Naknada za komplikacije sjedne 19.ili 20.u mjesecu. Pošto radiš u ovoj firmi samo 3mj onda ćeš i na prošlo radno mjesto morat ići po taj papir o prosjeku plaće koji ćeš nosit na hzzo
Meni je naknada sjela 19og prosli mjesec.
Naknada maksimalna je tih 4258 kn, ali za porodiljni se ne uzima ona u obzir vec prosjek tvoje place prije otvaranja bolovanja.
Mene je knjigovoda upozorila da jednom kada je otvoreno ostanem na njemu do kraja jer bi mi se inace smanjila porordiljna naknada a i ako bi se nesto opet zakompliciralo nebi ga mogla samo otvoriti ponovo nego bi trebala obavezno biti 30 dana zaposlena, tako nesto.
Curke, kad bi mogle počet osjećati leptiriće ili nešto u trbuhu?
Čitala sam malo po netu i neke žene kažu da su već sa 16.-17.tj krenule osjećati a neke nisu prije 22.tj
Imate li vi iskustva, kako vam je bilo?
Naknada maksimalna je tih 4258 kn, ali za porodiljni se ne uzima ona u obzir vec prosjek tvoje place prije otvaranja bolovanja.
Mene je knjigovoda upozorila da jednom kada je otvoreno ostanem na njemu do kraja jer bi mi se inace smanjila porordiljna naknada a i ako bi se nesto opet zakompliciralo nebi ga mogla samo otvoriti ponovo nego bi trebala obavezno biti 30 dana zaposlena, tako nesto.
Da, ja sam zato u velikoj dilemi jer sam se planirala vratiti na posao s 1.10.
Nemam djece, dragi radi, predugi su mi dani, a sad se već neusporedivo bolje osjećam i mislim da nema razloga da ne radim. Samo me onda brine to računanje, jer sad ako se vratim na posao do kraja godine (to će biti 3 plaće), ne znam kako će mi za prosijek gledati na rujan i dio kolovoza koje sam provela kući.
Nove cure dobrodosle!
Lilypie,super vijesti!
Maya20po tickeru si u 16-om tjednu. Meni su se mucnine smanjile..al jos uvijek su prisutne.
A sto mogu tamanit po slatkom..Boze sacuvaj..morat ce muz skrivat cokolade od mene.
Maja, ma mislila sam na 15+, kao prolazim ga. A danas mi baš zlo :-/ Ma daj? meni slatko ne ide, al bih zato svaki dan mogla smlatiti burek od sira ili bučnicu ili tako nešto
Karla, ja sam nekidan počela osjećati,baš ko male titraje.. Al kažu da se u drugoj trudnoći puno ranije osjeti. U prvoj sam tek iza 20og tjedna ali jer mi je posteljica bila naprijed, pa "amortizira" udarce :D
Prvi put sam ostala trudna u rujnu, a točno se sjećam da sam u siječnju osjetila prve, kako ti Karla kažeš, "leptiriće. To je bio onako jedinstven osjećaj😁 Znači, negdje sa 17 tjedana pa nadalje. Nadam se da ću uskoro i ovo čudo osjetiti.
Mislit ćete da sam luda, ali ponekad mi se čini da nešto jako jako slabašno osjetim😅 To je vjerojatno probava haha, ali mi trudnice smo poznate po umišljanju stvari. Kad se samo sjetim umišljenih simptoma svaki mjesec prije nego sam zatrudnila...🤪
Da, ja sam zato u velikoj dilemi jer sam se planirala vratiti na posao s 1.10.
Nemam djece, dragi radi, predugi su mi dani, a sad se već neusporedivo bolje osjećam i mislim da nema razloga da ne radim. Samo me onda brine to računanje, jer sad ako se vratim na posao do kraja godine (to će biti 3 plaće), ne znam kako će mi za prosijek gledati na rujan i dio kolovoza koje sam provela kući.
Skroz te razumijem, ja radim za sebe pa sam navikla dosta raditi i sad se osjecam cudno. Najbolje razgovaraj sa knjigovodom. U hzzo ovisi na koga naletis koliko je voljan objasniti. Ja kako sam samozaposlena mi je najbolje knjigovotkinja znala objasniti. Ima neka caka da onda moras biti minimalno 2 mjeseca zaposlena, odnosno primiti 2 place, ali nemoj me uzeti za rijec jer mi je to objasnjavala prije mjesec dana pa mi je mutno.
A meni se dogodilo da nakon mjesec sam opet morala na strogo mirovanje tjedan dana pa sam skuzila problem koji bi to stvorilo.
Hvala, cure!
Ma ja zapravo imam dovoljno radnog staža, odnosno bez prekida, ali u dvije firme (od svibnja kod drugog poslodavca). U prvoj mi je plaća bila dosta manja pa bih htjeli izbjeći ulazak te plaće u prosjek, odnosno da ovdje gdje sam sada primim tih punih 6 plaća i da mi se samo one gledaju :)
Mislim da mi to onda nekako ispada da do kraja godine radim, onda će blagdani, malo godišnjeg i nekako ću to izdržati :)
Bok cure, evo da se samo javim. Svako toliko se primim foruma ali me doceka niz od 7 stranica neprocitanih. Kad ih napokon procitam i kad nadem vremena odgovorit opet se zakopam i neprocitanim stranicama 😂😂😂😂 puno je ovdje trudnica!! Kod mene je frkovito, mala je napokon krenula u vrtic, pa se mogu bacit na ciscenje stana.
Zelim dobrodoslicu svim novim curama, cestitam na obavljenim pregledima i da vas napokon puste ovi simptomi mucnina i sl.
Mene od svega samo glava ubija zadnjih par dana, valjda ce i to proci.
Jos da se osvrnem na trbuh, u prvoj trudnoci su mi cestitali prije nego sam uopce dobila potvrdu da sam trudna 😂😂😂 jednom smo sreli nekog frenda koji ima dvoje djece, mislio je da sam na pola 😁 a tek sam saznala.. a i sad izgledam kao da sam na polovici. Nema sanse da bi sakrila na poslu 😁 pravi okrugli trbuscic 😉
url=https://lilypie.com]
Pozz zene . Sad mi stigli nalazi krvi i vidim vrijednosti zeljeza povisene . Zeljezo mi 37. Jeste li se vi susretale sa povisenim zeljezom u trudnoci .
Sortiraj odgovore
Najstariji