Ja za sad ni jednom nisam platila UZV, nisam ni znala da se to naplaćuje kod socijalnog ginekologa
Nemojte se dati zezati i plaćati nešto što nebi trebale! Bolje te novce stavite na stranu za kolica ili krevetić..
Imate zdravstveno osiguranje, a još k tome trudnice SVE imaju besplatno.. i da nemate dopunsko, trudnice sve moraju dobiti besplatno! Po meni je to isto kao da dođete u mesnicu, račun vam je 100kn, a vi ostavite 200, jer eto mesar je bio simpatičan.. i još bez računa.. naravno da ga nema, jer oni to u džep stave.. bezobrazluk teški!!
Mislim da je bilo prije koju godinu po novinama i tvu upravo to da ginekolozi naplaćuju preglede, a uopće ne bi smjeli.
Lemon ja jeeedva čekam četvrtak i pregled.. rečeno mi je da je i ultrazvuk prije vađenja krvi.. tako da ovaj put ide i muž samnom, pa se baš veselimo vidjeti našu malenu štrucu.. samo da bude sve u redu
http://www.roda.hr/udruga/dokumentacijski-centar/reakcije/lijecnici-hzzo-a-zaraduju-na-crno-preko-leda-trudnica.html
"Ovog ljeta, osiguranice HZZO-a iz Makarske i Karlovca prijavile su udruzi Roda ginekologe/inje koji su na redovnim pregledima tražili trudnice plaćanje pregleda u gotovini, bez računa, iako su svi pregledi vezani uz trudnoću i porod pokriveni osnovnim zdravstvenim osiguranjem."
Evo, ima nekoliko članaka na netu pa pročitajte.. stvarno, ne dajte da vas vuku za nos i da trošite novce na nepotrebno..
Mommy, ja ne plaćam, ali u prvoj trudnoći sam išla kod dr. koji isto nije bio privatnik nego neki "polu-privatnik" i kod njega se sve plaćalo, on je rekao da je to zato što je sam kupio UZV i mora ga otplatiti 😅 Možda je i tvoja ta neka "polu". Pošalji ti upit na HZZO, mozda ti vrate novac.
Znaš da ću je pitati zašto to plaćam i kad već plaćam da želim račun. Briga mene tko je UTZ kupio, ako se ne plaća onda se ne plaća. Još kad čujem da su to različite cifre, neke 100 kn, neke 200 neke 250 ma daj molim te. Dobro je jedna cura rekla, umjesto da kupujem djetetu ja njoj dajem za UTZ koji se ne bi smio naplaćivati. Gdje to ima.
Draga, ja idem privatno, pa plaćam.
Ali, i kod mog socijalnog se plaća, isto 200 kn. Stvar je što su 3 UZV u trudnoći obvezna (i pokriva ih HZZO), ostala mogu naplatiti, ako ide po želji trudnice - citiram odgovor sa HZZO; kad sam u prošloj trudnoći pitala zašto mi naplaćuje. Lijepa naša Hrvatska!
Zasto lijepa naša hrv? Jesi i sama napisala da su 3 UZV obvezna, zasto bi ti netko radio gratis UZV? Hrvatska ima i predobru prenatalnu skrb u odnosu na zapad. Da ne kazem kako je tamo teško dobiti komplikacije i ne raditi za vrijeme trudnoce. Dok u nas ljenčuge čim zatrudne hop na komplikacije i živi na grbači države i HZZO
Zato jer je javno prezentirano da je za trudnice SVE besplatno, a onda naplaćuju UZV preglede.. I ja sam pisala HZZOu i dobila dogovor koji sam dobila. Zato i idem privatno i ne žalim se, što platim- to dobijem.
Ni ne uspoređujem ni sa zapadom niti sa ničim. Niti ne kažem da ne može gore- uvijek može :D A za "ljenčuge" isto imam mišljenje, a to je da svatko radi kako želi :D Ima i onih koje "štancaju" troje djece samo da dobe statu "mame odgajateljice" :D Svačiji izbor i pravo na njega :) u to stvarno ne ulazim!
Cure,vi koje placate UZV, mene ste sokirale. Nisam imala pojma da se to dogada jer je prije svega nedopustivo. Trudnice imaju sve besplatno. Je li i jedna od vas voljna o tome progovoriti javno? Konkretno, za televiziju. Naravo, moguce je u potpunosti zasititi vas identitet.
Jel ovo netko hejta temu ili sto⁉️, meni se tak cini, kakva 3 besplatna? Kod socijalnog i u bolnicama ako imas hzzo sve je besplatno od pretraga koje oni pokrivaju.
Ne znam odakle ste ali evo u Bjelovaru nisam cula za slucaj da se pregledi naplacuju.
Cure,vi koje placate UZV, mene ste sokirale. Nisam imala pojma da se to dogada jer je prije svega nedopustivo. Trudnice imaju sve besplatno. Je li i jedna od vas voljna o tome progovoriti javno? Konkretno, za televiziju. Naravo, moguce je u potpunosti zasititi vas identitet.
Postoji i link preko kojeg možeš anonimno prijaviti o kojem je doktoru riječ i u kojem gradu. To sam napravila. Da se usudim na tv s tim baš i ne. Za početak, vidjet ću šta će mi reći na idućem pregledu za 3 tjedna. Pa javim.
Skoljka, ja govorim samo svoje iskustvo i iskustvo puno cura. Inace, iz ZG sam.
Ne znam zasto bi netko ovo izmisljao, a da ne kazem da ce se HZZO "pokriti" sa ova 3 uzv-a ako ides prijaviti.
Ribi, ja sad idem privatno, pa mi glupo izlazit pred tv (obzirom da je moje iskustvo bilo prije vise od 3 god) al nadam se da ce se netko javiti...
Sortiraj odgovore
Najstariji