Skraćeni cerviks, mirovanje, serklaža - iskustva

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    rei
    22. Listopad 2025. 09:43

Mene bas smiri na neko vrijeme kad vidim vase poruke ☺️ pitala sam je za terapiju, ona inace nije za ikakve tablete ... dala mi je bila duphaston radi krvarenja, rekla je da misli da terapija sada nije od neke koristi. Inace uvijek voli samo napomenuti folnu kiselinu do 13 tjedna, ostalo je sve zdrava prehrana ... narucila sam si roidakal, omni biotic pandu isto i cijepila se jucer protiv hripavca 😄 zelim probat sve i bit spremna za sve. I prenetalne vitamine i dha i magnezij sam uzela sama 🤷‍♀️

Inace, bebac je super 😊 posteljica mi je bila skroz na uscu maternice, sada se podignula na 1,8mm tako da ako nista drugo izgleda da je placenta previa izbjegnuta. On je bas jos uvijek nisko i radi mi pritisak, ali je super, na zadak je jos uvijek i ima tocno 1kg❤️

• tajci1811
    22. Listopad 2025. 18:26

Dea kako ste ti i beba?

• dea3
    [UREĐENO] 24. Listopad 2025. 17:28

Cure, evo da se malo javim.
    Danas ujutro nam je tocno 2 tjedna od poroda. 
    Hvala Bogu vrijeme leti kao ludo. 
    Ja sam dobro, tu se nema šta.
    Jako sam sretna i zahvalna za Vž bolnicu. Stvarno nas tretiraju maksimalno savrseno.
    Npr. Cijelo vrijeme sam sama u sobi/apartmanu, svoj vlastiti wc (samo prvi puta je bila beba koja je otisla za 2 dana doma)...vjerujte to puno znači jer bi poludjela da mi se svaka 3 dana izmjenjuje nova beba. Realno ta prva 3 dana su najintenzivnija...mama krvari, nakon 24 sata kad beba počne urlati jer je gladna, a mama nema dovoljno mlijeka i slicno to je kaos. 🫣
    A ovako se stvarno mogu i naspavati i odmoriti i ono najvažnije uspostaviti u miru izdajanje.
    Izdajam se svaka 3 sata i nosim u intenzivu. Od neki dan i ja hranim malca. Dosta je uspavani još pa to traje cca pola sata. On od jucer vise nije u inkubatoru nego u toplom kreveticu. Znaci najdalje za tjedan dana mi dolazi u sobu. 
    Maknuli su mu sve šta je imao, infuzije, ant, sondu, za žuticu i sad je slobodan čovjek 🥰
    Malo je previše pao na kilaži na početku, ali i to se sad već pokrenulo. Danas ima 2200, što znači da mu fali još dan dva da povrati porođajnu (2270, obicno bi to trebalo s 2 tjedna) ... 
    I oni najvažnije Uzv mozga čist. Dakle, srednji sin koji je bio stariji je imao 2. Stupanj, a ovaj ništa... 🎉🎉🎉🎉
    Trenutno sve djeluje da će uz naravno fizikalnu terapiju to na kraju biti jedan sasvim zdravi dječaćić. 
    Za doma se još malo moramo strpeti jer ipak dosta gledaju na tu gestacijsku dob.
    Super je da je imao toliku kilažu, ali doktorima je ipak važnija ta gestacija. Tako da vele da bi barem do njegovih 36tt trebali biti tu. 

P.s. ako će se kojoj potrefiti da će se morati ili zeljeti trajno izdajati...izdajalicu SPECTRU vam preporučam od sveg srca...to je doslovno zmaj...
    Puno košta i zato se ona kupuje samo ako znate da se planirate (kao ja) trajno izdajati...
    Kupili smo drugi dan po porodu avent električnu i nebi vjerovali ocito neka s greskom i sama se gasila...stres na max...ali dobro vratili nam u jednom danu novce i onda smo odmah uzelu tu... 

sassy
    24. Listopad 2025. 11:02

Dea bas mi je drago da si se javila i da ste dobro ❤️ da stvari idu svojim tokom i da je okej.
    Super da mozes ostati i ti s njim, kod nas salju mamu kuci :/
    Zelim da uskoro ti se beba pridruzi i da se sto vise mazite. Super da je tako lijepa prica ispala iz svega.

Grlim vas puno i saljem pozitivne vibre❤️

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

rei
    24. Listopad 2025. 13:03

Dea jesi uzela spectru s1 plus ? Ja sam ju isto gledala, vidjela sam da se moze i iznajmiti 🤔 na kraju sam bas jucer narucila avent hands free duo ... nadam se da nece doci s greskom 😅 i da ce pomoci ako zatreba. Sad ne znam da li sam pogrijesila jer sam nju uzela 🤦‍♀️

dea3
    24. Listopad 2025. 13:16

Rei
    Da, ta spectra...
    Šta da vam kažem, tu u bolnici koristim ju kao jednostruku (iako je dvostruka) i za 15 minuta ja dobijem trenutno 100 ml  bez pola muke 🙈
    Ali naravno da netko sad ne pomisli kako je ona sama po sebi čudotvorna...
    Do ovog smo došli u nekih 7 dana kak ju koristim ali bez iznimke svakih 3 sata (osim u pol 3 u noc) ...znaci 7 izdajanja imam...pa navucem svaki dan 10 više....

Ja sam isto gledala te handa free...ali ja imam jako velika prsa i ja sam se ipak bojala da to nebi funkcioniralo...a i one se preporucaju za povremena izdajanja, a Spectra je baš za trajno izdajanje na kojem ću ja sigurno ostati....

Tako da nikako nebi predložila nekome da daje toliki novac na nju dokle ne zna u kojem će smjeru točno ići...

Viđala sam da znaju žene kupiti pa i s njom odustati nakon mjesec dva i onda ju prodati za 200 eura..puna cijena je 300

Samo nama je bila jako velika hića kad je ova zakazala (gle rekla bi da je to stvarno bio izoliran slucaj - jednostavno je od pocetka bila cudna) i nisam imala vremena traziti rabljene...ovako sam našla neku ljekarnu naručila u 2 popodne i drugo jutro u 8 je bila kod nas, a u pol 10 u rodilištu 🤭) ...

31+5 tt rođena beba 💙 J 💙

sassy
    24. Listopad 2025. 13:30

Ja imam avent elektricnu, nisam uzimala dok mj nije zatrebala i koristila sam po potrebi. Okej je al nije za neko dugorocno izdajanje, bar meni ne izvuce puno.

Drugarica je iskljucivo izdajala god i ulozila je u spectru i kune se u nju. Mislim da je prije nasla da iznajmi proba pa tek onda kupila. Sad ne znam gdje to moze vjerovatno ima grupa tih savjetnica za dojenje koje iznajmljuju.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

DvostrukiKaos
    24. Listopad 2025. 17:28

Ja sam se nakon Aventove električne odlučila na tu Spectru u istoj nadi da se što dulje izdajam i nadam se da će me oduševit kao i tebe.🤗

sassy
    [UREĐENO] 24. Listopad 2025. 13:27

Cvita kako ide? Setas li? Kako je zivjeti malo "normalnijim tempom" :)

Pitanje za mame s prijetecim prijevremenim: kad ste krenule pripremati i kupovati stvari za bebu?
    Meni je svakako prerano al razmisljam kad bi trebalo obzirom na mogucnost raznih scenarija

dea3
    24. Listopad 2025. 12:20

Samo kupuj i spremaj ti polako 🫣
    Ulošci se ne mogu pokvariti...a ovako barem znaš da ih imaš doma spremne...

Mi smo isto dio dosta rano kupili...i onda zadnji dio nikako pa nikako...
    Ja bi u pravilu trgovinu obavila samo nakon pregleda ako bi doktor rekao da je ok...
    A muž je taman bio u nekom poslu...tako da nam se taman onda potrefilo da sam tocno dan prije poroda kupili zadnjih par stvari između ostalog spavacicu u kojoj sam rodila 😂🫣 i pelene i maramice za bebu...to mi je nedostajalo...
    Sreća pa čim sam došla doma sam stavila u mašinu i oprala...
    A ujutro u 6 kad je krenula bol...u 15 minuta smo spremili torbu...ja od trudova nisam mogla, a muž je sav bil u šoku i na prvu nist nije mogao naći 🤭
    Ali dobro uzeli smo sve što je za prvu ruku trebalo, sreca blizu smo rodilistu pa je onda još u par navrata donio sve što nismo odmah...buduci da je bilo odmah jasno da ću možda i mjesec dana biti tu...
    Sad imam sve tu od fena do grickalice i rašpe za nokte 🙃🙈 što vam naravno ne treba ako ste tri dana u rodilistu...

rei
    24. Listopad 2025. 12:57

Sassy ja sam spremila torbu 🤦‍♀️ jos samo spavacice moram kupiti i dodati naravno neke stvari ( to cu bas pred odlazak - cetkica za zube, punjac za mobitel, voda ... ) 
    Robica za bebu mi se upravo susi vani pa cu opeglati ovih dana i onda je i to spremno. Ja sam sve narucila online i dm, c&a, h&m dode dosta brzo paket za 3 4 dana. Mozda je prerano ali psihicki sam puno smirenija kad znam da sam nesto pripremila ...

sassy
    24. Listopad 2025. 13:27

A ja se pitam jel mi rano da narucujem za Black Friday 🤣

Iskreno bojim se kupovat sada jer se plasim negativnog ishoda i onda bi mi gledanje u te stvari tesko palo, pa sve nesto odgadjam ne gledam a bit ce sigurno dobrih deals za BF. Nikako da izadjem iz ovog grca i bacam pozitivnu mantru, da preguram tih 25/26 pa cu valjda "odahnut"

Sto se tice krupnijih stvari tipa krevetic, kolica to imamo od prosle cure.

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Cvita123
    [UREĐENO] 24. Listopad 2025. 18:01

Sassy, setam lagano, imam neku blokadu pa me sve nesto strah nakon toliko lezanja 😂 al dobro je, svaki dan odradim setnju
    Pripremam zadnje stvari koje jos nismo, torba spremna 

Danas sam 36+1
    Beba ima oko 2700 na zadnjem pregledu, sad idem svaki tjedan CTG+pregled

Nadam se da ce biti sve ok

(Dva puta pisem ovaj komentar nesto me zeza, sori ako se oba objave)

sassy
    24. Listopad 2025. 18:01

Superiska :) eto te jos malo pa terminska trudnica ❤️

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Cvita123
    24. Listopad 2025. 14:42

Ja sam torbu oko 27 tjedna pripremila kad je krenulo to naglo skracivanje i omeksavanje cerviksa, narucila sve iz DM-a i spavacice s neke stranice na FB i ubacila cisto da imam nesto ako krene 🤣 
    A sad sam do kraja sve po popisu pripremila
    Jos robicu moram oprati i opeglati ovih dana 

sassy
    [UREĐENO] 28. Listopad 2025. 16:01

Ja danas bila na preoperativnoj pripremi za cerclage i opet urin ne djeluje mi okej, pise ima dosta bakterija al nije bilo moje dr pisala sam da sutra pogleda. Ja cu ih ponovit u slucaju da nisam dobro uzela uzorak.
    Danas su mi radili ispiranje pa me sve boli poslije i ledja i stomak. Skroz sam osjetljiva dole.
    Mnogo sam pala psihicki kad sam vidjela te nalaze i uz to strah od tog zahvata, opste anestezije i svega, oporavka poslije.
    Djeluje mi nemoguce izgurat ista i imam osjecaj da se samo vrtim u krug.

Cvita123
    27. Listopad 2025. 18:54

Sretno! Drzim fige da sve bude dobro! ☺️😊

rei
    28. Listopad 2025. 12:48

Nadam se da ce urin biti uredan, meni cesto pise puno bakterija u urinu a urinokuktura bude sterilna 🤷‍♀️. Vjerujem da te strah, pogotovo jer ides prvi put na takav zahvat ali biti ce sve u redu. Samo razmisljaj o svojoj bebici i kako ces biti sigurnija nakon serklaze i docekati ces lijepe tjedne s manje stresa i muke 🤞 sretno sutra ☺️🤗 biti ce sve u redu 😊

sassy
    28. Listopad 2025. 13:37

Jutros je bolji nalaz, 1-2 eritrocita, 4-5 leukocita i nesto bakterija sto vjerujem da je okej za trudnocu.
    Ja sam pisala sinoc dr da pogleda danas i nije mi se nista javljala al vjerujem da je to okej sad.

Hvala vam cure, imam ogromnu tremu i jedva cekam da prodje

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

dea3
    28. Listopad 2025. 14:28

Ne trebas se bojati serklaže. Više traje priprema nego sami zahvat. Mene osobno nije poslije boljelo skoro ništa. Išla sam doma 4 dan od zahvata. 
    Sretnoooo!!! 

sassy
    28. Listopad 2025. 15:06

Jesu li tebe Dea radili u spinalnoj il opstoj?
    Kod nas je opsta.
    Nadam se da budem i ja te srece da prodjem sto laganije i uspjesnije i bez bolova 🙏
    Isla bih kuci sutradan poslije tokolize ako prodje sve okej - ne ostavljaju duze

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

dea3
    28. Listopad 2025. 16:01

Ja sam bila na dvije serklaže u dvije različite bolnice i obje su bile uz spinalnu anesteziju. 

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

Deja14
    [UREĐENO] 29. Listopad 2025. 21:43

Pozdrav, prva mi je trudnoca, prosle nedelje sam bila 26 nedelja i imala sam neprijatna zatezanja u stomaku , gde jednim delom bude tvrd a na drugoj strani mekan.
    Otisla sam sutradan ujutru na pregled cisto da doktorica proveri grlic i bebicu.
    Sa bebicom je sve super, ali na izvestaju mi pise ovako:
    CX 4.7 sa pocetnom tunelizacijom
    Prepisan mi je utrogestan vaginalno 2x200mg i mirovanje.
    Zanima me sta joj dodje to 4.7 , jer gde god da sam citala duzina se izrazava u mm, pa me ovo buni sta joj znaci 4.7🙄
    I da li je okej ta terapija

Cvita123
    29. Listopad 2025. 21:43

Meni je moj u cm upisivao uvijek u trudnicku, mozda je onda to, pitaj
     npr govori cerviks nam je na 26 mm, u trudnickoj upise isto to, samo u cm 2.60 cm

👩24
    Pokušavamo od 02.2023 bez trudnoce
    🧔‍♂️ 28
    14.06. Spermiogram
    Dijagnoza: Asthenoteratozoospermia
    12.09. Spermiogram jos losiji
    11.03 normospermia🧔‍♂️
    👩 11.03 histeroskopija sa polipektomijom.
    20.05.2025. ➕️
    Baby girl🩷🌸🎀

rei
    29. Listopad 2025. 20:39

Sassy kako si ? ☺️ nadam se da je sve proslo kako treba 🤗

sassy
    29. Listopad 2025. 22:07

Evo mene cure, zavrsila danas poslije podne serklaz.
    Bas sam bila pod tremom jos se nesto oduzilo nikako da me uzmu, al dobro je proslo - kazu :) dr kaze da je mnogo smeksan grlic i da je dobro sto smo zasili.
    Ja sam u bolovima, ledja me ubise a ne daju mi da se pomjerim ni legnem na stranu dok sam na tokolizi. Imam i bolova u stomaku nekad se stvrdne al ledja me ubise. Sumnjam da cu ista zaspat veceras.
    Opsta anestezija je bila okej kazu da sam plakala dok sam se budila - ja se ne sjecam 

2021 Baby girl 💕
    03/25 biohemijska 💔
    06/25 Baby girl 💕

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI