Cure, može li pomoć mala :) da li se sjećate jeste li imale one PMS grčeve u prvim tjednima? Ja ih nemam i sad me to brine. U prvoj trudnoći su bili pristuni (završilo spontanim).
Jedino osjećam napete grudi, ali grčeve ni G.
Cure, može li pomoć mala :) da li se sjećate jeste li imale one PMS grčeve u prvim tjednima? Ja ih nemam i sad me to brine. U prvoj trudnoći su bili pristuni (završilo spontanim).
Nikakvi grcevi mi u prvoj trudnoci bi sad u drugoj. Samo grudi i u 7 tt pocele mucnine i povracanje. I to je to.
Ja isto prvo put cujem za placanje uzv. Moj soc radi u domu zdravlja i svaka dva tri tj.imam uzv i nikad mi nista nije naplatio. Jedino odem kod njega nekad privatno i to normalno platim.
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Hej, ja nisam imala nikakve PMS grčeve, bar to ne bi tako opisala. Više kao neka probadanja nisko dolje, rekla bih u predjelu jajnika i to vrlo rano, 3.tjedan negdje. To je trajalo možda 4 dana, smanjivalo se i nestalo.
Po svemu što čitam, vidim da smo sve poprilično zabrinute za svaku senzaciju i da vi cure što imate više djece, uspoređujete trudnoće a po svemu što sam čitala, ni jedna trudnoća nije ista. Pa kad izostane simptom koji je bio u prošloj trudnoći, panika. U biti, 99% je sve ok jer je svaka trudnoća različita. Samo da se malo opustimo...
Nije novost da pojedini ginekolozi naplaćuju UZV. Prije godinu ili dvije je neka kampanja gdje su pozivali žene da prijave ginekologa. Moj srećom ne naplaćuje. Ali razumijem i cure kojima je teško sad mijenjati ginekologa. Dovoljno je stresno i bez toga.
Bila sam svašta napisala kao osvrt na ovaj bezobrazni komentar o ležanju na komplikacijama. Naplacala sam se ja tome HZZO-u svih ovih godina a da dana nisam bila na bolovanju. Prošla tri IVF procesa, krvarila ali išla raditi. I da mi sad netko kaže da nemam pravo čuvati svoje zdravlje i svoje bebe 😡 S obzirom na visokorizičnu trudnoću komplikacije su mi otvorene kao obavezne ali i da nije situacija koja jest, naravno da bih gledala da idem na bolovanje. Za svojih 39 godina bome sam zaslužila da i oni meni nešto vrate 😘
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Baš neobično, zbilja nisam čula do sada da se naplaćuje. Cure su baš dobro savjetovale, treba provjeriti kako rade i izboriti se za svoja prava.
Ja preko svoje ginekologinje imam sve besplatno, ali sam otišla i do privatnika koji je baš super da vidimo lijepe slikice bebice😊
Onaj komentar o "ljenčugama" koje su na komplikacijama je baš strašan. Vjerujem da žene imaju svoje razloge. Mene su doslovce otjerali da ne radim jer me vode kao visokorizičnu zbog ivf-a. Da ne "ljenčarim", našla sam si poslić preko neta gdje koji sat na dan radim, ovisno o mučninama.
Ja nisam htjela komentirati to o ljencugama, jer bar medju nama nisam primjetila da je niti jedna uzela komplikacje bez razloga, zato mi je bilo suvisino se toga dotocati, vjerujem da su vrlo uvrijedjene one koje su sa razlogom na komplikacijama, bolovanjima itd, i ZAO MI JE onih kojima je to potrebno a iz straha da izgube posao i li dobiju nekakav minimalac, da nemogu NA TERET DRZAVE da zive tih par mjeseci.
Ja sam se za prvi spontani bila vratila na posao jer me bilo strah da mi neće produžiti ugovor, a već sam onda počela lagano krvariti i bezveze sam se brinula jer su što se toga tiče fer i korektni i odmah me pustili doma i kad sam se vratila na posao odmah su mi ponudili mjesto na drugoj poziciji koji mi neće biti toliko fizički naporan, kad mi se desio drugi spontano isto sam išla na komplikacije a nisam ni krvarila ni ništa, al eto opet se to desil. Ovaj puta se desilo da sam na godišnjem saznala da sam trudna i odmah sam ostala doma, s time da mi je i ginekologica koja me vodila u humanoj reprodukciji odmah savjetovala da ostanem doma. Pa eto sada lijepo ljenčarim i boli me briga, kome smeta bilo bi bolje da se više brine o svom životu nego tuđem.
Da se ubacim, kod mog ginekologa u domu zdravlja je situacija ovakva. Stalno dobiva spotance zasto zenama tolike ultrazvuke radit u trudnoci, iz hzzo-a mu kazu 3 su besplatna, ostale uzv radit, ali bez printanja slikice, cisto provjerit da je sve okej.
Jedan dan u cekaonici sjedim i on sav zivcan iz ambulante izleti sve zene pred kabinet za uzv.? Upitnik zasto, kaze opet su me pospotali zasto na svakom pregledu radim ultrazvuk, e pa zato jer se u 3-4 tjedna moze svasta promjenit i tko ce bit kriv, naravno doktor, nece sigurno hzzo.
Tak da eto, nekad napravi uzv ali se ne dobije slika.
Da se ubacim, kod mog ginekologa u domu zdravlja je situacija ovakva. Stalno dobiva spotance zasto zenama tolike ultrazvuke radit u trudnoci, iz hzzo-a mu kazu 3 su besplatna, ostale uzv radit, ali bez printanja slikice, cisto provjerit da je sve okej.
Jedan dan u cekaonici sjedim i on sav zivcan iz ambulante izleti sve zene pred kabinet za uzv.? Upitnik zasto, kaze opet su me pospotali zasto na svakom pregledu radim ultrazvuk, e pa zato jer se u 3-4 tjedna moze svasta promjenit i tko ce bit kriv, naravno doktor, nece sigurno hzzo.
Tak da eto, nekad napravi uzv ali se ne dobije slika.
Zato lijepo uzmete dragog u ambulantu i nek snima video ekrana za vrijeme UZV-a. Ljepsa uspomena od slikice :)
Sortiraj odgovore
Najstariji