Pa ne znam, jer su razlicita shvatanja oko ove trombofilije. Trebam sad u petak ponovo vaditi nalaze pa ću vidjeti sta ce reci. Ali mojoj prijateljici su uključili tek na 1,3 u drugom trimestu, tj oko 18 sedmice.
Jesu te popustili ista bolovi? Zašto te ne ostave u bolnici ako je vec tako stanje? Ne znam odakle si i sta imaš od terapije ali je meni doktor rekao da nabavim prolutex (zamjena za progresteron depo) da mi uključi ako se nastave bolovi, kao i nifelat ako ni to ne bude pomagalo. Pa jedino da pitaš za te lijekove.
Ja sam isto poprilično mršava još imam polucisticno oboljenje bubrega i mobilan desni bubreg za koji su rekli da moze pritiskati druge organe pa onda napraviti bol, ali ja uglavnom znam gdje je pa kad promjenim položaj on se sam pomjeri. Ne znam kako ce biti dalje dok jos naraste beba.
Mostar, ma pun je odjel, pa mislim zbog toga da me nisu ostavili, a i 5 min sam od klinickog. Koristim utrogestan.. ne znam da kod nas ima prolutex
Mostar, ma pun je odjel, pa mislim zbog toga da me nisu ostavili, a i 5 min sam od klinickog. Koristim utrogestan.. ne znam da kod nas ima prolutex
Banja Luka, nema u BiH, ima u okolnim državama tako mi je dr. rekao. Meni je danas na kućnu adresu brzom poštom dostavila jedna apoteka iz Malog Zvornika. Ako ti bude trebalo da znaš.
Banja Luka, nema u BiH, ima u okolnim državama tako mi je dr. rekao. Meni je danas na kućnu adresu brzom poštom dostavila jedna apoteka iz Malog Zvornika. Ako ti bude trebalo da znaš.
Hvala ti, bas cu pitati na sl kontroli za to.. A u Bl znam za jednu predivnu doktoricu, privatno radi, kolegica je imala sličan problem kao i ti, uspjela je do kraja iznijeti..
Mene na kraju nisu ni pregledali nego odlucili da ipak ostanem u bolnici do srijede/cetvrtka (sigurna sam da ce se opet promijeniti) zbog toga sto sam 2 petka zaredom testirana pozitivno na fibrinektin. Ostat cu ja i 4 tjedna jos ako treba, samo da mi je jasno sto zapravo hoce i koji je plan. Bebe jos nema, CTGovi su u redu, mislim neki su idealni neki nisu uvijek po spagi, ali ne znam sto ocekuju kad ih rade 4x dnevno - nekad beba spava, nekad je preaktivna, nekad sam ja uzrujana pa mi je puls visok itd.
Da vidim tvoj brojac, tu smo negdje. Meni jedna aplokacija isto kaze 30+4, druge svije 30+2 a formalno se vodim kao 30+2. Jos 12 dana do tog magicnog 32.tj. Kaze mi frendica da brojim vikende, jos 3 vikenda do tjedna 34.
Poluluda sam vise od brige, ali dobra stvar je da vec lezim 12 dana i bebe jos nema vani! :)
To je bitno, da je beba jos u stomaku I da raste, znas li možda mjere bebe, tj gramazu.
Zar nije 4 vikenda hah.. ja idem dan po dan, jedan dan sam super i onda puff bolovi, više bih voljela da sam u bolnici…
Jos je u trbuhu (evo 30+4 za 2h). Najnovije sto su mi rekli je da ce sutra ili petak kontrola i ako je cervix stabilno, da mogu kuci. S jedne strane mi je ok biti tu jer nas stalno kontroliraju ali evo kako je 2 tjedna sve ok, ne znam ima li smisla vise. Vidjet cu, ako je preporuka da ostanem, ostat cu do tog 34. tjedna, to je jos 25 dana. Imala sam zadnji ultrazvuk na 28+5 kad sam zavrsila u bolnici i bio je 1200 (ovdje je u Njemackoj to mrvicu iznad prosjeka ali racunam da je na jugu drukcija situacija). Sad se nadam da je dogurao bar do 1400g, ali ne znam. Tvojabeba?
Taj 4. vikend je vec 34. tjedan oa ga ne racunam da mi je lakse hahaha. Ista je stvar sa mnom, mislim da otkad lezim primjecujem sve i onda me sve zivo muci. Bebini pokreti (jesu li normalni), moje te kontrakcije, pa neka ostra bol se zna javiti. Cim ustanem do wc-a ili prosetam po caj, nista vise ne osjetim. Tako da mislim i da psiha radi svoje jer lezimo. Ja brojim: 3 dana do 31., 11 do 32,, 25 dana do 34. Imam i brojac na mobitelu koji odbrojava tjedne, dane, sate, minute i sekunde. Boze sacuvaj! :)
Mene na kraju nisu ni pregledali nego odlucili da ipak ostanem u bolnici do srijede/cetvrtka (sigurna sam da ce se opet promijeniti) zbog toga sto sam 2 petka zaredom testirana pozitivno na fibrinektin. Ostat cu ja i 4 tjedna jos ako treba, samo da mi je jasno sto zapravo hoce i koji je plan. Bebe jos nema, CTGovi su u redu, mislim neki su idealni neki nisu uvijek po spagi, ali ne znam sto ocekuju kad ih rade 4x dnevno - nekad beba spava, nekad je preaktivna, nekad sam ja uzrujana pa mi je puls visok itd.
Da vidim tvoj brojac, tu smo negdje. Meni jedna aplokacija isto kaze 30+4, druge svije 30+2 a formalno se vodim kao 30+2. Jos 12 dana do tog magicnog 32.tj. Kaze mi frendica da brojim vikende, jos 3 vikenda do tjedna 34.
Poluluda sam vise od brige, ali dobra stvar je da vec lezim 12 dana i bebe jos nema vani! :)
To je bitno, da je beba jos u stomaku I da raste, znas li možda mjere bebe, tj gramazu.
Zar nije 4 vikenda hah.. ja idem dan po dan, jedan dan sam super i onda puff bolovi, više bih voljela da sam u bolnici…
Jos je u trbuhu (evo 30+4 za 2h). Najnovije sto su mi rekli je da ce sutra ili petak kontrola i ako je cervix stabilno, da mogu kuci. S jedne strane mi je ok biti tu jer nas stalno kontroliraju ali evo kako je 2 tjedna sve ok, ne znam ima li smisla vise. Vidjet cu, ako je preporuka da ostanem, ostat cu do tog 34. tjedna, to je jos 25 dana. Imala sam zadnji ultrazvuk na 28+5 kad sam zavrsila u bolnici i bio je 1200 (ovdje je u Njemackoj to mrvicu iznad prosjeka ali racunam da je na jugu drukcija situacija). Sad se nadam da je dogurao bar do 1400g, ali ne znam. Tvojabeba?
Taj 4. vikend je vec 34. tjedan oa ga ne racunam da mi je lakse hahaha. Ista je stvar sa mnom, mislim da otkad lezim primjecujem sve i onda me sve zivo muci. Bebini pokreti (jesu li normalni), moje te kontrakcije, pa neka ostra bol se zna javiti. Cim ustanem do wc-a ili prosetam po caj, nista vise ne osjetim. Tako da mislim i da psiha radi svoje jer lezimo. Ja brojim: 3 dana do 31., 11 do 32,, 25 dana do 34. Imam i brojac na mobitelu koji odbrojava tjedne, dane, sate, minute i sekunde. Boze sacuvaj! :)
Isprike: 1200 g - malo ISPOD prosjeka.
Strasno mi je zao sbog tvog gubitka. Ne mogu ni zamisliti koliko je tesko prolaziti kroz drugu trudnocu nakon toga. ♥️ Sto se tice cerviksa, mislim da je notmalno da se mjere malo mijenjaju, ovisno tko i kada mjeri. Meni je u 10 dana mjeren 1.4 (prije 3 dana), 1.6 (prije 10 dana), 1.7 (prije 2 dana), 1.8,(prije 9 dana) i 1.9 cm (na isti dan kad i 1.6 cm, znaci 10). Takodjer, cerviks je i dinamicna struktura pa je normalno da malo varira. Oni to gledaju kao “stabilno”.
Psihički sam bila dobra dok mi nisu rekli ovo cerviks i dok ne počnu ovi neki čudni bolovi za koje pojma nemam sta su. Dva tri dana sam ok, onda me to sve dole nesto boli, pa stolica i sve u krug. Ali dan po dan i pregled po pregled i valjda ce sve biti dobro ❤️
Sigurnije je da si u bolnici u svakom slučaju, iako je teško ponekad više zbog ljudih oko tebe nego same bolnice, bar je meni tako bilo.
Evo bas objema odgovaram, sve znam. Svaki pokret donosi novu bol, neugodnost, i onda se pitas je li sve normalno, je li to to. Ma uzas. Ja mislim da i ovo mirovanje, koliko god je nuzno, na psihu utjece. Ja sam se toliko u bolnici istresirala da sam imala danima te lazne kontrakcije svakih 15 min. Jedino kad spavam ih nisam imala jer se valjda opustim. Sad sam se malo smirila ali jave se tu i tamo.
Sto se probave tice, isto, me uzasno trbuh boli a bolnicka hrana ne pomaze.
Koliko sam procitala tvoju pricu, nekako mislim da se zbog cerviksa ne moras previse sekirati, jer zadnje mjerenje je bila dobra duzina. I cini da da tvoji lijecnici isto nisu zabrinuti sto je dobar znak.
Sto se trombofilije tice, inzistiraj da te dobro pregledaju i daju terapiju ako treba. Vec si izgubila trudnocu i normalno da se bojis i da ne znas sto bi mislila.
Kontrola bam je svima evo danas/sutra, pa se nadam dobrim vijestima! 🤞🏻
Jao iste smo, ja brojim svaki dan, sat, sta drugo da radim, ne mogu nesto ni da gledam TV, ne drzi mi pažnju.. i kod mene je tu negdje bio u tim tjednima, ali ne mogu ni ocekivati veliku bebu kad sam ja sitna..
Sinoć me bolio pupak, pa odmah teorije neke u glavi sta bi moglo da bude.. Ne znam jesu li vama dali apaurin, normabel ili nesto tako..
Jao iste smo, ja brojim svaki dan, sat, sta drugo da radim, ne mogu nesto ni da gledam TV, ne drzi mi pažnju.. i kod mene je tu negdje bio u tim tjednima, ali ne mogu ni ocekivati veliku bebu kad sam ja sitna..
Sinoć me bolio pupak, pa odmah teorije neke u glavi sta bi moglo da bude.. Ne znam jesu li vama dali apaurin, normabel ili nesto tako..
Cula sam da je normalno da pupak boli od vecine prijateljica, ako ta informacija moze pomoci! 😊
Meni nista ne daju, samo magnezij za opustanje misica. Pitala sam za diazepam (normabel) i za progesteron i za nifedipin. Za progesteron kao imam previse tjedana, nije dokazano da pomaze iza 28.tj. Diazepam ne daju tu u Njemackoj trudnicama. Nifedipin sam dobila kao kratkorocnu terapiju a ne daju redovno jer isto kao nije dokazano da pomaze. 🤷🏻♀️
I ja sam dosta mala i nisam se ni udebljala nesto puno, pa mozda onda jos i vise sve osjetimo. Ne znam vise, toliko sam bila na iglama zadnja 2 tjedna da vise mi se ni to ne da biti.
14 dana lezim tu u bolnici, beba je jos u trbuhu, pa valjda tako i ostane. ♥️
Sutra mi je isto kontrola, ako je sve stabilno, salju me kuci. Tjedne kontrole moram imati do kraja kod svoje ginekologice i hitno doci u bolnicu ako: a) krvarim ili plodna voda curi, b) imam kontrakcije svakih 2-3 min (al mislim da je svakih 5 ja bi dosla), c) ne osjetim bebu duzi niz perioda.
Pozdrav svima!
Danas sam ušla u 16tt. Uskoro ću imati 37 godina i ovo mi je prva trudnoća, ne računajući vanmaterničnu prije pola godine. Puštena sam iz bolnice prije 2 dana jer sam krajem 10. mjeseca obilno prokrvarila. Otkrili su mi hematom veličine 51x39x27. Uz to su u brisu cerviksa našli e. coli pa sam primala antibiotike. Nisam previše krvarila u bolnici, ali naravno da se krvavi iscjedak pojavio čim sam došla doma. Vjerojatno se taj hematom još cijedi. Osim toga, zbog lettza prije 5 godina imam skraćeni cerviks, neki dan su mi ga izmjerili i bio je 28 mm. Ali rekli su da ne razbijam glavu jer je to još uvijek prolazna duljina.
Ima tu još detalja, ali da priča ne bude predugačka.
Trenutno sam na mirovanju zbog hematoma, a vjerujem da mi zbog cerviksa ne gine takva situacija do kraja trudnoće. Stalno osluškujem svoje tijelo i skačem na svaku novu senzaciju, a fala bogu ima ih podosta. Uglavnom, teško se nosim s ovom trudnoćom, u smislu straha i strepnje kad će opet nešto poći po zlu. Svi mi govore da ne smijem tako razmišljati, ali ne mogu si pomoći. Pa sam odlučila svoje muke podijeliti s vama.
Pozdrav svima!
Danas sam ušla u 16tt. Uskoro ću imati 37 godina i ovo mi je prva trudnoća, ne računajući vanmaterničnu prije pola godine. Puštena sam iz bolnice prije 2 dana jer sam krajem 10. mjeseca obilno prokrvarila. Otkrili su mi hematom veličine 51x39x27. Uz to su u brisu cerviksa našli e. coli pa sam primala antibiotike. Nisam previše krvarila u bolnici, ali naravno da se krvavi iscjedak pojavio čim sam došla doma. Vjerojatno se taj hematom još cijedi. Osim toga, zbog lettza prije 5 godina imam skraćeni cerviks, neki dan su mi ga izmjerili i bio je 28 mm. Ali rekli su da ne razbijam glavu jer je to još uvijek prolazna duljina.
Ima tu još detalja, ali da priča ne bude predugačka.
Trenutno sam na mirovanju zbog hematoma, a vjerujem da mi zbog cerviksa ne gine takva situacija do kraja trudnoće. Stalno osluškujem svoje tijelo i skačem na svaku novu senzaciju, a fala bogu ima ih podosta. Uglavnom, teško se nosim s ovom trudnoćom, u smislu straha i strepnje kad će opet nešto poći po zlu. Svi mi govore da ne smijem tako razmišljati, ali ne mogu si pomoći. Pa sam odlučila svoje muke podijeliti s vama.
Razumijem 100%, i sama sam takva. U 38. godini prva trudnoca, u prvom tromjesecju sam se plasila da ne izgubim bebu ili da ima kakav kromosomski/geneticki poremecaj, u drugom su se cudni simptomi poceli javljati s bolovima u trbuhu i kontrakcijama, i pritiskom na zdjelicu, evo sad u trecem sam se taman pocela oko poroda brinuti - jer treba dijete nekako izaci van, no docekao me zapravo prvi pravi problem. I sad je sve ovo drugo palo u vodu. Evo i tebi i sebi: glavu gore, mirovat cemo koliko treba, i polako: iz dana u dan. Sto freyaa kaze: da rodimo zivu i zdravu djecu. Od prijateljica sam evo vec cula vise prica gdje su zene roditle u 23. ili u 26./27. tjednu i sve je u redu bilo. Ok, naravno svi to zelimo izbjeci i roditi u terminu, ali vecina prognoza je optimisticna. Ja se isto trudim zauzeti taj stav jer je to i za bebu dobro. Sigurno taj stres koji nosimo ne valja. Valjda sam pretresla bespuca foruma, sto Hrvatskih, sto Srpskih, sto Njemackih i ovih internacionalnih tipa Reddit, i najcesce saznanje je da zene sa tim skracenim cerviksom mirovanjem zapravo vecinom rode u terminu ili blizu. Koliko sa shvatila jedino one koje nisu imale diagnozu i bile pod kontrolom, desi se da rode ranije. Nisam ni ja pametna, ali zelim ti svu srecu! Mirovat cemo skupa do kraja! Saljem pozitivne vibracije i zelim sve najbolje.
Sortiraj odgovore
Najstariji