Pozdrav svima, evo da se javim. Kontrola je prosla super, cini se da je pesar stabilizirao cerviks i spomenuli su da mjeri vise od 2cm. Tako da su me odlucili poslati doma i sad sam evo na kaucu, bez igala i CTGa i moram na tjedne kontrole to 34. tjedna. Trazila sam i ultrazvuk bebe, i malisa je dobio 500g u 2 tjedna, 1700g. Tako da mu izgleda godi sto lezim i jedem. Sve ostalo je oko prosjeka.
Nadam se da si i vase kontrole prosle dobro, drzim fige i javite! 🥰
Pozdrav svima, evo da se javim. Kontrola je prosla super, cini se da je pesar stabilizirao cerviks i spomenuli su da mjeri vise od 2cm. Tako da su me odlucili poslati doma i sad sam evo na kaucu, bez igala i CTGa i moram na tjedne kontrole to 34. tjedna. Trazila sam i ultrazvuk bebe, i malisa je dobio 500g u 2 tjedna, 1700g. Tako da mu izgleda godi sto lezim i jedem. Sve ostalo je oko prosjeka.
Nadam se da si i vase kontrole prosle dobro, drzim fige i javite!🥰
Eh super, sad ce ti biti malo lakse ali I dalje mirovanje obavezno.. ma sve zavisi ko ti mjeri, kako ti postavi kursor, da li je isti uzv.. Meni po prijemu u bolnicu izmjerena jedna gramaza sto je i odgovaralo mjerama mog privatnog ginekologa, dva dana prije sam bila kod njega.. Nakon 3 dana od prijema, ponovo mi rade uzv, frka, beba izgubila na gramazi od prijema, radi test na preeklamsiju, ja se isplakala, gore mi je to bilo nego trudovi. Sl dan sefica patologije mi radila uzv, kaze pa vidi sto je dobra bolnička hrana dobio od jucer 180g.. i onda mi objasni, različite osobe različito rade, da me to nikad ne brine..
Nadam se da si i vase kontrole prosle dobro, drzim fige i javite!🥰
Eh super, sad ce ti biti malo lakse ali I dalje mirovanje obavezno.. ma sve zavisi ko ti mjeri, kako ti postavi kursor, da li je isti uzv.. Meni po prijemu u bolnicu izmjerena jedna gramaza sto je i odgovaralo mjerama mog privatnog ginekologa, dva dana prije sam bila kod njega.. Nakon 3 dana od prijema, ponovo mi rade uzv, frka, beba izgubila na gramazi od prijema, radi test na preeklamsiju, ja se isplakala, gore mi je to bilo nego trudovi. Sl dan sefica patologije mi radila uzv, kaze pa vidi sto je dobra bolnička hrana dobio od jucer 180g.. i onda mi objasni, različite osobe različito rade, da me to nikad ne brine..
Ima jos tih bajnih 3 tjedna za progurati, isto kao i tebi. Oni stvarno iza 34 tjedna ne brinu iako je idealno doci do 36. Cak mi u otpusnom pismu pise da bi trebala mirovati do kraja 33. tjedna. Pa nekako sam oprezno optimisticna da ako sam progurala nesto vise od dva tjedna vec od dijagnoze, da cemo i tih 3 jos progurati. :) Kako je tebi kontrola prosla? Bas se tebe sjetim svaki put kad me nesto zaboli, Ledja.vec otpadaju, a i trbuh zbog probave ne prestaje raditi probleme. Kako se i mali rita nekad me bas zna presjeci.
I 100% se slazem za uzv i sto se cervixa tice i bebe, svaka osoba mi je nesto drugo rekla. Ali ajde bar se prva gramaza od moje ginekologice i u bolnici slagala pa sam nekako uvjerena da je dobio na kilazi. 1700 svakako je malo, ali bolje od 1200, ako slucajno iskoci. Ja se nadam do 2kg dogurati do 32. tjedna. :D
Ima jos tih bajnih 3 tjedna za progurati, isto kao i tebi. Oni stvarno iza 34 tjedna ne brinu iako je idealno doci do 36. Cak mi u otpusnom pismu pise da bi trebala mirovati do kraja 33. tjedna. Pa nekako sam oprezno optimisticna da ako sam progurala nesto vise od dva tjedna vec od dijagnoze,
Eh i ja se tome nadam, nekako mi je 2kg magično hah, iako mi je doktorica objasnila nema veze gramaza toliko, bitniji je tjedan, jer imaš bebu u 27 tj rodjena sa 1kg, i bebu u 31tj sa 900g i bolje prodje jer su vise razvijeni organi.. Ma stalno nesto, mene jutros probudili grcici, ne znam da li me boli zeludac ili stomak, ne mogu u wc, od 16 pocele lažne, tj nadam se da su one.. a sto se tice godina sve smo tu negdje, ja imam 34, druga trudnoca ali prvu sam izgubila i dugo smo čekali na ovu, cak sam bila u tom ciklusu kad sam ostala trudna na konsultacijama za ivf, i nekoliko dana poslije poz test.. nase je da mirujem, damo sve od sebe i vjerovati da će sve biti dobro..
Kontrola je bila brzinska, vise ctg, cerviks, brzinski bebu izmjerila, dobila neke nalaze da izvadim jer izgleda da mi se pokrenuo kamenac, kontrola za 2 tjedna..
Btw dajte preporuke za filmove i serije na netflix, izgubim sat tražeći i odustanem ili neka dobra knjiga u pdf
Zaboravila sam te pitati sta su ti rekli, da li moras strogo da mirujes ili..
Ne strogo, rekli su mi 15 min da prosetam po kuci svaki dan zbog rizika za trombozu, da si slobodno ustanem po hranu, sjednem dok jedem, mogu na wc, tusirati se i higijenu obaviti. Mogu i raditi ali ja radim od doma pa mogu i iz kreveta. I rekli su da mogu otici na sve preglede, od gjbekologa i ocnog i sto sve vec be. Ne smijem cistiti, raditi fizicki po kuci, ne smijem dizati nista teze, previse se saginjati/cucati i tako. Dr rekao, Bozicno vrijeme dolazi: gledati Harrya Pottera i Gospodara Prstenova.
Ovo sto kazes za tjedne i kilazu, ima smisla jer ipak su organi razvijeniji. I meni je tih 2 kg magican broj ali eto nadam se uskoro bude za obje!
Sto su ti rekli za cerviks? Jedu tebi preporucili strogo mirovanje?
Dok sam bila u bolnici sam gledala Killing Eve na Netflixu, nije losa serija iako sam ja bila skroz dekoncentrirana.
Ne strogo, rekli su mi 15 min da prosetam po kuci svaki dan zbog rizika za trombozu, da si slobodno ustanem po hranu, sjednem dok jedem, mogu na wc, tusirati se i higijenu obaviti. Mogu i raditi ali ja radim od doma pa mogu i iz kreveta. I rekli su da mogu otici na sve preglede, od gjbekologa i ocnog i sto sve vec be. Ne smijem cistiti, raditi fizicki po kuci, ne smijem dizati nista teze, previse se saginjati/cucati i tako. Dr rekao, Bozicno vrijeme dolazi: gledati Harrya Pottera i Gospodara Prstenova.
Ovo sto kazes za tjedne i kilazu, ima smisla jer ipak su organi razvijeniji. I meni je tih 2 kg magican broj ali eto nadam se uskoro bude za obje!
Sto su ti rekli za cerviks? Jedu tebi preporucili strogo mirovanje?
Dok sam bila u bolnici sam gledala Killing Eve na Netflixu, nije losa serija iako sam ja bila skroz dekoncentrirana.
I meni je najgora ta dekoncentrisanost, ne mogu misli da držim.. Meni su rekli bez fizičkih poslova, po kuci sve muz, ja napravim kafu, doručak sebi, caj, ustanem po vodu, wc, iz sobe u sobu, a dozvoljeno mi je 2x do 3x tjedno 20 min setnje.. Moja doktorica ne vjeruje da mirovanje moze spriječiti prijevremeni porodjaj. Meni je najgore sto kad izadjem u setnju, pritisak mi je dole, i onda poslije bh kontrakcije počnu, tako da izbjegavam vani setnje, po kuci setam 😅.. izbjegavam sjediti i ja bih mogla raditi od kuce ali mi baš smeta kad sjedim. Cerviks je malo kraci nego prošli put, pregled je bas bio brzinski, njoj je bitno da ctg ne registruje trudove i da sam zatvorena kako sam skontala.. Cekam novi termin za dva tjedna, poslala sam joj nalaze i za termin i jos cekam odg 😅..
I da meni su ukljucili probiotik svaku noc da pijem, kako bih imala urednu probavu (sa kojom oduvijek imam problem), jer se ne smijemo naprezati, to je djelovalo jedno vrijeme sad opet problem, pa su rekli da uzmem i cepice ako 3 dana ne budem isla van. Tako da mozda da i ti pokušaš sa tim
Razumijem 100%, i sama sam takva. U 38. godini prva trudnoca, u prvom tromjesecju sam se plasila da ne izgubim bebu ili da ima kakav kromosomski/geneticki poremecaj, u drugom su se cudni simptomi poceli javljati s bolovima u trbuhu i kontrakcijama, i pritiskom na zdjelicu, evo sad u trecem sam se taman pocela oko poroda brinuti - jer treba dijete nekako izaci van, nodocekao me zapravo prvi pravi problem. I sad je sve ovo drugo palo u vodu. Evo i tebi i sebi: glavu gore, mirovat cemo koliko treba, i polako: iz dana u dan. Sto freyaa kaze: da rodimo zivu i zdravu djecu. Od prijateljica sam evo vec cula vise prica gdje su zene roditle u 23. ili u 26./27. tjednu i sve je u redu bilo. Ok, naravno svi to zelimo izbjeci i roditi u terminu, ali vecina prognoza je optimisticna. Ja se isto trudim zauzeti taj stav jer je to i za bebu dobro. Sigurno taj stres koji nosimo ne valja. Valjda sam pretresla bespuca foruma, sto Hrvatskih, sto Srpskih, sto Njemackih i ovih internacionalnih tipa Reddit, i najcesce saznanje je da zene sa tim skracenim cerviksom mirovanjem zapravo vecinom rode u terminu ili blizu. Koliko sa shvatila jedino one koje nisu imale diagnozu i bile pod kontrolom, desi se da rode ranije. Nisam ni ja pametna, ali zelim ti svu srecu! Mirovat cemo skupa do kraja! Saljem pozitivne vibracije i zelim sve najbolje.
Anelerien
Hvala na riječima podrške! I ja se nadam da će sve proći kako treba i da ćemo roditi žive i zdrave bebice.
Nisam išla čitati unatrag pa ne znam točno s kojim si ti problemima suočena? Super da si blizu sigurnjim tjednima, to je vjerujem veliko olakašanje. Svaki period nosi svoje muke, ali ipak je malo lakše kad dođeš u sigurniju zonu.
Ja sam tako daleko od toga... A nema mi druge-mirujem, idem samo do wc i usput napravim koji korak po stanu. Iscjedak mi je trenutno tamno crven, skoro smećkast sa sitnim komadićima. Ali još ga ima, jedva čekam da prestane. Imam fobiju od crvene boje 😆. Počela sam i s utrogestanom vaginalno 2x200 navečer prije spavanja, dosad sam ga pila, valjda će i to nešto pomoći.
I da, ne znam kolko tuširanje i pranje kose mogu naškoditi? Tuširanje, a pogotovo pranje kose sam smanjila na minimum, održavam samo svakodnevnu higijenu donjeg područja.
Hvala na riječima podrške! I ja se nadam da će sve proći kako treba i da ćemo roditi žive i zdrave bebice.
Nisam išla čitati unatrag pa ne znam točno s kojim si ti problemima suočena? Super da si blizu sigurnjim tjednima, to je vjerujem veliko olakašanje. Svaki period nosi svoje muke, ali ipak je malo lakše kad dođeš u sigurniju zonu.
Ja sam tako daleko od toga… A nema mi druge-mirujem, idem samo do wc i usput napravim koji korak po stanu. Iscjedak mi je trenutno tamno crven, skoro smećkast sa sitnim komadićima. Ali još ga ima, jedva čekam da prestane. Imam fobiju od crvene boje 😆. Počela sam i s utrogestanom vaginalno 2x200 navečer prije spavanja, dosad sam ga pila, valjda će i to nešto pomoći.
I da, ne znam kolko tuširanje i pranje kose mogu naškoditi? Tuširanje, a pogotovo pranje kose sam smanjila na minimum, održavam samo svakodnevnu higijenu donjeg područja.
Ako je krenulo prema smedjem, smiruje se polako hvala bogu.. Ali i kad stane i dalje miruj, obzirom na kraci cerviks.. zaboravila sam koji si ono tjedan i koliki je cerviks.. Da, ja sam nasla neka americka istraživanja o utjecaju progesterona na cerviks, i pokazalo se jako dobrim, tako da ti si rano krenula sa tim, bit ce to dobro a i doktor te prati, a i uvijek ima opcija serklaz.. Ja se tusiram skoro svaki dan ali brzinski, a kosu perem 2x tjedno.. depiliranje mi je noćna mora, tako da bolje sto ne vidim kako to sve izgleda 😅
freyaa, iz nekog razloga mi ne da odgovoriti na tvoj post, pa evo:
Znaci sve isto, ne potpuno mirovanje ali ne pretjerivati iscim. I meni muz sve radi jadan, rado bi ja ustala da neke stvari i sama napravim, ali bolje ne. 🤷🏻♀️ Dali su mu i da radi od doma skroz da pazi na mene. Meni sjediti nije ugodno djelomicno zbog pesara a ni ne zelim stvarati pritisak na cerviks. Tako da polulezeci radim. Ionako imam puno sastanaka pa slusalice u usi i ok je. Tipkati je malo veci problem, ali za psihu radit nesto je divno.
Sto se probave, meni je ginekologica preporucila Mucofalk to je na bazi psyllium ljuskica i jos nekih sjemenki i pomaze. Jedem i jogurta i dosta juha pa mislim da i to nesto radi. Jedino sto me vec rano ujutro probava probudi jer od silnih preparata me tjera na wc. 🤣
Sortiraj odgovore
Najstariji