Proljetno - ljetnje bebe 2020.

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Sheena
    08. Rujan 2019. 17:54

Ja sam na terapiji euthyroxom od 1.5., a sljedeći mjesec sam ostala trudna (FET). TSH mi je bio preko 5, a sad zadnjim nalazom je 2,5.
    Ne brinem se da terapija loše utječe, dapače sretna sam što kontroliram štitnjaču na taj način.
    Na zadnjem pregledu sam bila na 12+4 i sve je super izgledalo 🤗
    Inače ženama se zna u trudnoći povećati TSH, nije to ništa neobično, ali je potrebno kontrolirati.

Lemon
    08. Rujan 2019. 19:28

Ja sam si nakupovala hladna prešana ulja od badema, jojobe, nocurka, avokada i to si miješam sama, još dodam par kapi eteričnog i super mi je.
    A što se tiče tsh ja ne znam šta bi rekla jer ja sam u postupak išla sa 3,5 i nitko mi ništa nije rekao da smeta, sad kad sam ga vadila prošli tjedan bio je 1,6 

💔💔💔💔
    28.06.23. ❤️

Vaki
    08. Rujan 2019. 19:49

Ako vam TSH nije dobar onda nemate dovoljno hormona za bebu, laički rečeno. Ja sam prvu trudnoću iznijela bez terapije, a sad pijem euthyrox jer sam lani imala spontani baš zbog lošeg TSH. 

🤞❤️🙏
    url=https://lilypie.com]

ILoveCats
    08. Rujan 2019. 19:54

Ohla :)
    Kako ste?
    Meni je zima i tu kod mene grmi i pada kisa ;)
    Danas sam odspavala dobra tri sata popodne 🤣..
    Jos se s nicim nisam pocela mazati...mrvu mi narastao trbuh , morala bi poceti s necim

Smiley
    08. Rujan 2019. 20:20

Lemon

Ja sam si nakupovala hladna prešana ulja od badema, jojobe, nocurka, avokada i to si miješam sama, još dodam par kapi eteričnog i super mi je.
    A što se tiče tsh ja ne znam šta bi rekla jer ja sam u postupak išla sa 3,5 i nitko mi ništa nije rekao da smeta, sad kad sam ga vadila prošli tjedan bio je 1,6

To od oka zmiksaš sva ta ulja ili ima baš recept koliko kojeg staviš? 

• Luca87
    08. Rujan 2019. 20:48

mrvičak

Luca87

mrvičak

Luca87

Lilypie

Luca87

Lilypie jesu ti dali kakvu terapiju za hipertireozu?

Sutra idem s nalazima opet u Vinogradsku pa ću vidjet. A po svemu sudeći vjerojatno će mi dati neku terapiju.
    A poslijepodne pregled kod ginekologa 😍 Bas sam uzbudjena!

Jesi fT4 vadila? Ja sutra isto idem viditi, ali baš se bojim te terapije.

Nemoj se bojat terapije, dapace, moze samo pomoc, nece odmoci.

Mravičak ta je terapija u manjoj ili većoj mjeri toksična i za mamu i za bebu. Ne mogu si pomoć, baš se bojim

Znam ali bez nje riskiras spontani. I najmanje povecanje tsh moze dovesti do toga. U postupku rješavanja ove ne uspješne trudnoće 4/5 dr.je komentiralo moj tsh od 3.5.,i reklo da u iduću trudnoću ne idem dok ga ne spustim na 1.

Mravičak, kad je TSH povišen terapija je eutyroxom koja je nadomjesna terapija i bezopasna i za mamu i za bebu. A kad je TSH jako snižen, terapija koja se pripisuje je toksična i za mamu i za bebu. 
    TSH je hormon hipofize koji stimulira štitnjaču na proizvodnju fT3 i fT4. Ukoliko je TSH povišen znači da štitnjača proizbodi malo hormona i onda se oni nadoknađuju terapijom. To stanje se zove hipotireoza i neprepoznata i nekontrolirana je opasna za bebu u smislu spontanog, a i poslije nedaj Bože snižene inteligencije itd.
    Ukoliko je TSH snižen, kao što je u mom i Lilypie slučaju, štitnjača divlja i proizvodi previše hormona. Tad je terapija supresorska koja nije bezazlena u trudnoći. Samo stanje koje je u ovom slučaju hipertireoza je opasnije za mamu nego za bebu, ali nije dobro ni za bebu. 
    Draga Lilypie fT4 ti je super, ja se nadam da ti ni neće trebati nikakva terapija, samo redovno kontrolirati. Ja sutra vadim fT4  i molim Boga da mi je u referentnim vrijednostima da izbjegnem tu terapiju

• Luca87
    08. Rujan 2019. 21:03

Sheena

Ja sam na terapiji euthyroxom od 1.5., a sljedeći mjesec sam ostala trudna (FET). TSH mi je bio preko 5, a sad zadnjim nalazom je 2,5.
    Ne brinem se da terapija loše utječe, dapače sretna sam što kontroliram štitnjaču na taj način.
    Na zadnjem pregledu sam bila na 12+4 i sve je super izgledalo 🤗
    Inače ženama se zna u trudnoći povećati TSH, nije to ništa neobično, ali je potrebno kontrolirati.

Eutytrox ne utječe loše, dapače. Potpuno je bezopasan za bebu, štoviše pomaže. Ja i Lilypie smo nažalost u obrnutoj situaciji. Nama je eutyrox kontraindiciran, mi već imamo previše hormona štitnjače.
     Nastala je cijela zbunjola ovdje oko hipo i hipertireoze . Vi ste sve cure uglavnom u hipotireozi koja je češća, i tu je terapija bezopasna. 
    Ja i Lilypie smo u hipertireozi di je terapija koja se daje toksična. To stanje u trudnoći je rijeđe.
    Uh, nadam se da ste me skužile 

08. Rujan 2019. 21:07

ribi1234

Curke, kaj imate protiv strija? Koje kremice/ulja?

Jeste da sam tek 6+4, ali mazem se od prvog dana :) Weleda Mama :) Sadrzi sva potrebna ulja, na prirodnoj bazi je. Postoji posebno i za grudi, mada ja za sad koristim ovu jednu za sve. Preporuceno ujutru i uvece. U Srbiji kosta 20e 100ml. I preporucena mi je i Mustela. Svako bira sebi ono sto smatra da je nabolje za nju, i u skladu sa mogucnostima naravno
    Jako brzo upija, bukvalno odmah, i miris nije tako jak, i nisam masna sto mi je bitno☺️

08. Rujan 2019. 21:11

Vaki

Ako vam TSH nije dobar onda nemate dovoljno hormona za bebu, laički rečeno. Ja sam prvu trudnoću iznijela bez terapije, a sad pijem euthyrox jer sam lani imala spontani baš zbog lošeg TSH.

Koliki ti je tada bio? Jer ja imam i hashimoto, al to mi nista nije smetalo u prvoj trudnoci. A za ta antitijela nema lijeka. 😥

• Tonko
    08. Rujan 2019. 21:12

Nazalost imam puno iskustva s tom stitnjacom..Najbitnije je da se redovito kontrolira,i da imate pravog doktora koji ce vam pogodit terapiju!Ja zivim na jednom otoku di do prije godinu dana u nasem domu zdravlja nisu ni vadili hormone stitnjace nego sam svaki put morala putovat za Zg kod privatnog ljecnika koji mi je odmah pogodio terapiju,doslovce me spasio...

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.