Nadam se da netko još prati ovu temu i da će mi odgovoriti na komentar...
Dakle... Partner i ja radimo na proširenju obitelji nekoliko mjeseci. Uobičajeno trajanje ciklusa mi je 26 dana (rijetko 25 ili do 28), no prošla menstruacija je uranila 5 dana. Simptome PMS-a počinjem osjećati najranije desetak dana pred menstruaciju no ovaj mjesec je nešto drastično drugačije. Prvi simptomi PMS-a počeli su više od dva tjedna prije očekivane menstruacije koja bi trebala biti 20. 04.; promjene na koži poput prištića (koje inače imam samo tijekom PMS-a) i suhih dijelova kože koji svrbe (to mi je gotovo potpuno nepoznato), izmjenične napetosti u grudima i tamnjenja bradavica, bolova u donjem dijelu leđa, naglih i bezrazložnih promjena raspoloženja, učestalog mokrenja, nepredvidive izmjene potpune malaksalosti i potrebe za pojačanom aktivnosti, blagih grčeva u predjelu maternice tipičnih za PMS i snažnijih grčeva u predjelu desnog jajnika, čak i neobičan osjećaj isticanja tekućine kao tijekom menstruacije... Ono što je posebno neobično je to što se ti simptomi kako se bliži kraj ciklusa pojačavaju, primjerice; leđa me sve više bole, grudi više nisu napete nego bolne i nekako otečene, a posljednja dva dana imam i problem sa opstipacijom. Uz to sve, partner mi je prekjučer rekao da se ponašam "nekako drugačije".
Ima li netko sličnih iskustava? Imam dojam da ću izludjeti sljedećih 6 dana...
Sonjecka, to moze znaciti sve a i nista...ja sam mislila da imam klasicne simptome pms-a, samo menstruacija nikako da dode 😃 nadam se da ce biti onako kako tebi pase..samo strpljivo i brzo ce doc vrijeme testa! 😊 sretno!
https://lb1f.lilypie.com/gXYTp2.png?VqgGn73u
Sonječka znam kako ti je jer i nama je ovaj put dugo trebalo da dobijemo +. Gotovo 2 godine. I u te dvije godine postala sam opsjednuta simptomima i testovima. Na kraju onaj mjesec kad sam ostala trudna imala sam manje simptoma nego u mjesecima kad sam se samo nadala da sam trudna. Simptomi su mi se pojavili tek negdje oko 6 tjedna, a od 7 su mi počele mučnine. Želim ti da dobiješ dugo očekivani plusić jer znam koliko je teško svaki mjesec pratiti simptome i dobivati minuse na testovima.
Sonječka ja i mm radimo na bebi već punih 10 godina. Još nismo izgubili nadu. Mislim da tvornice testera vrlo zadovoljno trljaju ruke mojom potrošnjom istih :) :)
Ali što se tu može? To bude jače od mene.
I svaki simptom pažljivo pratim iako baš svaki put kažem da neću :)
I ovaj mjesec idem kroz taj proces, samo je nada nekako veća, zbog postupka..
Uglavnom brojimo 13 dana do (ne)očekivane M.
Želim se zahvaliti svim trudnicama koje i dalje klikaju na ove teme i nesebično i dalje dijele svoje savijete i iskustva i utjehu. Hvala od ♡
... na kraju ipak bude dobro, ako još nije dobro znači da nije kraj.
Sonjecka dobro se nadati.. sve se trudilice nadaju pa tako i ti. Zelim ti puno srece da uspijes. Samo polako i smireno
Sortiraj odgovore
Najstariji