Nadam se da netko još prati ovu temu i da će mi  odgovoriti na komentar...
Dakle... Partner i ja radimo na proširenju obitelji nekoliko mjeseci. Uobičajeno trajanje ciklusa mi je 26 dana (rijetko 25 ili do 28), no prošla menstruacija je uranila 5 dana. Simptome PMS-a počinjem osjećati najranije desetak dana pred menstruaciju no ovaj mjesec je nešto drastično drugačije. Prvi simptomi PMS-a počeli su više od dva tjedna prije očekivane menstruacije koja bi trebala biti 20. 04.; promjene na koži poput prištića (koje inače imam samo tijekom PMS-a) i suhih dijelova kože koji svrbe (to mi je gotovo potpuno nepoznato), izmjenične napetosti u grudima i tamnjenja bradavica, bolova u donjem dijelu leđa, naglih i bezrazložnih promjena raspoloženja, učestalog mokrenja, nepredvidive izmjene potpune malaksalosti i potrebe za pojačanom aktivnosti, blagih grčeva u predjelu maternice tipičnih za PMS i snažnijih grčeva u predjelu desnog jajnika, čak i neobičan  osjećaj isticanja tekućine kao tijekom menstruacije... Ono što je posebno neobično je to što se ti simptomi kako se bliži kraj ciklusa pojačavaju, primjerice; leđa me sve više bole,  grudi više nisu napete nego bolne i nekako otečene, a posljednja dva dana imam i problem sa opstipacijom. Uz to sve, partner mi je prekjučer rekao da se ponašam "nekako drugačije". 
Ima li netko sličnih iskustava? Imam dojam da ću izludjeti sljedećih 6 dana... 
Sonjecka, to moze znaciti sve a i nista...ja sam mislila da imam klasicne simptome pms-a, samo menstruacija nikako da dode 😃 nadam se da ce biti onako kako tebi pase..samo strpljivo i brzo ce doc vrijeme testa! 😊 sretno!
Hvala vam na lijepim željama.  Samo... Toliko puta je na kraju čekanja bilo crveno razočaranje da sam se nekako prestala nadati. Ni sada se unatoč svim tim čudnim promjenama u organizmu ne usuđujem doista nadati i nekako se pokušavam uvjeriti da je riječ o nekim atipičnim hormonalnim promjenama, no tračak nade se ipak probija kroz tu barikadu. Zaboravila sam spomenuti da mi kava ima neobičan okus, kao da je prepržena, a jutros sam osjećala  mučninu no bez jačeg nagona za povraćanje. Svi simptomi koje sam proteklih mjeseci i godina (pokušavali smo više puta) tražila bar u tragovima sada su me pogodili potpuno nedvosmisleno... Kako se bliži "dan D" sve sam nervoznija i nervoznija. Najradije bih kupila 6 testova i ako treba svaki dan radila po jedan. Računam da sam (ako sam trudna) zatrudnjela neposredno po završetku prošle menstruacije pa bi razina hormona mogla biti dovoljno visoka da je test očita. Uglavnom... Ludim u iščekivanju. 
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Sonječka znam kako ti je jer i nama je ovaj put dugo trebalo da dobijemo +. Gotovo 2 godine. I u te dvije godine postala sam opsjednuta simptomima i testovima. Na kraju onaj mjesec kad sam ostala trudna imala sam manje simptoma nego u mjesecima kad sam se samo nadala da sam trudna. Simptomi su mi se pojavili tek negdje oko 6 tjedna, a od 7 su mi počele mučnine. Želim ti da dobiješ dugo očekivani plusić jer znam koliko je teško svaki mjesec pratiti simptome i dobivati minuse na testovima.
Marlameri i Gogach, hvala vam na podršci i razumijevanju. Super je što postoji ovakva stranica gdje roditelji i oni koji to žele postati mogu razmijeniti iskustva i pružiti jedni drugima podršku. Moj partner je doista divan muškarac, ali ovih dana je ustvrdio da sam opsjednuta trenutnom situacijom i da ga pomalo plašim. Onaj racionalni dio mene (ili bolje rečeno; ono što je od racionalnosti ostalo) ga razumije no ja moram to što osjećam izbaciti iz sebe i podijeliti s nekim. Razlog više da ponovno spomenem koliko sam sretna što postoji ova stranica. 
Osjećam se jako neobično, trenutno najviše na psihičkoj razini jer me proteklih nekoliko dana odjednom baš ništa ne može naživcirati; ili se nesvjesno stalno smješkam, ili mi je sve ravno. Nemam nekih posebnih želja što se hrane tiče, iako me spopadnu povremeni snažni naleti (jučer sam u trgovini letimično vidjela sladoled od naranče i odjednom sam pomislila da mi baš, baš, baš to treba- iako u biti naranču volim samo kao voće, ali ne i u slasticama). Bolovi u donjem dijelu leđa su postali promjenjivi (ujutro ih nema, ali se pojačavaju kako dan odmiče), osjećam nekakav pritisak u donjem dijelu stomaka popraćen povremenim grčevima i iritira me taj čudan osjećaj da "curim" zbog čeg stalno idem provjeravati. Bol u grudima je i dalje prisutna, kao i prištići.  Prijateljica mi kaže da dok pričamo putem Skype-a pogled konstantno usmjeravam negdje u daljinu, da mnogo gestikuliram i da djelujem izuzetno smireno… Pored svega toga, imam nekakvu potrebu za čistoćom oko sebe, do te mjere da me smeta jedna neoprana šalica u sudoperu (to inače uopće nije moja osobina). Do dana "D" imam još dva dana no za razliku od svih prethodnih iščekivanja uopće nisam nervozna (iako pokušavam biti jer mi to djeluje kao normalna reakcija), samo sam nestrpljiva i najradije bih ta dva dana jednostavno prespavala. Pretpostavljam da vam ovaj "elaborat" djeluje prilično nepovezano, ali osjećam se čudno pa nemojte zamjeriti. 
Gogach, od srca nam objema želim da crvena pošast izostane  pa da se u sretnom iščekivanju zajedno radujemo sljedećih devet mjeseci. 

Sonječka ja i mm radimo na bebi već punih 10 godina. Još nismo izgubili nadu. Mislim da tvornice testera vrlo zadovoljno trljaju ruke mojom potrošnjom istih :) :)
Ali što se tu može? To bude jače od mene.
I svaki simptom pažljivo pratim iako baš svaki put kažem da neću :) 
I ovaj mjesec idem kroz taj proces, samo je nada nekako veća,  zbog postupka..
Uglavnom brojimo 13 dana do (ne)očekivane M.
Želim se zahvaliti svim trudnicama koje i dalje klikaju na ove teme i nesebično i dalje dijele svoje savijete i iskustva i utjehu. Hvala od ♡

... na kraju ipak bude dobro, ako još nije dobro znači da nije kraj.
Sonjecka dobro se nadati.. sve se trudilice nadaju pa tako i ti. Zelim ti puno srece da uspijes. Samo polako i smireno
Mama2, hvala. Još jedan dan... Toliko dugo to želim i toliko puta je na kraju stiglo crveno razočaranje da više i ne brojim, a mogućnost da takav rezultat izostane i da vidim onu drugu crticu na testu čini mi se nevjerojatna. Uz svo informiranje proteklih godina sada sve kao da je isparilo, a ja "znam da ništa ne znam". 

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji