Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    13. Rujan 2019. 10:02

Jutro cure! Kako ste spavale? Ja imala neke božetesačuvaj snove😅
    Vidim da pričate o spavanju, ja zasad svakako, čak i na trbuhu. Najbolje mi paše na ledjima. Morat cu i ja nabavit taj trudnički jastuk, zasad još ide.
    Htjela sam pitat cure koje su kao ja 12-13 tjedan-jel se vama vidi trbuh? Ja ne znam šta bih mislila. Evo danas ujutro mi je skroz ravan. Kad sam pojela malo se napuhnuo. A čim se ujutro probudim bude mi jako tvrd, onako kao loptica. Kad pritisnem definitivno osjetim nešto čega prije nije bilo. Nisam dobila ni kilu u tri mjeseca. Baš se nekako osjećam bezveze, kad gledam slike na netu pa to su s 13 tj trbusi itekakvi. Muž me tješi rano je, šta vi mislite

• mamasita05
    13. Rujan 2019. 10:49

meddle0407

Vidim da pričate o spavanju, ja zasad svakako, čak i na trbuhu. Najbolje mi paše na ledjima. Morat cu i ja nabavit taj trudnički jastuk, zasad još ide.
    Htjela sam pitat cure koje su kao ja 12-13 tjedan-jel se vama vidi trbuh? Ja ne znam šta bih mislila. Evo danas ujutro mi je skroz ravan. Kad sam pojela malo se napuhnuo. A čim se ujutro probudim bude mi jako tvrd, onako kao loptica. Kad pritisnem definitivno osjetim nešto čega prije nije bilo. Nisam dobila ni kilu u tri mjeseca. Baš se nekako osjećam bezveze, kad gledam slike na netu pa to su s 13 tj trbusi itekakvi. Muž me tješi rano je, šta vi mislite

Ja sam prije bila skroz ravna pa mi se sad ujutro malo nazire, al ne bas previse, dok mi navecer bas bude napuhnut. Narucila sam preko neke stranice za djecje potrepstine jastuk za trudnice i odlican je, cini mi se kvalitetan i premekan je. Ne spavam uvijek s njim jer mi zauzme pola privremenog kreveta 😂😂😂
    Ako nekom treba preporuka, posaljem naziv stranice.  

• Maya20
    13. Rujan 2019. 11:40

meddle0407

ma ja spavam ko top, tak se umorim preko dana da začorim oko pola 10 :D Eto, meni se tek sada nazire trbuh, 16ti tjedan sam. S time da stanem normalno u svu odjeću. Ujutto se ne vidi, poslije ručka iskoči, a kužim ga najviše navečer, kod tuširanja. Ne brini, odjednom će ti samo iskočiti i onda će naočigled samo rasti :-) I super za kile, tako je meni bilo u prvoj tr. U ovoj dobivam kile od prvog dana 

Boa35
    13. Rujan 2019. 11:58

Ja uglavnom spavam na bolu, ali s znam probuditi na leđima.
    A trbuh mi bude malo napuhnut ujutro, ali zato navečer izgledam skoro kao prava trudnica
    evo link slike:

https://postimg.cc/HrS3nTZV

13. Rujan 2019. 12:17

Imaš pravo Karla, baš ti je trudnički bump 😁 jako slatko. I moj je velik navečer, ali preko dana hmmm. Malo se treba još strpiti valjda 😅

Mrs.mom
    13. Rujan 2019. 12:19

mrvičak

MaSen

Bokic svima, prijavljujem jednu proljetnu bebu, termin bi mi bio oko 10.5.
    Imam curicu od 13.5 mjeseci.
    Imala missed ab u 7 mjesecu, trudna bila ali bez ikakvih simptoma sto mi je bilo cudno jer sam sa curicom imala mucnine do 16 tjedna, prokrvatila u 10 tt, proslo bez kiretaze, sama se ocistila, pricekali jedan ciklus i eto opet plusic.
    Nadam se da je sad sve okej, mucno mi je po cijele dane, na sise ne smijem lec kak me bole, trcim non stop do wc-a, em piskit, em povracat.
    Ukratko od mene, tipkam i dalje, citam i od pocetka pomalo

Čestitam MaSen! Reci koliko si se prirodno čistila nakon spontanog? Ja sam isto prošla bez kiretaže, s tim da su mi davali uterotonik injekcije da brže sve iziđe. Jučer na 8 dan, samo kap smeđo-crne krvi i više ništa ne izlazi. Čak me jajnik bolio kao da ću brzo dobiti ovulaciju.

U 2 dana mi je sve izaslo, al sam jos lagani iscjedak imala 3 dana, sve skupa 5 dana, kao menga otprilike, i dobila novu za ravnim mjesec dana 

Boa35
    13. Rujan 2019. 12:21

meddle0407

Imaš pravo Karla, baš ti je trudnički bump 😁 jako slatko. I moj je velik navečer, ali preko dana hmmm. Malo se treba još strpiti valjda 😅

Ma ja svoj još uvijek skrivam s širokom robom
    Nismo nikome rekli.. ni roditeljima ni ja na poslu.. čekamo nifty sljedeći tjedan, pa ćemo nakon što nam nalaz dođe obznanit svima..

13. Rujan 2019. 12:32

mrvičak

MaSen

Imala missed ab u 7 mjesecu, trudna bila ali bez ikakvih simptoma sto mi je bilo cudno jer sam sa curicom imala mucnine do 16 tjedna, prokrvatila u 10 tt, proslo bez kiretaze, sama se ocistila, pricekali jedan ciklus i eto opet plusic.
    Nadam se da je sad sve okej, mucno mi je po cijele dane, na sise ne smijem lec kak me bole, trcim non stop do wc-a, em piskit, em povracat.

Čestitam MaSen! Reci koliko si se prirodno čistila nakon spontanog? Ja sam isto prošla bez kiretaže, s tim da su mi davali uterotonik injekcije da brže sve iziđe. Jučer na 8 dan, samo kap smeđo-crne krvi i više ništa ne izlazi. Čak me jajnik bolio kao da ću brzo dobiti ovulaciju.

U januaru sam prestala piti kontracepcijske tablete, negde krajem meseca i odmah sam ostala trudna u februaru. Kasnilo mi 4 dana, nije mi ni palo na pamet da sam trudna, kad ono test pozitivan. Vadila sam betu, potvrdila je trudnocu. I zakazala pregled za 7 dana. Nakon pregleda odmah sam prokrvarila, nisam taj dan otisla kod doktora, vec sam zvala za sutra, jer smo ziveli u sumu doslovno, (moj muz je inzenjer za konstrukcije gde se sprovodi gas kroz more), tako ds nije bilo moguce, i sutra ujutru sam videla neki veliki ugrusak, odmah sam znala sta je. Krvarila sam 7 dana kao normalna menstruacija. U bolnici su me drzali na nekim serumima, za ciscenje h slucaju da je nesto ostalo, i dobila sam tablete, 10 dana sam pila. Nakon 20 dana sam dobila redovnu menstruaciju. Doktor je preporucilo do jula da cekamo da se opravim, i eto odmah sam opet ostala trudna u julu sad🙏 Daj Boze da sad bude kako treba🙏❤️... Zelim ti brz oporavak, i da se uskoro pojavi jedan +, ondnosno kad se budes osecala spremnom🙏. 

13. Rujan 2019. 12:36

TatjanaB

mrvičak

MaSen

U januaru sam prestala piti kontracepcijske tablete, negde krajem meseca i odmah sam ostala trudna u februaru. Kasnilo mi 4 dana, nije mi ni palo na pamet da sam trudna, kad ono test pozitivan. Vadila sam betu, potvrdila je trudnocu. I zakazala pregled za 7 dana. Nakon pregleda odmah sam prokrvarila, nisam taj dan otisla kod doktora, vec sam zvala za sutra, jer smo ziveli u sumu doslovno, (moj muz je inzenjer za konstrukcije gde se sprovodi gas kroz more), tako ds nije bilo moguce, i sutra ujutru sam videla neki veliki ugrusak, odmah sam znala sta je. Krvarila sam 7 dana kao normalna menstruacija. U bolnici su me drzali na nekim serumima, za ciscenje h slucaju da je nesto ostalo, i dobila sam tablete, 10 dana sam pila. Nakon 20 dana sam dobila redovnu menstruaciju. Doktor je preporucilo do jula da cekamo da se opravim, i eto odmah sam opet ostala trudna u julu sad🙏 Daj Boze da sad bude kako treba🙏❤️… Zelim ti brz oporavak, i da se uskoro pojavi jedan +, ondnosno kad se budes osecala spremnom🙏.

I da, tad sam bila jako ljuta, i besna, jer ko zivi j sumi gde nema doktora, mozda se moglo nesto spreciti a ja cekala sledeci dan. Naprosto sam se posle pomirila ali tad sam bila besna i na sebe i na muzw i na sve zive oko sebe. Nisam sebi mogla pomoci. Ali prodje... Pogotovo kad zatrudnis nekako ne zelis da se secas... Hvala Bogu pa smo se preselili, jeste da muz sad putuje i da mu je tesko, ali naprosto neki uslovi su teski, pogotovo kad nemas doktora u blizink, apoteku, neke stvari sto su normalne za zivot. Premalo sam cenila neke stvari, koje znam da cenim🙏

13. Rujan 2019. 12:47

Žao mi je što ti se to sve izdogađalo . Nemoj kriviti sebe, i ja sam bila u fazi kada sam bila ljuta na sebe i kada sam imala osjećaj da me vlastito tijelo izdalo i iznevjerilo. Sve se događa s razlogom, jake smo i prebrodit ćemo najgore.
    Sada treba misliti samo na ono što dolazi. Počela sam piti imunosal, nastavila s folnom kiselinom, uskoro ću početi i s čajem od vrkute, no čekam da skroz prestanem krvariti (još jako malo curi) jer nisam sigurna smijem li dok krvarim.
    Nećemo više bedirati ove vesele i sretne trudnice s našim lošim iskustvom. Pridružit ćemo se i mi ubrzo na nekoj od tema s bebama, sigurna sam!!!

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.