Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • mamasita05
    09. Rujan 2019. 10:41

Vaki

Mrvičak - nisu se uopće sjetili da mi kontroliraju štitnjaču pa sam nakon spontanog istraživala i vadila krv na svoju ruku. Tada je bio preko 4 pa mi je ginekolog rekao da je u trudnoći TSH viši i da uzrokuje spontane ako se ne kontrolira. Od tada sam na terapiji.
    Bila sam i ja u Lidlu i kupila traperice, tajice i onu točkastu haljinu. 😁

Ja imam hipo, hashimoto i prije trudnoce sam pila najmanju dozu euthyroxa jer mi je bio blago povisen tsh-6, i uz terapiju sam ga odrzavala na oko 3. Cim sam otisla na prvi pregled uduplali su mi dozu jer kao u trudnoci je idealno od 1-2. Vec 2 puta sam kontrolirala i uduplana doza ga drzi na 1.5, sto je super. Mislim da nema pravila, nekom raste, nekom pada, bitno je samo pratiti i uzimati terapiju, ukoliko je potrebno. 

ribi1234
    09. Rujan 2019. 10:46

Evo i mene iz Lidla. Opustošila sam ga. Kupila sam 4 tajice, tuniku na točkice, 2 potkušulje za dojenje, traperice i jednu pidžamicu koja je u našem Lidlu ostala na onoj hrpi snižene robe. Dobar ulov. Robice i stvari za bebača više nije bilo kada sam došla. Razgrabilo se sve  A trgovina izgleda kao rodilište, samo mame s trbuščićima. Preslatko.

btw pitala sam vas za strije jer me malo panika ulovila. Imam kremicu od Biobaze, Seba Meda i ono Weleda ulje. Mažem se svaki dan i bez obzira na to sam na trbuhu vidjela dvije crtice na desnoj strani, s tim što ne mogu skužiti jesu li to žilice koje mi se vide (jer su tamno plave) ili strije u nastajanju.

09. Rujan 2019. 10:47

Cure, evo i mene, danas 4+0. Prosla trudnoca je zavrsilato spontanim u 8.tjednu, sad bih se najradije narucila kod gina za mjesec dana ako bude sve ok. Ne znam da li da ipak odem ranije i budem na cuvanju?

ribi1234
    09. Rujan 2019. 10:56

malina08

Cure, evo i mene, danas 4+0. Prosla trudnoca je zavrsilato spontanim u 8.tjednu, sad bih se najradije narucila kod gina za mjesec dana ako bude sve ok. Ne znam da li da ipak odem ranije i budem na cuvanju?

Hej Malina, ima nas još takvih. Bit će sve u redu ovaj put. Nazovi gin pa se konzultiraj. Za pregled ti je još prerano, znaš i sama da se ništa neće vidjeti ako sada odeš. Zna li s uzrok spontanog? Mislim da ti on dosta određuje trebaš li na čuvanje ili ne, a naravno i vrsta posla.
    I čestitke na trudnoći 

09. Rujan 2019. 11:06

ribi1234

Evo i mene iz Lidla. Opustošila sam ga. Kupila sam 4 tajice, tuniku na točkice, 2 potkušulje za dojenje, traperice i jednu pidžamicu koja je u našem Lidlu ostala na onoj hrpi snižene robe. Dobar ulov. Robice i stvari za bebača više nije bilo kada sam došla. Razgrabilo se sveA trgovina izgleda kao rodilište, samo mame s trbuščićima. Preslatko.

btw pitala sam vas za strije jer me malo panika ulovila. Imam kremicu od Biobaze, Seba Meda i ono Weleda ulje. Mažem se svaki dan i bez obzira na to sam na trbuhu vidjela dvije crtice na desnoj strani, s tim što ne mogu skužiti jesu li to žilice koje mi se vide (jer su tamno plave) ili strije u nastajanju.

Po mom misljenju, koristis dobre kreme😁 E sad, da li su to strijice ili ne, nazalost ili na srecu nekih, 80%je genetika, 20% su kreme i kolicina tecnosti koju unosis. Imam mnogo primera u porodici, gde je ovo dokazano. Moja najbolja drugarica ima 2 dece, mazala se Dove kremom obe trudnoce, eno nista, stomak ravan posle porodjaja ma u nekom kratkom roku, kao i mnoge moje rodjake. Moja tetka se mazala 24/7😂😂ma nema cim nije, preskupim kremama i dzabaa...Mislim nije dzaba, verovatno su ublazile, ali ima bas dosta strija.

09. Rujan 2019. 11:06

Da, ma imam uredski posao, stres kako koji dan. Ma ne da sestra preusmjeriti na gina samo da popricam s njim,.... ne bih da me pregledava. Probat cu otici direktno samo na razg. I hvala :)

09. Rujan 2019. 11:08

TatjanaB

ribi1234

Evo i mene iz Lidla. Opustošila sam ga. Kupila sam 4 tajice, tuniku na točkice, 2 potkušulje za dojenje, traperice i jednu pidžamicu koja je u našem Lidlu ostala na onoj hrpi snižene robe. Dobar ulov. Robice i stvari za bebača više nije bilo kada sam došla. Razgrabilo se sveA trgovina izgleda kao rodilište, samo mame s trbuščićima. Preslatko.

Po mom misljenju, koristis dobre kreme😁 E sad, da li su to strijice ili ne, nazalost ili na srecu nekih, 80%je genetika, 20% su kreme i kolicina tecnosti koju unosis. Imam mnogo primera u porodici, gde je ovo dokazano. Moja najbolja drugarica ima 2 dece, mazala se Dove kremom obe trudnoce, eno nista, stomak ravan posle porodjaja ma u nekom kratkom roku, kao i mnoge moje rodjake. Moja tetka se mazala 24/7😂😂ma nema cim nije, preskupim kremama i dzabaa…Mislim nije dzaba, verovatno su ublazile, ali ima bas dosta strija.

Bas mi je i moja ginekol.rekla, zar ne mislis da ja ne bih koristila najbolje kreme i ulja da se moze spreciti? I pokazala mi svoj stomak... Tako da sta nam je, to nam je... Ali znam da se ne treba opterecivati😁. 

ILoveCats
    09. Rujan 2019. 11:11

Hej :)

Ja sam bila u Lidl-u , nisam uzimala nist za trudnice, uzela budem u cet ako ostane nesto jer budem maloj kupila odjecu ;)
    Kod nas je bilo jako puno za bebace, al bude jos toga kroz ove mjesece...
    :)

Boa35
    09. Rujan 2019. 11:17

Sretno danas cure na pregledima!
    Zabranjujem vam ići u Lidl višeeee...sve ćete nam pokupovati.. ima nas koje radimo do 4 i prije 5 ne možemo do dućana.. a i mi bi nešto kupile

Smiley
    09. Rujan 2019. 11:21

Ja mislim da ću ja imati puno strija, jer sam im sklona, imam ih na unutarnjoj strani bedra, probat ću se mazat pa možda bar malo ublaži

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.