Nije novost da pojedini ginekolozi naplaćuju UZV. Prije godinu ili dvije je neka kampanja gdje su pozivali žene da prijave ginekologa. Moj srećom ne naplaćuje. Ali razumijem i cure kojima je teško sad mijenjati ginekologa. Dovoljno je stresno i bez toga.
Bila sam svašta napisala kao osvrt na ovaj bezobrazni komentar o ležanju na komplikacijama. Naplacala sam se ja tome HZZO-u svih ovih godina a da dana nisam bila na bolovanju. Prošla tri IVF procesa, krvarila ali išla raditi. I da mi sad netko kaže da nemam pravo čuvati svoje zdravlje i svoje bebe 😡 S obzirom na visokorizičnu trudnoću komplikacije su mi otvorene kao obavezne ali i da nije situacija koja jest, naravno da bih gledala da idem na bolovanje. Za svojih 39 godina bome sam zaslužila da i oni meni nešto vrate 😘
Potpisujem svaku riječ. A i nemamo sve baš isti posao pa da se trpamo u isti koš. Netko je možda teta u vrtiću, pa bi trebala riskirati infekcije, prehlade, gripe, još pogotovo otkad puno djece ne cjepe i nešto gore?
Ma samo da je s bebom sve u redu, ne bi mi ni trebala slika svaki put, samo nek oni sve lijepo pregledaju
Hvala cure na odgovorima :) kod mene nema nikakvih simptoma, sad sam otisla privatno kod gina, zabrijala cuda ali evo, mrva je smjestena gdje treba i vec ima naznake embrionalnog odjeka :) pozelio mi sreci i trudnocu bez neugodnih simptoma ^^
To me eto zanimalo malo vaša mišljenja i iskustva. Predlažem da se vratimo na vedrije teme 😁😁
Znate li već imena?
Ne😂😂😂 Shvatila sam, sto vise gledam, to mi se manje svidja😂😂😂 Svidja mi se Hailey(Hejli se izgovara)... Muzu je slatko, i meni... Tako da sam rekla da pravim listu, a muzu Alexis kao unisex... Matteo, Alesso. Nisam nikad pretpostavljala da ce mi biti takooo svejedno da li je musko ili zensko :) Jedino sto mi je lepsa robica za devojcice :))) Nameberry ima preko 75.000 imena, pa bice dana do 29.aprila😂
Nemam pojma za ime, ne znam ni je li cura ili dečko. Mislim da ćemo tu važnu odluku prepustiti velikoj seki 😁
To me eto zanimalo malo vaša mišljenja i iskustva. Predlažem da se vratimo na vedrije teme 😁😁
Znate li već imena?
Ne😂😂😂 Shvatila sam, sto vise gledam, to mi se manje svidja😂😂😂 Svidja mi se Hailey(Hejli se izgovara)… Muzu je slatko, i meni… Tako da sam rekla da pravim listu, a muzu Alexis kao unisex… Matteo, Alesso. Nisam nikad pretpostavljala da ce mi biti takooo svejedno da li je musko ili zensko :) Jedino sto mi je lepsa robica za devojcice :))) Nameberry ima preko 75.000 imena, pa bice dana do 29.aprila😂
Interesantno je to, zbilja je istina da tek kad djetetu ideš dati ime vidiš koliko ljudi "ne voliš". Odmah se pomisliš da će imati neku manu od te osobe 😂
Mi smo smislili i par imena za curicu a cijelo vrijeme smo uvjereni da je dečko a za dečka nikako na zelenu granu s imenima, jedino Vito mada meni ni to nije baš baš. Lijepo mi je ime bivšeg ali di ću dati djetetu to ime! 🤣🤣
A curica bi bila najvjerojatnije Sara. Lijepa su nam i Katja, Karla, Klara, meni i Mila...
Hailey je fora i lijepo zvuči mada sam ja više za "naša" imena.
Znate li već imena?
Ne😂😂😂 Shvatila sam, sto vise gledam, to mi se manje svidja😂😂😂 Svidja mi se Hailey(Hejli se izgovara)… Muzu je slatko, i meni… Tako da sam rekla da pravim listu, a muzu Alexis kao unisex… Matteo, Alesso. Nisam nikad pretpostavljala da ce mi biti takooo svejedno da li je musko ili zensko :) Jedino sto mi je lepsa robica za devojcice :))) Nameberry ima preko 75.000 imena, pa bice dana do 29.aprila😂
Interesantno je to, zbilja je istina da tek kad djetetu ideš dati ime vidiš koliko ljudi "ne voliš". Odmah se pomisliš da će imati neku manu od te osobe 😂
Mi smo smislili i par imena za curicu a cijelo vrijeme smo uvjereni da je dečko a za dečka nikako na zelenu granu s imenima, jedino Vito mada meni ni to nije baš baš. Lijepo mi je ime bivšeg ali di ću dati djetetu to ime! 🤣🤣
A curica bi bila najvjerojatnije Sara. Lijepa su nam i Katja, Karla, Klara, meni i Mila…
Moja mama navija da bude Sara😂 ili Tara 😂😁... Ja zivim u Turskoj, i zaista ne mogu da dam neko nase ime, jer vecinu pogresno akcentuju, i onda ne zelim da slusam celog zivota ima svog deteta, sa pogresim akcentom, tj pogresnim sa moje tacke gledista... Opet necemo da damo neko tursko ime, moja porodica ne bi znala tako da izgovori, kao sto ni ja vecinu ne izgovorim kako treba... Cak i muzu kad kazem Murat, oni izgovaraju kao Murrrrat... I kad kazu Tatiiijana, a ja Tatjana😂😂 Tako da mi trazimo nesto lako za izgovor i nama i okolini :)
Znate li već imena?
A curica bi bila najvjerojatnije Sara. Lijepa su nam i Katja, Karla, Klara, meni i Mila…
Moja mama navija da bude Sara😂 ili Tara 😂😁… Ja zivim u Turskoj, i zaista ne mogu da dam neko nase ime, jer vecinu pogresno akcentuju, i onda ne zelim da slusam celog zivota ima svog deteta, sa pogresim akcentom, tj pogresnim sa moje tacke gledista… Opet necemo da damo neko tursko ime, moja porodica ne bi znala tako da izgovori, kao sto ni ja vecinu ne izgovorim kako treba… Cak i muzu kad kazem Murat, oni izgovaraju kao Murrrrat… I kad kazu Tatiiijana, a ja Tatjana😂😂 Tako da mi trazimo nesto lako za izgovor i nama i okolini :)
P. S. moj muz navija za Klaru 😂 to mu je jedno od omiljenih... A meni opet nije nekako "posebno" :)
Da se ubacim, kod mog ginekologa u domu zdravlja je situacija ovakva. Stalno dobiva spotance zasto zenama tolike ultrazvuke radit u trudnoci, iz hzzo-a mu kazu 3 su besplatna, ostale uzv radit, ali bez printanja slikice, cisto provjerit da je sve okej.
Jedan dan u cekaonici sjedim i on sav zivcan iz ambulante izleti sve zene pred kabinet za uzv.? Upitnik zasto, kaze opet su me pospotali zasto na svakom pregledu radim ultrazvuk, e pa zato jer se u 3-4 tjedna moze svasta promjenit i tko ce bit kriv, naravno doktor, nece sigurno hzzo.
Tak da eto, nekad napravi uzv ali se ne dobije slika.
Taj ginekolog uopće nije u pravu! Prije godinu ili dvije je Roda poslala upit ministarstvu vezano uz naplaćivanje UZV- a u trudnoći i njihov odgovor je nedvosmislen; svi pregledi i UZV u trudnoći jesu i moraju biti besplatni!
"Posjedovanje police dopunskog zdravstvenog osiguranja osiguranu osobu oslobađa obveze plaćanja sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite. Napominjemo kako HZZO osigurava plaćanje troškova u cijelosti iz obveznog zdravstvenog osiguranja za zdravstvenu zaštitu žena u svezi s praćenjem trudnoće i porođaja.
U slučaju da je bilo koja usluga naplaćena osigurana osoba je dužna zahtijevati izdavanje računa, jer ako plati bez računa to je porezni prekršaj (na izlasku iz ordinacije mora imati račun). Neizdavanje računa se može prijaviti i nadležnoj poreznoj upravi. Također, račun je dokaz o naplati, te osiguranica može predati zahtjev za povrat naplaćenih troškova u nadležnom regionalnom uredu ili područnoj službi HZZO-a.
Deseci portala su prenijeli i odgovor HZZO-a u kojem se izričito navodi da je UZV u trudnoći besplatan.
I evo, i danas, još uvijek neke žene nisu sigurne!
UZV je besplatan!
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Sortiraj odgovore
Najstariji