Simptomi nakon embriotransfera - čekanje BETE

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Nadalica
    08. Prosinac 2019. 11:41

MimiDrimi

Nadalica potpuno te razumijem. Moj čovjek također ima azoospermiu. Našli su mu plivače u bolnici Rebro i mi smo bili presretni. Jedno 5epruveta zamrznutih. Svaka je za jedan postupak. Prošla sam jedan i on je, nažalost, bio neuspješan.
    Bili smo u bedu, no 15.1. idemo na ponovno dogovor.
    Ja nemam nista zamrznuto jer je moja zaliha j.stanica jako niska, pa po postupku dobijem 2-3 stanice.
    Ja sam koristila prije transfera q10, folna, D vitamin u spreju i laneno ulje sa jogurtom na tašte, a nakon transfera i dalje folna, duphaston i 3X2 utrogestan vaginalete. Samo dvije dobili ali kazu dr. da su bile odlične kvalitete.
    Danijela ja sam m dobila 4 dana nakon negativne bete naravno prestala sam uzimati vaginalete i duphaston i procurila.

Ja imam srecu pa nemam Problem sa js, uvijek ih Bude I previse.. Problem je sto ih nemamo s cim oploditi.. Heh, sad smo dobili 4 embriona, 2 Sam vratila 04.12., a 18.12 radim betu, nadam se najboljem... Vec Nam je treci posupak, a prvi puta smo ikada uopste stigli do et

🤴32 👸29 neopstruktivma AZOOSPERMIA+ Klineferterov sindrom(xxy hromosomski)
    8/19 dugi protokol 11 js zamrznuto
    9/19 Tese, nadjeno ukupno 9 spermija
    10/19 promjena klinike
    11/19 4 oplodjene, 2 vracene, rekli nam to je to, ako ne uspije- donacija
    12/19 beta 2600 14 dnt, blizanci
    08/20 rodile se moje bebice Noah i Nadia
    2 🐧🐧

• Marina21
    08. Prosinac 2019. 15:14

MimiDrimi (ja sam stvarno glupa ne znam tagirat) jeste pokušavali s vitaminima za njega? Ili je to nešto nepovratno?

Kad vidim s kakvim se problemima neke od vas muče.. Nije mi lakše, nego samo sebe izdricam, ne smim dramit jer može bit i teže. I onda kad neka od vas uspije, virujem da ima nade ❤️ 

Inače, znam za 2 slučaja gdje su muževi nakon karcinoma testisa imali zamrznute plivače, i u oba slučaja u Češkoj uspjeli iz prve s malim brojem plivača. Tako da virujem sa ima nade za svih.

Mene zanima sad to "ljepilo", mogu li ga riješit u Petrovoj ili moram privatno... 

Danijela93
    08. Prosinac 2019. 16:54

MimiDrimi

Nadalica potpuno te razumijem. Moj čovjek također ima azoospermiu. Našli su mu plivače u bolnici Rebro i mi smo bili presretni. Jedno 5epruveta zamrznutih. Svaka je za jedan postupak. Prošla sam jedan i on je, nažalost, bio neuspješan.
    Bili smo u bedu, no 15.1. idemo na ponovno dogovor.
    Ja nemam nista zamrznuto jer je moja zaliha j.stanica jako niska, pa po postupku dobijem 2-3 stanice.
    Ja sam koristila prije transfera q10, folna, D vitamin u spreju i laneno ulje sa jogurtom na tašte, a nakon transfera i dalje folna, duphaston i 3X2 utrogestan vaginalete. Samo dvije dobili ali kazu dr. da su bile odlične kvalitete.
    Danijela ja sam m dobila 4 dana nakon negativne bete naravno prestala sam uzimati vaginalete i duphaston i procurila.

Ja Evo odmah procurila 3.dan
    Ja inace imam bolne menstruaciju Ali Dana's me je jako boljelo grcevi neki. Ali valjda je normalno cisti se sve to. 

• Mimi9
    09. Prosinac 2019. 11:13

Drage moje, sutra imam zakazanu punkciju bez anestezije i to za sada 13 folikula, ako prezivim pisem vam jer se preznojavam i na samu pomisao sta me ceka 😥
    Pitanje za "lepak" jesu to tablete, sta je to? 

MimiDrimi
    09. Prosinac 2019. 11:47

Marina pokušali smo sa svime. To se jednostavno njemu nije razvilo-dok je možda još on bio plod. Ima nade uvijek. Ja imam jos cetiri epruvete, ako ih sve iskoristim, ici ce vadit ponovno. A mozda se i mi zaputimo put Praga. Iskoristit cemo sve preko HZZO sto se da iskoristiti. Mene isto zanima to ljepilo! Kako do toga doći u Petrovu? I jel to oni umetnu prilikom transfera ili što? 😉
    Danijela, grčevi sucti normalna stvar. Iz mene je curilo kao iz kabla.
    Mimi, držim fige za punkciju na živo. Nemam iskustva s tim. Ja sam spavala pod anestezijom. ;)

Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
    Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
    1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
    2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
    3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
    4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
    5. 11/2021 Škvorc - novi postupak

Lelibeli
    09. Prosinac 2019. 11:48

Mimi9

Drage moje, sutra imam zakazanu punkciju bez anestezije i to za sada 13 folikula, ako prezivim pisem vam jer se preznojavam i na samu pomisao sta me ceka 😥

Sretno, ja sam vadila 14 js bez anestezije i bolilo je, najgore od svega što se ne smiješ pomaknit da oni mogu ubost kako treba, sve u svemu ne bi više bez, zamoli ih bar neku tabletu da ti daju da te zamanta. A "lepak" tj embryo glue ti je neka vrsta hijalurona kojeg imamo u tijelu u koji se "umoči" zametak da bi se bolje zalijepio za endometrij. Navodno povećava šanse za začeće što se meni pokazalo uspješno. ♥️

• Mimi9
    09. Prosinac 2019. 14:20

MimiDrimi

Marina pokušali smo sa svime. To se jednostavno njemu nije razvilo-dok je možda još on bio plod. Ima nade uvijek. Ja imam jos cetiri epruvete, ako ih sve iskoristim, ici ce vadit ponovno. A mozda se i mi zaputimo put Praga. Iskoristit cemo sve preko HZZO sto se da iskoristiti. Mene isto zanima to ljepilo! Kako do toga doći u Petrovu? I jel to oni umetnu prilikom transfera ili što? 😉
    Danijela, grčevi sucti normalna stvar. Iz mene je curilo kao iz kabla.
    Mimi, držim fige za punkciju na živo. Nemam iskustva s tim. Ja sam spavala pod anestezijom. ;)

Prosla sam vec jednu punkciju bez anstezije i mogu Vam reci da nikada nista bolnije nisam osetila, samo sam imala 5 uboda a ovaj put 13 😕 tako da zene mislite na mene sutra 😞
    Pitacu sutra doktorku za taj lepak, ja sam inace u Ljubljani. 

• mejan
    09. Prosinac 2019. 14:24

Mimi9

Prosla sam vec jednu punkciju bez anstezije i mogu Vam reci da nikada nista bolnije nisam osetila, samo sam imala 5 uboda a ovaj put 13 😕 tako da zene mislite na mene sutra 😞
    Pitacu sutra doktorku za taj lepak, ja sam inace u Ljubljani.

uh,zao mi je to cuti... meni su u poliklinici dali "koktelcic" injekciju (pretpostavljam protiv bolova i za smirenje) i bilo je podnosljivo.. nije me jako bolilo (doduse, imala sam 3 folikula) ali sam dosta krvarila, cak i jos dva dana poslije.

sretno sutra!! 

• mejan
    09. Prosinac 2019. 14:28

evo da prijavim svoje simptome u ovih 13 dana od transfera:
    grudi me nisu boljele (u pms-u bas jako bole), samo mozda 5.dnt lagano peckale oko bradavica i to se nastavilo povremeno.
    dva dana prije ocekivane m su mi poceli lagani lagani bolovi u predijelu trbuha i ledja kao pred menstruaciju. trajali bi par minuta i tako mozda jednom ili dva puta u danu.
    i to je to!
    skuzila sam da bi to moglo biti to kad sam vidjela da nema pms simptoma :)

Danijela93
    09. Prosinac 2019. 17:14

Mimi9

A zasto vam to rade bez anestezije?
    Ja zivim u Austriji I radila Sam umjetnu ovdje I sve zene do sada koje ja znam su radile pod anestezijom ukljucujuci I mene. 

Kod Nas kazu da je to jako bolno I da je za njih lakse I za pacijenticu pod laganom anestezijom

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI