena 6 cm, bez trudova i ne planiraju ju dirat do 38 tj. (blizanci). Tako da ako ne dobiješ trudove, može ti to još potrajat.
Jedno malo drugacije pitanje od mene: sta jedete dok ste na mirovanju obzirom da se ne moze kuhat nesto posebno?
Mi imamo pomoc od svekrve al to bude ponekk obrok, nesto narucimo al bih voljela nesto da na brzinu i ja mogu spremit.
Muz ne stize jer radi do jako kasno.
I mene je to dugo mucilo 🤣 i inace mi na to mozganje oko rucka i vecere ode pola dana jer se ne volim ponavljati bas 🤦♀️ mislim da najbrze i najlakse je neko povrtno varivo, kuhano povrce, povrce u sosu nekome uz komad mesa na naglo i salatu 🤷♀️ ne znam sta inace imate obicaj jesti 😄 tjestenina je isto brza opcija i moze se raditi na puno nacina

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Pozdrav cure!
Malo sam čitala vašu temu pa da se priključim.
Ovo mi je druga trudnoća, nakon 8 godina (sad zdrava curka od 8 godina :). Trudnoca je neplsnirano planirana :) u prvoj sam dobila trudove s oko 25 tt al sam bila opustena jer kao to nists ne boli pa me otvorili, zavrsila s 30 na tokolizi u Vinogradskoj, lezala tsmo do 35 tt, pustili me doma, za pol sata puknul vodenjak i za par sati se porodila bezbolno za mene, curku su malo nagnjecili, bila na neo par dana i hvala Bogu sve ok zavrsilo, al trauma meni ostala jer su ju ozivljavli 😢
Sad sam starija, mudrija i pazim od pocetka. Trenutno sam na laganom mirovanju, samu sebe stavila. Kontrakcije su se javile, očito takva maternica. Za sad cervik zatvoren, iznad 3 cm. Na terapiji cordipirin, utrogestan i normabel po potrebi. Trudnocu mi vodi dr. Radošević pa je u planu Petrova. Inace sam iz Križevaca.
I da, sad je 28tt plus/minus koji dan jer nisam tocno zapisala datum zadnje menstruacije 😅
Super si ti s 28tt, jos malo mirovanja i eto te u 9tom :)
Jos je cura velika vec pa sigurno je lakse i objasnit im neke stvari, sto mama miruje i to.
Drzimo fige da sve bude okej

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Da, curka je super i samostalna pa je to sad divno! Prije nisam ni pomisljala na drugo, ustvari ni planirala. Al drago mi je da je ovak ispalo. Božji plan!
Od velike su mi pomoci roditelji i moji i muzevi jer su blizu i u mirovini, a mladi i vitalni. Mama jos jedino radi, ona je prosla slicno samnom bez podrške pa mi sad sve pomaže 🥰 muz radi u zg pa dolazi kasno, tak da nikak ne bi mogla bez podrske.
I da, dečko je

I kod nas će biti razlika 7 god. Ja nisam nikako bila spremna za drugo dijete i odlučila sam se samo zbog nagovora kćerke. Da nam ne bude dosadno sad nam stižu dva dečkića.🤣

Cure koje su vec rađale, koliko imam vremena kad krenu te kontrakcije, trudovi ili pucanje vodenjaka?
Otvorena sam sad 3 cm bez trudova i bolova
I sad me strah hocu li stici kad krene 🤣🤣🤣🤣 prvi porod
Cvita sve je to individualno. Meni je prvi porod trajao 12 sati i to je prilicno brzo bilo obzirom da znaju trajat i dosta duze. Vodenjak mi nije pukao nego su ga busili. A otvorena sam bila dan prije samo 1cm, beba visoko bila, dr mi rekla da dodjem ujutro za carski da razmotrimo i et preko noci se promijenilo. Mada kako je sve desilo se bolje da sam carski taj imala.
Sto se tice otvaranja ako nemas kontrakcija to moze potrajat dosta, nekima i po nekoliko sedmica.
Oni sto je meni naznacio porod jeste sluzni cep koji je ispao dan prije.
Koliko si daleko od bolnice?

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Okej! Danas imam iscjedak sa krvi, pa ponekad smedi i tako.. ne znam jel sluzni ili od jucerasnjeg grubog pregleda koliko sam otvorena
Imam sat vremena do bolnice
Mene je dr tako, namjerno grublje pregledala, tj gledali smo plodovu vodu i potaknulo je sve.
Sluzni cep mi je isto tako bio malo sukrvica malo smedje al dosta ljigav i gust.
Tako da ako nije ljigavo mozda je samo od pregleda.
Ma stignes ti u bolnicu ne brini :) ne ide to tako brzo. Ja sam gledala sto duze da ostanem kuci s pocetnim kontrakcijama da setam i disem, istusiram se i sve polako.

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Skini sebi neki app da mjeris kontrakcije, razmak i koliko dugo traju kad krenu.

2021 Baby girl 💕
03/25 biohemijska 💔
06/25 Baby girl 💕
Rodila sam u 40+ tjednu. Došla na redovnu kontrolu otvorena 7 cm bez većih tegoba, bez trudova i vodenjak mi nije puknuo. Stavili me na drip, ali ništa sve dok mi nisu probušli vodenjak. Tad su krenuli jaki trudovi, ali je sve bilo gotovo u pola sata. Nadam se da će tako biti i ovaj put.😊
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji