Simptomi nakon embriotransfera - čekanje BETE

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    20. Studeni 2019. 18:17

MimiDrimi

Bozma

Majic, ja sam se u Splitu probala upisat kod 2 doktora.prvi mi je dao kontracepciju i da dodjem svaki mjesec s novim nalazom.nakon 4-5 mjeseci mi se cinilo da me samo zavlaci i da me nikad nece ni primit jer su kasnije fsh i lh bili dobri a androstedion nije. nakon toga sam pokusala kod drugog….slicno….dobila femoston…pocela ga piti ali me to kopkalo….vrijeme ide, prosla cijela godina a ja se ne pomladjujem i jos sebi uzimam mogucnost i da prirode o ostanem trudna a ni korak blize nisam postupku. Ni jedno od njih dvoje me nije nikad pregledalo, inace uvijek imam bar 6 antralnih….svi su gledali iskljucivo taj jedan prvi nalaz hormona. Kasnije su mi i nalazi hormona bili OK, cak i AMH bolji na drugom nalazu. Cudno mi je zasto me nisu bar u prirodnjak primili, vidim po forumima da se u Ri i Zg to naveliko radi. Meni nisu ni spomenuli.
    Nadam se da će to kod tebe drugačije bit, a i godine ti idu u prilog.

Od cega Bozma visi amh izmedju dva nalaza? Sto si jela, pila, radila? Help jako me zanima….

ajme oprosti, tek vidim.
    pila sam DHEA , Q10 od 600mg, L-arganin i zadnji mjesec Alfa lipoic acid od 600mg i Melatonin od 3mg prije spavanja. Sve naručivano sa iHerba, samo pazi da ti računi  nisu preko 150kn zbog carine. sve osim Q10 je poprilično jeftino i pakiranja su im obično po 90 tableta pa si mirna 3 mjeseca.
    S tim da je prvi nalaz bio u 02.mj ove godine, drugi iz 09., a ovo sve sam počela piti početkom ljeta i ispočetka nisam baš bila redovita, tu i tamo bi nešto preskočila. U prvom postupku u 6 mjesec od 5 stanica samo 1 oplođena, drugi postupak od 6 stanica oplođene 4, dvije došle do blastica kojima je embriolog bio oduševljen. za nekoga mojih godina i nalaza to je velika stvar.
    E da, smanjila sam dosta kavu, prije bi pila po 4-5 i to velikih, sad jednu malu ujutro, rijetko još jednu kad mi baš fali.

20. Studeni 2019. 18:26

MimiDrimi, evo pogledala nalaz. Prvi AMH 3.54 pmol/L, drugi 8.88 pmol/L

Simba 1989
    20. Studeni 2019. 21:55

Bozma

MimiDrimi

Bozma

Majic, ja sam se u Splitu probala upisat kod 2 doktora.prvi mi je dao kontracepciju i da dodjem svaki mjesec s novim nalazom.nakon 4-5 mjeseci mi se cinilo da me samo zavlaci i da me nikad nece ni primit jer su kasnije fsh i lh bili dobri a androstedion nije. nakon toga sam pokusala kod drugog….slicno….dobila femoston…pocela ga piti ali me to kopkalo….vrijeme ide, prosla cijela godina a ja se ne pomladjujem i jos sebi uzimam mogucnost i da prirode o ostanem trudna a ni korak blize nisam postupku. Ni jedno od njih dvoje me nije nikad pregledalo, inace uvijek imam bar 6 antralnih….svi su gledali iskljucivo taj jedan prvi nalaz hormona. Kasnije su mi i nalazi hormona bili OK, cak i AMH bolji na drugom nalazu. Cudno mi je zasto me nisu bar u prirodnjak primili, vidim po forumima da se u Ri i Zg to naveliko radi. Meni nisu ni spomenuli.
    Nadam se da će to kod tebe drugačije bit, a i godine ti idu u prilog.

Od cega Bozma visi amh izmedju dva nalaza? Sto si jela, pila, radila? Help jako me zanima….

ajme oprosti, tek vidim.
    pila sam DHEA , Q10 od 600mg, L-arganin i zadnji mjesec Alfa lipoic acid od 600mg i Melatonin od 3mg prije spavanja. Sve naručivano sa iHerba, samo pazi da ti računi nisu preko 150kn zbog carine. sve osim Q10 je poprilično jeftino i pakiranja su im obično po 90 tableta pa si mirna 3 mjeseca.
    S tim da je prvi nalaz bio u 02.mj ove godine, drugi iz 09., a ovo sve sam počela piti početkom ljeta i ispočetka nisam baš bila redovita, tu i tamo bi nešto preskočila. U prvom postupku u 6 mjesec od 5 stanica samo 1 oplođena, drugi postupak od 6 stanica oplođene 4, dvije došle do blastica kojima je embriolog bio oduševljen. za nekoga mojih godina i nalaza to je velika stvar.
    E da, smanjila sam dosta kavu, prije bi pila po 4-5 i to velikih, sad jednu malu ujutro, rijetko još jednu kad mi baš fali.

Jel moze ići na 3 računa?? Tri narudžbe u razmaku par dana?? 

1.postupak vinogradska beta 0
    2.postupak molarna trudnoća
    3.postupak beta 0
    4.postupak jednojajčane trojke
    Muž ima izrazito loš spermiogram, kod mene sve uredu
    Jednojajčane trojke 💙💙💙

MimiDrimi
    20. Studeni 2019. 22:04

Bozma hvala ti na informacijama. Dugo nisam naišla na nekoga kome se je uopće povisio amh, a kamoli za toliko. 
    Ps-ja sam se već naručila za dalje. Idem 18.12. na dogovor. O svim suplementima ću se konzultirati sa dr. Sve to moram sada iščitati te ako može dati veći broj da i ja nekad ikad imam vise od 1-2 stanice, a zasto ne. 
    😘💪❤️

Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
    Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
    1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
    2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
    3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
    4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
    5. 11/2021 Škvorc - novi postupak

yvette
    20. Studeni 2019. 22:21

Marina21

yvette

Drzim fige da je to dobar znak, i meni je bilo hladno kad mi je temp pala na 36.4, i dugo dugo vremena u trudnoci se nije dizala. Isto sam na utrogestanu.
    Prvih nekoliko dana mi je bila 37 i cak sam popiskila sjenicu nesto rano oko 6 dnt i onda samo pad temperature, bas sam se bila prepala da cu procuriti, cak me i bolilo jako.

Mene je jučer baš bolilo, tako da sam loše sanjala i slabo spavala i od tog lošeg sna bila u stresu cijeli dan. Popila sam normabel ujutro, i navečer, računam bolje to nego da trpim taj stres.
    Od simptoma apsolutno ništa. Imala sam mučninicu, al znam je imat i prije m. Sad je i suprug ima, tako a možda je nekakav virus. Znači sve visi u zraku do ujutro… Strah me te bete ko vraga… Više od aspiracije. Na zadnjem uzv prije aspiracije je došla sestra doktoru reći kako nekome u 8 folikula nije bilo ni jednog jajašca.. Možete zamisliti psihu osobe koja to čuje 2 dana prije aspiracije.

Boli kao vrag, moguce od zatvora ili stimulacije, a mozda se maternica siri. Tko ce ga znati...Ja sam rano popiskila plus i bolilo me danima nakon. Sjecam se da sam muzu govorila da nema sanse da toliko boli i da izade na dobro. Kad sam lezala bilo bi ok vise manje, a cim bih ustala poceli bi intenzivni grcevi da bih se jedva ispravila. Vecinom lokalizirani nisko i desno. To me pratilo negdje do 8 tt. 🤔
    Kad je beta? Drzim vam fige svima. 🍀
    Kad se sjetim svojih simptoma, bradavice su bas pekle prije plusa (6dnt) i proslo, nakon plusa dan-dva su bile punije grudi koje su brzo splasle, zgaravica koja je potrajala od starta do 8 tt. E da i jedini simptom za koji dajem ruku u vatru da je sigurno od trudnoce je bila ekstremna pospanost. Nikad u zivotu nisam tako lijepo spavala kao beba, pa cak i kad bi me netko probudio opet bi usnula u neku duboku fazu sna.

• Marina21
    21. Studeni 2019. 00:18

MimiDrimi

Bozma hvala ti na informacijama. Dugo nisam naišla na nekoga kome se je uopće povisio amh, a kamoli za toliko.
    Ps-ja sam se već naručila za dalje. Idem 18.12. na dogovor. O svim suplementima ću se konzultirati sa dr. Sve to moram sada iščitati te ako može dati veći broj da i ja nekad ikad imam vise od 1-2 stanice, a zasto ne.
    😘💪❤️

Doktori ti ništa od toga neće ni preporučiti ni sugerira ti niti prihvatiti to kao opciju. Ja ti predlažem da odmah sutra kreneš d vitamin 3000iu prskalica za pod jezik, astaksantin, vitamin e, koenzim q10, i obavezno omeha 3 i 6. I onda kad dođeš na početak postupka prekineš sa svim osim sa d vitaminom. Ja sam njega sve do transfera štrcala i onda prešla na elevit pronatal. Viruj mi imat ćeš dobra jaja. Nemoj pit alkohol, jedi zdravo, nemoj pušit i pređi na bezofeinsku kavu. 

• Marina21
    21. Studeni 2019. 00:19

yvette

Marina21

yvette

Drzim fige da je to dobar znak, i meni je bilo hladno kad mi je temp pala na 36.4, i dugo dugo vremena u trudnoci se nije dizala. Isto sam na utrogestanu.
    Prvih nekoliko dana mi je bila 37 i cak sam popiskila sjenicu nesto rano oko 6 dnt i onda samo pad temperature, bas sam se bila prepala da cu procuriti, cak me i bolilo jako.

Mene je jučer baš bolilo, tako da sam loše sanjala i slabo spavala i od tog lošeg sna bila u stresu cijeli dan. Popila sam normabel ujutro, i navečer, računam bolje to nego da trpim taj stres.
    Od simptoma apsolutno ništa. Imala sam mučninicu, al znam je imat i prije m. Sad je i suprug ima, tako a možda je nekakav virus. Znači sve visi u zraku do ujutro… Strah me te bete ko vraga… Više od aspiracije. Na zadnjem uzv prije aspiracije je došla sestra doktoru reći kako nekome u 8 folikula nije bilo ni jednog jajašca.. Možete zamisliti psihu osobe koja to čuje 2 dana prije aspiracije.

Boli kao vrag, moguce od zatvora ili stimulacije, a mozda se maternica siri. Tko ce ga znati…Ja sam rano popiskila plus i bolilo me danima nakon. Sjecam se da sam muzu govorila da nema sanse da toliko boli i da izade na dobro. Kad sam lezala bilo bi ok vise manje, a cim bih ustala poceli bi intenzivni grcevi da bih se jedva ispravila. Vecinom lokalizirani nisko i desno. To me pratilo negdje do 8 tt. 🤔
    Kad je beta? Drzim vam fige svima. 🍀
    Kad se sjetim svojih simptoma, bradavice su bas pekle prije plusa (6dnt) i proslo, nakon plusa dan-dva su bile punije grudi koje su brzo splasle, zgaravica koja je potrajala od starta do 8 tt. E da i jedini simptom za koji dajem ruku u vatru da je sigurno od trudnoce je bila ekstremna pospanost. Nikad u zivotu nisam tako lijepo spavala kao beba, pa cak i kad bi me netko probudio opet bi usnula u neku duboku fazu sna.

Joj mene muž probudi ili pipke je i onda mi glava ne da spavat, ali da spavam ko beba... I to pripisujem utrićima. 

MimiDrimi
    21. Studeni 2019. 06:02

Marina21

MimiDrimi

😘💪❤️

Doktori ti ništa od toga neće ni preporučiti ni sugerira ti niti prihvatiti to kao opciju. Ja ti predlažem da odmah sutra kreneš d vitamin 3000iu prskalica za pod jezik, astaksantin, vitamin e, koenzim q10, i obavezno omeha 3 i 6. I onda kad dođeš na početak postupka prekineš sa svim osim sa d vitaminom. Ja sam njega sve do transfera štrcala i onda prešla na elevit pronatal. Viruj mi imat ćeš dobra jaja. Nemoj pit alkohol, jedi zdravo, nemoj pušit i pređi na bezofeinsku kavu.

Moja doktorica 5 mjeseci prije postupka mi je cak strogo prepisala da sve sto si navela kupim i pocnem uzimati. Vitamin D sam uzimala sve do transfera, kao i koenzim q1, te folnu. Mislim da sam i imala zrele i dobre dvije stanice jer sam to koristila svih 5 mj bez prestanka. Nazalost nisu se zaljepile 😉  Dali ti je pomogao elecit pronatal da dočekaš Betu i trudnoću?
    Zaintrigirala me je Bozma sa drugim dodacima koje nisam pila, a ona ih je navela zbog niskog amh, pa sam znatizeljna. 
    Hvala Marina na preporukama. Alkohol ne konzumiram, kava jedna dnevno. 😀 Vracam se svom vjezbanju jer nisam smjela ici dok sam bila u postupku. Jedva cekam.

Ja 32 - nizak AMH (1.34 pmol)
    Muž 35 - azzo - smrznuti materijal iz TESE postupka
    1. ICSI 10/2019 - Petrova - dvije stanice - transfer jedne trodnevne - Beta 0,4
    2. ICSI 3/2020 - Petrova - došli do 9dc - odgođen postupak zbog Korone
    3. ICSI 8/2020 - Petrova - kratki protokol, brzo ovulirala, 7dc aspiracija, prazan folikul
    4. ICSI 9/2020 - Petrova - dugi protokol, dvije j.stanice, nisu se oplodile zbog odabira lošeg zamrznutog spermija
    5. 11/2021 Škvorc - novi postupak

21. Studeni 2019. 07:59

Simba1989, može, tako sam ja narucivala.nakon prvog neuspjelog krenula kopat po internetu i kako bi šta nasla tako narucila.postar donosio svako drugi dan. Jedino mi je na q10 naplatio carinu jer sam trazila bas da bude preko 600mg pa je bio cca 200kn i 100kn carine, ali opet jeftinije nego tu. Plus sto mislim da tu ne bi nikad uspjela naci q10 od 600mg.

• Mimi9
    21. Studeni 2019. 10:12

Drage moje, zelim da vas pitam da li je koja od vas radila punkciju bez anestezije? 
    Ja sam radila pre mesec dana, na zivo, 5 folikula... Nisam osetila nikad takvu bol.
    Vec me frka od sledeceg puta 😞

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.