![](/media/img/16/8a/332ccf6fc7cb1cb416df.jpeg)
Mimi9 čestitke na hrabrosti. Zelim ti srecu sa tvojih pet jajnih stanica. Biti ce to sve okej i mislimo na tebe 😉
VanaLaki u kojoj klinici si bila na postupku? Zanima me radi tog embryo glue.... Stvarno bi to željela probati... I čestitke naravno. :)
Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
5. 11/2021 Škvorc - novi postupak
Drage moje, sutra imam zakazanu punkciju bez anestezije i to za sada 13 folikula, ako prezivim pisem vam jer se preznojavam i na samu pomisao sta me ceka 😥
Pitanje za "lepak" jesu to tablete, sta je to?
A zasto vam to rade bez anestezije?
Ja zivim u Austriji I radila Sam umjetnu ovdje I sve zene do sada koje ja znam su radile pod anestezijom ukljucujuci I mene.
Kod Nas kazu da je to jako bolno I da je za njih lakse I za pacijenticu pod laganom anestezijom
Evo meeee!
Prezivela sam 13 uboda. U jednom momentu sam vrisnula, bilo je jezivo.
Ne daju nista, tek nakon punkcije daju inekciju protiv bolova. Zaista ne znam zasto to rade!
Ne smes da se pomeras da slucajno ne probodu nesto drugo ali od jacine bola samo sam odskakala 😥 i tako 13 puta.
Prvo vadjenje sam imala 5 folikula i samo jednu jc, a danas 13 folikula i 5 jc. Kada mi je embriolog rekao da imam 5 jc rasplakala sam se kao dete.
Drage moje mi zasluzujemo Sve!
Stvarno si hrabra svaka cast! Kod Nas daju anesteziju oni kazu da Mi mislimo da je to potpuna anestezija a nije kao.
Ja se nesjecam nicega samo znam da Sam dosla u sobu tu I stavili na ruku za tlak I poslije kisik I prekrili Mi oci I ja zaspala
Nisam nista hrabrija od vas... Jer niko me nije ni oitao da li hocu da budem heroj dana 😂 sto se mora Mora 🙄
Ako ovaj put ne uspe menjam kliniku i drzavu, nema sanse da opet prolazim kroz to 💪
Mimi9
Važno da je proslo, ne mogu ni da zamislim koliko to boli…ali sledi nastavak i to mnoooogo prijatniji 😊 Želim ti puno srece u četvrtak! ♥️
Joj mila hvala ti od srca, svaka lepa rec mi znaci vise od svega.
Ne mogu da dovekam sutra 🥰
Javljam novosti ❤️
Grlim.
Mimi9 čestitke na hrabrosti. Zelim ti srecu sa tvojih pet jajnih stanica. Biti ce to sve okej i mislimo na tebe 😉
VanaLaki u kojoj klinici si bila na postupku? Zanima me radi tog embryo glue…. Stvarno bi to željela probati… I čestitke naravno. :)
Hvala MimiDrimi, hvala puno!! Ovaj put bar imam nadu da ce biti bolje 🥰
U kontaktu smo 😎
VanaLaki u kojoj klinici si bila na postupku? Zanima me radi tog embryo glue…. Stvarno bi to željela probati… I čestitke naravno. :)
MimiDrimi
Hvala na čestitkama, s obzirom da imam godina, stvarno se sve super odvijalo i odvija...samo idem okolo i kucam u drvo da ne ureknem 😊
Radila sam ovde kod mene u Beogradu, klinika se zove Jevremova. Inače, taj lepak mi niko u klinici ni u jednom trenutku nije ni pominjao ni nudio sve do samog embriotransfera kada sam saznala da je to deo postupka. Ja sam pre toga za embryoglue čula prvi put od moje sestre koja je radila u Pragu. Tamo se to nudilo kao posebna opcija, 200-300 evra čini mi se da mi je rekla...to je bilo pre dve godine otprilike, možda je sad i tamo u redovnoj proceduri. Njoj nije uspelo i pored lepka, mada je imala samo jednu oplodjenu jc i to ne baš kvalitetnu. Raspitaj se svakako kod svog lekara, ako ništa drugo, mislim da lepak može samo da potpomogne uspešnost...a uspećeš! 😊
Mimi9
samo napred! 😊💪♥️
Pozz cure jedno pitanje na utrogestanima sam jucer sam imala dobit i nisam vjerovatno zbog utrogestana ali jutros nesto malo smedkasto i pop nakon utrogestana kolika je sansa da je to m koja se pokusava probit al ne uspjeva zbg utrogestana. I ima li ikakve sanse da u pet bude pozitivna beta?
ivf 11/2019
02/2020
VanaLaki hvala na informaciji o klinici, baš ću pogledati malo.
Anela, koji ti je danas dan nakon aspiracije? 😉 Sve je moguce. Mozda je implantacijsko. Tako razmišljaj 💪
Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
5. 11/2021 Škvorc - novi postupak
VanaLaki hvala na informaciji o klinici, baš ću pogledati malo.
Anela, koji ti je danas dan nakon aspiracije? 😉 Sve je moguce. Mozda je implantacijsko. Tako razmišljaj 💪
Pretprosli petak vracena dva 8stanicna. Nekako se puno ne nadam al eto ipak postoji nada
ivf 11/2019
02/2020
9.12. sam imala svoj prvi FET dvije blastociste. Dan poslije pocela sam se preznojavati, sto je kod mene jedan od simptoma PMS-a. Danas, treci dan poslije osjecam i hladnocu i tuzna sam i nesretna jer mislim da implanatacija nije uspjela. Da li je neko od vas imao preznojavanje kao simptom poslije embriotransfera? Kada pocinju simptomi PMS-a kod nesupjelih implantacija?
9.12. sam imala svoj prvi FET dvije blastociste. Dan poslije pocela sam se preznojavati, sto je kod mene jedan od simptoma PMS-a. Danas, treci dan poslije osjecam i hladnocu i tuzna sam i nesretna jer mislim da implanatacija nije uspjela. Da li je neko od vas imao preznojavanje kao simptom poslije embriotransfera? Kada pocinju simptomi PMS-a kod nesupjelih implantacija?
Ciao Makice
Molim te pokusaj da budes pozitivna jer je i suvise rano da se zna bilo sta.
Posle prvog transfera imala sam apsolutno sve simptome, negde 6-og dana je sve prestalo i moj nalaz je bio negativan, ali citajuci sve sto su devojke napisale cak ni to nije pravilo.
Pravilo glasi da pravila nema.
Samo hrabro, trudna si dok beta ne pokaze suprotno i uzivaj u ovom momentu, ono sto nam sleduje necemo izbeci svakako, pa kad je vec tako zivele vi meni!
🤗
Sortiraj odgovore
Najstariji