Ja sam na terapiji euthyroxom od 1.5., a sljedeći mjesec sam ostala trudna (FET). TSH mi je bio preko 5, a sad zadnjim nalazom je 2,5.
Ne brinem se da terapija loše utječe, dapače sretna sam što kontroliram štitnjaču na taj način.
Na zadnjem pregledu sam bila na 12+4 i sve je super izgledalo 🤗
Inače ženama se zna u trudnoći povećati TSH, nije to ništa neobično, ali je potrebno kontrolirati.
Eutytrox ne utječe loše, dapače. Potpuno je bezopasan za bebu, štoviše pomaže. Ja i Lilypie smo nažalost u obrnutoj situaciji. Nama je eutyrox kontraindiciran, mi već imamo previše hormona štitnjače.
Nastala je cijela zbunjola ovdje oko hipo i hipertireoze. Vi ste sve cure uglavnom u hipotireozi koja je češća, i tu je terapija bezopasna.
Ja i Lilypie smo u hipertireozi di je terapija koja se daje toksična. To stanje u trudnoći je rijeđe.
Uh, nadam se da ste me skužile
Joj, ispričavam se. Nisam uopce isla za tim da ste u hiper 😕
Luca87 a joj draga moja, držim ti fige da sutra bude dobar nalaz 🤞 Kakav je tvoj TSH? Je li to sad ponavljaš nalaze ili je ovo prvi put?
Nase princeze rodjene 13.02.2020.
Sara & Nora 💞
Luca87 a joj draga moja, držim ti fige da sutra bude dobar nalaz 🤞 Kakav je tvoj TSH? Je li to sad ponavljaš nalaze ili je ovo prvi put?
Nikad do sad nisam imala problema. Kako sam bila u mpo vodama, slučajno sam otkrila da imam hashimoto, ali mi je TSH uvijek bio dobar tako da nisam uzimala nikakvu terapiju.Sad u trudnoći mi se srozao, TSH mi je 0.01. Sad sutra čekam za fT4, on je bitan hoće li biti prepisana terapija, ukoliko je on u referentnim vrijednostima ne treba.
Nikad do sad nisam imala problema. Kako sam bila u mpo vodama, slučajno sam otkrila da imam hashimoto, ali mi je TSH uvijek bio dobar tako da nisam uzimala nikakvu terapiju.Sad u trudnoći mi se srozao, TSH mi je 0.01. Sad sutra čekam za fT4, on je bitan hoće li biti prepisana terapija, ukoliko je on u referentnim vrijednostima ne treba.
I sto sad npr ako nam je taj fT4 u granicama i ne propisu nam terapiju, sto to znaci za nas i bebe? Nije dovoljno sto smo tako teško došle do naših bebica nego sad trebamo i o tome brinuti 😔
Kad ideš sutra?
Sara & Nora 💞
Stanje hipertireoze nije opasno za bebicu, ona još nema svoju štitnjaču do kraja razvijenu, pa nam krade hormone , ti još imaš dvije bebice pa uduplo. One su svoje potrebe namirile. Ja se nadam kad uđemo u drugo tromjesečje i razviju se bebicama štitnjače da će nam se to stabilizirati. A do tad kontrole. Ja sam odmah i izbacila gluten, šećer i laktozu, navodno je to dobro kod hashimota. U 7h ujutro odma pičin u bolnicu, a doktorica mi je rekla da ćemo kontrolu jednu šibnuti i odmah za tjedan dana.
Stanje hipertireoze nije opasno za bebicu, ona još nema svoju štitnjaču do kraja razvijenu, pa nam krade hormone, ti još imaš dvije bebice pa uduplo. One su svoje potrebe namirile. Ja se nadam kad uđemo u drugo tromjesečje i razviju se bebicama štitnjače da će nam se to stabilizirati. A do tad kontrole. Ja sam odmah i izbacila gluten, šećer i laktozu, navodno je to dobro kod hashimota. U 7h ujutro odma pičin u bolnicu, a doktorica mi je rekla da ćemo kontrolu jednu šibnuti i odmah za tjedan dana.
Hvala ti mila 😘 Ja sam potpuni tutlek sto se tiče toga. Malo si mi rasvijetlila sad to sve. Sretno sutra i odmah nam javi 🤞 Ja sam naručena u 10h.
Sara & Nora 💞
Elenicaa20 sretno sutra 🍀
Ančica pa ja mislim da se svaki put radi ultrazvuk.
Meni jedna mama rekla kak se ne smije radit uzv svaki put jer kao izaziva zracenje, a ja mislim da uzv nema zracenja
https://lbdf.lilypie.com/8Oy9p2.png
Doktori ipak malo vise znaju 😉 pa ćemo njima vjerovat. Pogotovo kod blizanacke trudnoće pregledi su češći jer je i trudnoća rizičnija. Oprosti, nisam pohvatala; jesi ti već čula srdašca ili tek ideš?
Nisam jos cula srceka, idem 19.9 opet na kontrolu. Treca kontrola u mjesec dana. No jedva cekam ovu. Malo mi je secer povisen pa me stavila na dijetu i opet moram na ogtt.. Jel imate neki savjet sto izbjegavati? Nebi da me salje internistu i da me stavi na tablete ili inzulin, bez veze.. jer mi je nakon ogtta bio povisen samo zadnji secer i to za 0.2
Filip&Andrej
27.03.2020
Elenicaa20 sretno sutra 🍀
Ančica pa ja mislim da se svaki put radi ultrazvuk.
Meni jedna mama rekla kak se ne smije radit uzv svaki put jer kao izaziva zracenje, a ja mislim da uzv nema zracenja
https://lbdf.lilypie.com/8Oy9p2.png
Doktori ipak malo vise znaju 😉 pa ćemo njima vjerovat. Pogotovo kod blizanacke trudnoće pregledi su češći jer je i trudnoća rizičnija. Oprosti, nisam pohvatala; jesi ti već čula srdašca ili tek ideš?
Nisam jos cula srceka, idem 19.9 opet na kontrolu. Treca kontrola u mjesec dana. No jedva cekam ovu. Malo mi je secer povisen pa me stavila na dijetu i opet moram na ogtt.. Jel imate neki savjet sto izbjegavati? Nebi da me salje internistu i da me stavi na tablete ili inzulin, bez veze.. jer mi je nakon ogtta bio povisen samo zadnji secer i to za 0.2
Ja sam isto imala na prvom vađenju krvi povišen šećer i sva sam se preplašila jer inače nemam i nisam htjela da mi odmah daju etiketu gestacijskog dijabetesa.
Što je najbolje, ja sam izbacila slatko prije toga jer sam imala e.coli u urinu, a onda joj uvijek tako uskratim hranu ;)
No, ispalo na kraju da mi lubenica diže šećer, toliko mi je pasala u toj ranoj trudnoći da sam ju mrnjala ko prava😁
Uglavnom, ja ti ne jedem ništa slatko, ali to je povezano i s time što imam žgaravicu i mučnine. Izbjegavaj i bijeli kruh, premasnu hranu. U pravilu probaj se što zdravije hraniti, više manjih obroka imati, lagano šetati i tako. Imaš na netu cijele jelovnike koji se preporučuju.
Ja sam si nakupovala hladna prešana ulja od badema, jojobe, nocurka, avokada i to si miješam sama, još dodam par kapi eteričnog i super mi je.
A što se tiče tsh ja ne znam šta bi rekla jer ja sam u postupak išla sa 3,5 i nitko mi ništa nije rekao da smeta, sad kad sam ga vadila prošli tjedan bio je 1,6
To od oka zmiksaš sva ta ulja ili ima baš recept koliko kojeg staviš?
Od oka, bademovo najviše stavim jer je bazno i rjeđe i onda dodajem kako u koju turu ova ostala
💔💔💔💔
28.06.23. ❤️
Sortiraj odgovore
Najstariji