Drage zene koje imate spomenute probleme, ja sam u planiranju 2.trudnoce a u prvoj sam cijelo vrijeme imala skraceni cervix i na kraju sma rodila u terminu.
Zanima me zene koje ste prvi put imale tu sit, je li se ponovila u 2.trudnoci?
Dvije prijateljice su u sve tri trudnoće imale skraćen cerviks i u sve tri trudnoće su morale strogo mirovati. Dok treća prijateljica je imala samo u prvoj trudnoći skraćen cerviks, a u drugoj nije🤷🏻♀️
▪️PCOS, IR
▪️Imam curicu, 2023.❤️
▪️Termin 04.10.2024.💙
Bokic curke, nova sam u svemu ovome i prva mi je trudnoca pa nemam bas iskustva sad smo 14 tt i jucer smo bili na pregledu pa je doktorica rekla da je cerviks dosta skracen ,27mm a prije 3 tj je bio 33mm. Moram strogo mirovati i kaze da je jako brine taj moj cerviks, za 2 tj me opet narucila pa cemo vidjeti hocu li morati na serklazu ili ne. Malo me panika jer se prvi put susrecem sa time pa ako ima koja da se susrela s takvim problemom da napise kako je to sve proslo na kraju, jel uspjela s mirovanjem izdrzati do kraja trudnoce ili ste bile na serklazi, jel bili kakvih problema… s bebicom je inace sve super, i nemam nikakvih drugih problema osim toga
27tt 💗
Bok Maya, i moj cerviks je bio 27mm sa 17 i 19 tj mjeren. Doktor mi nije bio pretjerano zabrinut i rekao samo da ćemo pratiti i preporučio mirovanje ( ne strogo). Nakon toga sam bila na drugom mišljenju i anomaly scanu sa 20 tt gdje se skratio na 20mm. Tu mi je doktorica bila jako zabrinuta, naredila strogo mirovanje (wc-krevet) i dala savjet da se narucim na serklaz. U međuvremenu dok sam čekala serklazu završila na hitnoj sa prolabiranim vodenjakom i nije dobro završilo 😔 Molim te strogo miruj, jedi također lezeci i zahtjevaj serklazu cim prije jer je to dosta los nalaz za 14tt. Meni su rekli u slj trudnoći raditi preventivni serklaz sa 16tt i ranije po potrebi i strogo mirovanje me čeka. Sretno i hrabro dalje 🍀❤️
24tt prijevremeni porod 👼
Bila sam kod druge doktorice na pregledu i narucila me 2.7 za serklazu. Mirujem, ne krecem se i sve je super za sad ali se bas jako bojim te serklaze jer sam procitala i negativnih i losih iskustava . Neznam sto me sve ceka, nadam se da ce sve biti u redu i da cu brzo doma.
27tt 💗
Bila sam kod druge doktorice na pregledu i narucila me 2.7 za serklazu. Mirujem, ne krecem se i sve je super za sad ali se bas jako bojim te serklaze jer sam procitala i negativnih i pozitivnih iskustava . Neznam sto me sve ceka, nadam se da ce sve biti u redu i da cu brzo doma.
27tt 💗
Maya nemas se cega bojati. Sam postupak je jako brzo gotov, ja sam ga radila u općoj anesteziji..nije mi ništa bilo bolno. Najbitnije je da ti i beba budete ok, kod mene je rađen hitni serklaz kad je već bilo prekrasno tako da si ti u dobroj situaciji. Jedino se probaj organizirati da i nakon serklaze maksimalno mirujes ( krevet-wc relacija) barem dok ne prođes kritične tjedne za bebu. Kod samog zahvata ako prođe sve ok već nakon 2,3 dana te puštaju doma. Ako imaš još nekih pitanja slobodno pitaj rado ću pomoći.
24tt prijevremeni porod 👼
Meni je doktorica rekla da ce mi dati spinalnu pa neznam jel me budu uspavljivali, iako bi ja radije da me uspavaju . Budem im rekla da hocu da me uspavaju. Tamo su mi rekli napraviti sve pretrage prvo i onda drugi dan operacija. I ja jedva cekam da to rijesim , bit ce mi lakse. Vise me strah igli nego same operacije i svega toga
27tt 💗
Mayanemas se cega bojati. Sam postupak je jako brzo gotov, ja sam ga radila u općoj anesteziji..nije mi ništa bilo bolno. Najbitnije je da ti i beba budete ok, kod mene je rađen hitni serklaz kad je već bilo prekrasno tako da si ti u dobroj situaciji. Jedino se probaj organizirati da i nakon serklaze maksimalno mirujes ( krevet-wc relacija) barem dok ne prođes kritične tjedne za bebu. Kod samog zahvata ako prođe sve ok već nakon 2,3 dana te puštaju doma. Ako imaš još nekih pitanja slobodno pitaj rado ću pomoći.
Jeste imali nesto slicno menstrualnim bolovima ali skroz slabi?
27tt 💗
Evo da se javim, prosla serklaza super, sve je u redu. Stavili su me odmah na tokolizu i ostajem do ponedjeljka, skoro tjedan dana boljela su me jako leda prvi dan jer su mi dali spinalnu, nisu me uspavali i malo dolje trbuh ali nista strasno. Sad bebica i ja mozemo mirno spavati
27tt 💗
Sortiraj odgovore
Najstariji