Ps- idem u srijedu kod socijalnog po uputnici za hematologa pa cu bas pitati kako to sad funkcionira :)
Jel ovo netko hejta temu ili sto⁉️, meni se tak cini, kakva 3 besplatna? Kod socijalnog i u bolnicama ako imas hzzo sve je besplatno od pretraga koje oni pokrivaju.
niti meni nije jasno o kakva 3 besplatna uzv-a pričaju tu..u trudnoći ako imate zdravstveno osiguranje sve vam je besplatno.. pa da je istina o ta 3 pregleda svi bi ginekolozi to koristili.. to su budalaštine..
nikad niti jedan pregled nisam plaćala kod socijalnog gina.. niti običan pregled, ni kod pripreme za mpo, a bome niti sada u trudnoći.. niti bi ikome platila BEZ RAČUNA!! kod privatnika svaki put uredno račun dobijem..
pa zamislite da mu dođe 10 trudnica dnevno (a ima ih sigurno i više) i svakoj naplati samo 100kn.. a vidim da nekima i 200 naplaćuju.. to je 1000kn dnevno.. 5000 kn tjedno!.. pa on zaradi na tome minimalno 20 000kn mjesečno!!!
Ja o ovome ne bi šutila uopće!!
Javite se cure Rodi.. imali su tamo već akciju na tu temu.. malo se raspitajte i poduzmite nešto..
Znate sta ja mislim, mozda je netko pobrkao loncice, nadam se da je tako. Kod obicnog soc. Gin u domu zdravlja MORA biti besplatno, jer on ne kupuje sam sebi aparaturu, uzv, testove za papu, briseve sve mu je to od drzave placeno, on je samo tu radnik iako na vratima pise gin. Ord. Ta i ta, on radi za drzavu ne za sebe, kao i doktori u bolnicama. E sad postoje privatnici koji preko Hzzoa primaju odredjeni broj pacijentica, ali oni pristaju raditi za besplatno samo 3 pregleda zato sto im tako zakon dopusta, ostalo rade preko svoje ordinacije i normalno je da naplacuju, zasto bi radili besplatno, oni ispune svoju normu. Tako isto imate privatne dentalne ordinacije koje primaju pacijente preko hzzoa i onda pacijent misli super idem privatniku imat cu besplatno, MALO SUTRA, on isto ima neki minimalan broj pregleda ili zahvata da odradi, opet Zakon, a sve ostalo ce da naplati.
E zato mislim da je doslo do dezinformacija, ili netko nije upucen u rad svog doktora ili nesto slicno.
A ako stvarno dr koji radi za drzavu izima sebi novce opravdavajuci se novim uzv, treba mu ga nabiti na glavu, i pred medijski linc, Provjereno, Direkt itd... , ima i drugih doktora koji casno obavljaju svoj posao, i svaka im cast na tome.
Tako je Školjka, neki rade pola - pola i tu je možda došlo do zabune.
Ekipa pratim vas od početka al sve sam nekako čekala da prođe današnji pregled pa da se priključim..
Kaže dr da imam naprednu mrgu, meni je 7+1 a njemu/njoj 7+5 (šta je prije nastalo kokos ili jaje?! )😂😂😂
Dakle termin 29.4 (ili 03.05), idući pregled za 3tjedna i moramo se odlučit do tada radimo li ikakve testove ili ne..
Sorry što upadam.sa zimskih al nije vam to nikakva zabuna. Bila je cijela medijska hajka pred par godina. Al očito su se opet okurazili. Npr moj ginekolog ima ordinaciju u domu zdravlja (I poznat je,nije neki šlb) i on je tamo "u najmu" u prostoru te ima ugovor s hzzo-m ali si je sam kupio uzv/aparaturu. Nikad mi nije naplatio ni kunu a više nego dovoljno uzv-a mi radi.
Još vam ne izdaju račun i vama to nije sumnjivo? Imate svoja prava, nije ni taj ginekolog bogom dan...
U tom slučaju, da je ova moja privatnim ili "poluprivatnik", zar mi ne bi na platila i papu onda? Jer sam u životu jedne prilike išla i privatno kod ginekologa i to sam platila, papu sam platila. Kod svoje ginekologice nisam. A UTZ joj plaćam.
To me eto zanimalo malo vaša mišljenja i iskustva. Predlažem da se vratimo na vedrije teme 😁😁
Znate li već imena?
Baš neobično, zbilja nisam čula do sada da se naplaćuje. Cure su baš dobro savjetovale, treba provjeriti kako rade i izboriti se za svoja prava.
Ja preko svoje ginekologinje imam sve besplatno, ali sam otišla i do privatnika koji je baš super da vidimo lijepe slikice bebice😊
Onaj komentar o "ljenčugama" koje su na komplikacijama je baš strašan. Vjerujem da žene imaju svoje razloge. Mene su doslovce otjerali da ne radim jer me vode kao visokorizičnu zbog ivf-a. Da ne "ljenčarim", našla sam si poslić preko neta gdje koji sat na dan radim, ovisno o mučninama.
Sortiraj odgovore
Najstariji