Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • latica
    16. Rujan 2019. 16:58

Svima lijep pozdrav  14 +4

• latica
    16. Rujan 2019. 17:00

Malo prije sam uskocila u drugu grupu nisam se bila jos nasla molim vas pitanjce kako spavate? Neko preporuca samo bokove? Doktor tj ginekolog mi nije nista govorio znam sam da ne na trbuhu naravno...hvala puno 

Lunica
    16. Rujan 2019. 17:01

latica

Malo prije sam uskocila u drugu grupu nisam se bila jos nasla molim vas pitanjce kako spavate? Neko preporuca samo bokove? Doktor tj ginekolog mi nije nista govorio znam sam da ne na trbuhu naravno…hvala puno

Ja sam na bokovima najcesce a nekad i na ledjima..ne znam.sto tu smeta😂

ᗰIᕼᗩᗴᒪ 6.5.2021.

• latica
    16. Rujan 2019. 17:05

Hvala na brzom odgovoru  Hehe meni bas pase na ledima to se i ja pitam..

Mrs.mom
    16. Rujan 2019. 17:23

Lilypie

MaSen

Da se ubacim, kod mog ginekologa u domu zdravlja je situacija ovakva. Stalno dobiva spotance zasto zenama tolike ultrazvuke radit u trudnoci, iz hzzo-a mu kazu 3 su besplatna, ostale uzv radit, ali bez printanja slikice, cisto provjerit da je sve okej.
    Jedan dan u cekaonici sjedim i on sav zivcan iz ambulante izleti sve zene pred kabinet za uzv.? Upitnik zasto, kaze opet su me pospotali zasto na svakom pregledu radim ultrazvuk, e pa zato jer se u 3-4 tjedna moze svasta promjenit i tko ce bit kriv, naravno doktor, nece sigurno hzzo.
    Tak da eto, nekad napravi uzv ali se ne dobije slika.

Taj ginekolog uopće nije u pravu! Prije godinu ili dvije je Roda poslala upit ministarstvu vezano uz naplaćivanje UZV- a u trudnoći i njihov odgovor je nedvosmislen; svi pregledi i UZV u trudnoći jesu i moraju biti besplatni!
    "Posjedovanje police dopunskog zdravstvenog osiguranja osiguranu osobu oslobađa obveze plaćanja sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite. Napominjemo kako HZZO osigurava plaćanje troškova u cijelosti iz obveznog zdravstvenog osiguranja za zdravstvenu zaštitu žena u svezi s praćenjem trudnoće i porođaja.

U slučaju da je bilo koja usluga naplaćena osigurana osoba je dužna zahtijevati izdavanje računa, jer ako plati bez računa to je porezni prekršaj (na izlasku iz ordinacije mora imati račun). Neizdavanje računa se može prijaviti i nadležnoj poreznoj upravi. Također, račun je dokaz o naplati, te osiguranica može predati zahtjev za povrat naplaćenih troškova u nadležnom regionalnom uredu ili područnoj službi HZZO-a.
    Deseci portala su prenijeli i odgovor HZZO-a u kojem se izričito navodi da je UZV u trudnoći besplatan.
    I evo, i danas, još uvijek neke žene nisu sigurne!
    UZV je besplatan!

Lilypie nigdje nisam navela da se kod nas placa uzv. Napravi ga, ali se ne dobije slika, ako zamolis dat ce ti ju, nije problem, ali u vecini slucajeva ne. Dobije se prva slika, nedje na sredini trudnoce i tamo pred kraj prije nego krenemo u trudnicku ambulantu na odjel na kontrole. 

Lilypie
    16. Rujan 2019. 17:34

MaSen, ma joj, kakva slikica 😁! Tko još misli na sliku poslije UZV. Sretna sam samo da pogleda da je sve ok! Mislila sam na žene kojima se UZV naplaćuje jer ima i takvih, vjeruj mi! I još ih ubijede da je to sve prema Zakonu.

Nase princeze rodjene 13.02.2020.
    Sara & Nora 💞

• Lady33
    16. Rujan 2019. 17:39

Evo curke da se i ja pridruzim sutra idem ba kontrolu 8+4 sam.. s tim da sam na zadnjoj kontroli prije 2 sedmjce imala hematom i praznu drugu gestacijsku zapoceto je bilo kao blizanacka ali nije se razvio drugi plod.na prosloj kontroli uredno srceko kucalo.
    Stim da ja imam trombofiliju primam clexane i imala sam 2 spontana u ovim periodima drzite mi fige da sutra bude sve uredu.onda bi znacilo da terapija djeluje i da moja mrvica uspjesno raste.. <3

url=https://lilypie.com]

TonkaRibarica
    16. Rujan 2019. 17:53

Bok svima 😇
    Imam jedno pitanje, mozda je vec pisana tema o ovom ali nekako draze mi je vas pitat koje cete vec postati mame uskoro. Mm i ja radimo na bebi ali me muci jedan problem. Povremeno imam osjecaj da mi srce preskoci i preko holtera mi je zabiljezena supraventrikularna tahikardija. Doktor kaze da sa time necu imati nikakvih problema osim vlastitog straha. Ali mene je i dalje malo trta, pa sam malo ustrasena u vezi poroda i tog preskakanja 🙄
    Jeli jos neka curka imala posla s ovim? 
    Oprostite na duzini 😊

Tonka Ribarica

Mrs.mom
    16. Rujan 2019. 18:23

Lady33 sretno, saljem virtualni zagrljaj da je sve uredu :)

Smiley
    16. Rujan 2019. 18:39

Sretno Lady33 🍀🤞da sve bude u redu 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.